|
|
Stranica: 1/13.
|
[ 308 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Hroboatos
|
Naslov: Hrvati - u cjelini jedini normalan narod u BiH? Postano: 23 lis 2011, 17:49 |
|
|
Kad pogledamo, vidimo da su Srbi i Muslimani esencijalno ludi. Niz je njihovih ključnih teza sulud.
Muslimani:
* zaseban narod od paleolitika, nemaju veze s Hrvatima i Srbima * negiranje opstojnosti Hrvata i Srba i njihovih obilježja * bogumilomanija uz istodobnu turkomaniju * prisvajanje kulturnih artefakata, napose Hrvata
Srbi:
* ludiranje kako su Muslimani, a i Hrvati, zapravo srpski nacionalni renegati jer su tobože promijenili vjeru * fantazije o srpskom karakteru stare bosanske države, temeljene na amatersko-nategnuta 2-3 citata * prisvajanje kulturnih artefakata, kao i u slučaju Muslimana (n.pr. pokušaji prisvajanja hrvatske književnosti u BH iz staroga doba)
Hrvati, gledano u cjelini, nemaju takve sulude ideje. Pojedinaca koji bi nijekali druga dva naroda ima, no to je na marginama. Vjerojatno se njeki dogovor s tima narodima može postići jedino uz prisilu kad im zagori pod nogama, ali racionalno- ne mogu oni prihvatiti da su dva i dva četiri.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 18:26 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6686 Lokacija: Izvan sebe
|
Sta je normalan je relativan pojam. Ako si u Africi onda je normalno da si crnac u sjevernoj africi arap, negdje u Aziji onda bi normalno trebao da si zut. Ako si u bosni onda bi normalno trebao da si slica muslimanima i srbima inace si nenormalan.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 18:28 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
To mantranje o "stolnom narodu" i "tko je bio prvi" mi je nekako karakteristično u istoj mjeri za sve narode.
Ima bitna razlika u jednom narodu. Samo Bošnjaci pokušavaju svoje povijesne gluposti provesti kroz zakone, institucije i nametnuti ostalim narodima. (mada su i oni dobro ohladili sa tim u zadnje vrijeme)
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 18:39 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26952 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
A dobro sad... hrpa mana među druga dva naroda a nama baš da ništa ne fali. Malo je to nerealno. Valjda imamo i mi koju manu, "ta nijesmo šugavi da na nas ni mana neće", što bi rekli braća Crnogorci.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 18:58 |
|
|
Bobovac je napisao/la: A dobro sad... hrpa mana među druga dva naroda a nama baš da ništa ne fali. Malo je to nerealno. Valjda imamo i mi koju manu, "ta nijesmo šugavi da na nas ni mana neće", što bi rekli braća Crnogorci. Crnogorci bi rekli "A da nijesmo šugavi te na nas ni mana neće" , ovako ti rečenica ispada više vojvođanska sa onim početnim "ta"!! M nemate vi mana dobro kaže Hrobi , ukorenjena kultura,uljudba i poznavanje artimetike od stoljeća sedmog vas u tome sprečava da ih imate! 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Croat
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 19:04 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 15:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
ko' zna kako bi se mi Hrvati ponašali da smo većinski narod u višenacionalnoj državi s Muslimanima i Srbima? možda bi se i mi ponašali kao Muslimani danas 
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 19:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Zato i jesmo jedini konst. narod bez entiteta, svog predsjednika i inih predstavnika...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 19:36 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Croat je napisao/la: ko' zna kako bi se mi Hrvati ponašali da smo većinski narod u višenacionalnoj državi s Muslimanima i Srbima? možda bi se i mi ponašali kao Muslimani danas  Pogledaj Pupovca i HDZ. Zajebava ih kako stigne i kad ga slušaš kao da je član parlamenta u Beogradu, ne predstavnik Srba u Hrvatskoj. Tako nekako odprilike bi se ponašali. Možda, teško znati.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
ivica
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 19:44 |
|
|
Croat je napisao/la: ko' zna kako bi se mi Hrvati ponašali da smo većinski narod u višenacionalnoj državi s Muslimanima i Srbima? možda bi se i mi ponašali kao Muslimani danas  Mene bi bolio  ... 
