HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 svi 2025, 08:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 356 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Amerikanci: REFORMIRATI FEDERACIЈU BiH!
PostPostano: 20 lis 2011, 22:47 

ivica je napisao/la:
pretpostavljam da ti namjere i nisu loše, ali ti pricas o koracima koji bi kasnije trebali uslijeiti nakon restarta, ovde je potreban restart i vaćanje na početne pozice, na fundmente.
Međunarodno i, bošnjačko uz pomoć MZa, marginaliziranje i zatiranje Hrvata je doseglo svoj vrhunac.

Slazem se..
Ali konstatno nabijanje na nos svakom bosnjaku da je kao on preglasao citav jedan narod takodje nece rijesiti probleme.
Treba sjesti i razgovarati i vidjeti sta se moze popraviti i koliki stepen konsenzusa imamo.

Eto krenemo od predsjednistva pa onda idemo dalje...

Dakle okretanje glave ne vodi nicemu, nego samo razgovor i dogovor.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2011, 22:54 

Bosnensis je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Ma treba komunicirat, lijepo, uljudno.

Inače, kako može bit veće zapišavanje nego imat bošnjačku vlast u 51 % BiH.

Isto vrijedi i za predsjedništvo, dva bošnjačka člana.

To je zapišavanje par exellance... Zato Federacija mora skiknut.

Ipak smo mi bh. patrioti... :D

Ne znam kakva je to bosnjacka vlast u livnu, posusju itd... nemoj pretjerivati.

Itekako se osjeća bošnjačka vlast.

Prilikom raspodjele sredstava kantonima sa zajedničkog računa uzima se u obzir i broj stanovnika kao kriterij kojim se određuje iznos.

Naravno, nema popisa (ko li ga neće?), pa se koriste podaci DZS-a, e a oni umanjuju za 10 % hrvatske kantone a povećavaju bošnjačke. I to ti odmah stvori razliku u standardu od 20 %.

Otkako je to uvedeno čovjek ima osjećaj kako je sav biznis u Trokutu, a nije tako.

Ovo je samo jedan primjer.

Slažem se kako treba i te kantone modificirat ali ukidanje Federacije je najbolja stvar koja se BiH mogla dogodit.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2011, 22:55 

Bosnensis je napisao/la:
Slazem se..
Ali konstatno nabijanje na nos svakom bosnjaku da je kao on preglasao citav jedan narod takodje nece rijesiti probleme.
Treba sjesti i razgovarati i vidjeti sta se moze popraviti i koliki stepen konsenzusa imamo.

Eto krenemo od predsjednistva pa onda idemo dalje...

Dakle okretanje glave ne vodi nicemu, nego samo razgovor i dogovor.

Nabijanje na nos je posljedica 300 000 glasova za Komšića, ta je pozicija znakovita, ali ne samo to, minoran je problem izbora člana predsjedništva kao što je i minorno "nabijanje na nos " i beznačajno. Problemi su puno dublje naravi.
Top dawn pristup je po meni pogrešan pristup danas, prekasno je za to.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2011, 23:09 

Itekako se osjeća bošnjačka vlast.

Prilikom raspodjele sredstava kantonima sa zajedničkog računa uzima se u obzir i broj stanovnika kao kriterij kojim se određuje iznos.

Naravno, nema popisa (ko li ga neće?), pa se koriste podaci DZS-a, e a oni umanjuju za 10 % hrvatske kantone a povećavaju bošnjačke. I to ti odmah stvori razliku u standardu od 20 %.

Otkako je to uvedeno čovjek ima osjećaj kako je sav biznis u Trokutu, a nije tako.

Ovo je samo jedan primjer.

Slažem se kako treba i te kantone modificirat ali ukidanje Federacije je najbolja stvar koja se BiH mogla dogodit.

Nisam li ja te poreze upravo spominjao na pocetku. Dakle i oko toga se slazemo.
Ukidanje Federacije a i drugog entiteta i kantonizacija BiH je najbolja stvar ali... znas kako to ide kod nas.

Zato ja pisem da opstine trebaju dobiti najvece ovlasti a ovi "gore" neka se kusuraju do sudnjeg dana

Vrh

PostPostano: 20 lis 2011, 23:10 

ivica je napisao/la:
Nabijanje na nos je posljedica 300 000 glasova za Komšića, ta je pozicija znakovita, ali ne samo to, minoran je problem izbora člana predsjedništva kao što je i minorno "nabijanje na nos " i beznačajno. Problemi su puno dublje naravi.

Pogresan je pristup inatiti se previse... od necega se mora krenuti izmedju onoga u cemu se ne slazemo i onoga u cemu se slazemo, ja bih krenuo od ovog drugog. bilo to top-down ili down-top.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2011, 23:28 

Bosnensis je napisao/la:
ivica je napisao/la:

Pogresan je pristup inatiti se previse... od necega se mora krenuti izmedju onoga u cemu se ne slazemo i onoga u cemu se slazemo, ja bih krenuo od ovog drugog. bilo to top-down ili down-top.

Da, moglo se nekad, a ko će počet od početka sad?

Pogotovo u Federaciji.

Zlaja, Tihi s jedne i Lijan, Zubar s druge strane? :D

Ili možda žestoki verbalni sukob između Želje i Bakira očekuješ? :D

Nema ko krenut ispočetka, Josipović je pokušao pa su se nadigli i otjerali ga, oni koji su dobili glasove Hrvata su sklonjeni u kraj, a kako objasnit da su Hrvati politički ubijeni u pojam u BiH.

Moraju pod hitno nešto u politici promijenit stranci ili Sarajevo, ovo ne izlazi na dobro, nikako...

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 00:53 

Da, moglo se nekad, a ko će počet od početka sad?

Pogotovo u Federaciji.

Zlaja, Tihi s jedne i Lijan, Zubar s druge strane? :D

Ili možda žestoki verbalni sukob između Želje i Bakira očekuješ? :D

Nema ko krenut ispočetka, Josipović je pokušao pa su se nadigli i otjerali ga, oni koji su dobili glasove Hrvata su sklonjeni u kraj, a kako objasnit da su Hrvati politički ubijeni u pojam u BiH.

Moraju pod hitno nešto u politici promijenit stranci ili Sarajevo, ovo ne izlazi na dobro, nikako...

Pa vec je pocelo Junuze dragi... evo krenuli su od presude Sejdic-Finci a uskoro nas ocekuju ustavne promjene zato stranci i Dodik guraju HDZove u vlast, prvi zbog 2/3 glasova u domovima naroda, a drugi da ucvrsti poziciju RSa.
Uglavnom ustavne promjene su pred nama i treba razmisljati konstruktivno i hladnim glavama.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 08:24 

Treba napravit rekonstrukciju vlade u Federaciji, sredit Federaciju, i tek onda u ustavne promjene.

Tako će se puno više od Dodika izvući...

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 08:45 

''Amerikanci: REFORMIRATI FEDERACIЈU BiH!''
Misliš na Pederaciju? :D
Ma ukakili su stvar stvaranjem iste, i sada bi da popravljaju nešto .. :)

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 10:00 

NiX je napisao/la:
''Amerikanci: REFORMIRATI FEDERACIЈU BiH!''
Misliš na Pederaciju? :D
Ma ukakili su stvar stvaranjem iste, i sada bi da popravljaju nešto .. :)

Ja opet kazem, iz dosadasnjeg iskustva s njima ne treba se radovati...

Evo sta kaze Doris Pack.

Citat:
Pack je u intervjuu za mostarski Dnevni list ustvrdila da se "treba riješiti ove neprirodne strukture u Federaciji BiH".

"Dati više vlasti općinama, riješiti se županija, izgraditi funkcionalnu vladu Federacije i Bosne i Hercegovine iznad svega. Struktura FBiH neodrživa je i sama od sebe predstavlja prepreku za dobro oblikovanje politike", rekla je Pack.

http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=401

Medjutim kako se ipak kao izvor navodi Dnevni list, to treba uzeti s krajnjom rezervom. Ali u svakom slucaju i tu je jedan od madaliteta kojim bi se moglo poci (sto nama def. ne odgovara).

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 10:02 

Doris Pack je Njemica...da da, Amerikanci su neprijatelji a Europljani veliki prijatelji.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 10:06 

nisu ni Nijemci što su nekada bili :D

početkom godine je Doris upozorila RH da jedna zemlja (VB) ne želi ulazak RH u EU.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 10:07 

A nisu Europljani veliki prijatelji, ali nam svakako vise odgovaraju od Amerikanaca. I koliko je tocno ovo preneseno je isto pitanje. Takodjer, ima Njemaca i Njemaca. Ovo je jedna isprana baba koje nije ni svjesna izrecene gluposti (ako je rekla) jer to bi lako odvelo u raspad BiH i velike probleme.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 10:25 

Bravo Doris, nek si malo pojasnila stav i tvoju važnost nakon ovog verbalnog prdeža:

Citat:
Ja to nisam tako rekla, ali sam odgovorila na pitanje i to na ovaj način: "Da se mene išta pita u BiH, a ne pita me se, ja bih ukinula..." Već duže vrijeme ja to ponavljam kao moje lično mišljenje.

A sad se goni u tri pičke materine, i sa sobom ponesi svoje "lično" mišljenje.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 10:32 

A gdje si to procitao? Kako ja to nisam vidio. :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 10:33 

http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i-hercegovina/75758-Doris-Pack-Treba-rijesiti-kantona-dati-vise-vlasti-opstinama-Hrvati-bili-zadovoljni.html

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 10:38 

Koja glupaca. :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 10:45 

Bosnensis je napisao/la:

Pogrešno je prelijevati iz šupljek u prazno i ignorirati bitne stvari a baviti se trivijalnostima.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 12:56 

Bosnensis je napisao/la:
ivica je napisao/la:

Ja mislim da imas parvo. i vi se prestanite prvi inatiti, kao znak dobre volje prema hrvatima ucinimo jedan bratski potez. Stavite na liste vasih muslimanskih stranka samo i iskljucivo nase kandidate, znaci ljude hrvate, kojie hrvati hoce, mi cemo na nase liste staviti samo one koji vama odgovaraju i onda neka svako glasa za svoje. Da budem jasan, muslimani za liste spd- i drugih muslimanskih stranaka, a mi hrvati cemo za liste hdzova i drugih hrvatskih stranka i to da bude samo za federaciju i bih, na nivou opstina i kantona svako za svoje.
Mislim da se jedino na ovaj nacin moze dokazati da niste krivi i da dobro mislite bih i to za dva izborna perioda komsic je biran dva puta vasim glasovima ili me sjecanje vara, mozda sam izlapio ko zna.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 12:57 

priznajem da nisam savrsen i da imam mana ali moje su ideje genijalne.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 13:37 

Ministry of Sound je napisao/la:
Doris Pack je Njemica...da da, Amerikanci su neprijatelji a Europljani veliki prijatelji.

Europska politička i društvena elita je slizana s Amerima, jer im duguje svoje ustoličenje nakon WW2, Uz to, prisutan je jak osjećaj inferiornosti prema Americi, koji se, recimo, odlično vidi u znanstvenim krugovima.

Na sve to se nadoveže činjenica da su Nijemci, konkretno, uvijek bili (s izuzetkom Bismarcka i, dijelom, Adenauera) odlični izvršitelji, ali politički stratezi za kurac. Tome treba nadodati potpuno nepoznavanje ovog našeg prostora (zbog vlastite bahatosti-primjer Austrije pred WW1) i rezultat je porazan.

Ukratko, jedni znaju što rade, a drugi su amateri.

Poanta priče: Na Europu se može donekle utjecati da modificira politiku, na Ameriku teško (osim ako Ron Paul ili netko sličan dođe na vlast).

