|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 03 lis 2011, 14:36 |
|
|
Svakave najave dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva, a s obzirom na krizu u EU i britanski euroskepticizam doseže vrhunac. Osobno mislin da su Englezi ka i uvik napuvani i kurčeviti, ali je činjenica da oni bez EU ne mogu. Nisu ni Busheve kujice bili slučajno iako se ni s tim nisu nikad pomirili. Jednostavno, zadnjih 100 godina, pa i više, njihov geopolitički utjecaj opada i više nisu ono što su bili. Doduše, oni se s tim nikad neće pomiriti.
Što predviđate, kakvi će biti budući odnosi EU i UK? Hoće li se UK, sukladno najavama, udaljavati od EU ili će, uz vjerojatne litanije svojoj veličini i megavažnosti, ipak ostati na jednakom stupnju integracije u Uniji ka što su bili dosad?
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 03 lis 2011, 14:40 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
UK više nije presudan faktor u EU i to je ono što njih najviše boli ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) , svi dogovori važni po budućnost EU se događaju na relaciji Berlin-Pariz ne Berlin-Pariz-London , iskreno nadam se da će oni izaći iz EU da više ne rade probleme jer je pitanje samo kada će i oni bankrotirati s ovakvim stavom, kao i Grčka , samo što ako izađu iz EU onda ih Njemačka neće spašavat ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) , a Hrvatska neće biti 28 nego 27 članica EUa ![evotigana :evotigana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c055.gif)
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 03 lis 2011, 14:41 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
A da ne pričamo o tome da je u Škotskoj pobijedila stranka koja se zalaže za nezavisnost Škotske ![palacgore2 :palacgore2](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a070.gif) samo naprijed!!
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
mateb
|
Naslov: Re: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 03 lis 2011, 15:28 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: UK više nije presudan faktor u EU i to je ono što njih najviše boli ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) , svi dogovori važni po budućnost EU se događaju na relaciji Berlin-Pariz ne Berlin-Pariz-London , iskreno nadam se da će oni izaći iz EU da više ne rade probleme jer je pitanje samo kada će i oni bankrotirati s ovakvim stavom, kao i Grčka , samo što ako izađu iz EU onda ih Njemačka neće spašavat ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) , a Hrvatska neće biti 28 nego 27 članica EUa ![evotigana :evotigana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c055.gif) Nikad i nije bila presudan faktor.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
mateb
|
Naslov: Re: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 03 lis 2011, 15:34 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Svakave najave dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva, a s obzirom na krizu u EU i britanski euroskepticizam doseže vrhunac. Osobno mislin da su Englezi ka i uvik napuvani i kurčeviti, ali je činjenica da oni bez EU ne mogu. Nisu ni Busheve kujice bili slučajno iako se ni s tim nisu nikad pomirili. Jednostavno, zadnjih 100 godina, pa i više, njihov geopolitički utjecaj opada i više nisu ono što su bili. Doduše, oni se s tim nikad neće pomiriti.
Što predviđate, kakvi će biti budući odnosi EU i UK? Hoće li se UK, sukladno najavama, udaljavati od EU ili će, uz vjerojatne litanije svojoj veličini i megavažnosti, ipak ostati na jednakom stupnju integracije u Uniji ka što su bili dosad? UK će se, dugoročno, sve više približavati Njemačkoj i Rusiji, proporcionalno slabljenju Amerike. Približavanje Rusiji je donekle već i počelo, ali Englezi još među sobom moraju riješiti na kojeg konja se više isplati igrati. Tu su i konzervativci koji su tradicionalno skloni Americi, ali, dugoročno, prilagodit će se oni novim okolnostima. Mene strašno zanima kako će izgledati spor između Berezovskog i Abramoviča. Tu bi ishod mogao biti itekako znakovit (Berezovski je, od Rusa, najopasniji Putinov neprijatelj).
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divlja svinja
|
Naslov: Re: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 05 lis 2011, 21:42 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Svakave najave dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva, a s obzirom na krizu u EU i britanski euroskepticizam doseže vrhunac. Osobno mislin da su Englezi ka i uvik napuvani i kurčeviti, ali je činjenica da oni bez EU ne mogu. Nisu ni Busheve kujice bili slučajno iako se ni s tim nisu nikad pomirili. Jednostavno, zadnjih 100 godina, pa i više, njihov geopolitički utjecaj opada i više nisu ono što su bili. Doduše, oni se s tim nikad neće pomiriti.
Što predviđate, kakvi će biti budući odnosi EU i UK? Hoće li se UK, sukladno najavama, udaljavati od EU ili će, uz vjerojatne litanije svojoj veličini i megavažnosti, ipak ostati na jednakom stupnju integracije u Uniji ka što su bili dosad? A što tebi smeta britanski euroskepticizam? Valjda ljudi u Britaniji imaju pravo na svoje mišljenje i izbor. Vidimo kako se EU birokrati postali "napuhani i kurčeviti" i kako se odnose prema članicama. I ovo da ne mogu bez EU je glupost.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 06 lis 2011, 15:12 |
|
|
Smeta mi jer mi je Barosso tata i ne volim kad ga vriđaju.
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divlja svinja
|
Naslov: Re: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 06 lis 2011, 15:34 |
|
|
Koja infantilna razina diskusije. ![001_rolleyes :001_rolleyes](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/001_rolleyes.gif) Očito nisi sposaban diskutirati na temu koju si otvorio, pa je nisi trebao ni otvarati.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 06 lis 2011, 15:40 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Koja infantilna razina diskusije. ![001_rolleyes :001_rolleyes](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/001_rolleyes.gif) Očito nisi sposaban diskutirati na temu koju si otvorio, pa je nisi trebao ni otvarati. Pa jebate kako da ti čovik odgovori na onako zajedljiv komentar. Da "što ja imam protiv britanskog euroskepticizma" ![wacko :wacko](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/wacko.gif) Ne bi da su me privatno uvridili sa svojim euroskepticizmom... Ja sam samo konstatira da je prisutan, a da Britanija, unatoč činjenici da nijedan sloj društva tamo ne podržava bilo kakve europske integracije, ne istupa i neće istupiti iz EU jer joj je EU u interesu.
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divlja svinja
|
Naslov: Re: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 06 lis 2011, 15:49 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Ja sam samo konstatira da je prisutan, a da Britanija, unatoč činjenici da nijedan sloj društva tamo ne podržava bilo kakve europske integracije, ne istupa i neće istupiti iz EU jer joj je EU u interesu. A što misliš, zašto ne podržavaju? Zašto je podrška za EU tamo 40%, a u Njemačkoj 90%? Pa nisu ljudi blesavi, znaju da bi izlaskom iz EU bolje prošli; ne bi morali kupovati skupe francuske i danske prehrambene proizvode, ne bi im industriju uništio nekontroliran priljev njemačke robe, ne bi morali puniti EU fondove, ne bi imali marginalan položaj i utjecaj u recimo, Commonwealthu, a EU imaju. Još mogu razumjeti ove koji kažu da Hrvatska nema izbora jer je naša situacija dosta teška, prije svega ekonomska. ali za Englesku stvarno ne razumijem. Postoje zemlje koje od Unije imaju koristi, kao i one koje imaju štetu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 06 lis 2011, 15:58 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: Ja sam samo konstatira da je prisutan, a da Britanija, unatoč činjenici da nijedan sloj društva tamo ne podržava bilo kakve europske integracije, ne istupa i neće istupiti iz EU jer joj je EU u interesu. A što misliš, zašto ne podržavaju? Zašto je podrška za EU tamo 40%, a u Njemačkoj 90%? Pa nisu ljudi blesavi, znaju da bi izlaskom iz EU bolje prošli; ne bi morali kupovati skupe francuske i danske prehrambene proizvode, ne bi im industriju uništio nekontroliran priljev njemačke robe, ne bi morali puniti EU fondove, ne bi imali marginalan položaj i utjecaj u recimo, Commonwealthu, a EU imaju. Još mogu razumjeti ove koji kažu da Hrvatska nema izbora jer je naša situacija dosta teška, prije svega ekonomska. ali za Englesku stvarno ne razumijem. Postoje zemlje koje od Unije imaju koristi, kao i one koje imaju štetu. Ne bi se složija i to je to. Britanija je, trenutno, druga europska liga po političkom utjecaju, ako ćemo realno. Van EU, ukoliko misli imati utjecaj, a nemojmo se varati - to je Britanija, naravno da žele utjecaj na svjetsku politiku, UK bi bilo osuđeno na položaj američke kurvice dok Ameri dodatno ne izgube utjecaj. Tad bi Britanija bila samo kurvica, a s obzirom na njihov pogled s visoka na ostatak svita bojin se da im se ni taj status ne bi svidija. Zamjerali su oni i Blairu što je bija Bushev podguz, ne odnosi se to samo na EU.
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divlja svinja
|
Naslov: Re: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 06 lis 2011, 16:10 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Ne bi se složija i to je to. Britanija je, trenutno, druga europska liga po političkom utjecaju, ako ćemo realno. Van EU, ukoliko misli imati utjecaj, a nemojmo se varati - to je Britanija, naravno da žele utjecaj na svjetsku politiku, UK bi bilo osuđeno na položaj američke kurvice dok Ameri dodatno ne izgube utjecaj. Tad bi Britanija bila samo kurvica, a s obzirom na njihov pogled s visoka na ostatak svita bojin se da im se ni taj status ne bi svidija.
Zamjerali su oni i Blairu što je bija Bushev podguz, ne odnosi se to samo na EU. Pa dobro, ali mi nisi objasnio zašto oni ne bi mogli bez EU? Koje pogodnosti od Unije imaju, a ne bi ih imali da su izvan?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Budući odnosi Bruxellesa i Londona Postano: 06 lis 2011, 16:14 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: Ne bi se složija i to je to. Britanija je, trenutno, druga europska liga po političkom utjecaju, ako ćemo realno. Van EU, ukoliko misli imati utjecaj, a nemojmo se varati - to je Britanija, naravno da žele utjecaj na svjetsku politiku, UK bi bilo osuđeno na položaj američke kurvice dok Ameri dodatno ne izgube utjecaj. Tad bi Britanija bila samo kurvica, a s obzirom na njihov pogled s visoka na ostatak svita bojin se da im se ni taj status ne bi svidija.
Zamjerali su oni i Blairu što je bija Bushev podguz, ne odnosi se to samo na EU. Pa dobro, ali mi nisi objasnio zašto oni ne bi mogli bez EU? Koje pogodnosti od Unije imaju, a ne bi ih imali da su izvan? Ka i sve države - jedinstveno tržište te jak rejting na krilima, prije svega, Njemačke i Francuske ekonomije. Ne mislin ja da oni van EU ne bi mogli dobro živiti. Mogli bi, dugoročno bi postali Kanada. Što fali Kanadi, ljudi OK žive i imaju uređeno društvo. Ali nemaju nikakav utjecaj, a Briti se s tim nikad ne bi pomirili...
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 13 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|