HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 svi 2025, 21:05.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4601 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 185  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: NK Dinamo Zg
PostPostano: 04 ruj 2011, 15:12 

divlja svinja je napisao/la:
dudu je napisao/la:
dinamovac, između 1958. i 1982. su 24 godine. :palacgore2

Ti očito pod titulom podrazumijevaš samo osvojena prvenstva, a ne uzimaš u obzir da je Dinamo u tom razdoblju osvojio i europsku titulu, nekoliko puta kup i tako. Čak je i 1979. bio prvak, ali mu je naslov oduzet zbog nepažnje. Ta liga je bila nešto neusporedivo s danšnjom.

dudu je napisao/la:
btw, na prodaju igrača u inozemstvo se ne plaća PDV, jer ako misliš da bi trebalo, onda ne znaš što taj porez uopće pretstavlja. Dinamo je naravno PDV platiša, ali ga plaća samo na transfere unutar RH, što je i logično.

Što ne bi Dinamo trebao plaćati PDV i pri "uvozu" igrača u Hrvatsku? Je li plaćen kad je dovodio sve te likove iz Južne Amerike?

domaći naslov je najvažniji, svaka čast na 1967. i kupovima, ali naslov prvaka je prava stvar, da nije ne bi 1982. bila toliko opjevana.

ne znam plaća li se PDV kod transfera iz inozemstva, vjerojatno da, ali ne znam što meni to spočitavaš. USKOK ili porezna bi davno upali da se ne plaća PDV, uopće je smiješno vjerovati da se PDV ne plaća, ja ga ne znam da ga je izbjegao platiti. druga je stvar, što je smiješno da se PDV spominje u kontekstu izvoza igrača u inozemstvo jer se onda ne razumije sama srž tog poreza.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2011, 16:10 

Citat:
Kakva liga 10 pobogu? Da u jednoj sezoni isti klubovi igraju 50 puta međusobno? Time se gubi svaka zanimljivost i značenje utakmica. I ona debilna podjela na "ligu za prvaka" i "ligu za ostanak"

Liga 10 kakva je u duplo većoj i nekoliko puta bogatijoj Austriji koja usput nema u Europi tako uspješan klub poput Dinama u zadnjih 5 godina (4 eurolige i lp) kao što takav klub(koliko sam uspio sznati) ne postoji niti u jednoj drugoj državi do 10 mil stanovnika, a nema ih puno ni i u državama do 30 milona.

I bilo bi zanimljivo vidjeti s koliko se novca pomažu klubovi u tim europskim držvama i bilo bi znamiljivo vidjeti smatra li se još igdje sponzoriranje nogometa reketom.

Dakle s jedne strane, rezultat broj 1, ne u HR nego u Europi(do 10 mil), najveći proizvođač i izvoznik u toj istoj klasi,škola u vrhu, pozitivno poslovanje, zadovoljni radnici( koji se samo u HR nazivaju pospredno plaćenici)...
S druge strane lopovluk(ničim potvrđen bez ikakve optužnice uz mnoštvo političkih, medijskih i ostalih neprijatelja), navodno kontroliranje HNS(dokazali smo da to nije istina na postojanju lige 16), kontroliranje sudaca(za čime nema nikakve potrebe jer je klub za 2 klase bolji od ostalih i pobjegne po 20-30 bodova,a kvaliteta je potvrđena i u europi) i još svakojake "optužbe" koje to mogu biti samo u HR , poput suradnje s drugoligašima koji postoje ima najmanje 50 godina , ali ih je mamić stvorio novcem poeznih obveznika pa je tako valjda i Široki nastao i ta suradanja inače hvaljena i slavljena u samom Širokom je nešto kompromitirajuće samo po sebi jer je tu Mamić koji se bogati, zatim netransparentnost, a Dinamo je jedini klub u HR koji novinarima nudi financijsko izvješće kojie je pozitino, ali njih to ne zanima.
I najvažnija optužba da je biti prvi u svojoj klasi u Europi nešto što bi i svi oni sami napravil samo da im se da taj novac koji realno za uspjeh u EU razmjerima nije toliko značajan , vjerovatno slične iznose dobivaju i drugi u EU, novac kojima se financira održavanje gradskog stadiona, omladinske škole i pomaže promocija grada i države, odnosno to je sve dobro uložen novac, svi bi se složili da se radi o nekom drugom.
I najveći apsurd je da je glavna sportska tema u negativnom smislu i problem u ovoj državi ovaj jedini uspješan klub u savkom pogledu, umjesto da aktualni problem budu svi ostali koji su skoro propali i bez rezutata.

Spominje se nedavni mogući bankrot da se nisu prodali igrači i to kao govori da Dinamo loše radi i posluje, a to u stvari govori da Dinamo živi od proizvodnje i trgovine igračima što jedini radi uspješno, dok to nitko drugi nije u stanju.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2011, 16:15 

Beckenbauer i još neki vlasnici velikih klubova traže europsku ligu bez UEFA

Beckenbauer nedavno rekao da su nogometaši iz godine u godinu sve bogatiji, UEFA iz godine u godinu bogatija. Klubovi iz godine u godinu sve siromašniji i sve više u dugovima. Nešto debelo ne štima sa UEFA pravilima.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2011, 16:25 

tko im je kriv, pa daju tolike plaće nogometašima, to ih najviše guši, daleko više nego transferi. ovaj financijski fair play bi mogao uvesti malo reda jer neće biti moguće trošiti više od uprihodovanog novca.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2011, 21:44 

dudu je napisao/la:
ne znam plaća li se PDV kod transfera iz inozemstva, vjerojatno da, ali ne znam što meni to spočitavaš. USKOK ili porezna bi davno upali da se ne plaća PDV, uopće je smiješno vjerovati da se PDV ne plaća, ja ga ne znam da ga je izbjegao platiti. druga je stvar, što je smiješno da se PDV spominje u kontekstu izvoza igrača u inozemstvo jer se onda ne razumije sama srž tog poreza.

Ništa ti ne spočitavam, samo pitam, zbunio si me s onim da se PDV plaća samo na transfere unutar HNL-a.

zaba1111 je napisao/la:
Liga 10 kakva je u duplo većoj i nekoliko puta bogatijoj Austriji koja usput nema u Europi tako uspješan klub poput Dinama u zadnjih 5 godina (4 eurolige i lp) kao što takav klub(koliko sam uspio sznati) ne postoji niti u jednoj drugoj državi do 10 mil stanovnika, a nema ih puno ni i u državama do 30 milona.

Pa dobro, ima dosta zemalja veličine Hrvatske ili malo veće od Hrvatske koje imaju ligu od 18 klubova. Stvar ukusa, ja mislim da nije dobro da ima manje klubova, a naveo sam i zašto . U Austriji imaš Red Bull, do ove sezone je bio uspješniji od Dinama, vidjet ćemo kako će biti u budućnosti. Do 10 milijuna spada Portugal, Porto je osvoji prošle godine Europsku ligu, prije 7-8 god. s Mourinhom i Ligu prvaka i Europsku ligu. Koliko ćeš puta ponoviti tu tezu da tako uspješan klub kao Dinamo ne postoji ni u jednoj državi do 10 milijuna, i sam znaš da to, nažalost, nema ni približno veze s realnošću.
Ovo da je Dinamo najveći izvoznik u Europi, i kad bi bilo točno, za mene nije nešto posebno pozitivno. Štoviše, bio bih sretan da se manje prodaje, kao što se, istina, i čini zadnjih par godina, samo je pitanje dokad.
Što se tiče Mamićevog bogaćenja, opet po meni ne bi bilo problema da radi po zakonu. Mogao bi se taj sasvim fino obogatiti da prima menadžersku plaću za dužnost koju obnaša, kao što je primaju na tisuće drugih, u zemlji i svijetu. Ali njemu to nije dosta, toliko je pohlepan. A najviše me smeta ustrojstvo kluba koje mu omogućava trajnu i neograničenu vlast, što se ne bi smjelo nikako dopustoto.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2011, 22:17 

Citat:
Portugal prema procjeni za 2008. godinu ima 10662000 stanovnika
Portugal ispada iz klase :zubati
A natjerao si me da pogledam i za Red bull koji je u euroligi, u zadnjih 5 godina, bio samo lani kada je preživio do proljeća.

Najatraktivnija i najgledanija liga je bila onda kad je Rijeka trebala osvojiti(čini mi se 99.), to je bila liga 12 koja se nakon 22 kola na ligu uza ostanak i ligu za prvaka, u svakoj je bilo napeto i uzbudljivo od početka do kraja ,a svi su se sastali po četri puta.
Ali pošto je to komplicirano najbolja opcija je liga deset gdje bi se sa sveke pozicije borili ili za europu ili za ostanak,a i najoptimalnija je po snazi i financijskoj moći klubova.
Zar ne vidiš do čega je dovela liga 16, pola je pred bankrotom, kvaliteta nikad gora,a samo natjecanje je najnezanimljivije i najmanje praćno ikad.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2011, 22:25 

Austrija i Švicarska su za nas zakon, pa Austrijanci su prije godinu, dvije imali 4 kluba u europskoj ligi.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2011, 22:38 

zaba1111 je napisao/la:
Najatraktivnija i najgledanija liga je bila onda kad je Rijeka trebala osvojiti(čini mi se 99.), to je bila liga 12 koja se nakon 22 kola na ligu uza ostanak i ligu za prvaka, u svakoj je bilo napeto i uzbudljivo od početka do kraja ,a svi su se sastali po četri puta.
Ali pošto je to komplicirano najbolja opcija je liga deset gdje bi se sa sveke pozicije borili ili za europu ili za ostanak,a i najoptimalnija je po snazi i financijskoj moći klubova.
Zar ne vidiš do čega je dovela liga 16, pola je pred bankrotom, kvaliteta nikad gora,a samo natjecanje je najnezanimljivije i najmanje praćno ikad.

Vidjet ćemo kako će biti kad se uvede liga 10, ali općenito ne volim takav koncept sustava gdje se mora igrati dvokružno ili trokružno, možda još uz debilno prepolavljanje bodova, pa da se isti klubovi susreću puno puta u istoj sezoni itd. Uz to mi djeluje elitistički, moguće je da iz Zagreba bude nekoliko klubova bez tradicije i navijača, a neke regije ostanu bez prvoligaškog nogomet.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2011, 22:40 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Za Hrvatsku je idealna liga 12 sa doigravanjima. Sve ostalo je ili premalo ili previše klubova.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2011, 22:42 

lider30 je napisao/la:
Za Hrvatsku je idealna liga 12 sa doigravanjima. Sve ostalo je ili premalo ili previše klubova.

To isto nije loše rješenje.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2011, 22:44 

Četverokružno bez ikakvih prepolavljanja bodova je najpoštenije i najregularnije, a ovako imaš skoro pola lige iz ZG što u kvalitetnoj ligi 10 ne bi bio slučaj.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2011, 22:47 

divlja svinja je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

To isto nije loše rješenje.

Pa Bog te pomogo , jesi sad gore u 2 posta reko da je to debilan sustav.
Inače nije loš i pokazao se dobar one 2 godine dok je bio, ali je problem prepolavljanje bodova i upitna regularnost.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2011, 23:19 

zaba1111 je napisao/la:
Pa Bog te pomogo , jesi sad gore u 2 posta reko da je to debilan sustav.
Inače nije loš i pokazao se dobar one 2 godine dok je bio, ali je problem prepolavljanje bodova i upitna regularnost.

Ja sam shvatio Liderov post tako da bi se ekipe doigravale za mjesto u Europi i za ostanak, nakon završenog prvenstva, kao što se u nekim zemljama doigravaju za ulazak (npr. u Engleskoj). Recimo 3. bi igrao sa 6., a 4. s 5., pa onda pobjednici iz tih parova za mjesto u Europskoj ligi. Možda i 1. i 2. za mjesto u Ligi prvaka. Ostatak, isto tako za ostanak.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2011, 18:50 

zaba1111 je napisao/la:
A činjenica je ta da Dinamovu upravu ne podnose ni u SDP koji je na vlasti niti jugoidi koji stvarno kontroliraju državu i da nitko od njih nije u stanju pronaći ništa kompromitirajuće svom omraženom neprijatelju, kao ni mediji koji ga doslovno sotoniziraju i sve bi dali za kompromitirajuće momente, ali najviše što mogu je 5 godina ponavljati mamićevo skidanje majce.

slika

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2011, 01:21 

slika

Samo je jedan GNK Dinamo :dinamo1 :dinamo1

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2011, 13:16 

PCM je napisao/la:

Gay NK? :scared

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2011, 13:24 

Pessimus dux je napisao/la:
PCM je napisao/la:

Gay NK? :scared

graDŽanski NK :zubati

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2011, 19:51 

Paket ulaznica je tu.

A što se tiče Maminja i upravljanja klubom. Ima čovjek dobrih strana. U nekim stvarima je jako sposoban ,bez premca. Ali da mu sin bude menadžer igračima ,to samo kod nas ima. Apsolutno podržavam BBB. Prvo ,jer imaju legitimitet da nešto traže ,jer su i oni sudjelovali u stvaranju povijesti našeg kluba . A drugo ,jer su u pravu. Očita netransparentnost i autokracija čovjeka koji je Dinamo pretvorio u privatnu prćiju. Dinamo nije Mamić ,a oni koji su na njegovoj strani nemaju pojma što je Dinamo

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2011, 20:43 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Vilkan je napisao/la:
Paket ulaznica je tu.

A što se tiče Maminja i upravljanja klubom. Ima čovjek dobrih strana. U nekim stvarima je jako sposoban ,bez premca. Ali da mu sin bude menadžer igračima ,to samo kod nas ima. Apsolutno podržavam BBB. Prvo ,jer imaju legitimitet da nešto traže ,jer su i oni sudjelovali u stvaranju povijesti našeg kluba . A drugo ,jer su u pravu. Očita netransparentnost i autokracija čovjeka koji je Dinamo pretvorio u privatnu prćiju. Dinamo nije Mamić ,a oni koji su na njegovoj strani nemaju pojma što je Dinamo

Ali uspješnu privatnu prćiju - treba naglasiti.
Većinom u privatnim prćijama dobro napreduje. Sve gdje ih puno vodi, gdje se ne zna vlasništvo propada.

Dakle, mora imati motiv za vođenje nečega. Motiv se većinom iskazuje zarađivanjem love.

Vrh

PostPostano: 09 ruj 2011, 22:16 

Na koji način se Mamić bira za predsjednika kluba ? Je li "Dinamo" dioničarsko društvo ?

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2011, 02:27 

lider30 je napisao/la:
Ali uspješnu privatnu prćiju - treba naglasiti.

A onda OK =))

K tebi lete naših želja jata,
naša radost tvojoj se veseli,
naša tuga tvojoj pomoć želi.
Herceg-Bosno, - kol'jevko Hrvata

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2011, 13:35 

BBC je napisao/la:
Na koji način se Mamić bira za predsjednika kluba ? Je li "Dinamo" dioničarsko društvo ?

Dinamo je udruga građana, a predsjednika bira skupština od 80 članova, koji su svi redom Mamićevci. :zubati doduše, ne sumnjam da će u nekim promjenjenim okolnostima svi jednog dana okrenuti stranu i pričati kako su baš oni zaslužni za revoluciju. onda ćemo dobiti novog mamića, samo nesposobnijeg vjerojatno. :zubati

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2011, 14:14 

dudu je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Dinamo je udruga građana, a predsjednika bira skupština od 80 članova, koji su svi redom Mamićevci. :zubati doduše, ne sumnjam da će u nekim promjenjenim okolnostima svi jednog dana okrenuti stranu i pričati kako su baš oni zaslužni za revoluciju. onda ćemo dobiti novog mamića, samo nesposobnijeg vjerojatno. :zubati

Kako se biraju tih 80 članova ?

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2011, 17:15 

bira ih Izvršni odbor, niđe veze, izvršna vlast bira skupštinu.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2011, 17:38 

dudu je napisao/la:
BBC je napisao/la:

onda se Boysi nemaju protiv čega buniti :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4601 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 185  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: