|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 69 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
ivica
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 14 lis 2011, 21:37 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Žele prikazati da taj ( i još par drugih portala, uključujući i ovaj) nije ono što jeste - da prikažu da ne reprezentira istinska promišljanja prosječnih hrvata u BiH, njihove težnje i nadanja ... Valjda narod zna odvajkada što je za njega najbolje,i bez portala,interneta i ostalih medija podložnih manipulaciji...Tako da mogu prditi do mile volje protiv bilo koga tko iskreno želi dobro svom narodu ,neće učiniti baš puno. Dolaze nove generacije, koje će možda pričati o zloj pereciji,zločinačkoj oluji, agresoru Tuđmanu, Sarajevu kao glavnom gradu, svi smo mi bosanci i hercegovci, ko nas zavadi . . . ?!?
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 14 lis 2011, 21:39 |
|
|
ivica je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Valjda narod zna odvajkada što je za njega najbolje,i bez portala,interneta i ostalih medija podložnih manipulaciji...Tako da mogu prditi do mile volje protiv bilo koga tko iskreno želi dobro svom narodu ,neće učiniti baš puno.
Dolaze nove generacije, koje će možda pričati o zloj pereciji,zločinačkoj oluji, agresoru Tuđmanu, Sarajevu kao glavnom gradu, svi smo mi bosanci i hercegovci, ko nas zavadi . . . ?!? Moja djeca neće.Za tuđu ne znam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 14 lis 2011, 22:09 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 28859 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Mar-kan je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Žele prikazati da taj ( i još par drugih portala, uključujući i ovaj) nije ono što jeste - da prikažu da ne reprezentira istinska promišljanja prosječnih hrvata u BiH, njihove težnje i nadanja ... Valjda narod zna odvajkada što je za njega najbolje,i bez portala,interneta i ostalih medija podložnih manipulaciji...Tako da mogu prditi do mile volje protiv bilo koga tko iskreno želi dobro svom narodu ,neće učiniti baš puno. Nisam mislio prvenstveno na naš Hrvatski narod koji živi u BiH već šire. Dakle da njima prikažu taj svoj spin. Oni u ovomu slučaju, tom medijskom hajkom protiv lučonoša gledišta i "treće strane" ne mogu ništa promjeniti samo oni to ne znaju. Ne znam, možda su glupi. Možda im to treba radi dodatnog homogeniziranja vlastitog naroda pred nekim izmišljenim neprijateljem, a zapravo stvarnim, samo u drugom obliku. Znači HERA kao metafora, kao ideja, kao duh naroda postoji i manje je bitno je li ona tehnički realizirana ili nije. Ne boje se oni te neke izmišljene velikosrpske terorističke HERE kakvom je žele prikazati, već one stvarne, one postojeće koja živi u (malo idem sada u patetiku ali jbg) u duši hrvatskog naroda. A što se tiče da narod odvajkada zna što je za njega najbolje... generalno uzevši narod često i ne zna što je za njega najbolje i počesto bira pogrešno, ali dobro, ovo je već na razini salonskog teoretiziranja i ne bih sada da ulazimo u to.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
emt
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 14 lis 2011, 22:12 |
|
|
ivica je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Valjda narod zna odvajkada što je za njega najbolje,i bez portala,interneta i ostalih medija podložnih manipulaciji...Tako da mogu prditi do mile volje protiv bilo koga tko iskreno želi dobro svom narodu ,neće učiniti baš puno.
Dolaze nove generacije, koje će možda pričati o zloj pereciji,zločinačkoj oluji, agresoru Tuđmanu, Sarajevu kao glavnom gradu, svi smo mi bosanci i hercegovci, ko nas zavadi . . . ?!? Ti ivice svašta u ovu jednu rečenicu upisa. Za zlu pereciju recimo, ja sam prvi put čula ovdje i to od onoga dijeta pol-gasol-a.Pitala sam se jel' Hrvat ? Oluju takođe sam vidjela da omalovažavaju pojedinci opet ovdje.Doduše i Srbi svi i jedan dio Bošnjaka.Ali to nije čudno, čudno je zašto dio Hrvata ? Dobro Sarajevo kao glavni grad i agresora Tuđmana navode Bošnjaci.Pa reko da razgraničimo. @Bobo, za tebe pitanje :) Kako te neko može diskreditirati na bilo koji način ako mu ne ostaviš prostora ?Mislim, novinarski posao je složen.Da to nije tako svi bi mi piskarali i izigravali kolumiste, novinare i sl.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 14 lis 2011, 22:22 |
|
|
emt je napisao/la: @Bobo, za tebe pitanje :)
Kako te neko može diskreditirati na bilo koji način ako mu ne ostaviš prostora ?Mislim, novinarski posao je složen.Da to nije tako svi bi mi piskarali i izigravali kolumiste, novinare i sl. Možda zato jer je medijska scena otvorena za sve ljude, ideje, stavove... osobito u ovoj internet medijskoj sceni i samim tim ima bezgranično mnogo prostora. Možda i zato što Hrvati nemaju ni svoje TV, praktički ni radija, ni novina (a govorimo o članku objevljenom u novinama)... nemaju čime da se suprostave nemaju svoga prostora kojima mogu da ispune "njihov" prostor.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
emt
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 14 lis 2011, 22:29 |
|
|
Bobovac je napisao/la: emt je napisao/la: @Bobo, za tebe pitanje :)
Kako te neko može diskreditirati na bilo koji način ako mu ne ostaviš prostora ?Mislim, novinarski posao je složen.Da to nije tako svi bi mi piskarali i izigravali kolumiste, novinare i sl. Možda zato jer je medijska scena otvorena za sve ljude, ideje, stavove... osobito u ovoj internet medijskoj sceni i samim tim ima bezgranično mnogo prostora. Možda i zato što Hrvati nemaju ni svoje TV, praktički ni radija, ni novina (a govorimo o članku objevljenom u novinama)... nemaju čime da se suprostave nemaju svoga prostora kojima mogu da ispune "njihov" prostor. Pa ko koči tu TV ?Zašto nema radija i novina ? Jeli to princip neki da baš, niko privatno ne želi pokrenuti to, dok se ne namaknu srestva iz budžeta Federacije za koja pretpostavljam da Bošnjaci prave probleme ?Mislim da po Hercegovini ima ljudi milionera.Sva moguća prestavništva od čokolade do pempasa za djecu su na tom područiju.Nije to siromašan kraj, naprotiv.Mislim da je razvijeniji od okoline Sa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 14 lis 2011, 22:38 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
emt je napisao/la: ivica je napisao/la: Dolaze nove generacije, koje će možda pričati o zloj pereciji,zločinačkoj oluji, agresoru Tuđmanu, Sarajevu kao glavnom gradu, svi smo mi bosanci i hercegovci, ko nas zavadi . . . ?!? Ti ivice svašta u ovu jednu rečenicu upisa. Za zlu pereciju recimo, ja sam prvi put čula ovdje i to od onoga dijeta pol-gasol-a.Pitala sam se jel' Hrvat ? Oluju takođe sam vidjela da omalovažavaju pojedinci opet ovdje.Doduše i Srbi svi i jedan dio Bošnjaka.Ali to nije čudno, čudno je zašto dio Hrvata ? Dobro Sarajevo kao glavni grad i agresora Tuđmana navode Bošnjaci.Pa reko da razgraničimo. @Bobo, za tebe pitanje :) Kako te neko može diskreditirati na bilo koji način ako mu ne ostaviš prostora ?Mislim, novinarski posao je složen.Da to nije tako svi bi mi piskarali i izigravali kolumiste, novinare i sl. Tuđman agresor u Sarajevu? Maaa bjaaažiii... Sva ova sranja su relativno novijeg datuma, bilo je sukoba sporadičnih, i ubijanja Hrvata po BiH od 1995. do 2000. i onda nastupa neko zatišje, i veliko iseljavanje prouzrokovano neopstankom HercegBosne, gaženjem od strane MZ i mjestimično i strahom za vlastiti život zbog islamskih ekstremista. Tad se otprilike i RH okreće od BiH apsolutno. Od 2000. do 2006. je po meni solidno razdoblje u bošnjačkohrvatskim odnosima, i sam se vratio 2000. u