|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 34 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
emt
|
Naslov: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:07 |
|
|
Citat: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Iako muškarci ne prolaze kroz fizički proces rađanja djeteta, ipak doživljavaju i fizičke i pishološke promjene nakon što postanu očevi, zaključuje nova studija. Stručnjaci su dugo bili opsjednuti načinom na koji trudnoća mijenja žene, njihovo tijelo i zdravlje, kako utječe na njihove hormone, moždane funkcije i odnos prema vezama, a zanemarivali su njene efekte na muškarce. No, u posljednje vrijeme počinju razumijevati kako očinstvo doprinosi zdravlju muškaraca te kako utječe na njihovo tijelo i mozak.
Istraživači Northwestern univerziteta u Chicagu su proveli studiju u kojoj su učestvovala 624 muškarca, a koja je otkrila da nakon rođenja djeteta nivo testosterona kod muškaraca opadne za jednu trećinu.
Zbog toga očinstvo muškarce čini manje agresivnim i smanjuje njihovu želju za dominacijom.
"Promjene kod muškaraca su suptilnije u odnosu na one koje doživljavaju žene, ali postoje", kaže Allan Pacey, stručnjak za plodnost na Univerzitetu Sheffield.
Jedno od najintrigantnijih otkrića je da gube svoju dominantnu i agresivnu crtu karaktera, a na površinu izlazi njihova nježnija strana što je direktno povezano sa opadanjem nivoa testosterona.
"Opadanje nivoa testosterona ne znači da muškarci postaju djetinjasti već se mijenja njihova lista prioriteta s dolaskom djeteta", pojašnjava doktor Pacey.
Karakteristično je i povećanje tjelesne mase kod muškarca koje počinje već za vrijeme partnericine trudnoće. Oko 40 posto njih okrivilo je pojačan ženin apetit dok su drugi izjavili da su namjerno "nabacili" nekoliko kilograma viška kako se partnerica ne bi osjećala loše s obzirom na to da se njeno tijelo mijenja.
Vjerovali ili ne, i muškarci koji trebaju postati očevi osjećaju trudničke simptome kao i žene. Istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 muškaraca pokazalo je da i oni čeznu za određenom vrstom hrane, mijenja im se raspoloženje i imaju mučnine, a kada dijete konačno dođe na svijet najvjerovatnije će patiti od postparentalne depresije kao i žene.
Očinstvo je zahtjevan posao i uključuje mnoge emocionalne, psihološke i tjelesne prilagodbe, naglasili su stručnjaci. Rezultati njihovog istraživanja pokazali su kako se biologija muškaraca može promijeniti kako bi oni mogli ispuniti tu zadaću.
Jel ' ovo tačno ?
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:12 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ja sam obično patio od postnatalne nejebice, bar 3 mjeseca. Hebiga, nisam mogao ići drugdje, iz moralnih razloga... ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) I ovo za kile vrijedi, ne da ti nigdje iz kuće, moraš pomoći oko djece, i onda nema teretane, plivanja, biciklizma, bar ne dovoljno... ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
emt
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:14 |
|
|
Vidiš znači da te studije imaju veze, da nisu samo puka naklapanja :) Treba svaša pročitati ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Kako se poslije riješiš viška kilograma Junuze ? Aktiviraš se opet u sportu ili ?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ne vrijedi teza ako ti je bilo 17 godina.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
emt
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:18 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ne vrijedi teza ako ti je bilo 17 godina. Kako 17 ? Misliš dobiješ dijete kao tinejdžer ono ?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Pa da.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:20 |
|
|
emt je napisao/la: Vidiš znači da te studije imaju veze, da nisu samo puka naklapanja :) Treba svaša pročitati ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Kako se poslije riješiš viška kilograma Junuze ? Aktiviraš se opet u sportu ili ? Čekaš da djeca porastu pa na sport, pa dvije muhe istim udarcem. Bježiš od kuće a djecu odmakneš od matere, pa ne broji. I imam isto kila kao i prije njih. Sad.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
emt
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:22 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: emt je napisao/la: Vidiš znači da te studije imaju veze, da nisu samo puka naklapanja :) Treba svaša pročitati ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Kako se poslije riješiš viška kilograma Junuze ? Aktiviraš se opet u sportu ili ? Čekaš da djeca porastu pa na sport, pa dvije muhe istim udarcem. Bježiš od kuće a djecu odmakneš od matere, pa ne broji. I imam isto kila kao i prije njih. Sad. A poslije porođajna depresija ? Kažu da i muški mogu od toga bolovati ? Osjećač li se zapostavljenim sa dolaskom djece od strane supruge ili kako ide to ?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:28 |
|
|
Ma kakvi zapostavljeno, nije sjašila s mene dok djeca nisu porasla (figurativno) ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) . Ne da dihat. Depresija je ženska a nad nama je represija zbog depresije. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
emt
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:30 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma kakvi zapostavljeno, nije sjašila s mene dok djeca nisu porasla (figurativno) ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) . Ne da dihat. Depresija je ženska a nad nam je represija zbog depresije. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Pa dobro, voli te onda, važan si joj. Da te zapostavila sad bi se žalio :) Jednim udarcem dvije muhe, tjelesnu težinu regulisala sebi a i ti srećan.Sve se može kad se hoće.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Emt, čekamo te na temi o Sarajevu ? Ona Šeherzada neka bezveze ženska.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
emt
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:35 |
|
|
BBC je napisao/la: Emt, čekamo te na temi o Sarajevu ? Ona Šeherzada neka bezveze ženska. BBC, neću da se bavim politikom.Pravim ankete kao prava bosanska udavača.Vidiš da su se jadni i Srbi opustili kako me nema.Pusti ljude nek uživaju. Nego dođi da odgovaraš na pitanja.Pošto si i ti oženjen :)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:39 |
|
|
Djeca, eh djeca. Nemam što reći. Nisam iskusan kao u političkoj kritici.
Neki dan uđem u trgovinu i neka mala kliknka me zove da mi pokaže nešto. Prvi-drugi razred osnovne. I pokazuje mi jedan slatkiš, a u ruci drži 1 €. Džeparac dnevni valjda. Vidim cijena 1.39 €.
I izvadim pola € i dam joj. Ona sva sretna zahvali i punim trkom na blagajnu.
A poanta pitate se ? E, obuzeli me neki očinski osjećaji. Hoću jedno dijete, odmah onako veliko da ne moram pelene mijenjati i ustajati noću.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
emt
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:44 |
|
|
BBC je napisao/la: Djeca, eh djeca. Nemam što reći. Nisam iskusan kao u političkoj kritici.
Neki dan uđem u trgovinu i neka mala kliknka me zove da mi pokaže nešto. Prvi-drugi razred osnovne. I pokazuje mi jedan slatkiš, a u ruci drži 1 €. Džeparac dnevni valjda. Vidim cijena 1.39 €.
I izvadim pola € i dam joj. Ona sva sretna zahvali i punim trkom na blagajnu.
A poanta pitate se ? E, obuzeli me neki očinski osjećaji. Hoću jedno dijete, odmah onako veliko da ne moram pelene mijenjati i ustajati noću. Imaju one lutke ćele BBC.Izgledaju kao djeca, ali nemaš problema, staviš je u neki ćosak i super :)) Šalu na stranu, gledala sam neku reportažu u američkim školama djevojčicama daju lutke kao eksperiment, moraju tinejdžerice ustajati noću, hraniti i mijenjati pelene.Jer se aktivira zvuk kao plač.Da djeci usade obavezu i da poslije nemaju problema sa kontracepcijom.Jer je to ipak odgovornost.Baš mi se dopala emisija.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:45 |
|
|
Nemam neku potrebu za djecom. Imam Internet.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:49 |
|
|
BBC je napisao/la: Nemam neku potrebu za djecom. Imam Internet. Internet husband meme. ![slika](http://memegenerator.net/cache/instances/400x/9/9984/10223691.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
emt
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:50 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: BBC je napisao/la: Nemam neku potrebu za djecom. Imam Internet. Internet husband meme. ![slika](http://memegenerator.net/cache/instances/400x/9/9984/10223691.jpg) Čuj internet :)))) Neodgovorni stvore.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:53 |
|
|
- Inernet košta sve manje, što je stariji - Nikad nije neljubazan prema meni - Ne plače i ne galami noću - Ne moram mu kuhati - Ne moram ga pratiti do škole - Ne moram mu raditi zadatke iz matematike - Neću završiti u zatvoru ako šakom lupim notebook....itd...itd..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
emt
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:56 |
|
|
BBC je napisao/la: - Inernet košta sve manje, što je stariji - Nikad nije neljubazan prema meni - Ne plače i ne galami noću - Ne moram mu kuhati - Ne moram ga pratiti do škole - Ne moram mu raditi zadatke iz matematike - Neću završiti u zatvoru ako šakom lupim notebook....itd...itd.. A produžetak hercegovačke loze ? Kako ćeš kući bolan ?Štaš reći ? :)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 01:56 |
|
|
Očito dugo nisi bila u Hercegovini. Dolje više žena vozi auto nego u Austriji.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
emt
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 02:00 |
|
|
BBC je napisao/la: Očito dugo nisi bila u Hercegovini. Dolje više žena vozi auto nego u Austriji. Ma jesam bila baš ove godine.Negdje u Julu.Može ona voziti auto, ali reprodukciju sama ne može izvršiti ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 02:02 |
|
|
Idi spat. Tajne službe BiH misle na nas. Možemo mirno spavati.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
emt
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 02:05 |
|
|
BBC je napisao/la: Idi spat. Tajne službe BiH misle na nas. Možemo mirno spavati. Danas sam spavala.Nego idi ti, da ti draga ne počupa kablove i ostalo i opali te tim PC-om u glavu :)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 02:07 |
|
|
Draga odavno spava. Ne zna ni gdje je Sarajevo, ni jede li se to. Pa joj moram objašnjavati.
Tamo ti žive oni zli muslimani, pa kako ne znaš to.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
emt
|
Naslov: Re: S dolaskom djeteta muškarci postaju nježniji i deblji Postano: 29 lis 2011, 02:10 |
|
|
BBC je napisao/la: Draga odavno spava. Ne zna ni gdje je Sarajevo, ni jede li se to. Pa joj moram objašnjavati.
Tamo ti žive oni zli muslimani, pa kako ne znaš to. Hajde, hajde provincijalac ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Čuj ne zna, gdje da Zegejka ne zna za najbliži joj susjetski glavni grad :P
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|