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 13:43 

Doris, odjeb ti je odavno lansiran.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 14:13 

Svi su oni neprijatelji samo neki su veci neki manji. Englezi su evropljani, iako su otocani.
E sad za evropu smo vazniji i opasniji jer unosimo nemir u vlastitu kucu. Isto kao sjeverni irci, baski, korzikanci.Evropa zeli problem rijesiti.
Logicno je da evropa mora da ulozi vise napora da rijesi problem, nazalost evropa je nesposobna da to uradi i inferiorna je kao sto je mateb napisao u odnosu na ameriku.
Ameri imaju jedinstven spoljni interes, dok evropa ima puno malih i velikih interesa, dok se oni usklade, dok pobjedi jedan utjecaj, vrijeme samo rjesava neke probleme (rjesava tako da se jedan narod gubi sa politicke pozornice, sto im je i bio pocetni interes prije 20 godina) i uprostava problem, jer mjesto tri strane javljaju se realno samo dvije muslimanska i srpska. Logicno da je onda problem lakse rijesiti. To se islo od pocetka sa tim, jer su na pocetku na vjestacki nacin napravljene dvije strane, jedna vjestacka,a koja nikada nije smjela da bude muslimanskohrvatska i srpska sa druge strane.
Nase je da igramo izmedu i da nademo najbolju strategiju i da onda prema strategiji taktiziramo. Nas najveci problem su nesposobni i nedorasli nasi vlastiti politicki lideri koji bi trebali da nas vode.
S druge strane ima jedna koja glasi svako ima onakve lidere kakve zasluzuje, pa bi i o tome trebalo razmisliti.
Jos jedan nas problem je sto u momentu postoji jedna ideja, jedna sarenalaza, koja se ovom momentu nesmije kritizirat,i jer vrijedi kao aksiom da onaj ko je protiv vrijedi kao nazadan i neprijatelj svega naprednog,i koja rjesava sve probleme, a koju ja mogu samo uporediti sa vremenom komunizma i partije kada se nije smjelo tita i partiju kritizirati.To je evropski put i evropa. Sa ovim ti svi zacepe gubicu. to se vidi iz toga da su se sve politicke partije i lideri u bih obavezali da ce sprovoditi tu politiku i da im je to cilj.To ce biti i jeste lakmus papir, gdje ce ti uvijek ako na nesto ne pristanes automatski prigovoriti ti si protiv toga puta i istinskih reformi.
Ja se samo mogu iscudavati kako mogu npr ameri nuditi srbiji ili bosni evropski put i odakle im to pravo, zar oni nemaju jedino pravo da nude americki put i mogucnost da budemo jedna od americkih saveznih drzava.
Znaci nesto je trulo u tom evropskom putu-primjer grcke to potvrduje.
Mislim da ce nam uskoro poceti nuditi taj evropski put kina, indija, japan i brazil, ja radoznalo cekam.

Vrh

Naslov: Re: Amerikanci: REFORMISATI FEDERACIЈU BiH!
PostPostano: 21 lis 2011, 17:18 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Sioux, malo preletio, manje više više sve poznato.

Pitam se, što vam radi Kreševska deklaracija na popisu...

Teško je iz središnje Bosne imat dobar pregled. Ja znam i zašto, kad se čovjek nasluša konkretnih stvari na onoj najnižoj razini, individualnoj, teško ostane hladan. Prvi ja. Ali nisu to stvari o kojima treba "vruć" čovjek dumat.

Baš zato ova distanca malo pomaže, a i u RH čovjek vidi neke procese i zašto je došlo do njih, pa je za pretpostavit kako će slični bit u BiH.

Ti si ko moja žena, vazda zna protiv čega a nikad nije jasno za što jest, osim kartice s jedno 10.000 kn za shopping koju joj ja ne mogu dat.

Tako i ovo, "mi smo za treći entitet, a protiv smo svega drugog, a osim tog Trećeg ništa drugo nam ne pada na pamet, osim cviljenja."

Malo, premalo, nedovoljno...

Da svom drugu Junuzu odgovorim ovako svijež i "hladan" i namjerno sa tri-četiri dana vremenske distance da kao argument protiv moji činjenica kojima obaram njegove prijedloge koje nas vode samo u dalju propast, nebi koristio to da sam "vruć" evo mu hladne glave odgovaram...

Ne znam šta ti smeta Kreševska deklaracija, a tebi za informaciju ona je i baš osmišljena da bi onemogućila ono što su platformaši uradili... Vjeruj mi a to ti govorim iz prve ruke, cilj je bio da održi hrvatsko jedinstvo i spreće izdaju "platformaša".
Nažalost nije poslužila svrhi,(dio potpisnika se odmetnuo i optužio HDZ da je tobože pogazio tu deklaraciju) ali i dalje ostraje kao nešto što bi trebala biti politička zakletva hrvatske politike... Kod nas još uvijek je, a za druge ti procijeni....

Da znam ja da je sve teško iz srednje bosne, to mi ne moraš govorit nama su uvijek trebali tamo netki koji misle za nas, jer tobože što bi mi mislili o nama samima kad to neki mogu gore.... samo da te upitam nešto... kako to što neki gore prate i imaju bolje vidike o nama nama sve gore jebote..... nego deder ti ove zamoli bogati da prestanu ili pratit procese ili vodit brigu o nama...ne ide im to...

A djaba ti nisam spominjao Josipovića, čovjeka bolan Bosna nije zanimala a tek kad su mu ovi naši što dumaju slabije od vas gore jer nemaju pregled na te tvoje procese pokazali s kim mi ovdje imamo posla.... čovjek reko svaka čast vama bio sam u krivu.... i njegov stav je danas ono što je i naš stav.... a to je da smo neravnopravni i da nam treba rješenje.... al ne da pravimo frankeštajn državu kakvu su pravili ajnštajni nego funkcionalnu državu... i to je onaj Ustav koji si mogao skinuti sa stranice HDZ BiH....
I ne znam šta nije jasno tamo imaš Ustav i rješenje (jedino moguće ako smo za ravnopravnost)jer jednostavno tamo ništa nemaju Hrvati što već nemaju bošnjaci i srbi i obratno, kako god stavljeni smo u jedan koš... to nam je cilj...da samo to...
Ako je lakše pravit frakenštajn državu ok...al dabogda da je... potrebno je samo shvatit (a to tebi teško ide pa praviš konstrukcije na koje si ponosan a stvarno ne znam zašto) da je to što ti zoveš treći entitet jedino rješenje.... jel gledaj bolan junuze ako entitet imaju Srbi i Bošnjaci... a vjeruj mi Srbi i Bošnjaci se neće nikad ama baš nikad odreć svojih entiteta jel to su im stoljetne težnje i ukopane pozicije... jedina mogućnost da budemo ravnopravni sa njima je da i mi imamoto... pa ako nam svima to ne paše ajmo onda sa isti pozicija razgovarat o nekom sedmom rješenju
Al teško je to tebi shvatit, i tebi i tim tvojima što razumite procese gore u zagrebu... al nek je tebi jedina konstatacija za položaj svog naroda ovdje da on zna samo cvilit... svaka čast genije moj.... vrlo mudro i razumljivo vjeruj mi ... i nek je i od vas previše je moj Junuze... i više nego previše... genije zagrebački od bosne... puno pozzz

Vrh

PostPostano: 21 lis 2011, 20:25 

Meni se čini kako se adz uvijek služio raznim Vijećima, Saborima, Deklaracijama; samo kako bi zahebavao narod, i kupovao vrijeme na vlasti. Zato je bila moja opaska o K.D.

Ne daj Bože da mislim kako narod cvili, mislim kako adz to radi. Evo me k'o zubar. :D

No moj prvi kontakt s adz-om je bio prilikom prijave u HVO. I zadnji, jer su nam uvalili članske iskaznice HDZ-a- HDZ oduvijek ima nastup HDZ=hrvatski narod u BiH, što nije nikad bilo točno, i ne treba s te pozicije nastupat, kontraproduktivno je.

I sam sam glasao na zadnjim izborima za adz, zato što između bošnjačkih i hrvatskih stranaka uvijek biram hrvatske, ali, jedva čekam tu izbornu jedinicu, u kojoj mogu birat Hrvate i koji se izabiru na mjesta na kojima mogu imat utjecaja (da ih se ne može preglasavat lako)...

Sioux, ako ne ide na jedan način, ide na drugi, treći, četvrti, upalit će nešto. Najlakše je tupit jedno te isto 20 godina i proklinjat sudbinu.

Ali neću više, možda ti nisi taj kojemu ovo treba adresirat. HDZ je velika stranka i ima zasigurno ljudi koji vrijede. Potrudi se da takvi iskoče i sve 5...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 356 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 162 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: