|
|
Stranica: 15/40.
|
[ 999 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
winetou
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 23 lip 2011, 03:42 |
|
|
Za početak, kako bih dao legitimitat svom sudjelovanju u raspravi, znam osobe ranije spominjanih mjesnih zajednica. One koji su protiv, ali i one koji su za prolazak plinovoda kroz ove MZ. Dakle, vjerujem kako sam sada legitiman sudionik rasprave...:P Evo kako tu priču vidi dio mještana tri mjesne zajednice na području općine Vitez: http://vitez.info/index.php?option=com_ ... Itemid=458Vrijedi poslušati i dio emisije na radio Vitezu, na kojoj je gost bio predsjednik OV Vitez, Muharem Grabus, a gdje se govori između ostalog i o plinifikaciji... http://vitez.info/index.php?option=com_ ... Itemid=417O plinifikaciji se govori do 13,00 E sad, bilo bi jako zanimljivo na jednom mjest okupiti predstavnike lokalne vlasti, mještana, ali i predstavnika BH Gasa kako bi se raspravljalo činjenicama i argumentima. Mještani kažu: "Navedna Odluka Općinskog vijeća Vitez donešena je na netransparentan način, bez znanja lokalnog stanovništva mjesnih zajednica, bez upoznavanja lokalne zajednice o rizicima magistralnog plinovoda i bez provođenja javne rasprave na nivou Općine Vitez u koju je trebala biti uključeno i stanovništvo koji su direktno i indirektno ugroženi usvajanjem ovakve Odluke. Nitko od ovlaštenih predstavnika mjesnih zajednica kroz koje prolazi magistralni plinovod nije bio upoznat sa usvajanjem ove trase. Ovakvo netransparentno usvajanje trase kroz privatne parcele građana Općine Vitez ukaziva na neodgovornost javnih službi Općine Vitez, čiji princip rada se mora zasnivati na javnosti svakog rada". Grabus opet kaže: "Općinsko vijeće će se držati donesene odluke o izmjenjenoj trasi, uz prethodni dogovor s predstavnicima mjesne zajednice Gačice i BH Gasa." Opet dio mještana navodi kako je "Sam problem je poprimio i političke konotacije, odnosno političke manipulacije (trgovinu) tuđom imovinom, jer je vrlo čudno da se magistralni plinovod, takvih sigurnosnih rizika, želi graditi najvećim dijelom kroz hrvatska naselja i parcele izvan Prostornog plana Općine Vitez. Ove naravno nebi moglo bez podrške vladajućih na nivou Općine Vitez, što samim time povlači i pitanje eventualno nečijih drugih interesa, posebno iz razloga netransparentnog usvajanja trase i odstupanjem od Prostornog plana". A na sjednici OV Vitez održanoj 29.7. 2010. godine stav dva HDZ-a koji imaju većinu u vijeću, a koji su iznijeli na sjednici je: "Važan nam je i potreban plinovod, ali su nam mještani važniji". Predstavnici BH gasa, izvršna direktorica Nadžida Ninković i njen suradnik Halid Galijašević, na istoj su sjednici uvjeravali vijećnike kako se radi o sigurnom projektu, koji ni na koji način ne može naštetiti mještanima. http://vitez.info/index.php?option=com_ ... Itemid=417Nisam iznio neko svoje promišljanje, više sam nastojao dati neku informaciju više. Ne bih više ovoga puta, bar ne što se tiče plinifikacije. Htio bih još samo ukazati na to kako bi bilo jako lijepo izbaciti niske strasti i zadržati kulturu dijaloga, a ne vrijeđati se i na taj način pokazivati slabosti, ali i nepoznavanje gramatike ("obiĆni mali pas" i sl.). Živi i veseli bili...
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 23 lip 2011, 08:06 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Opet ja , rasprava je zanimljiva u ovo vrijeme nedostatka zanimljivih tema, a onako je ljudska, ne naročito nacionalna. Bilon, ajde za HB napravi jedan tekst ako ti je već toliko stalo. Dakle, lijepo u crticama navedeš što "oni" hoće i ko su oni? Otprilike: "Oni hoće po trasi (slika) izgradit plinovod, daju pare tolike i tolike za otkup zemlje, po zakonu tom i tom mogu radit eksproprijaciju..." Onda, nakon toga što vi tražite, i u čemu se ne slažete s njima. Daš opis ko ste to vi, sela i/ili ljudi, ne bi škodilo ni kakav interview mobitelom ljudi da snimiš, ali dovoljna je i pokoja izjava: "Ja Matan Matanović izjavljujem kako neće moju očevinu niko ni za koje pare", tj. nešto u tom stilu. I otprilike: "Namijenjena sredstva su nedovoljna za obeštećenje, tretiraju zemlju kao poljoprivrednu a mještani kao građevinsku, i tu je osnovni problem." Dakle, u crticama, sa redom razmaka + izjave, slike trase na pr. pa fotke tih sela i nesuđenog koridora. A ne bi škodilo ni moguće alternative trase pokazati. Tako ćeš nešto postići, a ovako svađom baš i ne...eto, pomoći ćemo ti ako si sam pomogneš i preciziraš probleme. Nije bitna količina nego jasnost teksta za ovakve slučajeve. Meni se ovo čini kao zanimljiva priča koja bi se mogla iskoristit i za neke druge stvari, no o tom potom. U biti sve si mu rekao... al treba to skontat i to i mnoge druge stvari... a neke stvari se trebale davno naućit... al štaš Bogu hvala nismo svi isti.. dobar upis Junuze
|
|
Vrh |
|
|
sioux111
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 23 lip 2011, 09:01 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2009, 22:16 Postovi: 1155 Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
|
winetou je napisao/la: Za početak, kako bih dao legitimitat svom sudjelovanju u raspravi, znam osobe ranije spominjanih mjesnih zajednica. One koji su protiv, ali i one koji su za prolazak plinovoda kroz ove MZ. Dakle, vjerujem kako sam sada legitiman sudionik rasprave...:P Evo kako tu priču vidi dio mještana tri mjesne zajednice na području općine Vitez: http://vitez.info/index.php?option=com_ ... Itemid=458Vrijedi poslušati i dio emisije na radio Vitezu, na kojoj je gost bio predsjednik OV Vitez, Muharem Grabus, a gdje se govori između ostalog i o plinifikaciji... http://vitez.info/index.php?option=com_ ... Itemid=417O plinifikaciji se govori do 13,00 E sad, bilo bi jako zanimljivo na jednom mjest okupiti predstavnike lokalne vlasti, mještana, ali i predstavnika BH Gasa kako bi se raspravljalo činjenicama i argumentima. Mještani kažu: "Navedna Odluka Općinskog vijeća Vitez donešena je na netransparentan način, bez znanja lokalnog stanovništva mjesnih zajednica, bez upoznavanja lokalne zajednice o rizicima magistralnog plinovoda i bez provođenja javne rasprave na nivou Općine Vitez u koju je trebala biti uključeno i stanovništvo koji su direktno i indirektno ugroženi usvajanjem ovakve Odluke. Nitko od ovlaštenih predstavnika mjesnih zajednica kroz koje prolazi magistralni plinovod nije bio upoznat sa usvajanjem ove trase. Ovakvo netransparentno usvajanje trase kroz privatne parcele građana Općine Vitez ukaziva na neodgovornost javnih službi Općine Vitez, čiji princip rada se mora zasnivati na javnosti svakog rada". Grabus opet kaže: "Općinsko vijeće će se držati donesene odluke o izmjenjenoj trasi, uz prethodni dogovor s predstavnicima mjesne zajednice Gačice i BH Gasa." Opet dio