|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 78 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Glasovat ću za HDZ! Postano: 04 stu 2011, 14:08 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
http://www.vecernji.hr/kolumne/glasovat ... mna-342795 Nikad dosad u samostalnoj Hrvatskoj jedan takmac na izborima nije toliko računao na činjenicu da mu je rival, metaforički i doslovno govoreći, u lisičinama
Kukuriku koalicija uživa udarati po protivniku već srušenom na zemlju, stoga ću glas dati HDZ-uAko se dobro sjećam, na prošle izbore za Hrvatski sabor nisam išao. Ovaj ću put sigurno ići i glasovati za HDZ. Ne zanima me je li Mladen Bajić optužnicom protiv HDZ-a uklonio i ono malo sumnji da bi Kukuriku koalicija mogla pobijediti, ali kad gledam kako SDP i ostali iz toga saveza uživaju udarajući po protivniku već srušenom na zemlju, osjećam da mi je moralna dužnost dati glas toj stranci. Nikad dosad u samostalnoj Hrvatskoj jedan takmac na izborima nije bio u tolikoj prednosti za koju sam nije zaslužan, i nikad dosad jedan takmac nije toliko računao na činjenicu da mu je rival, metaforički i doslovno govoreći, u lisičinama. Ne zanima me je li Josip Boljkovac uhićen zato da se zadovolji glad mogućih HDZ-ovih birača za kažnjavanjem partizanskih ratnih zločinaca i tako u njihovim očima prikrije namjera da se optužnicom protiv HDZ-a ta stranka uoči izbora oslabi najviše što može. Zanima me samo to da u granicama moći pojedinca koji ide na izbore svojom pasivnošću ne omogućim pobjedu ljudima toliko kompromitiranim da se na izborima ne bi trebali pojaviti. Riječ je ponajprije o kompromitiranosti onih koji su bili na vlasti od 2000. do 2004. godine. Ali novi i najmoćniji čovjek koalicije Zoran Milanović, šef SDP-a, toliko se s njima poistovjetio da se doživljava kao član “bande”. On zna vrlo dobro što zna i javnost - da je Linićeva prodaja hotela “Excelsior” Goranu Štroku bila kriminal kojim je država oštećena za 120 milijuna kuna (što je potvrdila i tada razbjesnjela ministrica turizma Pave Župan Rusković), on zna da su institucije Vesni Balenović priznale kako se u Ini radilo o kriminalu teškom milijarde, a “pokrovitelj” mu je bio Linić, pa ipak, taj čovjek, koji redovito asistira boljševiku Željku Jovanoviću u kriminaliziranju HDZ-a, jedna je od Milanovićevih glavnih uzdanica. Usput da kažemo – Linićeva drskost ide tako daleko da u jednoj televizijskoj emisiji javno kaže kako je kao predsjednik Nadzornog odbora znao za kriminal u Ini, ali je zbog mira u Račanovoj koaliciji o tome šutio!!! Činjenica pak da je na jednom privatnom ručku organiziranom radi promocije u javnosti predsjednik SDP-a branio drumskog ubojicu Radimira Čačića, tvrdeći da su za nesreću u kojoj je poginulo dvoje Mađara krivi sami poginuli, a ne čelnik HNS-a, valjda je razuvjerila i posljednje naivce koji su mislili da novi čelnik socijaldemokrata donosi i novi moral. A kad smo već kod HNS-a, podsjetimo da nijedna značajnija stranka, pa ni HDZ, nema toliko pravomoćno i nepravomoćno osuđenih za različite vrste kriminala. I nema toliko odbjeglih disidenata ili iz stranke izbačenih članova kojima se nije sviđalo to društvo kriminalaca koje su štitili Vesna Pusić i Radimir Čačić. Ali o tom kriminalu šuti i vrh stranke i mediji. Kao što se šuti o korupciji, nepotizmu, nadzoru i teroru Ivana Jakovčića i Damira Kajina nad svim važnijim istarskim institucijama i medijima. Prije nekoliko dana vidjeli smo u HTV-ovoj emisiji “Hrvatska uživo” podugačak prilog o novinaru “Glasa Istre”, sukobljenom s IDS-om i Jakovčićem, kojeg sud poslije otkaza vraća na posao, u tvrtki ga uredno primaju natrag i za pola sata - suspendiraju! Je li to mjera koju će Milanović, Jovanović, Pusićka, Čačić, Jakovčić i drugi imati za slobodu medija osvoje li vlast? Zar da 4. prosinca, kad ta i takva koalicija traži glas birača, ostanem doma? Nipošto! Mogao bih ne ići na biralište i reći - tako mi je svejedno! Ali nije mi svejedno, jer nije riječ o natjecanju ravnopravnih nego o povlastici koju je Kukuriku koalicija dobila stjecajem okolnosti i koju bi poslije izbora mogla prisvojiti kao stil vladanja. Kad vidite da netko nekoga gura u virovitu rijeku, u vama se spasilački nagon pojača zbog zlobe onoga koji svoga protivnika hoće utopiti. Zato ću izići na izbore. Premda bi mogao pobijediti, Zoran Milanović ni po čemu pobjedu ne zaslužuje. Tragično je i žalosno što tako mlad tako kukavički želi da mu protivnika obori netko drugi kako bi ga on pregazio!
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 08 stu 2011, 20:51 |
|
|
Sve više mislim da ću i ja glasovati za HDZ! Kukuriku koalicija, prije se zvala KPH (Komunisticka Partija Hrvatske) a znamo kako je bilo od 1945 do 1991 god! Ivica Račan pokojni, je promijenio ime KPH u SDP ("stranku demokatskih promjena")!
Privitak/ci: |

Crveni trijumvirat.jpg [ 41.35 KiB | Pogledano 3682 put/a. ]
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 08 stu 2011, 21:33 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
I ja ću za HDZ glasovat , jedno što sam član, drugo što sam demokrščanin i vjerujem da se stranka itekako može reformirati i pretvoriti u jaku modernu stranku poput njemačkog CDUa , jasno sa snažnim nacionalnim elementima te povratkom na originalnu državnotovornost i ideologiju Franje Tuđmana i Ante Starčevića.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
pinco
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 09:50 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: I ja ću za HDZ glasovat , jedno što sam član, drugo što sam demokrščanin i vjerujem da se stranka itekako može reformirati i pretvoriti u jaku modernu stranku poput njemačkog CDUa , jasno sa snažnim nacionalnim elementima te povratkom na originalnu državnotovornost i ideologiju Franje Tuđmana i Ante Starčevića. Aha, krenili su novin puten reformi i odma u koaliciju sa Kerumon  , a ovaj je odma krenija sa svojin poznatin hrvatstvon i krščanstvon, baš je on olićenje jednoga i drugoga...., zaći pristaju na sve samo da ostanu na vlasti, ali nakon toga dugovi dođu na naplatu koje plača hrvatski narod. Da su za reforme, napravili bi ih i posli izbori izašli ka jača stranka bez obzira na rezultat, a ovako HDZ se ka stranka srozava sve niže i niže, i kad misliš da nemože gore uvik te iznenadu.... Za povratak na državotvornost i i ideologiju Tuđmana i Starčevića, moraš imat nekoga takvoga, a u vrhu stranke i oko nema onoga ko nije izda to na ovaj ili na onaj naćin, i sa time doveja sebe u poziciju iz koje nema povratka...., pojedinac ma kako ima dobre i plemenite ideje nema šanse, HDZ je nesta ka državotvorna stranka odlaskon Tuđmana, i to nije više ta ista stranka, ni približno, Tuđman se vjerovatno rotira u grobu ka mikser ako prati šta se dešava sa državon i strankon i ko je vodi...., svaka stranka u Hrvatskoj će spremno prihvatit sve šta jon se naloži iz Europe, tako da će vako il onako sve ostat približno isto....., kad padnemo na dno, i ispod dna možda kritićna masa stvori neke nove snage sa novon vizijon, a ovo sve ostalo je limunada.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 11:50 |
|
|
pinco je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: I ja ću za HDZ glasovat , jedno što sam član, drugo što sam demokrščanin i vjerujem da se stranka itekako može reformirati i pretvoriti u jaku modernu stranku poput njemačkog CDUa , jasno sa snažnim nacionalnim elementima te povratkom na originalnu državnotovornost i ideologiju Franje Tuđmana i Ante Starčevića. Aha, krenili su novin puten reformi i odma u koaliciju sa Kerumon  , a ovaj je odma krenija sa svojin poznatin hrvatstvon i krščanstvon, baš je on olićenje jednoga i drugoga...., zaći pristaju na sve samo da ostanu na vlasti, ali nakon toga dugovi dođu na naplatu koje plača hrvatski narod. Da su za reforme, napravili bi ih i posli izbori izašli ka jača stranka bez obzira na rezultat, a ovako HDZ se ka stranka srozava sve niže i niže, i kad misliš da nemože gore uvik te iznenadu.... Za povratak na državotvornost i i ideologiju Tuđmana i Starčevića, moraš imat nekoga takvoga, a u vrhu stranke i oko nema onoga ko nije izda to na ovaj ili na onaj naćin, i sa time doveja sebe u poziciju iz koje nema povratka...., pojedinac ma kako ima dobre i plemenite ideje nema šanse, HDZ je nesta ka državotvorna stranka odlaskon Tuđmana, i to nije više ta ista stranka, ni približno, Tuđman se vjerovatno rotira u grobu ka mikser ako prati šta se dešava sa državon i strankon i ko je vodi...., svaka stranka u Hrvatskoj će spremno prihvatit sve šta jon se naloži iz Europe, tako da će vako il onako sve ostat približno isto....., kad padnemo na dno, i ispod dna možda kritićna masa stvori neke nove snage sa novon vizijon, a ovo sve ostalo je limunada. Nada umire zadnja , treba se postupno rasčistiti sve od starih Sanaderovih kadrova 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 12:32 |
|
|
HDZ u Hrvatskoj treba uništiti. Nikakva korist od njih.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 13:33 |
|
|
I onda dobiješ ono što sad imaš u Italiji tj. nestabilno političko stanje , te raspad vlade svakih godinu dana . 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 13:35 |
|
|
Nema veze. Kadar iz HDZ će već formirati druge stranke. Samo ovaj put mudrije i pametnije.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 13:44 |
|
|
Ako je to jedan te isti kadar kako će se te stranke razlikovati međusobno i s strankom prethodnicom, tj. HDZom ? Misliš da HDZ nije bio formiran mudro i pametno 1989.  ? Ovim tvojim prijedlogom bi izgubio najjaču stranku desnog centra, prepustio ljevici mirno vladanje RH sljedeća 2 mandata , ako se prethodno i oni ne raspadnu (što se već sada pokazuje da je moguće) te time dobivaš Italiju . Eto Berlusconi najavio ostavku , sada da mi je vidjeti tko će doći na vlast tamo ili će se sjevernjaci napokon odlučiti odcijepiti ko 90-ih što su planirali. 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 13:47 |
|
|
BBC je napisao/la: Nema veze. Kadar iz HDZ će već formirati druge stranke. Samo ovaj put mudrije i pametnije. Eh i kako nema veze to što će se Vlada raspadati svakih godinu dana  . Sadašnja ekonomska kriza u Italiji je dobrim dijelom uzrokovana upravo tim.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 14:27 |
|
|
Ma idu mi na živce. Ta dva BiH HDZ-a bi trebali pod hitno mijenjati ime stranke. Tako samo za sobom povlače sva sranja koje je hrvatski HDZ napravio. HDZ u HR i dva HDZ-a u BiH nisu uopće iste stranke, ni blizu. Niti im je borba ista.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 14:29 |
|
|
Uostalom mediji u Hrvatskoj bi Hrvatima u BiH bili puno skloniji kad bi promijenili ime HDZ u nešto drugo. Novinari u Hrvatskoj ne kuže razliku između tih stranaka.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 15:10 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
BBC je napisao/la: Ma idu mi na živce. Ta dva BiH HDZ-a bi trebali pod hitno mijenjati ime stranke. Tako samo za sobom povlače sva sranja koje je hrvatski HDZ napravio. HDZ u HR i dva HDZ-a u BiH nisu uopće iste stranke, ni blizu. Niti im je borba ista. Neka nisam jedini koji doš'o do zaključka o tome, kao i promjenit maskote od oba...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 18:24 |
|
|
Citat: PORUKA BISKUPA UOČI IZBORAGlasujte za one koji će osuđiti komunističke zločine http://izbori2011.tportal.hr/sve-vijest ... ocine.html Datum objave: 09.11.2011 Autor: Vlatka Polšak PalatinušU poslanici hrvatskih biskupima vjernicima za izbore našlo se svega: od referenduma za EU, rada nedjeljom, osude zločina totalitarističkih sustava do onog što je i najbitnije - kriterija pomoću kojih će vjernici različiti koji je kandidat i stranka u skladu s crkvenim naukom 'Crkva ima poslanje naviještati i nastojati živjeti uvijek Istinu, a to ponekad izaziva neslaganje s njezinim stajalištima i otvorenu nesnošljivost', rečeno je u poruci.Biskupi su napomenuli kako crkveni prostori ne smiju služiti za stranačka predstavljanja ili druge političke svrhe, kao što je to nedavno slučaj bio u šibenskom franjevačkom samostanu. Osvrnuvši se nakon pitanja novinara na taj slučaj, predsjednik HBK, đakovačko-osječki nadbiskup, msgn. Marin Srakić rekao je kako je u Hrvatskoj tri i pol tisuće svećenika i kako se može 'dogoditi da oni nekada kažu nešto što nije u redu'. No za njih sankcija biti neće jer, kako Srakić kaže, gdje nema zakona nema niti kazne. 'Mi možemo samo ponoviti naš stav', dodao je predsjednik HBK. A stav Katoličke crkve je slijedeći: vjernici moraju sami različiti za koga će glasati na temelju slijedećih kriterija: stavu o pobačaju, gdje se pritom naglašava 'nužnost zaštite ljudskog života u svim njegovim etapama', stav o obitelji, gdje je za Crkvu neprihvatljivo izjednačavanje bilo kojeg drugog oblika zajedničkog života s obitelji kao zajednice muškarca i žene. Uz to, biskupi napominju kako je bitan stav i o pitanjima odgoja i obrazovanja, aludirajući i na vjeronauk u školama ali i 'kulture rada'. Naime, vjernici trebaju razlučiti 'kome je stalo do dobra cijele zajednice, a kome do osobnog profita ili iskorištavanja društvenog i političkog položaja' pritom imajući na umu kako je nedjelja za kršćane dan nad svim danima, dan Gospodnji tj. više od neradnog dana. Osim tradicionalnog stava o obitelji, pobačaju i radu nedjeljom, biskupi smatraju kako je i stav prema zločinima totalističkih režima također bitan za oblikovanje političkog mišljenja i u konačnici davanje povjerenja na izborima. 'Za dobro naše nacije mora se konačno smoći snaga za suočavanje sa svim zločinima totalitarizama. Dok su za sada poduzete mjere da se jasno prokažu i sankcioniraju zločini fašizma i nacizma, to se nije dogodilo sa zločinima komunističkog režima', kaže se u poruci biskupa. Dodaju kako je relativiziranje tih zločina odstupanje od civilizacijske baštine uljuđenih naroda te duboka rana za one koji do danas nemaju spoznaju o svojim najbližima ali i, kažu crkveni oci, i za cijelu naciju koja živi sramotnu dvojnost kriterija. U tom smislu biskupi napominju kako se iz jedne relativizacije rađa druga relativizacija a to je 'nametanje nejasne slike' o Domovinskom ratu. 'Hrvatska vlast ima odgovornost čuvati, štiti i učvršćivati spomena na nosive događaje i ljude koji su važni za identitet i memoriju suvremene Hrvatske, otklanjajući napade na stupove istinskih vrijednosti. Ni meni nije bilo puno toga u redu sa HDZ-om nakon smrti Prvog Predsjednika i kad se počela voditi "detudjmanizacijska" politika u Hrvatskoj, ali znamo šta smo imali od SKH, sada SDP, nakon 1945 god. do raskida sa SFRJ i šta možemo očetivati sada sa "kukuriku koalicijom" (isto što i od 1945 - crvenu Hrvatsku!) kako su sami rekli (tj. precednik Josipović!).

Djakovačko-osječki nadbiskup, msgn. Marin Srakić.jpg [ 22.19 KiB | Pogledano 3586 put/a. ]
|
_________________ MIR da, ali ne kao u Macelju, Ovčari i Hudim jamama! Komunisti nude bolju budućnost, neuspješni u sadašnjosti, a razlog je uvijek u prošlosti! Želiš stvoriti neprijatelja – spasi ga od genocida!
|
|
Vrh |
|
 |
pinco
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 18:47 |
|
|
Nevidin neku razliku, zločince osuđuje sud a ne stranka, sramota je šta do sada nisu svi zloćinci osuđeni, bilo kakvi i kriminalci, ali šta se tiće SKH i toga, to mogu samo budalama prićat, a ne spadan u tu populaciju, ćlanstvo SKH se ka rakova dica raspršilo po svin strankama u RH, bivši udbaši itd, nije HDZ ništa manje zastupljen od ostalih stranaka, tu su čak našli i prvo utočište..... Zgadilo me kad san vidija kad su nastupile promine da su oni udbaši šta su špijali naše ljude u Nizozemskon prvi stavili na kuću Hrvatsku zastavu, i odma se uključili u novu vlast, a žena pok. narodnoga heroja prid prve demokratske izbore, koja je vedrila i oblaćila u mistu, kaže heben mater komunistima i dokle mislu vladat, a ona je pravo bila sve šta su oni u najgoreme smislu pristavljali....., tako da ta prića o crvenima i plavima ne drži vodu.....,
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 09 stu 2011, 21:28 |
|
|
pinco je napisao/la: Nevidin neku razliku, zločince osuđuje sud a ne stranka, sramota je šta do sada nisu svi zloćinci osuđeni, bilo kakvi i kriminalci, ali šta se tiće SKH i toga, to mogu samo budalama prićat, a ne spadan u tu populaciju, ćlanstvo SKH se ka rakova dica raspršilo po svin strankama u RH, bivši udbaši itd, nije HDZ ništa manje zastupljen od ostalih stranaka, tu su čak našli i prvo utočište..... Zgadilo me kad san vidija kad su nastupile promine da su oni udbaši šta su špijali naše ljude u Nizozemskon prvi stavili na kuću Hrvatsku zastavu, i odma se uključili u novu vlast, a žena pok. narodnoga heroja prid prve demokratske izbore, koja je vedrila i oblaćila u mistu, kaže heben mater komunistima i dokle mislu vladat, a ona je pravo bila sve šta su oni u najgoreme smislu pristavljali....., tako da ta prića o crvenima i plavima ne drži vodu....., Točno je to sto kažeš da su se ovi udbaši razmilili po svim strankama, pa tako i u HDZ. Ali bilo je i ima i još hadezeovaca koji su i pošteni i dobronamjerni, pa zar se nije Hrvatska obranila i oslobodila pod vodstvom HDZ-a? Sada se želi konačno suditi i partizanskim zločinima, ali to nekima smeta, zna se kome, bivšem i sadašnjem predsjedniku, ali i zokiju koji bi to želio biti! A ti sada izaberi.
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 10 stu 2011, 01:07 |
|
|
Citat: Podrška umirovljenih časnika predsjednici Kosor i HDZ-u
Petnaestak umirovljenih časnika Hrvatske vojske izrazilo je danas potporu predsjednici vlade i HDZ-a Jadranki Kosor zato što je, kako su rekli, upravo ona prva započela borbu protiv korupcije, pri čemu nije dobila potporu ni medija ni ostalih političkih subjekata u Hrvatskoj. "Borba protiv korupcije počela iz ove kuće i mora se nastaviti, jer korupcija nije samo tu, a dugoročno razara hrvatske nacionalne interese", kazao je umirovljeni admiral Damir Domazet Lošo u središnjici HDZ-a na konferenciji za novinare na kojoj je naglasio da će "Hrvatske biti dok HDZ bude stožerna stranka". Po njegovoj ocjeni, svijetu predstoji velika geopolitička raspodjela svjetske moći, a u takvim okolnostima "hrvatski brod se previše naginje u lijevu stranu, do te mjere da je voda već počela palubama prodirati unutar njega". "Kako se ne bi nasukao na podrtinu zvanu zapadni Balkan - Jugosfera treba taj brod ispraviti i dovesti ga na pravi kurs", mišljenja je admiral Domazet. Umirovljeni časnici svoju su potporu izrazili i svima onima u HDZ-u koji su, kako su rekli, časni i pošteni ljudi. Među časnicima ima i članova HDZ-a, ali i onih koji to nisu, rekao je Domazet Lošo dodajući kako potporu premijerki daju i zbog njenih, kako ih je nazvao, "državničkih poteza" među kojima su iskazana potpora generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, odlazak u Prištinu čime je, kako je kazao, pokazala da Hrvatska može voditi jasnu politiku nacionalnih interesa te njezino javno očitovanje da se odluke neće donositi u Beogradu. Ako ih pogledate vidjet ćete da su to pretežito oni generali koji su vodili operaciju "Oluja" i Domovinski rat, rekao je Domazet Lošo dodavši kako tu nedostaju još Gotovina, Markač i oni koji su 'otišli pred lice gospodnje'. Upitan je li bila državnička gesta i izručenje generala Gotovine, umirovljeni admiral Damir Domazet Lošo je kazao kako su generali Gotovina, Čermak ali i ostali, bili izručeni, ne onda kada su izručeni, već 2000. godine kada su u Hrvatskom saboru dignute ruke da Haag ima nadleštvo nad "Bljeskom" i "Olujom". "Tada ne samo da su oni izručeni, nego smo svi mi izručeni", naglasio je. "Blaškić je izručen vjerujući da će Haaški sud suditi agresoru, ali Haaški je sud ustanovljen 25. svibnja 1993. godine, na 101. obljetnicu rođenja druga Tita", ustvrdio je Domazet Lošo. Upitan bi li po njegovom mišljenju izbornim porazom HDZ-a bila ugrožena stabilnost države, Domazet Lošo je rekao da će, nakon ovih izbora, sa strateškog stajališta HDZ biti na pobjedničkoj strani i poručujući da će Hrvatske biti dok HDZ bude stožerna stranka. Umirovljeni general Damir Krstičević kazao je kako hrvatski časnici i branitelji žele da ne budu, kao često puta do sada, kriminalizirani. "Mislim da nismo potrošeni i da u nama ima još puno potencijala, pa zašto nas ne bi bilo više u gospodarskom, društvenom i političkom životu", zapitao se Krstičević. http://www.hdz.hr/novosti/nacionalne/po ... -hdz-u-_1/Hrvatski generali, naši Pobjednici, uvijek ste bili svjetiljka vodilja!

Knin je opet slobodan!.jpg [ 26.12 KiB | Pogledano 3553 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 16 stu 2011, 23:44 |
|
|
samo glasujte......
ŠOKIRAO GA DOPIS IZ VLADE 'Nerad premijerke Kosor koštao me 8.000 kuna'
'Malo je reći da sam na premijerku Jadranku Kosor ljut. Evo, u 60-im godinama crnčim od danas do sutra kako bih sastavio kraj s krajem', kaže Zdravko Bagić kojem je posao propao jer premijerka nije potpisala uredbu koju je Vlada davno donijela. Štoviše, njen odgovor na njegovo traženje bio je zapanjujući.
"Malo je reći da sam na premijerku Jadranku Kosor ljut. Evo, u 60-im godinama crnčim od danas do sutra kako bih sastavio kraj s krajem, a onda mi premijerka, zato što ne radi svoj posao za koji je i te kako dobro plaćena, iz džepa 'izvadi' gotovo osam tisuća kuna", kaže Zdravko Bagić, koji je prije nekoliko godina iz bankarskih i trgovačkih voda "uplovio" u maslinarstvo. I tada počinje njegova kalvarija.
Bagić je prije tri godine u Lozovcu posadio 4.000 maslina. Danas s gorčinom prebrojava suha stabla. Tijekom te tri godine, kaže, molio je lokalne vlasti da omoguće navodnjavanje sadnica, a tek nedavno mu je uspjelo s molbama polučiti uspjeh. Svjestan je, kaže, da zahvat nije jeftin i da treba platiti cijevi, Vodovodu priključke te takse lokalnoj zajednici.
Kosor svoju uredbu 'prekrstila' u žalbu?
"Doznao sam da je Vlada 21. travnja ove godine donijela posebnu uredbu o naknadi za priključenje vode prema kojoj vlasnici plastenika i poljoprivrednog zemljišta, kakav je moj slučaj, plaćaju naknadu u visini jedne petine prosječne plaće u zemlji, što je u skladu s europskom praksom. U konkretnom slučaju trebao sam platiti jedva 1.200 kuna. Kad sam pokušao uvjeriti ljude u Vodovodu da je to tako, pokazalo se da uredba postoji, ali da je premijerka do dan-danas, a prošlo je od tada pola godine, nije potpisala", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Bagić, koji je premijerki poslao dvije požurnice kako bi potpisala uredbu.
"Dobio sam dopis premijerkine šefice Ureda Banić da je moju 'žalbu' na visinu naknade (?!) za priključenje proslijedila nadležnim ministarstvima?! Ne mogu doći sebi. Ja molim da se potpiše već usvojena uredba kako bih, umjesto 9.000 kuna, koliko sam na kraju morao platiti Šibeniku, platio tek 1.200 kuna, a oni tu moju molbu krste žalbom. Trebalo bi provjeriti koliko je u tih pola godine na sličan način, krivicom premijerke, 'opljačkano' poljoprivrednika", kaže Bagić, koji s državnom administracijom u Zagrebu ratuje već godinama.
Ljudi žele raditi, država im ne da
Naime, pokušao je maslinik zasaditi i u Oštrovici, međutim država ga, tvrdi, u tome sprečava.
"Nitko ne želi razgraničiti moje idealno suvlasništvu u zajedničkoj parceli s državom. Uz to, ne žele mi ostatak te parcele dati u koncesiju, nego i dalje leži zapuštena. Potrošio sam brdo novca, živaca i tko zna koliko vremena da to riješim, ali uludo. Sada mi ne predstoji ništa drugo nego izračunati izgubljenu dobit proteklih godina i tužbom je naplatiti od države", kaže Bagić, koji će prema prvim procjenama potraživati oko 10 milijuna kuna.
Danas.hr
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 17 stu 2011, 00:59 |
|
|
Citat: NDH dao potporu HDZ-u
Nezavisni dragovoljci hrvatski dali su potporu HDZ-u za iduće izbore. Oko 30 predstavnika županijskih organizacija te udruge oko 17 sati stiglo je pred središnjicu HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu. A svoju naklonost pokazali su pjevajući "U boj u boj", "Oj hrvatska mati..." – Došli smo dati potporu HDZ-u, stranci koja nas je odvela u obranu suvereniteta. Prvi put nismo politični i dali smo im potporu jer ne želimo jugosferu – kazala je Slavica Hruškar, predsjednica NDH. (vk/VLM)
Nisam ni ja za "JUGOSFERU"!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 17 stu 2011, 01:18 |
|
|
A jesi li za NDH? 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
MIR
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 17 stu 2011, 01:28 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: A jesi li za NDH?  'Nezavisne dragovoljce hrvatske', cijenim i poštivam! A koga ti?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 17 stu 2011, 01:31 |
|
|
Ma sve 5. Samo uočio zanimljivu igru slova...
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 17 stu 2011, 13:53 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma sve 5. Samo uočio zanimljivu igru slova... Da i ja sam nisam mogao vjerovat kada sam prvi put vidio naslov  .
|
|
Vrh |
|
 |
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 17 stu 2011, 16:43 |
|
|
Zanimljiva razmjena mišljenja, do sada... Imam pravo glasa, ali nisam još uvijek dovoljno upućen u politička zbivanja u Hrvatskoj. Za koga bih trebao glasovati? Ne budem li glasovao, ide li taj glas nekoj od stranaka?
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Glasovat ću za HDZ! Postano: 17 stu 2011, 16:46 |
|
|
Koja si izborna jedinica?
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|