Bosnu, u Zenicu. E te 2006. stupaju na scenu ustavne promjene, i tad počinje belaj ponovno. Biraju Bošnjaci Hareta koji "ukida" RS s islamskim parama, a SDP-ovci nameću Hrvatima Komšića i redovno preglasavaju Hrvate u vladi, što sve rezultira daljnjim iseljavanjem i odbojnošću prema državi i Federaciji. Pritom jedino svjetlo se vidi u Dodiku, kojem ne mogu raditi ono što su Hrvatima radili. Cijelo vrijeme naši političari vidjevši da i ne mogu baš nešto (zapravo mislivši jer mogli su), hapaju gdje stignu i narod doista više nikom ne vjeruje. Uglavnom, te 2006. šetam sa djecom u kockicama, onom glavnom ulicom istočnog Mostara i tamo vamo preko Starog mosta i niko da me pogleda. Nedugo nakon toga počinju se pojavljivat "Brazilci" i kockice su nepoželjne preko Starog mosta. Eto to je otprilike kronologija, i kad je čovjek vidi, jasno mu je koliko je sve pod utjecajem medija. A mediji pak pod politikom. elem, Bošnjaci su podivljali 2006. a ne 1996. što jasno govori kako je to čista manipulacija narodom.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
emt
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 14 lis 2011, 22:43 |
|
|
Citat: E te 2006. stupaju na scenu ustavne promjene, i tad počinje belaj ponovno. Biraju Bošnjaci Hareta koji "ukida" RS s islamskim parama, a SDP-ovci nameću Hrvatima Komšića i redovno preglasavaju Hrvate u vladi, Ovo preglasavanje je najveći problem.Ko je nametnuo to i stavio pod Bošnjake konja za trku ?I zašto ? Zašto su vaše vladajuće stranke dozvolile ovako nešto ?Gdje su te reakcije bile puno prije svega i eskalacije ovog zla koje zavladalo ? To meni nije jasno u čitavoj priči.Zašto se nije reagovalo na vrijeme ?Možda smo mogli nešto i poboljšati u odnosima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 14 lis 2011, 22:59 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Ma samo je trebalo te 2006. završit ustavne promjene, tj. usvojit tzv. "Travanjski paket".
Gledajući iz ove perspektive, neko je namjerno stvorio Dodika, Harisa i Božu Ljubića kako se taj "Travanjski paket" ne bi usvojio. I evo, prođe 5 Bajrama i i dalje ni makac s mrtve točke, samo gore.
A mislim kako je glavni razlog neusvajanja i cijele situacije upravo želja EU da izbaci Amere iz BiH priče.
I kad čovjek malo bolje razmisli, EU je ta koja drži RS na životu. A iz RS kažu kako im i nije baš do EU ako budu kresali prava koja RS ima, no, EU je jedino što RS drži u životu.
Jedini pravi antieuisti su Bošnjaci bez obzira što su im trenutno puna usta Europe.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
emt
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 14 lis 2011, 23:07 |
|
|
|
Znači u biti sve tri strane su krive za taj slučaj.I Haris i Mile i Božo.Pa zašto onda se samo nama na teret to preglasavanje stavlja ?
Ni Evropskoj politici, ni Americi, samo Trokutašima.Nemam ja iluzija o Amerima.Oni su spriječili konačan poraz srpskog fašizma.
Ali nisu Bošnjaci Židovi, pa da nas neko u svijetu nešto ekstra tretira.Mislim da mi ponajmanje od svih naroda imamo "ugleda"obzirom na mišljenje koje trunutno vlada u vezi Islama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 15 lis 2011, 00:31 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Mislim Čenga da u svojoj žurbi pri čitanju nisi skontao da ovdje nitko ne tvrdi da je poskok velikosrpski projekt već da se radi o klasičnom muslimanskom spinu kojima se taj portal želi takvim prikazati.
Da, ukapirao sam tek kad sam bacio pogled na članak a ono napisao jer sam mislio da je to mišljenje gospodina Boga Članak sam naknadno pročitao i usput se odvalio od smeha 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 15 lis 2011, 09:13 |
|
|
emt je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Možda zato jer je medijska scena otvorena za sve ljude, ideje, stavove... osobito u ovoj internet medijskoj sceni i samim tim ima bezgranično mnogo prostora. Možda i zato što Hrvati nemaju ni svoje TV, praktički ni radija, ni novina (a govorimo o članku objevljenom u novinama)... nemaju čime da se suprostave nemaju svoga prostora kojima mogu da ispune "njihov" prostor.
Pa ko koči tu TV ?Zašto nema radija i novina ? Jeli to princip neki da baš, niko privatno ne želi pokrenuti to, dok se ne namaknu srestva iz budžeta Federacije za koja pretpostavljam da Bošnjaci prave probleme ?Mislim da po Hercegovini ima ljudi milionera.Sva moguća prestavništva od čokolade do pempasa za djecu su na tom područiju.Nije to siromašan kraj, naprotiv.Mislim da je razvijeniji od okoline Sa. Jednim dijelom si u pravu, kada bi hrvatski dužnosnici u BiH doista bili za npr TV kanal vjerojatno bi se i ostvario. Ali neće ljudi da prave oružje protiv sebe, jer skoro sve hrvatske medije Bošnjaci su preuzeli i okrenuli kontra hrvata ili su pak one nepoćudne utišali. A i kada ne bi, onda bi taj TV kanal počeo iznositi javno prljavo rublje hrvatskih moćnika, pa im opet ne odgovara. Ali nije u tomu stvar. Stvar je u tomu što to ne smije biti privatni kanal jer ne bi bio privatniku isplativ, jer ne bi smjele kod njega da se oglašavaju putem reklama hrvatske firme u strahu da izgube tržište kod Bošnjaka, i jer bi sutra imali situaciju da Bošnjaci kupe tog privatnika isto kao i Lijanoviće pa bi to postao bošnjački medij na hrvatskom jeziku. Dakle to "privatno" izbriši iz glave, nema, ne postoji, kontaš? Koje su druge opcije? Stvaranje lokalnih općinskih/ županijskih televizija? Imali smo ih dosta prije 10 godina i sve su ugašene same od sebe zbog materijalnih razloga jer ih nema tko financirati. Imali smo jak radio Herceg-Bosne, bio je dosta značajan za vrijeme rata i poraća. Kasnije je pod pritiskom međunarodne zajednice bivao sve tiši, sve nečujniji, a onda su uslijedili i problemi sa financiranjem. Jer dok je bilo Herceg-Bosne ona ga je financirala a kada je ona ukinuta obveze su prebačene na županije, dakle da one to financiraju ali nitko ne može prisiliti pojedinu županiju da to financira, poglavito one mješovite gdje Bošnjaci to financiranje mogu blokirati. Dakle što proistječe iz svega? To je da za potpuno i učinkovito osiguranje uvjeta za stvaranje i rad Hrvatskih medija trebaju postojati institucionalni uvjeti. Jedna razina vlasti koja bi mogla imati jedan proračun i koja bi bez problema financirala te projekte. I u okviru te razine vlasti bi se ubrzo akumulirala jedna kritična masa koja bi dovela vjerojatno i do daljnjeg razvoja medija kod Hrvata i tu političari ne bi mogli ništa učiniti da to spriječe. Znam da to, taj pojam "jedna razina vlasti" navodi na neke zaključke i daje neke političke konotacije, zato i jesam htio biti što uopćeniji kako bi se to što šire tumačilo a ne usko-dnevnopolitički.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 15 lis 2011, 09:22 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Sva ova sranja su relativno novijeg datuma, bilo je sukoba sporadičnih, i ubijanja Hrvata po BiH od 1995. do 2000. i onda nastupa neko zatišje, i veliko iseljavanje prouzrokovano neopstankom HercegBosne, gaženjem od strane MZ i mjestimično i strahom za vlastiti život zbog islamskih ekstremista. Tad se otprilike i RH okreće od BiH apsolutno.
Od 2000. do 2006. je po meni solidno razdoblje u bošnjačkohrvatskim odnosima, i sam se vratio 2000. u Bosnu, u Zenicu.
E te 2006. stupaju na scenu ustavne promjene, i tad počinje belaj ponovno. Biraju Bošnjaci Hareta koji "ukida" RS s islamskim parama, a SDP-ovci nameću Hrvatima Komšića i redovno preglasavaju Hrvate u vladi, što sve rezultira daljnjim iseljavanjem i odbojnošću prema državi i Federaciji. Pritom jedino svjetlo se vidi u Dodiku, kojem ne mogu raditi ono što su Hrvatima radili. Cijelo vrijeme naši političari vidjevši da i ne mogu baš nešto (zapravo mislivši jer mogli su), hapaju gdje stignu i narod doista više nikom ne vjeruje.
elem, Bošnjaci su podivljali 2006. a ne 1996. što jasno govori kako je to čista manipulacija narodom.
Pa jeste, period od 1996, zapravo još od 1994 pa do 2006 je bio period otopljavanja odnosa između Hrvata i Bošnjaka (ako izuzmemo onu epizodu Alijanse za promjene koja se ipak nije značajnije odrazila na sam suživot običnih ljudi, mada, mada... ne treba smetnuti da su tada doneseni zloglasni Petricevi amandmani koji su upravo i omogućili kasniji razvoj događaja - ali u to vrijeme se to nije značajno reflektiralo na obični puk jer je oštrica gnjeva bila upućena ka međunarodnoj zajednici a ne drugim narodima). Negdje baš od 2006 započinje novo zaoštravanje, novi pritisci, novi valovi ubijanja hrvatskih povratnika. Dokle će to ići Bog zna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
emt
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 15 lis 2011, 09:26 |
|
|
Citat: Jednim dijelom si u pravu, kada bi hrvatski dužnosnici u BiH doista bili za npr TV kanal vjerojatno bi se i ostvario. Ali neće ljudi da prave oružje protiv sebe, jer skoro sve hrvatske medije Bošnjaci su preuzeli i okrenuli kontra hrvata ili su pak one nepoćudne utišali Bobo, to je normala da će preuzeti medije.Da se stvori raskol.Nema više rata (nadam se )ali " ratovaćemo " na ovaj način. Izbaci "konkurenciju" Hrvate i napravi raskol i zbunjenost u narodu.Zato i imate kojekakve izdajnike i ljude koji misle da je Posavina prodata. Jesi ikad vidio Bošnju da napisao da ne želi suverenu i nezavisnu ili Srbina da ne želi RS ? Citat: Ali nije u tomu stvar. Stvar je u tomu što to ne smije biti privatni kanal jer ne bi bio privatniku isplativ, jer ne bi smjele kod njega da se oglašavaju putem reklama hrvatske firme u strahu da izgube tržište kod Bošnjaka, i jer bi sutra imali situaciju da Bošnjaci kupe tog privatnika isto kao i Lijanoviće pa bi to postao bošnjački medij na hrvatskom jeziku. Dakle to "privatno" izbriši iz glave, nema, ne postoji, kontaš? Morate se ujediniti, ponuditi i Lijanovićima nešto što im Sarajevo ne može ponuditi.Em ste malobrojni, em sami sebe uništavate inatom.Etiketirate Hrvata izdajnikom.Dobro slažem se ja sa kritikom.To je normalno i zdravo.Ali vi sebi ne možete dopustiti luksuz da se dijelite.Kontaš ? Citat: Koje su druge opcije? Stvaranje lokalnih općinskih/ županijskih televizija? Imali smo ih dosta prije 10 godina i sve su ugašene same od sebe zbog materijalnih razloga jer ih nema tko financirati. Imali smo jak radio Herceg-Bosne, bio je dosta značajan za vrijeme rata i poraća. Kasnije je pod pritiskom međunarodne zajednice bivao sve tiši, sve nečujniji, a onda su uslijedili i problemi sa financiranjem. Jer dok je bilo Herceg-Bosne ona ga je financirala a kada je ona ukinuta obveze su prebačene na županije, dakle da one to financiraju ali nitko ne može prisiliti pojedinu županiju da to financira, poglavito one mješovite gdje Bošnjaci to financiranje mogu blokirati I to HB i treći entitet trebate "upakovati" da MZ izgleda primamljivo i normalno.Kao neki postepen proces.I tu je greška.Čim su radio ugasili znači da je politika bila pogrešna.Kako Srbi to sve fino zapakuju pa im MZ i dan danas nije "ugasila" pod nekim pritiskom šumsku.Još cijeli svijet zna kako je stvorena. Citat: Dakle što proistječe iz svega? To je da za potpuno i učinkovito osiguranje uvjeta za stvaranje i rad Hrvatskih medija trebaju postojati institucionalni uvjeti. Jedna razina vlasti koja bi mogla imati jedan proračun i koja bi bez problema financirala te projekte. I u okviru te razine vlasti bi se ubrzo akumulirala jedna kritična masa koja bi dovela vjerojatno i do daljnjeg razvoja medija kod Hrvata i tu političari ne bi mogli ništa učiniti da to spriječe. Znam da to, taj pojam "jedna razina vlasti" navodi na neke zaključke i daje neke političke konotacije, zato i jesam htio biti što uopćeniji kako bi se to što šire tumačilo a ne usko-dnevnopolitički. Pa ko treba osigurati uvjete za rad Hrvatskih medija ?Čija je to zadaća ?Vaših prestavnika.I šta su oni do sad uradili po tim pitanjima konkretno ? Sarajevu prvenstveno pa i Banjaluci (ma kako Dodikove priče primamljivo izgledale trenutno) sigurno nije to u cilju da vam omoguće.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 15 lis 2011, 09:30 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma samo je trebalo te 2006. završit ustavne promjene, tj. usvojit tzv. "Travanjski paket".
I nakon toliko tema, i dokaza iznesenih o štetnosti tog paketa za hrvatski narod u BiH, dakle paketa kojem bi se hrvatima oduzelo i ono malo mehanizama vlasti i odlučivanja koje im je preostalo ti i dalje zastupaš tvrdnju da ih je trebalo usvojiti? Hvala Bogu da nisu usvojeni, da je ludi Silajdžić bio protiv iako bi time Bošnjaci dobili nešto a Srbi izgubili malo, a Hrvati izgubili mnogo, tj i oni malo ( ono malo što je ostalo).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 15 lis 2011, 09:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Bobovac je napisao/la: Ali nije u tomu stvar. Stvar je u tomu što to ne smije biti privatni kanal jer ne bi bio privatniku isplativ, jer ne bi smjele kod njega da se oglašavaju putem reklama hrvatske firme u strahu da izgube tržište kod Bošnjaka, i jer bi sutra imali situaciju da Bošnjaci kupe tog privatnika isto kao i Lijanoviće pa bi to postao bošnjački medij na hrvatskom jeziku. Dakle to "privatno" izbriši iz glave, nema, ne postoji, kontaš?
Postoji i druga opcija. Imaš hrvatske poduzetnike koji su orijentirani na tržište RH i koje ne zanima tržište Federacije. Oni bi eventualno mogli stati iza takvog projekta. Takvu TV ne bi bojkotirali hrvatski poduzetnici u FBiH, jer bi vjerojatno vrtili reklame na velikom broju TV postaja u BiH. Činjenica da nitko "iz straha" ne bojkotira hrvatsko izdanje Večernjaka je u prilog takvoj tvrdnji.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 15 lis 2011, 09:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Hum. je napisao/la: Gospodin Slavo Kukić posvetio je cjelu jednu stranicu u Dnevnom listu HERI: Dnevni List: Što je HERA, gdje se i zašto pojavila?! Hera nije nikakva tajna hrvatska organizacija koja se bori za prava Hrvata, nego je to mala grupacija obavještajnih djelatnika iz bivšeg sustava (stvarnih izdajnika svog naroda), dobro plaćena od beogradskog obavještajnog centra da odradi svoj dio posla u projektu realizacije SANU-a 2. Nakon definitivnog sloma novog velikosrpskog projekta,memoranduma SANU 2, koji se trebao začeti u BiH, a po kojemu je Srbija pokušavala u miru vratiti sve ono što je izgubila u zadnja četiri rata- u Sloveniji, Hrvatskoj,BiH i na Kosovu potrebno je osvijetliti mehanizme i metode ovog paklenog stroja i učiniti ih bezopasnim, da više nikad ne mogu zavesti narode i izazvati krvoproliće, koje je u nedavnoj ratnoj prošlosti izazvao memorandum SANU 1, čiji je ratni plan stvaranja Velike Srbije s granicom na zapadu: Virovitica, Karlovac i Karlobag. Jedan od važnih kotača ovog projekta su mediji, koji koordinirano i sinergijski djeluje s drugim političkim, obavještajnim, gospodarskim i kriminalnim kotačima ove opasne mašinerije. Oni imaju za cilj medijskim manipulacijama stvoriti percepciju o određenim događanjima, a da ljudi uopće nisu svjesni da su njihove iskrene i spontane reakcije proizvod sugestivnog i kontroliranog djelovanja od medija, koji su u podsvijesti njihovog psihološkog koda ubrizgali postavke njihovog budućeg programiranog djelovanja. BANJALUČKI PORTAL Na jednom ovakvom mediju- portalu, takozvanom hrvatskom, pojavila se otprilike prije godinu dana, kad se intezivnije počeo i realizirati projekt novog memoranduma SANU 2, takozvana virtualna tajna organizacija HERA. Ovaj takozvani hrvatski portal, koji se mržnjom, bijesom, lažima, i podjelama istaknuo u tobožnjoj „hrabroj“ borbi za prava Hrvata u BiH, i koji se zalaže za treći entitet, ali samo u Federaciji BiH, bez Hrvata Posavine i središnje Bosne, ne samo da je dao prvi prostor takozvanoj HERI, nego je također i prvi uveo pogrdni naziv za hrvatsku državu nazivajući je posprdno Perecija. Nadalje ovaj portal, u svojoj vjestoj, ali ipak prozirnoj borbi za Hrvate, koristi svaku prigodu da ismija i omalovaži tvorca te države dr. Franju Tuđmana, koji je, usput rečeno, i najzaslužniji za slom velikosrpske agresije. Također, ovaj Herin, odnosno banjalučki portal, također je prvi dao medijski prostor Rajku Vasiću, tajniku SNSD-a i Emilu Vlajkiju nekadašnjem savjetniku u ratnoj vladi S.Miloševića, neustrašivim borcima za hrvatska prava u novijoj povijesti, da kroz svoje redovite kolumne, prepune političkih floskula, dodatno uslože hrvatsko-bošnjačke odnose u Federaciji. JAVNI LINČ Glavni način djelovanja ovog i sličnih kontroliranih portala i medija, koji siju razdor i mržnju, jest metoda sugestivne refleksije koja je grana specijalnog rata. Ove vrlo lukave i perfidne metode ogledaju se u porukama tipa: „Izdajniče, Hera te gleda“, neka se samo usudi doći na to i to mjesto“, „osobu NN su izbacili iz ovog i onog objekta“..imaju za cilj stvoriti ozračje pritiska, mržnje, straha, javnog linča za sve one koji su smetnja u realizaciji ovog projekta, te tako natjerati obične ljude koji i ne znaju što je specijalni rat, spontano krenuti u prezir i odstrel onih koji im pokazuju nevidljivi prst ove propagandne mašinerije. Ovom medijskom metodom sugestivne refleksije malena skupina obavještajnih djelatnika koristi moć medija da nametne narodnim masama svoje izopačene stavove koje onda može voditi u smjeru u kojem želi. Takozvana HERA, kao i medijski portal koji daje prostor ovoj virtualnoj organizaciji, koji hrvatske svetinje naziva podrugljivim i posprdnim imenima i koji daje prostor onima koji su sve, samo nisu prijatelji hrvatskog naroda, lažno se predstavljaju hrvatskoj javnosti kao borci za prava Hrvata u BiH. Hera nije nikakva tajna hrvatska organizacija koja se bori za prava Hrvata, nego je to mala grupica podmuklih obavještajnih djelatnika iz bivšeg sustava ( stvarnih izdajnika svog naroda ), koja se skriva iza anonimnih komentara, članaka i političkih floskula, dobro plaćana od beogradskog obavještajnog centra da odradi svoj dio posla u projektu realizacije SANU-a 2, koja uspijeva pridobiti potporu mladih uvijek revolucionarnih, ali u političkom smislu nezrelih osoba. Oni evo već dvadeset godina neumorno urušavaju hrvatsku poziciju u BiH i Hrvatskoj, oni su proizveli svoju AL-Qaidu iza koje pokušavaju sakriti svoju prljavu rabotu, i koji se, gle ironije i tragedije hrvatskog naroda, sad žele, kad su svoje djelo gotovo dovršili, predstaviti kao njegovi spasitelji. Dizanje Tenzija Sad kad je razvidno da se ovaj projekt nije uspio realizirati kako se željelo,jasno je da je nezapamćena količina bijesa i mržnje,koju su ovaj i slični medijski portali ubacili u medijski javni prostor,imala za cilj izvući što više negativnosti između Hrvata i Bošnjaka s namjerom dizanja tenzija između ova dva naroda.dok su istovremeno glorificirali i prešućivali negativnosti iz RS-a i Srbije.Toliko je u posljednje vrijeme bilo drskih i provokativnih izjava srpskih političara,koje nimalo ne zanimaju ove zabrinute borce za hrvatsku sudbinu,nakon kojih bi svaki mudar i dobronamjeran hrvatski političar prekinuo svaku pomisao o nekakvom strateškom partnerstvu.Samo neke su:“Oluja je zločin koji se ne smije zaboraviti“ ;“Gotovina je zločinac kojeg sud u Haagu ne smije osloboditi“,“Hrvatska država nastala je na zločinu“,te optužnice koje svako malo Beograd šalje hrvatskim braniteljima. Nakon ovakvih izjava srpskih čelnika jasno je da nije moguće nikakva istinska pomirba,pogotovo ne strateško partnerstvo dok Srbi ne priznaju Slovencima,Hrvatima,Bošnjacima i Kosovarima da su vodili agresorske osvajačke ratove na prostoru bivše Jugoslavije.Sve drugo je iluzija i opasna zabluda.Toliko o hrvatstvu HERE i portalu koji mu daje prostor. PODJELA BiH Sudeći po aktualnom smjeru i metodi pisanja ove medijske mašinerije,(sve učestalije blaćenje HDZ-a RH i premjerke Jadranke Kosor i kao i kontinuirano ismijavanje i optužbe RH),a i najave HDZ-ova BiH o samostalnoj listi za sabor RH kako bi po naputku svojih strateških partnera iz Banje Luke mogli preko svojih eventualnih zastupnika podržati „kukuriku koaliciju“ te na taj način produžiti potporu svojoj antihrvatskoj politici od HDZ-a RH. Ovo je posljednji pokušaj Beograda da primora HDZ RH na potporu politici podjele BiH koju podržava HDZ BiH i njezin lider Dragan Čović,prijeteći da će u suprotnom u Hrvatskoj dovesti na vlast „kukuriku koaliciju“,preko koje bi uz pomoć svojih hrvatskih strateških partnera iz BiH osigurao uz prosrpskog predsjednika i prosrpskog premjera u RH,te na taj način ponovno oživio velikosrpski projekt SANU 2,ili novu/staru Jugoslaviju. Nakon što je Ustavni sud RH ukinuo nedodirljivo dvostruko pravo glasa Srba u RH,naglog zaoštravanja odnosa na relaciji Zagreb-Beograd najave suđenja Čačiću,rušenje vlade Pahora u Sloveniji (Tadićevog saveznika)...jasno je da viša sila stvara ozračje u kojem je sve izvjesnije da će na parlamentarnim izborima u RH HDZ ostvariti bolji od rejtinga u posljednjih nekoliko mjeseci,(unatoč svim manama),i formirati vlast s desno orijentiranim političkim strankama,ali ovaj put bez SDSS-a Milorada Pupovca. ( I. Marić i Dnevni List ) http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=221Neviđeni blam Slave Kukića (a ne "đenerala" Žileta PS. jebo narod gdje su takvima dijeljeni generalski činovi) za kojeg je već ranije utvrđeno da piše za DL pod pseudonimima "I Marić" i "D. Stešević", što je utvrđeno usporedbom njegovih prosera sa portala E-posavina i tekstova u DL (kao i činjenice da tel imenik HB ne poznaje niti jednu osobu sa prezimenom Stešević). Toliko se obrukati, a polučiti tako malo rezultata nije lako. Ovo je žurnalizam iz vremena Riste Đoge, a zarad čega - ovo je namijenjeno čitateljima u RH, a ovo neće nitko pročitati osim par stotina ljudi u kafićima u Mostaru. Ovo čak i ne znam iskoristiti da ih oblatim kod Kukurikaša - ako sam dobro shvatio tekst, poruka je da je hrvatski SDP prosrpski, a bošnjački SDP prohrvatski? Ove finese i prevare u tekstu mogu dešifrirati samo upućeni - kada bi ovo uputio u ZG kao dokaz što Zlaja misli o Milanoviću i Josipoviću, ispalo bi da tamo neki "Hercegovci" napadaju SDP i da je u pitanju neka srbo i jugofobija 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
emt
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 15 lis 2011, 09:36 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ma samo je trebalo te 2006. završit ustavne promjene, tj. usvojit tzv. "Travanjski paket".
I nakon toliko tema, i dokaza iznesenih o štetnosti tog paketa za hrvatski narod u BiH, dakle paketa kojem bi se hrvatima oduzelo i ono malo mehanizama vlasti i odlučivanja koje im je preostalo ti i dalje zastupaš tvrdnju da ih je trebalo usvojiti? Hvala Bogu da nisu usvojeni, da je ludi Silajdžić bio protiv iako bi time Bošnjaci dobili nešto a Srbi izgubili malo, a Hrvati izgubili mnogo, tj i oni malo ( ono malo što je ostalo). Junuz Bobo ima dobar pristup.On je za neke postepene procese koji bi bili dugotrajni ali bi doveli vjerovatno do konačnog cilja.Znači mic, po mic.I to se odnosi na cjelokupno njegovo pisanje ne samo na ovaj post.Junuz bi to znao "kvalitetno i primamljivo"upakovati i prodati i ovakvi ko Junuz.Revolucije su prožvakano gradivo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ivica
|
Naslov: Re: HERA - hercegbosanska republikanska alternativa Postano: 15 lis 2011, 12:09 |
|
|
emt je napisao/la: Ti ivice svašta u ovu jednu rečenicu upisa. Za zlu pereciju recimo, ja sam prvi put čula ovdje i to od onoga dijeta pol-gasol-a.Pitala sam se jel' Hrvat ? Oluju takođe sam vidjela da omalovažavaju pojedinci opet ovdje.Doduše i Srbi svi i jedan dio Bošnjaka.Ali to nije čudno, čudno je zašto dio Hrvata ? Dobro Sarajevo kao glavni grad i agresora Tuđmana navode Bošnjaci.Pa reko da razgraničimo. @Bobo, za tebe pitanje :) Kako te neko može diskreditirati na bilo koji način ako mu ne ostaviš prostora ?Mislim, novinarski posao je složen.Da to nije tako svi bi mi piskarali i izigravali kolumiste, novinare i sl. Promatraš iz pozicije Bošnjaka ili neutralne pozicije pa ti pojedine stvari maje zvone u ušima.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 36 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|