HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2024, 20:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 792 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 32  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Livno
PostPostano: 05 srp 2009, 19:12 

Divlji konji:
slika

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 05 srp 2009, 19:22 

Livnjaci se svake godine natječu u uređivanju okućnica.

"Okućnice 2008" :
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 06 srp 2009, 17:45 

Robbie MO je napisao/la:
Livnjaci se svake godine natječu u uređivanju okućnica.

"Okućnice 2008"

hehe, Američka fora, ali lijepo za vidjeti. Ma svugdje naši ljudi urede dvorište ispred kuća, barem koliko im to financijsko stanje dopušta. :-top2

Vrh

PostPostano: 06 srp 2009, 20:08 

meni tetka ima kuću na novoj brinu u livnu. kakve su tamo viletine, to nema zemlja. vjerujem da je većina ovih kuća baš s brine. inače, tomislav i livno su nadaleko poznati po svojim kućama, kakvih ne da nema u cijeloj hercegovini, nego i šire. možda ih malo šiju apartmani na moru :-zubati

Vrh

PostPostano: 06 srp 2009, 23:27 

Evo i nešto što bi moglo pokrenuti Livno. Violeta otvara novu tvornicu i posao za 240 radnika. :-zivio

http://www.pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=67757

Citat:
U Violetinoj tvornici posao za 240 ljudi

GRUDE - Najveći proizvođač i izvoznik papirne galanterije u BiH, tvrtka "Violeta", za dva mjeseca predstavit će projekat izgradnje tvornice papira i celuloze koja će biti izgrađena na području Begovače, pored Livna, a u koju će biti uloženo oko 50 milijuna eura, najavio je direktor ove kompanije Petar Ćorluka.

On je rekao lokalnim medijima u Livnu da će u novoj tvornici biti zaposleno 240 radnika, a predviđena je proizvodnja 100 tona papira dnevno.

Ćorluka je dodao da projekat kasni zbog nekih administrativnih prepreka, odnosno dorade projekta i pribavljanja nekih dozvola i suglasnosti nadležnih županijskih i federalnih organa i institucija.

- Livanjska tvornica, koja će biti izgrađena na području Begovače, gdje je "Violeta" prošle godine kupila zemljište površine 165 tisuća metara kvadratnih, proizvodit će papir po najsuvremenijoj švedskoj tehnologiji, a kao finalni proizvod i takozvane džambo-role papira, koji sada uvozimo iz Italije, rekao je Ćorluka.

Prema njegovim riječima, predviđeno je da tvornica bude puštena u rad 18 mjeseci nakon početka izgradnje.

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2009, 23:46 

Robbie MO je napisao/la:
slika

Imao sam slika ja livna iz zraka milijun ali pao mi sistem i sve otišlo (nije se moglo spasiti), uglavnom Livno treba razvijati jer ima 2 najveće gradsko središte u HB iza Mostara, što je malo poznato.

Vrh

PostPostano: 07 srp 2009, 08:02 

Naša Kvačica je napisao/la:
Evo i nešto što bi moglo pokrenuti Livno. Violeta otvara novu tvornicu i posao za 240 radnika. :-zivio

240 zaposlenika ?!

Baš mi je drago za Livno !

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 10:31 

Ultras1986 je napisao/la:
Imao sam slika ja livna iz zraka milijun ali pao mi sistem i sve otišlo (nije se moglo spasiti), uglavnom Livno treba razvijati jer ima 2 najveće gradsko središte u HB iza Mostara, što je malo poznato.

A nekako mislim da bi ta njegova veličina bila izraženija kad bi se ujedinile HB i ZH županija. :-neznam

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 15:10 

DaniKU je napisao/la:

A nekako mislim da bi ta njegova veličina bila izraženija kad bi se ujedinile HB i ZH županija. :-neznam

Mada mislim da bi bilo problema na relaciji Livno Š Brijeg, štaq će biti središte županije?