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
 |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 19:58 |
|
|
BBC je napisao/la: Croat je napisao/la: ko' zna kako bi se mi Hrvati ponašali da smo većinski narod u višenacionalnoj državi s Muslimanima i Srbima? možda bi se i mi ponašali kao Muslimani danas  Pogledaj Pupovca i HDZ. Zajebava ih kako stigne i kad ga slušaš kao da je član parlamenta u Beogradu, ne predstavnik Srba u Hrvatskoj. Tako nekako odprilike bi se ponašali. Možda, teško znati. Pupovac je produkt HDZ-a, on je njihov igrač od glave do pete i apsurdno je govoriti da on njih zajebava. Pogotovo što su ga svjetski zajebali s onim zakonom kojim bi Srbima pripala 3 stalna mista u Saboru i sva bi po toj metodi dobija on. Ode Pupi u Ojropa lobirati da se Hrvatsku primi u EU, da zadovoljava kriterije, skoro godinu dana je putova okolo, kad ono pade zakon na Ustavnom sudu kad je sve već oko EU bilo gotovo. Ko je pisa Ustav? Ko je radija i na izradi ovog zakona? Hmmm...
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 20:05 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: BBC je napisao/la: Pogledaj Pupovca i HDZ. Zajebava ih kako stigne i kad ga slušaš kao da je član parlamenta u Beogradu, ne predstavnik Srba u Hrvatskoj.
Tako nekako odprilike bi se ponašali. Možda, teško znati.
Pupovac je produkt HDZ-a, on je njihov igrač od glave do pete i apsurdno je govoriti da on njih zajebava. Pogotovo što su ga svjetski zajebali s onim zakonom kojim bi Srbima pripala 3 stalna mista u Saboru i sva bi po toj metodi dobija on. Ode Pupi u Ojropa lobirati da se Hrvatsku primi u EU, da zadovoljava kriterije, skoro godinu dana je putova okolo, kad ono pade zakon na Ustavnom sudu kad je sve već oko EU bilo gotovo. Ko je pisa Ustav? Ko je radija i na izradi ovog zakona? Hmmm... Nisam nešto pratio srpske probleme pa ni neznam, a često se spominje, što su Pupovac i ekipa toliko značajno napravili i ostvarili za srpsku zajednicu u HR da se oni uzimaju kao primjer kako bi se trebali ponašati zastupnici dijaspore? Je li naglasak bio na materijalnim ili političkim projektima i ostvarenjiama?
|
|
Vrh |
|
 |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 20:11 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: Pupovac je produkt HDZ-a, on je njihov igrač od glave do pete i apsurdno je govoriti da on njih zajebava. Pogotovo što su ga svjetski zajebali s onim zakonom kojim bi Srbima pripala 3 stalna mista u Saboru i sva bi po toj metodi dobija on. Ode Pupi u Ojropa lobirati da se Hrvatsku primi u EU, da zadovoljava kriterije, skoro godinu dana je putova okolo, kad ono pade zakon na Ustavnom sudu kad je sve već oko EU bilo gotovo.
Ko je pisa Ustav? Ko je radija i na izradi ovog zakona? Hmmm... Nisam nešto pratio srpske probleme pa ni neznam, a često se spominje, što su Pupovac i ekipa toliko značajno napravili i ostvarili za srpsku zajednicu u HR da se oni uzimaju kao primjer kako bi se trebali ponašati zastupnici dijaspore? Je li naglasak bio na materijalnim ili političkim projektima i ostvarenjiama? Pupovac i SDSS ostvarili su materijalnu korist za sebe i članove svoje stranke diljem Hrvatske. Svi njihovi vijećnici u općinskim i županijskim vijećima imaju para koliko oće, običan Srbin od njih nema ništa pa i oni iz Istočne Slavonije di je jedina preostala homogenija srpska zajednica lagano cure u Srbiju i umiru. U 90% istočnoslavonskih sela di su većina broj stanovnika je drastično opa od 2001. A dižu glas oko popisa i izbora i tu "talasaju" ne zato što "patriotski" žele da Srba bude što više u RH nego da bi oni dobili što više vijećnika jer je njihova brojka određena udijelom u stanovništvu. O srpstvu SDSS-a dovoljno govori da su u Zemuniku njihovi vijećnici nedavno glasovali 'za' da Gotovina postane počasni građanin tog mista.
