|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 24 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
RajvoSa
|
Naslov: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 08 kol 2011, 14:39 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3827 Lokacija: Nanya Lakes
|
Sa natječaja na stranici http://www.mojaslikasarajeva.net poseban dojam je na mene ostavila ova slika gospođice Maje Topčagić (na slici gđica Lejla) gdje je čini mi se na atraktivan način "skinula" Rio de Janeiro.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 08 kol 2011, 14:43 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Sa natječaja na stranici http://www.mojaslikasarajeva.net poseban dojam je na mene ostavila ova slika gospođice Maje Topčagić (na slici gđica Lejla) gdje je čini mi se na atraktivan način "skinula" Rio de Janeiro. Biscanka stash
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 08 kol 2011, 14:44 |
|
|
Moja slika Sarajeva 2: gđica Lejla Hasanović (svakako bi htjeli vidjeti malo više od nje) Vječni plamen: gosp. Edin Gačan
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 08 kol 2011, 14:46 |
|
|
Fondacija „Sarajevo Navigator“ i Input d.o.o. pokrenuli su projekat pod nazivom „Moja slika Sarajeva“ koji pruža mogućnost fotografima-amaterima, građanima Sarajeva i posjetiocima grada da kroz fotografije kulturnih i istorijskih znamenitosti, arhitekture, prirode, te svakodnevnog života građana, predstave glavni grad BiH na afirmativan način U ljetnim mjesecima, posebno za festivalskih dana - Baščaršijskih noći i Sarajevo Film Festivala, Sarajevo živi i diše ubrzanim ritmom. Ulice vrve brojnim turistima koji, bilo da su samo u prolazu ili tu borave po nekoliko dana, gradu daju neki drugačiji „šmek“ i osjećaj da ipak nismo sasvim nevažni na mapi svijeta - jer je, eto, neko došao čak i iz daleke Australije, Amerike, Azije, samo da prošeta Baščaršijom uz obaveznu porciju ćevapa, malo sevdaha i suvenir za uspomenu. Taj osjećaj, nažalost, ne traje dugo. Već sa prvim danima jeseni, Sarajevo opet uranja u (uglavnom sumornu) svakodnevnicu, bez veselih i radoznalih turista na ulicama, prepušteno samo sebi i svojim građanima koji pretežno imaju višak problema, a manjak optimizma... Moja slika Sarajeva, projekat koji su nedavno pokrenuli Fondacija Sarajevo Navigator i Input d.o.o, pruža mogućnost fotografima-amaterima, građanima Sarajeva, ali i cijele Bosne i Hercegovine da kroz fotografije kulturnih i historijskih znamenitosti, arhitekture, prirode, te svakodnevnog života građana, predstave glavni grad BiH u pozitivnom svjetlu. „Glavni cilj projekta jeste da prezentira sliku Sarajeva, viđenu očima njegovih građana, ali i njegovih mnogobrojnih posjetitelja. Prvenstveno je ideja ponuditi lijepu sliku Sarajeva, te tako dati doprinos afirmaciji Sarajeva kao turističke destinacije. Kroz mnogobrojne fotografije već prijavljene na natječaj vidljivo je da su učesnici prepoznali cilj projekta, i da ćemo u budućnosti sigurno vidjeti još mnogo odličnih fotografija Sarajeva“, kaže Masha Durkalić, glavna i odgovorna urednica Sarajevo Navigatora. Projekat je praktično tek na početku, a već je privukao pažnju stotina građana koji su se prijavili na ovaj foto-konkurs. Svakog mjeseca, do aprila 2012. godine, birat će se najbolje fotografije pristigle na natječaj u prethodnom mjesecu, a njihovi autori će biti nagrađeni fotoaparatima firme Olympus. „Svakako da nas je iznenadio toliki odziv učesnika koji su poslali svoje fotografije, ali to ujedno pokazuje da smo putem ovog projekta već na samom početku postigli ono što je glavni cilj - da prezentiramo najljepše slike Sarajeva kroz fotografske objektive njegovih građana i posjetitelja. U ovom momentu na web siteu www.mojaslikasarajeva.net prijavljeno je 557 autora i 1.625 fotografija, a Facebook stranica Moja slika Sarajeva ima 4.498 fanova“, kaže Masha Durkalić. Prva pobjednica konkursa za mjesec juli je Maja Topčagić iz Bihaća. Majinu fotografiju pod nazivom Freedom najboljom je proglasila publika koja za fotografije može glasati putem Facebooka, te stručni žiri koji, pored Mashe, čine fotografi Dženat Dreković i Nino Maričić. „Uvjeti natječaja su jednostavni: na natječaj se mogu prijaviti isključivo autorske fotografije koje prikazuju kulturne, historijske, arhitektonske i prirodne ljepote Sarajeva, panorame Sarajeva, svakodnevni život ljudi u Sarajevu, dešavanja u Sarajevu, odnosno fotografije koje na lijep i afirmativan način predstavljaju Sarajevo i život u njemu. Fotografije se prijavljuju na www.mojaslikasarajeva.net, a broj fotografija koje možete prijaviti nije ograničen. Web site je snažno povezan sa društvenim mrežama, pa je svaku fotografiju moguće komentirati na Facebooku. Dvadeset najboljih fotografija mjeseca po izboru posjetitelja koji za slike glasaju putem aplikacije Facebook Like, ulazi u finale, a potom ih pregledava stručni žiri koji bira najbolju fotografiju za dati mjesec“, objašnjava Masha. Početkom naredne godine bit će izabrani i sveukupni pobjednici natječaja za 2011. godinu, uz 30 najuspješnijih radova koji će biti predstavljeni na izložbi u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva. Ali, do kraja natječaja ostalo je još punih osam mjeseci, pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da im šalju svoje fotografije. Pored vrijednih nagrada, najuspjelije fotografije bit će objavljene na www.mojaslikasarajeva.net, na Facebook grupi Moja slika Sarajeva i na stranicama mjesečnog gradskog vodiča Sarajevo Navigator, kao i na web portalu www.sarajevo-x.com.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 10:10 |
|
|
