|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
|
Naslov: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 21 lis 2011, 12:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ni sam ne znam di bih stavio ovu temu, na Znanost ili na Humor. Jebote, koja debilna drzava i sta oni tamo finaciraju. Covjek nema nikakvih rezulata i sad naparavio kao neki "eliksir" koji se sastoji (sto sam uspio na brzinu vidjeti na TV-u) od likopena (iz paradajiza) ekstrakt zelenog caja i slicna s*anja sto imas kupiti u obliznjoj trgovini, ili kao kapsula u obliznjoj apoteci. I prije mi je izgledao kao teski muljfuz, ali ovo je smijesno, jos onako bombasticno na vijestima covjek dobije besplatnu reklamu, za najobicnije sranje. Pa mogu i ja takvo sto napraviti. Eliksir mladosti. Citat: 'To nije pobjeda nad prirodom u smislu borbe protiv majke prirode, nego iskoristiti ono što je dala u evoluciji, da to traje duže nego što je ona zamislila', rekao je prof.dr.sc. Miroslav Radman...
Sastojci tablete nisu tajna, radi se o mješavini poznatih antioksidansa. 'Supstance iz rajčice, supstance iz koštica grožđa, supstance iz zelenog čaja', rekao je Ivković. Tablete nove generacije, kažu tvorci, smanjuju rizik od obolijevanja. I sam Radman priznao je kako mu nakon uzimanja eliksira mladosti, radni ritam od 15 sati, više ne pada teško.
'Ako smo nešto zeznuli, neka se to vidi na meni radije nego na nekom drugom tko je platio 100 eura za to, ja nisam platio', rekao je Radman. Tablete napravljene rukom hrvatskih umova od sutra su na europskim policama. Hrvatska će na njih ipak malo pričekati.
A ovdje je covjek nasrao samo tako, ono, da ispadne nesto, a zapravo je jedno veliko nista. Citat: – Zbog sposobnosti obnavljanja svaka ljudska stanica u sebi nosi klicu besmrtnosti – rekao je akademik Radman. Starenje je, tvrdi, u korelaciji s korozijom, odnosno oksidacijom za život važnih proteina. Očekuje se, kaže, da neutralizacija korozivnih radikala putem antioksidativnih elemenata smanji nivo oksidacijskih oštećenja molekula te poveća učinkovitost biokemijskog čišćenja organizma.
– Radikali kisika koji nastaju kao produkt metabolizma šećera i masti vrlo su nestabilni i imaju jaka korozivna svojstva, a vežu se na svaku molekulu proteina koju putujući organizmom susretnu – objasnio je akademik Radman. S obzirom na to da se takvi “susreti” molekula i radikala kisika događaju često tijekom čovjekova života, proteini s vremenom “zahrđaju”. Jebemti umova.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 21 lis 2011, 13:00 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Baš sam neki dan pomislio kako iz tog instituta stalno neka bombastična otkrića dolaze. A na terenu zero, ništa. Valjda imaju problema "da patentiraju".
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 21 lis 2011, 13:03 |
|
|
Ma oni tamo nista zivo ne rade, vidi se po ovom "eliksiru mladosti" Koja komedija.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 21 lis 2011, 13:14 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Problem je što Radman ne odgovara nikome , ni ministarstvu znanosti niti bilo kojoj instituciji koja bi mu mogla napraviti pritisak... jednostavno onaj lab. kraj Splita (mislim da je tamo ? ) je njegova prčija ... iskreno se nadam da će neka prava otkrića uslijediti iz tog laboratorija... ali iz gore navedenih razloga sumnjam u to :/
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 21 lis 2011, 13:21 |
|
|
Ma cisto sumnjam... sve ovo vrijeme, novac itd... da bi on prodavao ljudima muda pod bubrege "eliksirom mladaosti" gdje vjerovatno veci postotak aktivnog sastojka ima iole kvalitetniji kecap i 100 grama crnog grozdja. Znam da je bila svadja s onim Đikicem oko ovog Instituta, a sad je i ocito zasto. Đikic je jedan ozbiljan i uspjesan znanstvenik, a ovo je izgleda obicni klaun. Samo izgleda da smatra ljude debilima kad rade ovakvo sta. Koja samo bombasaticna najava za nista, sranje, smece... ne znam kako ih nije sramota onako sta predstaviti za svo utroseno vrijeme i novac.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 21 lis 2011, 14:46 |
|
|
Nemoj Đikica uzimati zdravo za gotovo kao ozbiljnog znanstvenik, taj tip je narcisoidan te je kočio sve znanstvene projekte s kojima je imao doticaj ako nisu njega dovoljno glorificirali. Da ne govorim o tome da mrzi bivšeg ministra obrazovanja Primorca te načine na koje ga je blatio u svjetskim znanstvenih časopisa a time direktno štetio i Hrvatskoj. Razlog te mržnje je navodno to što je jedan njihov zajednički profesor za vrijeme njihovog studiranja preferirao Primorca i pomogao mu malo više nego Đikica. Što se mene tiče treba ih i jednog i drugog (Radmana i Đikica) poslati u neki kamp za preodgoj .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 21 lis 2011, 16:27 |
|
|
Evo kako ja Radmana doživljavam. Dakle, ludi ili u najmanju ruku luckasti profesor. Nije stvar u tome da se on ne bavi ozbiljnim stvarima ili da nema rezultate, već o tome da je on sam neozbiljan. Popularizacija znanosti je jedno, a estradizacija drugo. On je dopustio ovo drugo zbog svojih vlastitih probitaka. On sam priziva medije i obećaje eliksire. Naime, za njima ljudi tragaju od početaka čovječanstva, u najmanju ruku od alkemičara kao i za kamenom mudraca. Ne želim obezvrijediti postignuća, ali nema revolucionarnih otkrića koja se mogu najaviti ili obećati. To je šarlatanstvo. Sad kad sam rekla što mislim o Radmanu, da kažem nešto i o proizvodu. Tu pokretač teme nije sasvim u pravu. Naime, u samom prilogu na HTV-u čarobna tabletica je najavljena kao nadomjestak idealnoj prehrani, dakle ulickani nutritivni suplement. Dakle, nisu lagali, samo je problem u tome što su obećavali revolucije. Drugo, kod medikamenata često je važniji omjer od samog sastava proizvoda, tako da i to treba uzeti u obzir. 3. Ono što mene boli, proizvodni pogoni su im u Njemačkoj i Sloveniji?!?! Nakon što je HR dala zemljište, infrastrukturu, novac, znanstvenike... To nisu mogli proizvoditi ovdje? Ali sada dolazimo do srži, što će zemlji bez industrije uopće znanost. Gdje je primijeniti? I proizvoditi?
|
|
Vrh |
|
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 21 lis 2011, 17:16 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
Zadar1993 je napisao/la: Nemoj Đikica uzimati zdravo za gotovo kao ozbiljnog znanstvenik, taj tip je narcisoidan te je kočio sve znanstvene projekte s kojima je imao doticaj ako nisu njega dovoljno glorificirali. Da ne govorim o tome da mrzi bivšeg ministra obrazovanja Primorca te načine na koje ga je blatio u svjetskim znanstvenih časopisa a time direktno štetio i Hrvatskoj. Razlog te mržnje je navodno to što je jedan njihov zajednički profesor za vrijeme njihovog studiranja preferirao Primorca i pomogao mu malo više nego Đikica.
Ali je istina da je ozbiljan znanstvenik, za razliku od Primorca i ovog. A Primorca i treba blatiti, time se može samo koristiti Hrvatskoj jer je lik štetočinja. Inače, neka Radman ubuduće traži pare od multinacionalnih kompanija, dovoljno im je pomogao propagirajući GMO hranu.
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 21 lis 2011, 18:44 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Šarlatan je taj Radman. Žešći fejker.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 21 lis 2011, 19:10 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Nemoj Đikica uzimati zdravo za gotovo kao ozbiljnog znanstvenik, taj tip je narcisoidan te je kočio sve znanstvene projekte s kojima je imao doticaj ako nisu njega dovoljno glorificirali. Da ne govorim o tome da mrzi bivšeg ministra obrazovanja Primorca te načine na koje ga je blatio u svjetskim znanstvenih časopisa a time direktno štetio i Hrvatskoj. Razlog te mržnje je navodno to što je jedan njihov zajednički profesor za vrijeme njihovog studiranja preferirao Primorca i pomogao mu malo više nego Đikica.
Ali je istina da je ozbiljan znanstvenik, za razliku od Primorca i ovog. A Primorca i treba blatiti, time se može samo koristiti Hrvatskoj jer je lik štetočinja. Inače, neka Radman ubuduće traži pare od multinacionalnih kompanija, dovoljno im je pomogao propagirajući GMO hranu. Jedno je blatiti Primorca , za to me boli briga , neka njih dvojica to riješe međusobno imaju sudove i ostale institucije, drugo je ocrniti RH u obračunu s Primorcem što je Đikic napravio. Osim toga ne vidim kako bi blaćenjem iti jedne fizičke osobe nešto pripomoglo RH . Misliš da Radman za propagiranje te GMO hrane već nije dobio masne pare ? Isto ko i oni što kažu da mobiteli ne zrače i analogno tome ne uzrokuju rak ?
|
|
Vrh |
|
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 21 lis 2011, 23:58 |
|
|
Pa u biti se slažem da se u inozemstvu ne trebaju iznositi domaće nesuglasice i problemi, čak sam za određenu mjeru i kad je u pitanju Mesić.
To za mobitele tvrdi Đikić?
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 22 lis 2011, 00:41 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Nemoj Đikica uzimati zdravo za gotovo kao ozbiljnog znanstvenik, taj tip je narcisoidan te je kočio sve znanstvene projekte s kojima je imao doticaj ako nisu njega dovoljno glorificirali. Da ne govorim o tome da mrzi bivšeg ministra obrazovanja Primorca te načine na koje ga je blatio u svjetskim znanstvenih časopisa a time direktno štetio i Hrvatskoj. Razlog te mržnje je navodno to što je jedan njihov zajednički profesor za vrijeme njihovog studiranja preferirao Primorca i pomogao mu malo više nego Đikica. Što se mene tiče treba ih i jednog i drugog (Radmana i Đikica) poslati u neki kamp za preodgoj . Pa sta ja znam, ovako povrsno sto znam preko TV-a tako mi djeluje, tj. ozbiljnije. Moguce da i on ima problem s egom (a mnogi ga imaju) al mi ne djeluje kao klaun, ovaj da.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 22 lis 2011, 00:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Snake_oil_salesmanCitat: Snake oil is a topical preparation made from the Chinese Water Snake (Enhydris chinensis), which is used to treat joint pain. However, the most common usage of the phrase is as a derogatory term for quack medicine. The expression is also applied metaphorically to any product with questionable and/or unverifiable quality or benefit. http://en.wikipedia.org/wiki/QuackeryCitat: Quackery is a derogatory term used to describe the promotion[1] of unproven or fraudulent medical practices. Random House Dictionary describes a "quack" as a "fraudulent or ignorant pretender to medical skill" or "a person who pretends, professionally or publicly, to have skill, knowledge, or qualifications he or she does not possess; a charlatan."[2]
The word "quack" derives from the archaic word "quacksalver," of Dutch origin (spelled kwakzalver in contemporary Dutch), literally meaning "hawker of salve".[3] In the Middle Ages the word quack meant "shouting". The quacksalvers sold their wares on the market shouting in a loud voice.[4]
"Health fraud" is often used as a synonym for quackery, but quackery's salient characteristic is aggressive promotion ("quacks quack!") rather than fraud, greed or misinformation.[1] "Pseudo-medicine" is a term for treatments known to be ineffective, regardless of whether their advocates themselves believe in their effectiveness.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 22 lis 2011, 00:55 |
|
|
snowflake je napisao/la: Evo kako ja Radmana doživljavam. Dakle, ludi ili u najmanju ruku luckasti profesor. Nije stvar u tome da se on ne bavi ozbiljnim stvarima ili da nema rezultate, već o tome da je on sam neozbiljan. Popularizacija znanosti je jedno, a estradizacija drugo. On je dopustio ovo drugo zbog svojih vlastitih probitaka. On sam priziva medije i obećaje eliksire. Naime, za njima ljudi tragaju od početaka čovječanstva, u najmanju ruku od alkemičara kao i za kamenom mudraca. Ne želim obezvrijediti postignuća, ali nema revolucionarnih otkrića koja se mogu najaviti ili obećati. To je šarlatanstvo. Sad kad sam rekla što mislim o Radmanu, da kažem nešto i o proizvodu. Tu pokretač teme nije sasvim u pravu. Naime, u samom prilogu na HTV-u čarobna tabletica je najavljena kao nadomjestak idealnoj prehrani, dakle ulickani nutritivni suplement. Dakle, nisu lagali, samo je problem u tome što su obećavali revolucije. Drugo, kod medikamenata često je važniji omjer od samog sastava proizvoda, tako da i to treba uzeti u obzir. 3. Ono što mene boli, proizvodni pogoni su im u Njemačkoj i Sloveniji?!?! Nakon što je HR dala zemljište, infrastrukturu, novac, znanstvenike... To nisu mogli proizvoditi ovdje? Ali sada dolazimo do srži, što će zemlji bez industrije uopće znanost. Gdje je primijeniti? I proizvoditi? Pa nije on lagao, ali dovode ljude svjesno u zabludu. Mislim toliko nabaciti rijeci o starenju, strucnih termina da se "zadivi" javnost, toliko novca utrosenog, vremena da bi oni bombasticno najavili "nekoliko puta jaci antioksidans od vitamina E" i sl. gluposti, te nesto sto vec godinama ima u ljekarnama, trznicama... A bombasticno su najavili, da prostis, obicno s*anje. Meni tetka recimo non sto brsti te ekstrakte sipka, zeleni caj i sl... Nije to nista novo. Smijurija. Taj bi institut trebalo zatvoriti, ili bar ovog sutnuti od tamo. Dobro neko spomenu koorporacije. Meni je ovo vise licilo na neku reklamu multi korporacije, tipa; "krema za bore s ekstraktom bademovog ulja koja ce vam povratiti mladost kozi". To je ta razina. Kome sad taj novac ide? Sto se to proizvodi vani... Ma smijesno sve skupa. P.S. Ovo nije nikakav medikament, ovo je ne znam ni sam kako nazvati, osim mozda sarlatanstvo. Evo meni nije trebao nikakav institut, ni novac da vam kazem da je paradajiz, kecap, grozdje, zeleni caj itd, itd zdravo, da su to antioksidansi (a ima ih i znatno jacih od ovih Radmanovih tabletica)... a oni su odredjene tvari "tabletirali" sto je do sad vec uradjeno 1293048490430 put, i to prodaju kao neko svoje otkrice koje ce usporiti starost. Baba na pijaci je ozbiljnija.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 22 lis 2011, 01:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76725 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Radman je ok.
Malo lud i izgleda ko Einstein, ali vrhunski stručnjak u svoj polju.
Ne znam šta je ovo, pa neću komentirat.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 22 lis 2011, 12:13 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: Pa u biti se slažem da se u inozemstvu ne trebaju iznositi domaće nesuglasice i problemi, čak sam za određenu mjeru i kad je u pitanju Mesić.
To za mobitele tvrdi Đikić? Ne, autori tog istraživanja koje je "dokazalo" da mobiteli ne štete su neki Šveđani, neznam jeli se Đikić uopće ikad bavio ovom problematikom.
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 24 lis 2011, 09:46 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Radman je ok.
Malo lud i izgleda ko Einstein, ali vrhunski stručnjak u svoj polju.
Ne znam šta je ovo, pa neću komentirat. Ne sporim. Ali estradizira, a takve ne mogu shvatiti ozbiljno. A to mu se itekako isplati. No, nemoj me krivo shvatiti, to ne bi bilo moguće bez naših novinara, koji znaju samo za senzaciju. Recimo ovo. http://dalje.com/hr-zivot/hrvati-otkril ... ija/131865Tu je revolucionarna metoda, odnosno mogućnost da se neke stvari vide prostim okom, a ne sama izmjena genetičkog materijala kod bakterija. Za to se zna desetljećima. Ali tako predstavljeno, to nije dovoljno bombastično. http://en.wikipedia.org/wiki/Transformation_(genetics) Mislim, gradivo drugog razreda srednje iz biologije. Čovjek je prosle godine najavio da radi na razvijanju lijeka koji će ljudski život produžiti, valjda prosječno, 7-10 godina. To je ozbiljno??? Znanost je spor i mukotrpan rad, u kojemu su otkrića rijetka, a većinu lijekova karakterizira malo poboljšanje u odnosu na prethodnike, a nekad čak ni to. P.S. Ako mu to uspije (onaj lijek), Nobel mu ne gine.
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 24 lis 2011, 09:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 26 lis 2011, 04:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76725 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Citat: ovaj projekt, u koji je dosad utrošeno oko 15 milijuna eura, započeo još prije 13 godina na Institutu Berlinbuch u Njemačkoj, gdje je radio. Međutim, dodaje, dok se prije dvije godine u rad nije uključio akademik Radman i njegov MedILS, pravih rezultata nije bilo. Treba i Radmanu para jebiga, kao i njegovom institutu. Po čemu je ovo nemoralnije od onih čudotvornih sprava za mršavljenje, čudotvornih proizvoda za čišćenje...?
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 26 lis 2011, 13:56 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Citat: ovaj projekt, u koji je dosad utrošeno oko 15 milijuna eura, započeo još prije 13 godina na Institutu Berlinbuch u Njemačkoj, gdje je radio. Međutim, dodaje, dok se prije dvije godine u rad nije uključio akademik Radman i njegov MedILS, pravih rezultata nije bilo. Treba i Radmanu para jebiga, kao i njegovom institutu. Po čemu je ovo nemoralnije od onih čudotvornih sprava za mršavljenje, čudotvornih proizvoda za čišćenje...? Zato sto iza tog stoji novac poreznih obveznika, tj. graDZana.
|
|
Vrh |
|
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Radmanov eliksir mladosti. Postano: 27 lis 2011, 16:02 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Treba i Radmanu para jebiga, kao i njegovom institutu. Po čemu je ovo nemoralnije od onih čudotvornih sprava za mršavljenje, čudotvornih proizvoda za čišćenje...? Koilko sam ja upoznat sa situacijom, problem je u tome što on hoće državne pare, ali ne da i država kontrolira njihovu potrošnju (tako da postavi svoje ljude Upravno vijeće njegove ustanove). A drugo, on se želi predstaviti kao vrhunski znanstvenik, pa mu baš nije prikladno spuštati se na razinu raznih trgovaca i sitnih prevaranata.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|