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 20:17 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: O srpstvu SDSS-a dovoljno govori da su u Zemuniku njihovi vijećnici nedavno glasovali 'za' da Gotovina postane počasni građanin tog mista. Sad se sjetim onih Šešeljevih riječi u okolici Benkovca 91'-e : "Bvaćo Svrrrrrrrrrrrrbbbbbbbbiiiii" 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 20:20 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: O srpstvu SDSS-a dovoljno govori da su u Zemuniku njihovi vijećnici nedavno glasovali 'za' da Gotovina postane počasni građanin tog mista. Sad se sjetim onih Šešeljevih riječi u okolici Benkovca 91'-e : "Bvaćo Svrrrrrrrrrrrrbbbbbbbbiiiii"  Ma pametni su oni, znaju dobro kakav je to kraj i da im nije za zajebavat se. Probali su, nije prošlo, a sad žive ka profesionalni Srbi, imaju za sebe i jebe im se. Tu i tamo nešto odrade za srpsku zajednicu, i to opet za rodbinu/kumove itd. da ispadne da se bore za srpstvo, malo kenjaju oko izbornog zakona i popisa, RADI SEBE, i to je to. I dok im iz Beograda kliču "drž'te se bratjo i čuvajte se ustaškog noža", oni se ode "drže" bolje nego većina Hrvata, a o Srbima iz Srbije da ne pričan.
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 20:24 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Sad se sjetim onih Šešeljevih riječi u okolici Benkovca 91'-e : "Bvaćo Svrrrrrrrrrrrrbbbbbbbbiiiii"  Ma pametni su oni, znaju dobro kakav je to kraj i da im nije za zajebavat se. Probali su, nije prošlo, a sad žive ka profesionalni Srbi, imaju za sebe i jebe im se. Tu i tamo nešto odrade za srpsku zajednicu, i to opet za rodbinu/kumove itd. da ispadne da se bore za srpstvo, malo kenjaju oko izbornog zakona i popisa, RADI SEBE, i to je to. I dok im iz Beograda kliču "drž'te se bratjo i čuvajte se ustaškog noža", oni se ode "drže" bolje nego većina Hrvata, a o Srbima iz Srbije da ne pričan. Istina, boli njih ona stvar za srpstvo , jedini koji imaju muda u zadnje vrijeme su SDSSovci iz Gračaca jer su tamo opet većina , pitanje je jedino dokle s obzirom da su opet u tu vukojebinu vratili samo starčad, a Hrvati koji su tamo dovedeni su puno mlađi, situacija slična kao u Glamoču, Grahovu i Drvaru.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 22:49 |
|
Pridružen/a: 30 stu 2010, 11:05 Postovi: 1654 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Hroboatos je napisao/la: Kad pogledamo, vidimo da su Srbi i Muslimani esencijalno ludi. Niz je njihovih ključnih teza sulud.
Muslimani:
* zaseban narod od paleolitika, nemaju veze s Hrvatima i Srbima * negiranje opstojnosti Hrvata i Srba i njihovih obilježja * bogumilomanija uz istodobnu turkomaniju * prisvajanje kulturnih artefakata, napose Hrvata
Srbi:
* ludiranje kako su Muslimani, a i Hrvati, zapravo srpski nacionalni renegati jer su tobože promijenili vjeru * fantazije o srpskom karakteru stare bosanske države, temeljene na amatersko-nategnuta 2-3 citata * prisvajanje kulturnih artefakata, kao i u slučaju Muslimana (n.pr. pokušaji prisvajanja hrvatske književnosti u BH iz staroga doba)
Hrvati, gledano u cjelini, nemaju takve sulude ideje. Pojedinaca koji bi nijekali druga dva naroda ima, no to je na marginama. Vjerojatno se njeki dogovor s tima narodima može postići jedino uz prisilu kad im zagori pod nogama, ali racionalno- ne mogu oni prihvatiti da su dva i dva četiri. Sve rečeno u uvodnom postu, nema se što komentirat Gospodine Hroboatos čestitke na odličnoj detekciji 