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 15:16 

DaniKU je napisao/la:

Mada mislim da bi bilo problema na relaciji Livno Š Brijeg, štaq će biti središte županije?

Mislim da to ujedinjenje ne bi bilo prirodno. Široki gravitira Mostaru a ne Livnu. I to je nepromjenjivo. Problem Livna je što nema puno gradova koji mu gravitiraju a neki od njih opet su primjer depopulizacije. Trebalo bi više ulagati u taj kraj. Livno je važan grad.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 21:39 

dudu je napisao/la:
meni tetka ima kuću na novoj brinu u livnu. kakve su tamo viletine, to nema zemlja. vjerujem da je većina ovih kuća baš s brine. inače, tomislav i livno su nadaleko poznati po svojim kućama, kakvih ne da nema u cijeloj hercegovini, nego i šire. možda ih malo šiju apartmani na moru :-zubati

Je, dijelom sto su mnogi Livnjaci radili ili rade po inozemstvu i Livno je uvijek bilo poskupo.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 22:51 

hercegovac1981 je napisao/la:

Mislim da to ujedinjenje ne bi bilo prirodno. Široki gravitira Mostaru a ne Livnu. I to je nepromjenjivo. Problem Livna je što nema puno gradova koji mu gravitiraju a neki od njih opet su primjer depopulizacije. Trebalo bi više ulagati u taj kraj. Livno je važan grad.

Upravo zbog toga sam i rekao da bi se trebali ujediniti i postaviti Livno za središte, jer bi se brže razvijalo zbog konkurencije u Širokom.

A nema veze što Široki ne gravitira Livnu, jer da mu gravitira, kad bi se ujedinile županije Široki bi bio stavljen u podređen položaj, ali ovako bi mu bio konkurencija i razvijao se neovisno o pokušaju Livna da ga potisne u razvoju, jer bi želio zadržati mjesto središta županije.

Uglavnom, Široki ne bi toliko ovisio o Livnu i razvijao bi se neovisno o njemu, što bi tjeralo Livno da održava svoju poziciju.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 23:14 

DaniKU je napisao/la:
hercegovac1981 je napisao/la:

Upravo zbog toga sam i rekao da bi se trebali ujediniti i postaviti Livno za središte, jer bi se brže razvijalo zbog konkurencije u Širokom.

A nema veze što Široki ne gravitira Livnu, jer da mu gravitira, kad bi se ujedinile županije Široki bi bio stavljen u podređen položaj, ali ovako bi mu bio konkurencija i razvijao se neovisno o pokušaju Livna da ga potisne u razvoju, jer bi želio zadržati mjesto središta županije.

Uglavnom, Široki ne bi toliko ovisio o Livnu i razvijao bi se neovisno o njemu, što bi tjeralo Livno da održava svoju poziciju.

Prirodna cjelina su HNŽ i ZHŽ. Livno i Široki... ne vidim koristi ni za Livno ni za Široki. :-neznam

1052 of 2558 - 41.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 23:20 

Ta nova tvornica je velika stvar za Livno i kapitalna investicija, 240 novih radnih mjesta, na tome mu i Sarajevo, Banja Luka i Mostar mogu pozavidjet.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2009, 11:07 

Naša Kvačica je napisao/la:

Prirodna cjelina su HNŽ i ZHŽ. Livno i Široki... ne vidim koristi ni za Livno ni za Široki. :-neznam

Znam, zbog toga sam i smatrao da bi se ujedinjenjem stvorila konkurencija između dva županijska središta, jer jedno ne gravitira drugom, čime bi se stvorila dobra poduzetnička klima na dva mjesta.

Većinom se sva mjesta u županiji podrede onom najvećem, odnosno županijskom središtu, dok ovdje to ne bi bio slučaj. Široki bi i dalje vukao prema Mostaru i razvijao se, što bi Livnjake tjeralo da ne zaostaju, jer ipak bi se trebali potruditi(znajući kakvi su Hercegovci-radišni i poduzetni) da vuku korak za njima.(Širokobriježanima).