mještana navodi kako je "Sam problem je poprimio i političke konotacije, odnosno političke manipulacije (trgovinu) tuđom imovinom, jer je vrlo čudno da se magistralni plinovod, takvih sigurnosnih rizika, želi graditi najvećim dijelom kroz hrvatska naselja i parcele izvan Prostornog plana Općine Vitez. Ove naravno nebi moglo bez podrške vladajućih na nivou Općine Vitez, što samim time povlači i pitanje eventualno nečijih drugih interesa, posebno iz razloga netransparentnog usvajanja trase i odstupanjem od Prostornog plana". A na sjednici OV Vitez održanoj 29.7. 2010. godine stav dva HDZ-a koji imaju većinu u vijeću, a koji su iznijeli na sjednici je: "Važan nam je i potreban plinovod, ali su nam mještani važniji". Predstavnici BH gasa, izvršna direktorica Nadžida Ninković i njen suradnik Halid Galijašević, na istoj su sjednici uvjeravali vijećnike kako se radi o sigurnom projektu, koji ni na koji način ne može naštetiti mještanima. http://vitez.info/index.php?option=com_ ... Itemid=417Nisam iznio neko svoje promišljanje, više sam nastojao dati neku informaciju više. Ne bih više ovoga puta, bar ne što se tiče plinifikacije. Htio bih još samo ukazati na to kako bi bilo jako lijepo izbaciti niske strasti i zadržati kulturu dijaloga, a ne vrijeđati se i na taj način pokazivati slabosti, ali i nepoznavanje gramatike ("obiĆni mali pas" i sl.). Živi i veseli bili... Živ i ti nama i veseo bio.. i ovo selo veselo bilo.. i svi mi veseli bili.. ...i zato ako Boga znate organizujte neku radio emisiju na RP Vitez.. volio bi da čujem predstavnike svih strana pa da poslušamo činjenice... i naravno de da vidimo šta se dole dešava Ako ne možete to uraditi u Vitezu.. gledat čemo to uradit na TV kiss.. nemam nikakvu funkciju u VI ko što kaže kolega (osim jedne privatne... al dobro to sad.. hehehe) al uradit ču to za VI... treba pomoć ljudima... zato winetou tako ti Velikog Manitua.... pomaži koliko možeš i ako možeš...
|
|
Vrh |
|
|
bilon
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 23 lip 2011, 10:10 |
|
|
Ehh ako je tema zanimljiva onda ćemo se vratiti na sami početak.Sve je počelo čak i krajem 2009 godine.Javile su se neke glasine o prolasku plina groz grad i svi su bili sretni a sto ne bi??Plin prolazi kroz moju općinu, bit će razvoja... -Problem je nastao kada su bez ikakve javne rasprave bez ikakve najave počeli preko noći se javljati razni šiljci i neke granice u mjesnim zajednicama :Gačice, Krušćica i Mošunj.Neki su to smatrali kao lakrdiju i te šiljke samo čupali.Malo po malo klupko je se počelo odmotavati i tako je se saznalo kako plin zaista prolazi i to munjevitom brzinom. -Predstavnici BH-Gasa su dolazili i stalno nešto mjerili obilježavali i ljudi su ih tjerali sa imanja sve dok oko 3-4 mjeseca 2010 godine nisu došli glavni predstavnici i tek onda nakon ucrtane trase nakon pružene zone svih ostalih dokumenata objasnili ljudima da će plin proći kroz zemljišta. -Općinsko vijeće Busovaće je bez ikakvih dogovora sa ljudima donijelo odluku da plin prođe ali vitez to na sreću nije uradio.Sa tužbama općinskom vijeću su krenuli prvo predstavnici mjesne zajednice Gaćice zbog čega je se sav proces odužio. -Zbog svog tog odlaganja počeli su se vršiti pritisci BH gas je ponudio tržišnu vrijednost od 11-18 km po metru kvadratnom i da će platiti samo koliko cijev prolazi znači ne čitavu parcelu.dio parcele je trebao preči na BH gas 1/1 i to je njihova zemlja, ali da oni "izađu" u susret dopustit će kosidbu trave tu. -Kada nitko nije želio prihvatiti te cijene i uvijete koje ću navesti dole malo niže Općina je proglasila javni interes i time je prekršila Zakon o lokalnoj samoupravi, Zakon o prostornom uređenju Srednjobosanske županije, Pravilniku o tehničkim uvjetima i normativima za siguran transport tekućih i plinovitih ugljikovodika, magistralnim naftovodima i plinovodima te Statut Općine Vitez. -Nitko ne spori plinovod ni njegov značaj za Općinu Vitez, ali predstavnici i stanovnici Mjesnih zajednica su ti koji trebaju odlučivati o razvoju unutar njihove sredine te razne gradnje.To je isto kao da vam netko u vašem dvorištu poćne praviti vikendicu ista stvar.Kao što sam već napomeno nije bilo nikakve rasprave niti bilo kakvih pregovora. jedino što je bilo jesu izjave "Mi iz BH-gasa ćemo proći htjeli vi ili ne poslat ćemo vam policiju i oni će vas skloniti dok se gradnja ne riješi. -Štete su ogromne i mijenja se etnička struktura jer kao što sam već i rekao sve su Hrvatske zajednice.Gdje će ti ljudi otići??Kolega je rekao citiram " U 21 st. ljudi se sele".Ljudi su se selili i u 18 stoljeću i prije ali s novcima, bez njih oni što nemaju ništa gdje će kupiti i šta??? -Ono što je još bitno je to da su uvijeti plinovoda preskupi neki od njih su: 30-metara s jedne i druge strane cijevi što daje ukupno 60 metara sigurnosnog pojasa gdje nema gradnje nikakve,čak više postoje i pravila kakva vozila se smiju kretati i ta je zemlja u vlasništvu BH gasa. -200 metara pojasa s jedne i druge strane cijevi koji određuje BH gas i građevinsku ti može dati isključivo ta firma. -Cijenu sam već rekao pa neću ponavljati samo ču napomenuti da je 2 miliona km odvojeno za ukupnu isplatu odšteta znači ne po Općini nego sva trasa što je smiješno. -Postoji nekoliko mjesta gdje plin prolazi 13-15 metara od kuća.A ako uzmemo pojas od 30 metara znači da je dio kuće njihov i ako plin prođe oni imaju pravo rušiti tvoje ognjište a ništa nisu platili. -Još je pitanje i sigurnost jer to je transportni plin kao što sam već rekao nije to mali pritisak pa sad da ništa ne može biti.Ako Vitez uistinu uzme sekundarnu mrežu tek onda je neka korist od tog projekta, a inače nema nas tu nigdje.Firma privatna,zemlja postaje privatna plin privatni zapravo Vitez tu nema ništa jedino ako neki turista naiđe može reći vidi i oni imaju plin ništa više. -Što se tiće poslovnog centra svaka njima čast na tolikom angažiranju ali neka ga vode nekuda drugdje gdje neće smetati nikome. - Trasa plina se na nekim mjestima može izbjeći već sam rekao on mora nekuda proći ali za novac će vam dati svatko a bez novca nitko.Da oni plaćaju tako po procentu itd. sami bi išli izvan naseljenih prostora i državnom zemljom. -Kolege kažu da vitez ima veće koristi od plina.Ja njima ne mogu osporiti takvo razmišljanje ako je njihovo razmišljanje, ali sve je to brzopleto nitko ne gleda šta vitez gubi.Nisu razmišljali o tim ljudima niti o mijenjanju etničke strukture, ali kada sam pogledao prethodne komentare svi su se trudili da nas predstave kao najveći hrvatski grad sa većinom.Svaka njima čast na tome ali gdje su sad??Ovo što ja sad pričam njima se ne sviđa li iskreno i ne zanima me. -Vratimo se nazad na plin.Što se tiče projekta i slika kao i literature to ću postaviti samo mi treba malo vremena, ali ja ako dadnem obećanje ja ću ga i ispuniti. literatura stiže odmah i tu će biti sve (kako je vlada federacije odobrila projekat ali ne onaj projekat koji je općina odobrila....). -Uglavnom neke stvari nisu za javnost ali nema ništa gore nego kada te prijatelju moj izda netko tvoj za određenu sumu novca.Zamisli samo da oni tj BH gas mogu raditi šta hoće a da nemaju nekog bliskog prijatelja u politici u našem slučaju u gradu. evo malo literature gdje se spominje sve ovaj problem: -vaš portal: http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -3437.html-opet vaš portal: http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -1661.html- Radio postaja Vitez Preporučavam svakome da pročita: http://www.radiovitez.ba/index.php?opti ... ou-opine-v-Radio postaja vitez gost predsjednik općinoskog vijeća: http://www.radiovitez.ba/index.php?opti ... &Itemid=34-Opet članak Radio Postaje vitez ali sada o predstavnicima ERBD Banke koji su došli da vide koji su problemi itd. http://www.radiovitez.ba/index.php?opti ... &Itemid=34- BH Gas službena stranica (za one koje zanima tko je ta firma): http://www.bh-gas.ba/bos/index.htm-Za intervju će biti malo teže pokušao sam naći tonski zapis Radio postaje Vitez na kojem su sudjelovali predstavnici mjesnih zajednica, ali izgleda da je sklonjen. -Gospodin koji je prije napisao komentar o plinu je spomenuo da su ljudi koji se okupljaju "rasijane glave" koje ne znaju šta će.Kako su onda te "rasijane glave" sakupile 1600 potpisa za peticiju.Obećano im je iz Općine Vitez da ako sakupe te potpise i u određenom vremenskom roku, da će se trasa plina vratiti na poćetak tj. na raspravljanje kuda može proći, a kuda ne.Naravno obećanje nije ispunjeno i to je još jedno prekršeno pravilo. -Zašto su tim ljudima došli predstavnici ERBD Banke koji inače nemaju običaj dolaziti i rješavati probleme takve vrste? -Zašto su neki vodeći političari dolazili i davali obećanja ( to je možda jasno..) ali opet ako svi misle da ti ljudi nemaju pojma zašto dolaze. -Pročitao sam članak iz večernjeg lista koji je bio na 3 lista o plinovodu i koji su problemi.Taj članak je 2 puta objavljen prvi put je bilo nešto ukratko ali drugi put je sve bilo.Žao mi je što sam ga izgubio ali ako ikada slućajno naiđem na nekog kolekcionara ili na portalu negdje vidim obavezno ću objaviti sve. -Za kraj:Ne misle svi da su ti ljudi "rasijane glave" i ja ali i gospodin koji je to napisao znamo tko to misli i zašto.Opet ponavljam nisam došao ni sa kim se svađati, ali pričati o tome tko je u pravu, a tko ne je smiješno.Ja ovdje nemam zašto lagati i sve što sam ovdje iznio će potvrditi ti članci poviš. NITKO NIJE PROTIV PLINA, ALI NE NA OVAJ NAČIN.AKO PROLAZIŠ KROZ NEČIJE PLATI I ONDA RADI ŠTA GOD HOĆEŠ ILI SMIŠLJAJ DRUGU TRASU ŠTO JE MNOGO PRIHVATLJIVIJE ZA SVE.SVI BI MI VOLILI DA SE GRAD RAZVIJA, DA JOŠ VIŠE LJUDI JE ZAPOSLENO, ALI NEGDJE POSTOJE GRANICE KOJE SE NE SMIJU PREĆI.DA NAPOMENEM PONOVNO OVDJE NIJE RIJEČ O NEKAKVIM VIKENDICAMA ILI HLADNJACIMA ITD... RIJEČ JE O MJESTIMA KOJA SU NASELJENA HRVATSKIM STANOVNIŠTVOM, A MALO SAM SE RASPITIVAO I SAZNAO DA I U BUSOVAĆI PROLAZI ISTO KROZ VEĆI DIO HRVATSKOG STANOVNIŠTVA KAO I U OSTALIM GRADOVIMA.NETKO ĆE REĆI DA TO NEMA VEZE SA PLINOM ALI OPET PREVIŠE JE OVDJE SLUČAJNOSTI PA MOŽE BITI SVEGA. -Trasu ću staviti malo kasnije, mada ipak oni koji ne poznaju ovaj prostor će se teško snaći tu, ali kao što sam već rekao stavit ću je.Sad za sad koga zanima nek čita ovo malo neka vidi neke od ovih linkova bilo ih je još ali su sklonjeni. -kome se ne sviđa ova tema neka je preskoči ali nemojte molim vas da se moramo svađati oko istih nekih stvari. Znači poštedite i mene i sebe i pustite ljude neka čitaju i sami razmisle tko je u pravu, a tko ne.Nemojte nikome nametati vaše mišljenje jer ljudi su ionako zbunjeni rekli se šta ste imali i sada pustite druge.
|
|
Vrh |
|
|
Grunf
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 25 lip 2011, 14:53 |
|
|
Sa Skyscrapercity foruma, nisu moje fotke:
|
|
Vrh |
|
|
Grunf
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 25 lip 2011, 14:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 25 lip 2011, 18:31 |
|
|
lipota
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
|
kinez
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 04 srp 2011, 02:03 |
|
|
Imam jedno pitanje? Kako izgledaju glavna zgrada i prizidak osnovne škole u Vitezu? Valjala bi i slika ako slučajno ima na kakvom lokalnom portalu. Pitam jer sam naišao na članak New York Times-a ( http://www.nytimes.com/2011/07/02/world/europe/02iht-bosnia02.html) u kojem, ko o čemu, Amerikanac sere o segregaciji u Bosni. Evo kako tip počinje članak: Every morning at the local grade school formerly known as Brotherhood and Unity, the Catholic Croat children head to the right, and the Bosnian Muslims head to the left. The Croats study in the school’s cheerful looking main building, which was recently renovated. The Muslims attend class in the crumbling, dingy annex next door.Tekst mu zvuči, ko da Bošnjačka djeca uče u nekoj štali, bog te vidio.
|
|
Vrh |
|
|
kinez
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 04 srp 2011, 02:21 |
|
|
Pronađoh stranicu OŠ Vitez. Kaže: Citat: Uz sve ovo, geološka spitivanja tla ispod postojećeg objekta pokazala su veliku nestabilnost i rizik za bilo kakvu nadogradnju,a i su temelji zgrade su veoma nestabilni.
Dolaskom novog direktora, Imamović Armina, uloženi su dodatni napori kako se ne bi zauvijek odustalo od gradnje sprata.
Tokom augusta 2009. godine, ubrazan je proces iznalaženja konkretnog rješenja ovog problema i poduzete aktivnosti koje su rezultirale saglasnošću Vlade i Ministarstva za izradunu projekta sanacije temelja kao početna faza nadogradnje škole.
Početkom 2010.godine izvršena je unutrašnja i vanjska sanacija temelja školske zgrade, čime su se stekli svi preduslovi za nadogradnju sprata.
Očekujemo da će dogradnja sprata ići planiranim tokom i da će Vlada,odnosno Ministarstvo obezbijediti dodatna sredstva kako bi se projekat konačno realizovao.
U tu svrhu proračunata su potrebna sredstva za definitivnu realizaciju svih radova i dostavljena Ministarstvu. Znači uskoro ide obnova i te zgrade? Zašto nisam iznenađen da je novinar NYT-a odlučio prešutjeti taj dio.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 12 srp 2011, 15:37 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 12 ruj 2011, 22:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Vitez - Ministar Rudo Vidović je provjerio vezuU ovaj projekt HT Mostar je uložio 260 tisuća KM, a prigodnim riječima obratili su se visoki dužnosnici HT-a Mostar Od petka, 9. rujna mještani viteških naselja Donja i Gornja Večeriska i Zaselje imaju širokopojasni pristup internetu i svim drugim uslugama koje nudi HT Mostar. aime, na prigodnoj svečanosti u Gornjoj Večeriskoj puštena je u rad telekomunikacijska centrala - čvorište, s mogućnošću priključka 256 brojeva, što je daleko iznad sadašnjih potreba ova tri viteška naselja. No, puštanjem u rad ovoga čvorišta stvoreni su i preduvjeti i za povećanje broja priključaka s kvalitetnim pristupom internetu, što do sada mještani ovih naselja nisu imali. Provjeru funkcioniranje mreže i čvorišta provjerili su ministar u Vijeću ministara BiH, Rudo Vidović i izvršni direktor za pokretnu mrežu HT-a Mostar Zoran Bakula. U ovaj projekt je uloženo 260 tisuća KM, a prigodnim riječima okupljenim mještanima obratili su se dužnosnici HT - Mostar, Željko Petrović i Pejo Damjanović te ministar Rudo Vidović. Nazočni su bili i federalna zastupnica Slavica Josipović i načelnik Viteza Vlado Alilović.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 05 stu 2011, 13:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Jadna žena, pokoj joj duši, nevjerojatno kakvu je savjest imala http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ocaj-i-nevjerica-u-grginom-polju-majka-dvoje-djece-se-objesila-zbog-neplacene-cokoladice-4527.htmlCitat: Očaj i nevjerica u Grginom Polju: Majka dvoje djece se objesila zbog neplaćene čokoladiceBožana Lekić je u FIS-u radila deset godina i nije mogla podnijeti mobing Četrdesetjednogodišnja Božana Lekić iz Grginog Polja kod Viteza objesila se u šumi nedaleko od mjesnog groblja, najvjerojatnije, u ponedjeljak poslije podne. Njeno beživotno tijelo pronašao je preksinoć jedan mještanin, nakon dvodnevne potrage koju je organizirala obitelj. Cijela drama obitelji Lekić započela je u ponedjeljak ujutro dok je Božana bila na radnom mjestu čistačice u trgovačkom centru FIS u Vitezu. Obaviještena je da treba ostati raditi do kasno uvečer. Vrijedna radnica - Poslala mi je u 11 sati poruku da će raditi produženo do 21 sat. Kako su mi rekle njene kolegice, ubrzo su je dvojica zaštitara, Rudo i Bruno, priveli na saslušanje, jer je viđena da je uzela i pojela čokoladicu s pulta. Nisu joj zvali šefove, nego su glumili kauboje. Ispitivali su je, a onda joj je došao šef Filipović, koji joj je rekao da dva-tri dana odmori kući, da će joj se javiti, da neće zbog toga prekršaja dobiti otkaz. Međutim, njoj je postalo jasno i kroz suze mu je vratila firminu akreditaciju i izašla. Ono što nas užasava jeste to da su je u takvom stanju pustili kući, a da nisu nas pozvali. Stotinu puta su zvali kući kad treba izvanredno doći, kad treba ići čistiti na Vlašiću po drugim FIS-ovim objektima, a kad se tako nešto dogodi, pustili su je bez riječi, iako su vidjeli da je stalno govorila da "ne može podnijeti takvo stanje da je optuže da je lopov" - kaže nam njen muž Zdenko. On ističe da je u FIS-u radila deset godina i da su je uvijek hvalili da je vrijedna, da ostaje prekovremeno i neplaćeno, te da sigurno nije mogla podnijeti takvu vrstu iznenadnog mobinga, tim prije što je za svakodnevni višesatni posao i prekovremeni ostanak na poslu dobivala 300 do 400 KM. I on je jedanaest godina radio u istoj firmi, kao vozač, ali je, kako kaže, „sam dao otkaz jer nije mogao podnijeti nepravdu i pritiske". On je jučer s bratom Zoranom i Božaninim bratom Josipom dočekivao susjede, prijatelje i rodbinu umrle, koji su mu izražavali sućut. Izbjegli u ratu Zoran kaže da su, nakon što se poslije 21 sat nije pojavila kod kuće, otišli pred FIS i saznali da se Božana još prije podne razdužila i napustila centar. - Vidjeli su je kako je napravila luk oko naselja u kojem živimo, od Kim-teka, preko pijace, posljednji put je oko 13 sati viđena na groblju kod crkve Zabilje, tu je bila na bratovom grobu, a onda je otišla u obližnji šumarak i počinila samoubojstvo - kaže Zoran. Još u utorak su je tražili u blizini mjesta samoubojstva, ali slučaj će htjeti da je pronađe mještanin koji je kroz šumu šetao psa. Lekićevi, inače izbjegli u ratu iz Janjca kod Zenice, nastanjeni su u naselju koje gravitira Biloj. Živjeli su u novoizgrađenoj kući s dvoje djece, Denisom i Katarinom. Kako nam je rečeno u obitelji stradale, Božana će biti sahranjena danas poslije podne na mjesnom groblju Zabilje u Biloj. Oproštajna poruka Tijekom potrage muž je dobivao Božanin broj mobitela koji je pronađen uz nju. U njemu je bila oproštajna poruka, koju nije poslala, ali ju je napisala smatrajući da će je muž pročitati. - Napisala je da je stid zbog onoga što su je optužili, da ne može podnijeti tu sramotu i kako će reagirati ljudi u firmi, susjedi, ako se pročuje. Napisala je: "Oprostite mi, ti i djeca, molim te, naći ćete me pored groblja", ali nije poslala poruku, ostavila je otvorenu u mobitelu - kaže kroz suze Zdenko. Preživjela napad na FIS Kada je 28. travnja prošle godine izvjesni Josip Žilić počinio razbojništvo u kojem je iščupao bankomat iz FIS-a te ga odvezao u nepoznatom pravcu, Božana je bila osoba kojoj je napadač zaprijetio pištoljem, a nakon što ga je noćni čuvar pokušao spriječiti, zapucao je u njihovom pravcu i ranio čuvara. Nakon toga Božana je, kaže njen muž, mjesecima bila u šoku i sa strahom išla na posao. | Dnevni avaz |
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 05 stu 2011, 20:30 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Tuga. I bez ovakvog ishoda. 300-400 KM. Je li to bilo za prekovremene sate ili su takve plaće u FIS-u ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 10 stu 2011, 12:49 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 11 stu 2011, 13:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Mar-kan je napisao/la: Citat: Kako nam je kazao direktor investitora tvrtke Kruholz, investicija je teška oko 6 milijuna KM, a četvorni metar stambenog prostora, po sustavu ključ u bravu, po sadašnjim računicama, koštat će 1.500 KM. Zgrada će imati tri dizala i garaže za ljubimce stanara, a ako posao krene kako su planirali u Kruholzu, u blizini ove parcele gradit će se još jedan stambeno-poslovna zgrada s 250 stanova
Inače, u Vitezu odavno mladi bračni parovi potražuju stanove, ali ih nažalost do sada nije bilo. Odlično.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 11 stu 2011, 13:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59986 Lokacija: DAZP HQ
|
so, it begins...
Lašvapolis.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 11 stu 2011, 14:01 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 11 stu 2011, 14:02 |
|
|
baš su krenuli udarnički. kad kreće gradnja najvišeg nebodera u BIH?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 11 stu 2011, 14:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Kako u Vitezu kvadrat može biti 1.500km, WTF man?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 11 stu 2011, 16:51 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Još kad RH uleti sa donacijom za kampus
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 11 stu 2011, 18:02 |
|
|
malo i demografskih podataka... prirodno kretanje u Vitezu za prvih 9 mjeseci ove i prošle godine. Vitez 2011. 195/137 Vitez 2010. 174/102 dok FBIH za prvih 9 mjeseci ima pad broja rođenih za gotovo tisuću u odnosu na isto razdoblje lani, Vitez lupa kontru. isto je i sa Širokim, Žepčem i stolnim gradom Mostarom, ta 4 stupa Herceg-Bosne prkose svim svjetskim i domaćim nedaćama.
|
|
Vrh |
|
|
Croat
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 12 stu 2011, 11:39 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 15:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
rasturamo
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 12 stu 2011, 17:31 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
dudu je napisao/la: malo i demografskih podataka... prirodno kretanje u Vitezu za prvih 9 mjeseci ove i prošle godine. Vitez 2011. 195/137 Vitez 2010. 174/102 dok FBIH za prvih 9 mjeseci ima pad broja rođenih za gotovo tisuću u odnosu na isto razdoblje lani, Vitez lupa kontru. isto je i sa Širokim, Žepčem i stolnim gradom Mostarom, ta 4 stupa Herceg-Bosne prkose svim svjetskim i domaćim nedaćama. Vidi vidi, vi Hrvati Herceg-Bosne se bacili na posao masovno Tučete ih ko Hrvatska Tursku jučer Dudu ako imaš možda podatke za prijašnje rekordere, tj Posušje, pa da malo usporedimo podatke ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 12 stu 2011, 21:12 |
|
|
da ne bi ostalo samo na Vitezu....
1-9/2011
Busovača 130/121 Jajce 151/138 Kiseljak 138/127 Novi Travnik 183/141 Žepče 200/152
a evo i većinski njihovih.
Bugojno 212/202 Donji Vakuf 81/99 Fojnica 85/125 Gornji Vakuf-Uskoplje 110/110
Mostar 766/723
Široki Brijeg 233/178
stupovi Herceg-Bosne su i više nego pozitivni.
konkurencija trokira.
Jablanica 54/66 Konjic 145/181
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vitez Postano: 12 stu 2011, 22:55 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
dudu je napisao/la: da ne bi ostalo samo na Vitezu....
1-9/2011
Busovača 130/121 Jajce 151/138 Kiseljak 138/127 Novi Travnik 183/141 Žepče 200/152
a evo i većinski njihovih.
Bugojno 212/202 Donji Vakuf 81/99 Fojnica 85/125 Gornji Vakuf-Uskoplje 110/110
Mostar 766/723
Široki Brijeg 233/178
stupovi Herceg-Bosne su i više nego pozitivni.
konkurencija trokira.
Jablanica 54/66 Konjic 145/181 Dudu legendo svaka čast ! Herceg Bosna se širi!
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|