_________________ Sveti Ante platit ću ti misu, samo reci koji naši nisu !
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 23:11 |
|
|
Ne govorim o lupetanjima raznih neodgovornih pojedinaca, nego o činjenici da osobe kao Tunjo Filipović, Muhamed Bojić, falsifikatori postume Nedima Filipovića (ne on koji je pokojnik), -....te razni likovi kao Mirjana Vlaisavljević, Miloš Kovačević, Slavenko Terzić i slični negiraju opstojnost drugih naroda. Među Hrvatima, bilo u BH, bilo u RH, takvih nema. Nema iole ozbiljnije osobe koja bi nijekala da su Bošnjaci zaseban narod- iako postoje sporovi oko imena, niti da su to Srbi, kako u Hrvatskoj, tako u BH. Nema među Hrvatima ovakvoga ludila: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=60837http://rastko.rs/arheologija/djankovic/ ... nfo_l.htmlZa one totalno zbunjene, u Jankovićevoj "knjizi" na nslovnici je Višeslavova krstionica u Splitu, koja je ispaal- "srpskom". U seriji "Hrvatski kraljevi" možete ju vidjeti n -puta: http://goo.gl/a40xy
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 23:38 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Nisam nešto pratio srpske probleme pa ni neznam, a često se spominje, što su Pupovac i ekipa toliko značajno napravili i ostvarili za srpsku zajednicu u HR da se oni uzimaju kao primjer kako bi se trebali ponašati zastupnici dijaspore? Je li naglasak bio na materijalnim ili političkim projektima i ostvarenjiama? Pupovac i SDSS ostvarili su materijalnu korist za sebe i članove svoje stranke diljem Hrvatske. Svi njihovi vijećnici u općinskim i županijskim vijećima imaju para koliko oće, običan Srbin od njih nema ništa pa i oni iz Istočne Slavonije di je jedina preostala homogenija srpska zajednica lagano cure u Srbiju i umiru. U 90% istočnoslavonskih sela di su većina broj stanovnika je drastično opa od 2001. A dižu glas oko popisa i izbora i tu "talasaju" ne zato što "patriotski" žele da Srba bude što više u RH nego da bi oni dobili što više vijećnika jer je njihova brojka određena udijelom u stanovništvu. O srpstvu SDSS-a dovoljno govori da su u Zemuniku njihovi vijećnici nedavno glasovali 'za' da Gotovina postane počasni građanin tog mista. Čekaj, čekaj, ti mora da se šališ, prema nekim izvorima 90-98% članova ovog foruma zagovara da dijasporski zastupnici trebaju tražiti uzore u zastupnicima srpske manjine ,zar ti hoćeš reći da je 90-98% članova ovog foruma nasjelo na šupljačke parole bez ikakvog praktičnog sadržaja , a da si ti kao pametniji od svih njih? To mi baš djeluje prepotentno, isto kao kad 90-98% forumaša tvrdi da se mi trebamo okrenuti sami sebi, u situaciji kad je samo 12-13 godina hb politika samostalna ili kad 90-98% ovog foruma podržava borbu protiv neokolonijalizma koji nas pljačka po federalnim zakonima koje nam je nametnuo Tuđman,a neki usuđuju proturiječiti 90-98% članova ovoga foruma i s nekakvim faktima dovoditi u pitanje tako kulerske parole o borbi jednog naroda za svoja prava. Ti isto koda si neki umišljenko!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 23:42 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ja sam vazda spominjao IDS... Kao i Furija Radina...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 23 lis 2011, 23:48 |
|
|
IDS je kadrovski jedna od naših najjačih stranaka. Vrh je šuplja, klasik, ali na sva odgovorna mista i u urede koje otvaraju po Bruxellesu itd. postavljaju kvalitetan kadar.
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 24 lis 2011, 00:04 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Kad pogledamo, vidimo da su Srbi i Muslimani esencijalno ludi. Niz je njihovih ključnih teza sulud.
Muslimani:
Srbi:
Hrvati, gledano u cjelini, nemaju takve sulude ideje. Pojedinaca koji bi nijekali druga dva naroda ima, no to je na marginama. Vjerojatno se njeki dogovor s tima narodima može postići jedino uz prisilu kad im zagori pod nogama, ali racionalno- ne mogu oni prihvatiti da su dva i dva četiri. Ovo je klasican psiholoski fenomen pepeljuginih polusestra..."jel tako da smo mi lepe, a svi ostali ruzni?!" Govoriti o zasebnim, iskljucivo derogirajucim osobinama bilo kog naroda, a ne nalazeci za shodno da se progovori o mani sopstvenog naroda je u startu nakrivo postavljena teza... ili kritikujes principijelno sve na isti nacin, ili to ne radis, nema tu polovnih resenja. Jer, ne radi se o poredjenju Mongola i Angolanaca, vec ljudi su se tu mesali stotinama godina, sve je to jedan buckuris porekla i obicaja, a jezik koji seremo je isti, ma kako kukao na predhodnoj temi da je hrvatski nesto posebno, i kao takav ugrozen. Ako vec pravis ovakva poredjenja, i izvlacis bullete sta drugima zameras, citirajuci pritom neke opskurne izvore i budalastine...onda zalepi i nekim pripadnicima svog naroda koji sa podosta napisanih stranica tvrde da Srbi kao narod uopste i ne postoje... 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 24 lis 2011, 00:53 |
|
|
Uz svo dužno poštovanje svima, uz vjerojatno i određenu dozu subjektivnosti, Hrvati u daleko najmanjoj mjeri od uspoređenih naroda svojataju tuđe i provaljuju velikonacionalne pizdarije koje veze sa zdravim razumom nemaju. Je li to do naše naravi koja je najmanje ekspanzionistička od ostalih naroda trenutno, do naše pasivnosti i manjka nekakve fanatične povezanosti s državom ka nekim božanstvom, ne znam. Ali mislim da to doista jest činjenica.
Vrh |
|
 |
kinez
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 24 lis 2011, 01:20 |
|
|
Muslimani:
Srbi:
Hrvati, gledano u cjelini, nemaju takve sulude ideje. Pojedinaca koji bi nijekali druga dva naroda ima, no to je na marginama. Vjerojatno se njeki dogovor s tima narodima može postići jedino uz prisilu kad im zagori pod nogama, ali racionalno- ne mogu oni prihvatiti da su dva i dva četiri. Mislim da nema koristi od takve generalizacije. Kakve ideje imaju "Hrvati, gledano u cjelini" ili netko drugi to je toliko subjektivno da je bezveze pričat o tome. Meni su Englezi, "gledano u cjelini" pristupačni i glasni, a nekome drugome su hladni i zatvoreni, i što sad?
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 24 lis 2011, 01:41 |
|
|
kinez je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Kad pogledamo, vidimo da su Srbi i Muslimani esencijalno ludi. Niz je njihovih ključnih teza sulud.
Muslimani:
Srbi:
Hrvati, gledano u cjelini, nemaju takve sulude ideje. Pojedinaca koji bi nijekali druga dva naroda ima, no to je na marginama. Vjerojatno se njeki dogovor s tima narodima može postići jedino uz prisilu kad im zagori pod nogama, ali racionalno- ne mogu oni prihvatiti da su dva i dva četiri. Mislim da nema koristi od takve generalizacije. Kakve ideje imaju "Hrvati, gledano u cjelini" ili netko drugi to je toliko subjektivno da je bezveze pričat o tome. Meni su Englezi, "gledano u cjelini" pristupačni i glasni, a nekome drugome su hladni i zatvoreni, i što sad? Itekako ima. Mogu, i svatko tko to prati, navesti bar 20 eminentnih društvenih djelatnika- akademika, istaknutih znanstvenih radnika instituta,..iz područja geografije, povijesti, povijesti književnosti, lingvistike ,... koji su Srbi i Muslimani- a negiraju identitet ona "druga dva naroda". Ti su proizvodi šovinističko smeće, i središnja su produkcija tih naroda.Kod Hrvata toga- nema.Ako komu nije jasno da je to važno i prevažno- nazdravlje, onda mu nije jasna obična abeceda nacionalnoga pitanja i društvenih odnosa.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Hrvati- u cjelini jedini normalan narod u BH Postano: 24 lis 2011, 01:49 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: kinez je napisao/la: Mislim da nema koristi od takve generalizacije. Kakve ideje imaju "Hrvati, gledano u cjelini" ili netko drugi to je toliko subjektivno da je bezveze pričat o tome.
Meni su Englezi, "gledano u cjelini" pristupačni i glasni, a nekome drugome su hladni i zatvoreni, i što sad?
Itekako ima. Mogu, i svatko tko to prati, navesti bar 20 eminentnih društvenih djelatnika- akademika, istaknutih znanstvenih radnika instituta,..iz područja geografije, povijesti, povijesti književnosti, lingvistike ,... koji su Srbi i Muslimani- a negiraju identitet ona "druga dva naroda". Ti su proizvodi šovinističko smeće, i središnja su produkcija tih naroda.Kod Hrvata toga- nema.Ako komu nije jasno da je to važno i prevažno- nazdravlje, onda mu nije jasna obična abeceda nacionalnoga pitanja i društvenih odnosa. Ti si svega mi pod nekom kokom ili speedom pa ti izraslo hrvatsko samopuzdanje da si dobar u odnosu na Srbe i Muslimane. Hroboje , TVOJI su mislili da su Goti sa Neretve a Srbe su smatrali plemenom Tribala koji jedu leševe i nižim bićima onim vlaško-cigasnko-opančarske fele koje treba istrebiti i to od kraja 19.veka pa sve do dan danas , počevš' od ćaće vam nacije Ante Starčevića. Pa ako je nešto jebeno bolesno i mrziteljski onda je to to! Daj mani se i okani se ovih generalizovanja , jbt tako mator a tako blesav.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot i 75 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|