Vrh

PostPostano: 11 srp 2009, 13:15 

Naravno da je Livno jako bitan grad. Povijesni stari hrvatski grad Livno treba da se razvija da bi bio PRAVO srediste zupanije a i svih Hrvata Kupresa , Tomislava, Suice pa i sire...

Vrh

PostPostano: 11 srp 2009, 17:55 

Tulkas je napisao/la:
Naravno da je Livno jako bitan grad. Povijesni stari hrvatski grad Livno treba da se razvija da bi bio PRAVO srediste zupanije a i svih Hrvata Kupresa , Tomislava, Suice pa i sire...

Slažem se, ali da bi se intenzivnije razvijao potrebno je da mu se stvori određena konkurencija, u ovom mom primjeru bi mu to bio Široki Brijeg.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2009, 02:51 

pozdrav livnjacima...neka hercegovci vide da nas ima.... :-umirem :-umirem :-umirem

Vrh

PostPostano: 13 srp 2009, 17:48 

Robbie MO je napisao/la:
slika

Ima mogućnosti za širenje grada,nadam se da će Livno,kao i cijela Herceg-bosanska županija doživjet gospodarsku i demografsku ekspanziju.Ipak to je ogroman prostor da bi bio ovako rijetko naseljen kao što je danas.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2009, 17:52 

cromwell je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
slika

Ima mogućnosti za širenje grada,nadam se da će Livno,kao i cijela Herceg-bosanska županija doživjet gospodarsku i demografsku ekspanziju.Ipak to je ogroman prostor da bi bio ovako rijetko naseljen kao što je danas.

U potpunosti se slažem s tobom! :-top

Vrh

PostPostano: 19 srp 2009, 17:17 

Župa Livno

U 2008. godini u župi Livno 98 djece je kršteno, a 63 osobe su umrle. Prošle godine vjenčana su i 42 para, a prema podacima župnog ureda, u 2008. bilo je 125 krizmanika i 139 prvopričesnika.

Vrh

PostPostano: 31 srp 2009, 17:16 

koliko je od prilike danas broj muslimana u Livno ?
prema zadnjim izborima imaju sveukupno oko 1500-1600 glasova (max)
1991 ih je bilo skoro 6.000 u opcini a neka sela (Podum,Mali Guber,Grborezi,Golinjevo) su imali i do 30-40% muslimana

kakvo bi moglo biti stanje u tim selima danas ? vjerojatno su tu Hrvati danas debela vecina ,a muslimci su locirani uglavnom u grad .

Vrh

PostPostano: 05 kol 2009, 11:26 

frane je napisao/la:
1991 ih je bilo skoro 6.000 u opcini a neka sela (Podum,Mali Guber,Grborezi,Golinjevo) su imali i do 30-40% muslimana

kakvo bi moglo biti stanje u tim selima danas ? vjerojatno su tu Hrvati danas debela vecina ,a muslimci su locirani uglavnom u grad .

prema mojim procjenama otprilike u livnu kao gradu ih ima oko 40% to znaci oko 3000 a u selima jedino sto su ostali u nekoj većoj brojci je guber, komorani, grborezi ostalo ništa i sretan vam dan pobjede :happybday :gunsmilie

Vrh

PostPostano: 05 kol 2009, 14:24 

kajman je napisao/la:
frane je napisao/la:

prema mojim procjenama otprilike u livnu kao gradu ih ima oko 40% to znaci oko 3000 a u selima jedino sto su ostali u nekoj većoj brojci je guber, komorani, grborezi ostalo ništa i sretan vam dan pobjede :happybday :gunsmilie

40%? WTF?? Pa toliko ih u gradu nije bilo ni na popisu 1991 :stupid

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 05 kol 2009, 14:59 

Ma u Livnu muslimani žive u jednom kvartu (mislim da se zove Gornji Grad).
Nadam se da su većina lojalni hercegbosanci, ili će to vremenom postati. :zivili

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 792 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 32  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: