|
|
Stranica: 7/12.
|
[ 276 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zaba1111
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 28 ruj 2011, 22:52 |
|
|
A ha, ti ipak podržavaš instituciju HNSa ,ali ti se ne sviđa kadar(a kadar je ono što je odabrao narod na izborima) pa stoga izražavaš negodovanje prema mome stavu na ovoj temi gdje sam isključivo govorio o važnosti promocije HNSa kao institucije,a nijednom rječju nisam branio nijednog pojedinca ili stranku, pa si zato i postavio ovo pitanje Citat: Ajmo drukčije, ako bude tako kako si naveo: Je li imamo HFJ? I kad? I kakvu? I hoće li se bolje u njoj živjet nego što se sad živi? A da nisi možda na ovoj temi shvatio važnost HNSa i da je upravo on preteča onoga što javno zagovaraš(inst. ravnop.)? Ali odakle sad nepoštivanje kadra? Da nije možda ipak Zlaja u pravu kad si uzme za pravo da on određuje ko je dobar kadar?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 28 ruj 2011, 23:04 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Oprosti, i ti Platformaši su dobili više glasova Hrvata od bar pola od onih koji su laprdali na HNS-u...
Ti se inače ponašaš kao da mi imamo izbor: Hoćemo ili nećemo HFJ?!
Ma nemamo izbor, imamo vrlo uzak manevarski prostor, zapravo ga nemamo s ovim ljudima i ovim idejama, samo nas voda nosi, pa đe izbaci na obalu...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 28 ruj 2011, 23:04 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: raga je napisao/la: E u ovome se moram složiti s tobom u potpunosti!  Anticipirao si jedan program kojeg imamo u pripremi za objavu, a kojeg smo prezentirali našima više puta interno, ali kako smo vidjeli da je to "zaveži mačku o rep" pripremamo materijal kojeg ćemo objaviti javno u datom trenutku. Zašto ranije nismo objavili? Iz prostog razloga što najveću odgovornost imaju naši u svemu tome, a trenutno, po meni, ne bi trebali udarati najjače po svojima, prvo platformaši, pa onda obračun s našima. Kako vrijeme odmiče, sve smo bliže "muslimanskom cilju", tj. unitarnoj Federaciji, pa potom državi. Sve mi se čini kako je praksa pokazala da pažljivo skrojena izborna jedinica i ustavni mehanizmi zaštite od preglasavanja, jedini mogu jamčiti budućnost Hrvatima u BiH i to na svim teritorijima u BiH gdje su živjeli ili žive. Srednja razina vlasti bi trebale bit EU regije, ako se ikad zahukta taj EU put, od kojih jedna bi trebala zadovoljit većinu sumanutih Trećeentitetaša. Volio bih vidjet takav program... Tite ti, ne postoje EU regije kao nešto odvojeno od regija definiranih ustavima država članica. Ako pričamo o fondovima, postoje NUTS 1, 2 i 3 kao statističke mjere za raspodjelu novaca. I btw., ti novci koji se dodjeljuju kroz EU fondove su kap u moru potreba EU (obzirom na veličinu) i sami po sebi ne mogu riješiti ništa.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 28 ruj 2011, 23:11 |
|
|
mateb je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Kako vrijeme odmiče, sve smo bliže "muslimanskom cilju", tj. unitarnoj Federaciji, pa potom državi. Sve mi se čini kako je praksa pokazala da pažljivo skrojena izborna jedinica i ustavni mehanizmi zaštite od preglasavanja, jedini mogu jamčiti budućnost Hrvatima u BiH i to na svim teritorijima u BiH gdje su živjeli ili žive.
Srednja razina vlasti bi trebale bit EU regije, ako se ikad zahukta taj EU put, od kojih jedna bi trebala zadovoljit većinu sumanutih Trećeentitetaša.
Volio bih vidjet takav program...
Tite ti, ne postoje EU regije kao nešto odvojeno od regija definiranih ustavima država članica. Ako pričamo o fondovima, postoje NUTS 1, 2 i 3 kao statističke mjere za raspodjelu novaca. I btw., ti novci koji se dodjeljuju kroz EU fondove su kap u moru potreba EU (obzirom na veličinu) i sami po sebi ne mogu riješiti ništa. Ma već smo razglabali o tome, VB recimo ima takve regije koje se poklapaju sa teritorijalnim jedinicama. U RH će sljedeća vlada ići na smanjivanje broja jedinica i vjerojatno će pratiti ove NUTS 2 regije. Uostalom, i sad prate poprilično, samo što je broj jedinica veći. Niko ni ne kaže da će to "riješit sve", za rješenje problema Hrvata predložio sam instrumente druge vrste. Ovo bi samo moglo poslužiti kao paravan za stvaranje većinski hrvatske regije, koja možda ne bi bila hr država poput Hrvatske, ali bi barem financijski i još po koječemu bila neovisnija o Šeheru. P.S. nisi ni svjestan koliko ovakve stvari u BiH pale.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 28 ruj 2011, 23:12 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Oprosti, i ti Platformaši su dobili više glasova Hrvata od bar pola od onih koji su laprdali na HNS-u...
Ti se inače ponašaš kao da mi imamo izbor: Hoćemo ili nećemo HFJ?!
Ma nemamo izbor, imamo vrlo uzak manevarski prostor, zapravo ga nemamo s ovim ljudima i ovim idejama, samo nas voda nosi, pa đe izbaci na obalu... Ne mogu svi govoriti uvijek, ono o čemu govorim na ovoj temi je isključivo istitucija HNSa i sad mi je već i dopizdilo, na što si ti naletio agresivno u svom stilu, što je govorilo da se s time ne slažeš, ali ako si promijenio mišljenje ja ću nastaviti, mada nemam nešto novo ni za reći, ali ako pomaže ja sam voljan i ponavljati. 
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 28 ruj 2011, 23:17 |
|
|
Citat: Niko ni ne kaže da će to "riješit sve", za rješenje problema Hrvata predložio sam instrumente druge vrste. Ovo bi samo moglo poslužiti kao paravan za stvaranje većinski hrvatske regije, koja možda ne bi bila hr država poput Hrvatske, ali bi barem financijski i još po koječemu bila neovisnija o Šeheru. Nakon svake pauze od foruma, vratiš se bolji, nije baš neka reklama, ali je te podržavam 
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 28 ruj 2011, 23:21 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: mateb je napisao/la: Tite ti, ne postoje EU regije kao nešto odvojeno od regija definiranih ustavima država članica. Ako pričamo o fondovima, postoje NUTS 1, 2 i 3 kao statističke mjere za raspodjelu novaca.
I btw., ti novci koji se dodjeljuju kroz EU fondove su kap u moru potreba EU (obzirom na veličinu) i sami po sebi ne mogu riješiti ništa.
Ma već smo razglabali o tome, VB recimo ima takve regije koje se poklapaju sa teritorijalnim jedinicama. U RH će sljedeća vlada ići na smanjivanje broja jedinica i vjerojatno će pratiti ove NUTS 2 regije. Uostalom, i sad prate poprilično, samo što je broj jedinica veći. Niko ni ne kaže da će to "riješit sve", za rješenje problema Hrvata predložio sam instrumente druge vrste. Ovo bi samo moglo poslužiti kao paravan za stvaranje većinski hrvatske regije, koja možda ne bi bila hr država poput Hrvatske, ali bi barem financijski i još po koječemu bila neovisnija o Šeheru. P.S. nisi ni svjestan koliko ovakve stvari u BiH pale. NUTS regije same po sebi su prvenstveno statistička kategorija, ali to se može povući kao argument da se, radi boljeg funkcioniranja i usklađenosti s EU tekovinama, država reorganizira na način da unutrašnja administrativna podjela korespondira tome (što je fol, jer one imaju raspone u koje se može svašta uklopiti). E sad, jedini je problem te ideje što politiku ne vodi raja (koja se klanja na spomen EU), nego oni koji znaju što žele, a što ne žele, odnosno što im je interes.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 28 ruj 2011, 23:25 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Citat: Niko ni ne kaže da će to "riješit sve", za rješenje problema Hrvata predložio sam instrumente druge vrste. Ovo bi samo moglo poslužiti kao paravan za stvaranje većinski hrvatske regije, koja možda ne bi bila hr država poput Hrvatske, ali bi barem financijski i još po koječemu bila neovisnija o Šeheru. Nakon svake pauze od foruma, vratiš se bolji, nije baš neka reklama, ali je te podržavam  Malo vas je previše koje bi doslovno trebalo posjest na koljena i čitat vam između redova, polako slovkat, a ponekad i upotrijebit olovku i papir kako bi se štošta, radi boljeg razumijevanja, i nacrtalo. 
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 28 ruj 2011, 23:44 |
|
|
A onda meni spočitavaju da se kurčim. 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 29 ruj 2011, 08:22 |
|
|
mateb je napisao/la: A onda meni spočitavaju da se kurčim.  Razlika je velika između rijetkog, povremenog, i konstantnog.  Nešto kao kad ti na osnovu proljeva liječnik pokušava postavit dijagnozu... 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 29 ruj 2011, 14:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Raga, de bola dovedi ove rodijake malo u red, ispade "Glumina Banka" v 2.0 Citat: SAD: Tony Raguž ukrao 70 miliona dolara iz štedionice
OHIO - Šef hrvatske štedionice u saveznoj američkoj državi Ohio 52-godišnji Anthony Tony Raguž priznao je krađu 70 miliona dolara nakon što je uhapšen pod sumnjom da je bio vođa grupe koja je serijom prevara od 2000. do aprila 2010. godine dovela do sloma te finansijske institucije, piše "Houston Chronicle". Raguž je bio jedan od devetoro uključenih u ovaj slučaj, a prema izjavama tužilaštva, oštetio je najmanje 1 000 ulagača Hrvatske federalne kreditne unije u Eastlakeu pa je tako ta štedionica preko noći postala tema naslovnica kao jedna od najvećih kreditnih prevara u modernoj historiji SAD.
Hrvatska iseljenička zajednica u tom dijelu zemlje tako se našla gotovo pred finansijskim kolapsom s obzirom da je Federalno osiguranje pokrilo samo dio gubitaka, a pojedinačni ulagači, hrvatski doseljenici, izgubili su gotovo tri miliona dolara. Veliki dio ušteđevina Hrvati su ipak uspjeli povući iz štedionice prije nego što je bankrotirala.
Državni tužilac Steven Detelback nazvao je ovaj slučaj najvećim bankrotom štedionice u američkoj historiji.
Raguž je priznao primanje mita u iznosu od milion dolara, a pred Saveznim sudom u Clevelendu izjasnio se krivim i za prevaru banke, pranje novca, isplate nezakonitih provizija kao i falsifikovanje finansijskih dokumenata.
Njegov advokat John Pjyl opisao ga je kao "dobrog čovjeka koji je napravio grešku", ali tužilaštvo smatra da je bila riječ o pažljivo planiranoj prevari koja je vodila do bankrota banke.
Presuda će biti izrečena 4. januara naredne godine.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 29 ruj 2011, 14:12 |
|
|
Raga,de ti to dio podijeli,da svi budemo happy:)
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 29 ruj 2011, 14:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Mar-kan je napisao/la: Raga,de ti to dio podijeli,da svi budemo happy:) Raguži, stari dubrovački gospari (Ragusa) 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
raga
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 29 ruj 2011, 14:17 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Raga,de ti to dio podijeli,da svi budemo happy:) Raguži, stari dubrovački gospari (Ragusa)  HAHAHA a jeste kraljine! Hebi ga ja već svoju isu potrošio, ali neka naći ćemo neki projekt i u budućnosti  !
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 29 ruj 2011, 14:20 |
|
|
raga je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Raguži, stari dubrovački gospari (Ragusa)  HAHAHA a jeste kraljine! Hebi ga ja već svoju isu potrošio, ali neka naći ćemo neki projekt i u budućnosti  ! je li na domjenak stigo Mr Tony http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/u-stocu-se-okupilo-2000-raguza-iz-22-zemlje-svijeta-1404.htmlCitat: U Stocu se okupilo 2000 Raguža iz 22 zemlje svijeta “Otkud da te zovnem rode” naziv je manifestacije kojom je u Stocu na spektakularan način obilježena 400. obljetnica rođenja rodonačelnika roda Raguža, dubrovačog trgovca Petra Veseličića zvanog Latinin te 300 godina od prvog pisanog spomena prezimena Raguž. Više od dvije tisuće Raguža iz cijelog svijeta pohodilo je jučer Stolac gdje je upriličen bogat program koji se ne viđa baš često na prostorima BiH. Iza svega stoji Udruga “Raguži 1610” koja djeluje i za BiH i za Hrvatsku. Raguži iz 22 zemlje svijeta sa zastavama su u subotu doputovali u Stolac gdje su se u mimohodu uputili prema crkvi sv. Ilije proroka. Nakon pozdravnoga govora stolačkog župnika donR ajka Markovića, svečano misno slavlje predvodio je mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić koji se posebno osvrnuo na povijest ovog prezimena i sve nedaće koje su pratile Raguže, piše Večernji list. “Nikada više krvi Raguža nije bilo na jednome mjestu kao danas ovdje u Stocu. U posljednje vrijeme svi bismo mi dali sve da imamo i komadić zemlje u Dubrovniku odakle su vaši stari Raguži došli u Hercegovinu”, istaknuo je biskup Perić u svojoj propovijedi. Nakon misnog slavlja, svi Raguži, a u Stocu ih je u subotu bilo i iz Kenije, Australije, Kanade, Amerike, Engleske, Hrvatske..., upriličeno je zajedničko fotografiranje, tj. svoju milenijsku fotografiju s vatrogasne dizalice i visine iznad 30 metara uradio je poznati fotograf Šime Strikoman. Unatoč paklenoj vrućini, Raguži iz cijeloga svijeta strpljivo su stajali na vrućem asfaltu na Trgu sv. Ilije u Stocu kako bi Strikoman uradio milenijsku fotografiju. “Pa meni su rekli da će vas biti oko 1200, a vas je danas ovdje u Stocu više od dvije tisuće”, kazao je Strikoman Ragužima. Masovno druženje Raguža i njihovih gostiju preselilo se na stolački stadion gdje su postavljeni ogromni šatori i pozornica na kojoj su nastupili HKUD-ovi iz Stoca i Aladinića te muška klapa Intrade. Voditeljica je bila Rajna Raguž, bivša misica Hrvatske, koja nam je prenijela kako se uvijek veseli kada dođe u rodni kraj svojih roditelja. “Tko bi prije 30 godina rekao da će vam se danas prvi obratiti jedan Bošković. Hvala vam što ste za proslavu svoje vrijedne obljetnice izabrali naš Stolac koji ovih dana slavi obljetnicu Lipanjskih zora kojom je oslobođeno ovo područje. Sada ste nama Boškovićima bacili rukavicu pa ćemo se i mi morati organizirati te u istraživanju nekako uganjati da budemo bar jednu godinu stariji od vas”, kroz šalu se Ragužima i tisućama gostiju i uzvanika obratio stolački načelnik Stjepan Bošković. O važnosti ovog skupa i višegodišnjim pripremama za njegovo održavanje govorili su predsjednik Organizacijskog odbora Željko Raguž i njegov zamjenik Martin Raguž, a onda i biskup Ratko Perić. “Ovo je jako važan događaj ne samo za Raguže nego cijeli Stolac jer smo se okupili na jednome mjestu i tako na poseban način obnovili tradiciju loze Raguža”, istaknuo je Željko Raguž. ( Tekst: Dnevnik.ba , Foto: Čapljinski portal)
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 29 ruj 2011, 14:36 |
|
|
Mijenjaju ime Udruge 1610 u Udruga "Raguži-70t$":)
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 29 ruj 2011, 14:43 |
|
|
Malo Ragužima reklame. Najljepša Hrvatica, i uopće žena koju sam ikad vidio uživo (a to je u konkurenciji 2 bivše Miss Universe iz jedne zemlje) je jedna Ragužica iz Kanade, dah oduzima, pokosi te u koljenima. Ne, neće biti slika. 
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 29 ruj 2011, 15:02 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Malo Ragužima reklame. Najljepša Hrvatica, i uopće žena koju sam ikad vidio uživo (a to je u konkurenciji 2 bivše Miss Universe iz jedne zemlje) je jedna Ragužica iz Kanade, dah oduzima, pokosi te u koljenima. Ne, neće biti slika.  Bez slike? Bolje da nisi ništa ni pričao...
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 29 ruj 2011, 15:04 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Malo Ragužima reklame. Najljepša Hrvatica, i uopće žena koju sam ikad vidio uživo (a to je u konkurenciji 2 bivše Miss Universe iz jedne zemlje) je jedna Ragužica iz Kanade, dah oduzima, pokosi te u koljenima. Ne, neće biti slika.  Bez slike? Bolje da nisi ništa ni pričao... Slike su na kompu koji je eutanaziran, a sa dotičnom nažalost više nisam u kontaktu Dakle, BRB using imagination since no pics 
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 30 ruj 2011, 00:28 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: mateb je napisao/la: A onda meni spočitavaju da se kurčim.  Razlika je velika između rijetkog, povremenog, i konstantnog.  Nešto kao kad ti na osnovu proljeva liječnik pokušava postavit dijagnozu... 
|
|
Vrh |
|
 |
zrikavac
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 30 ruj 2011, 13:29 |
|
|
sinoć na humanitarnom koncertu u mostaru raguž zove fotografa večernjaka da ga uslika.  al ne ovaj. onaj drugi. fuj.
_________________ Sarajka Đevojka: " Želim reći da Komšić izgleda poput simpatičnog dječaka iz susjedstva"
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 30 ruj 2011, 13:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Nevjerovatno...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 30 ruj 2011, 14:05 |
|
|
zrikavac je napisao/la: sinoć na humanitarnom koncertu u mostaru raguž zove fotografa večernjaka da ga uslika.  al ne ovaj. onaj drugi. fuj. Šta fali, čovjek je ljepotan samo takav (no homo)...takav izgled i elegancija moraju biti ovjekovječeni svakom mogućom prilikom.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 04 lis 2011, 12:52 |
|
|
Ragislav standardno odličan: Citat: FTV prijavljena RAK-u
Mostar, 04.10.2011.
N/P Regulatorna agencija za komunikacije
Predmet: Podnesak za ispitivanje kršenja uvjeta dozvola i propisa RAK-a, kao i Zakona o javnom RTV sustavu BiH
U skladu sa Člankom 4 „Pravilnika o postupku rješavanja kršenja uvjeta, dozvola i propisa Regulatorne agencije za komunikacije“ Stavak 2., 3. i 4., te u skladu sa „Pregledom povreda i odgovarajućih kazni koje izriče regulatorna agencija za komunikacije“ usvojenih od strane Vijeća ministara 19.03.2009. godine, ovim putem tražimo pokretanje postupka ispitivanja kršenja Uvjeta dozvole, propisa Agencije i/ili Zakona o Javnom RTV sustavu BiH od strane Radio televizije Federacije Bosne i Hercegovine (FTV), radi višestrukog kršenja Zakona o Javnom RTV sustavu u informativnoj emisiji Dnevnik 2 od 02.10.2011. emitiranoj u 19.30 sati..
Naime, prigodom informiranja javnosti o održavanju 3. Simpozija „Stopama pobijenih“ koja se održala u Širokom Brijegu dežurni urednik je u potpunosti ignorirao informaciju o Simpoziju, najavivši prilog bez ikakve informacije o održavanju simpozija, koji je i bio povod uređivanju priloga. Snimke i sami akteri od kojih je uzeta izjava dokazuju da se radilo o informaciji o održavanju tog Simpozija, ali ni u jednom trenutku isti nije spomenut. Jednako tako, novinarka koja je uradila prilog u sadržaju niti na jednome mjestu nije spomenula taj događaj, čime je prekršen Članak 27, Stavak 1 Zakona o RTV sustavu BiH.
Da ima temelja za opravdanost sumnje u kršenje Zakona o javnom RTV sustavu dokazuje i uvod u prilog, gdje urednik Dnevnika, između ostalog, navodi: „činjenica je da su se svećenici stavljanjem pod okrilje jednog fašističkog režima, odredili prema cjelokupnosti zbivanja oko sebe“ – novinar nije citirao izvor iz kojeg je izvukao činjenicu, tako da se radi isključivo o novinarskom mišljenju/komentaru koji nije bio na jasan način odvojen od vijesti, čime je prekršen Članak 27 stavak 2 Zakona o javnom RTV sustavu BiH. Urednik je sebi dao za pravo biti tužitelj, obrana i sudac za zločine koji su desetljećima predmet znanstvenih rasprava, čime je prekršio Članak 26. Stavak 1. Zakona o javnom RTV sustavu BiH, a uz to ide i protiv normi Vijeća Europe, konkretno „Rezolucije1481/2006 o osudi komunističkih zločina“.
Kao relevantno mišljenje o predmetnim događajima dao se medijski prostor Juri Galiću nekadašnjem sekretaru Okružnog komiteta SKOJ-a za Zapadnu Hercegovinu. Budući da je, po priznanju samog Galića, on direktni sudionik vremena zločina nad hercegovačkim franjevcima nema objektivnu, niti znanstvenu relevantnost izjave o događajima vezanim za zločine nad hercegovačkim franjevcima, niti ima relevantnost komentiranja, radi subjektiviteta u komentiranju, osim u slučaju da se njegovim tezama sučele mišljenja i teze suprotne njegovim, u skladu sa Člankom 27, Stavak 1.d. Zakona o javnom RTV sustavu. Budući da nije bilo nikoga tko bi ponudio protuteze tezama Jure Galića, i na ovaj način je prekršen Zakon o javnom RTV sustavu.
Izjave fra Miljenka Stojića, Ive Lučića i Vice Nižića se ne mogu uzeti kao protuteze gore navedenoj osobi, prvenstveno jer nisu bili sudionici vremena počinjenja zločina, dakle nema subjektiviteta, niti se izjave Jure Galića mogu uzeti kao protuteze njihovim izjavama, budući da su izjave gore spomenute gospode uzete u sklopu informacije o nespomenutom simpoziju „Stopama ubijenih“, a ne u kontekstu ispitivanja prirode „onoga što se u nekim krugovima karakterizira kao zločin nad hercegovačkim franjevcima“, da citiramo urednika, o čemu je za komentar, kako i sam urednik dalje kaže „najpozvaniji ocjenu dati partizan i provjereni antifašista…Jure Galić“ .
Imamo indicije da se radi o direktnom kršenju Članka 12 Stavak 1, točnije da se radi o namjernoj povredi Zakona, te da je kršitelj svjestan činjenice da zbog njegovog činjenja iste može doći do određenih posljedica, ali naš podnesak ne temeljimo na tom Stavku.
Podnesak temeljimo na Stavku 2, Članka 12 „Pregleda povreda i odgovarajućih kazni RAK-a“, jer smatramo da je, što zbog neprofesionalnosti, ignorancije, neobjektivnosti informiranja, uredništvo ove informativne emisije prekršilo zakon iz nehata: „kad kršitelj nije bio svjestan mogućnosti nastupanja zabranjene posljedice, iako je prema okolnostima i prema svojim osobnim svojstvima bio dužan i mogao biti svjestan te mogućnosti (nesvjesni nehat)“.
Ovim podneskom za ispitivanje kršenja Zakona o javnom RTV servisu i Pravilnika RAK-a se ni u kojem slučaju ne želimo miješati u uređivačku politiku ovog medija, nego želimo da javnost koja ima privilegiju gledati ovaj medij bude informirana u skladu sa Zakonom o javnom RTV Servisu i sa Pravilima RAK-a.
S poštovanjem,
Mr.sc. Slaven Raguž
|
|
Vrh |
|
 |
baščovan
|
Naslov: Re: Ragina borba iznutra Postano: 04 lis 2011, 14:23 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Dakle da zaklućim, ukoliko želimo da HNS ima ikakv značaj onda mu mi samo moramo dati važnost i shvaćati ga ozbiljno. HNS je ustrojen ali nije zaživio, nema ugled ni u narodau niti ima utjecaj na niže razine valsti i kao takav praktično ne može ništa. Značajan koak prema uspostavi HNSa kao prve institucije Hrvata HB bila njegova promocija u javnoti, a kako nam je to jedini instrument gdje još uvijek ima nekakv utjecaj ond bi ga tu trebalo pokušati iskoristiti. NPr. ako HNS donese nekakvu odluku , naputak, preporuku... onda bi konstruktivan medijski pristup značio da se to objavi, poprati sugestivnim komentarom, da se sve one koji se tome suporstavljaju prozove... Npr. -HNS donio odluku... sabrski zastupnik to ismijao i tako se narugao instituciji legalnih predstavnika Hrvata i volji hrvatskoga naroda, -Hns preporučio...Dragan Čović izigrao preporuku i time negirao volju HNs i hr naroda, -Hns donio strategiju... livanjski HDz i devedestka zbog vlastitog interesa izdali instituciju leg pred i volju hr naroda... Znači nebitno za ovu priču ko je kriv u LIvnu, nego je poanta da nema autoritata ni utjecaja ni na nižerangirane političare, a pogotovo ne na narod, a bez toga nema ništa. HNS je dobra ideja i zato joj treba pomoći da zaživi, a to neće sigurno na način da se već par dana nakon uspostave na radiu DV izražava sumnja u njegov rad iuspjeh ili npr ovo: Citat: Fino smo se najeli, 'ajmo sad u štrajk glađu Sad kad smo se najeli, napili i do krajnjih granica napunili trbuhe, možemo krenuti u štrajk glađu. Štrajk će trajati do daljnjeg, najkasnije dok opet ne ogladnimo. Priopćenje Predsjedništva HNS-a u kojem se poziva na osporavanje odluka nelegalne i neustavne vlade i niz drugih aktivnosti „protesta" koje nalažu ne znam bi li nazvao tragikomičnim ili tragičnim. Dakle može li se naći gori način za urušavanje ugleda institucije i zar može bolji komentar za vladu koju se proziva za nelagalnost i gdje se nižerabgirana tjela vlasti pozivaju na neposluh? Zar ne bi bilo bolje da si napisao "HNS poziva na nepštivanje odluka vlade,a Čović ili LJubić ili livanjski ovi ili oni odstupili od stava HNS i tako podržali nelgalnu vlast i time izdali hrvatski narod? Recimo i da je istina, najeli se, pobrinuli se za svoju guzicu... zar netko misli da bi neki drugi bili drugačiji(je je bilo bi bolje da imamo 20 Tuđmana u HNSu,ali, mislim ,pitao si me gdje ja živim,), a to što su se pobrinuli za sebe u odrđenoj mjeri ne isključuje da su spremni i na određene korake značajne za narod, a da nisu spremni na sve za vlast govori samo nesudjelovanje u valsti , i stoga HNS treba podržati ukoliko želimo da on ima iakav utjecaj , a svakog pojedinca koji mu svojim neodgovornim, neuglednim, neprimjerenim... ponašanjem ruši ugled također treba prozivati i to bio put kojim javnost treba ići. Kakav Božji HNS? Jeste vi svi skupa pobudalili? Pa Čović i Ljubić će se 200 puta pokrviti kada dobiju što žele. Odjebat će ga Čović ko kuju zadnju i opet će se samo govoriti o zaključcima i priopćenjima isključivo sa sjednica HDZ-a. HNS traje dok Čoviću treba Ljubić. Kraj priče
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|