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 10:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Kum Bečo je napisao/la: Predpostavljam da kondukterka nije bila muslimanka...eee vidi mojih sarajki što su plaho šesne bile
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 10:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Nekako su mi slične...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 10:28 |
|
|
Citat: Predpostavljam da kondukterka nije bila muslimanka...eee vidi mojih sarajki što su plaho šesne bile Ministre, jesi to pod uticajem izjava onog zrikavca od juče.Bolje poslušaj mene.Ispod tih nikaba, zna se često i muško zadesiti :) Citat: Nekako su mi slične. Krenule na mačevanje, to je inače bilo moderno tih godina kod muslimanskih hanuma Pa prije obukle opremu :P
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 10:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
emt je napisao/la: Citat: Predpostavljam da kondukterka nije bila muslimanka...eee vidi mojih sarajki što su plaho šesne bile Ministre, jesi to pod uticajem izjava onog zrikavca od juče.Bolje poslušaj mene.Ispod tih nikaba, zna se često i muško zadesiti :) Ma ne, nego sam ostao zapanjen kada sam tek prije par godina vidio slike Sarajeva iz 2.s.r., bio sam uvjeren da su burke i sl isčezle za vrijeme Austrougarske. Ispada da su komunjare bili glavni modernizatori, sa zakonom o zabrani tih gluposti, jer time od jarma oslobađaju našu socijalističku ženu
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 10:40 |
|
|
Citat: jer time od jarma oslobađaju našu socijalističku ženu Te burke su izmišljene da bi ljubomorni muškarci skrivali ljepotu svojih žena .Ja apsolutno drugog razloga ne vidim. Obzirom da u jednom od Ajeta Kurana se pominje kako se vjetar igra sa kosom hazreti Fatime.Znači da nije bila pokrivena i ako se pokrivala da je to koristila možda ponekad da ukrasi kosu i sl. Znači ni iz kakvog propisa.Pa se to mijenjalo i mijenjalo, te je neki ljubomorni paćenik konačno odlučio uvesti propis i totalno sakriti ljepotu islamske žene.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 10:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11675 Lokacija: Varta drzava
|
Kum Bečo je napisao/la: Vidi ti Dobrijeh Bosnjakinja.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 10:44 |
|
|
emt je napisao/la: Citat: jer time od jarma oslobađaju našu socijalističku ženu Te burke su izmišljene da bi ljubomorni muškarci skrivali ljepotu svojih žena .Ja apsolutno drugog razloga ne vidim. Obzirom da u jednom od Ajeta Kurana se pominje kako se vjetar igra sa kosom hazreti Fatime.Znači da nije bila pokrivena i ako se pokrivala da je to koristila možda ponekad da ukrasi kosu i sl. Znači ni iz kakvog propisa.Pa se to mijenjalo i mijenjalo, te je neki ljubomorni paćenik konačno odlučio uvesti propis i totalno sakriti ljepotu islamske žene. Ne znam, valjda ima neko teološko uporište, ali pravo da ti kažem, svijet i nije izgubio neku ljepotu. Lijepih Arapkinja imaš samo u Libanu, djeomično u Palestini i Jordanu. Iranke su također lijepe, a sve ostalo je bože sačuvaj, nek ostanu pokrivene.
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 10:48 |
|
|
Meni je Rania od Jordana kao ruža. A što se tiče upoređivanja arapkinja od zemlje do zemlje, stvarno tu nemam što za reći.Poznajem 2 Iranke i jednu stariju ženu iz Bejruta.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 10:51 |
|
|
Oko svega se morate posvađat
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
emt
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 10:53 |
|
|
Kum Bečo je napisao/la: Oko svega se morate posvađat Ma ko se svađa ?Ja i ministar ? NIKAD ;)
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 12:48 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25873 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Sarajevsko Čehoslovačko kulturno društvo za vrijeme rata. Nije falilo ni mladih Čehinja. ;)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 16:18 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4967 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Kum Bečo je napisao/la: Kojih akrepa od ustaskinja...uzas. Zbilja su partizanke bile ljepse.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 16:21 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: wouldsmash/10
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 16:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60836 Lokacija: DAZP HQ
|
s leđa...definitely.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 16:28 |
|
|
dudu je napisao/la: s leđa...definitely. Isto vrijedi i za prvu sliku, ali me strah da nije možda maloljetna
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 16:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60836 Lokacija: DAZP HQ
|
hm, na prvoj bi mogla biti, ali na drugoj...kad vidim ovu smežuranu kožu na laktu, čini mi se da je ta bila maloljetna još dok je Joško Popović bio mlada nada HNL-a.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 16:33 |
|
|
dudu je napisao/la: hm, na prvoj bi mogla biti, ali na drugoj...kad vidim ovu smežuranu kožu na laktu, čini mi se da je ta bila maloljetna još dok je Joško Popović bio mlada nada HNL-a. Ili Domagoj Abramović
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 16:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11675 Lokacija: Varta drzava
|
Dobro... Evo jedna slija Se'er-Kandahara Preuzeta, naravno, negdje s neta... da me neko ne bi proganjao...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Moja slika Sarajeva - slika godine Postano: 30 ruj 2011, 20:00 |
|
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 24 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|