|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 32 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ivan
|
Naslov: Re: Sukob pristalica vehabijskog pokreta sa mladićima u Mostaru Postano: 20 srp 2009, 10:43 |
|
|
Bome, ja ipak navijam za sekularne ![aleale :aleale](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a055.gif) . Budu li rjesavali islamski problem u BiH, komotno nek zovu i nas, pomocemo koliko mozemo. Ipak smo mi neki zemljaci, majka mu stara ![pepam :pepam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/f010.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
pjosip
|
Naslov: Re: Sukob pristalica vehabijskog pokreta sa mladićima u Mostaru Postano: 20 srp 2009, 11:00 |
|
|
Gledaj to ovako:
Vehabije mrze sve ćafire podjednako. "Sekularni" mostarski Muslimani mrze samo "Škutore".
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ivan
|
Naslov: Re: Sukob pristalica vehabijskog pokreta sa mladićima u Mostaru Postano: 20 srp 2009, 11:06 |
|
|
pjosip je napisao/la: Gledaj to ovako:
Vehabije mrze sve ćafire podjednako. "Sekularni" mostarski Muslimani mrze samo "Škutore". Apsolutno se slazem ali ipak treba napraviti plan rada i postaviti prioritete, zar ne? A sekularni su prioritetno izgazili vehabije tako dobro da na forumima sekularnih nema ni pomena ove teme.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sukob pristalica vehabijskog pokreta sa mladićima u Mostaru Postano: 20 srp 2009, 13:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77438 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Izgleda da je bilo brutalno ubojstvo nevinog lika. Vehabije će se osvetit sekularistima.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sukob pristalica vehabijskog pokreta sa mladićima u Mostaru Postano: 20 srp 2009, 13:32 |
|
|
Žalosno što smo doživjeli u BiH , pogotovo Muslimanima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sukob pristalica vehabijskog pokreta sa mladićima u Mostaru Postano: 21 srp 2009, 16:19 |
|
|
Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo TUZLA - Živim sa dvije žene i ne znam zbog čega bih to krio kada šerijatsko pravo to dopušta – kazao je novinarima prije nekoliko dana 50-godišnji Nijaz Hodžić iz Kladnja, predsjednik saveza demobiliziranih boraca Tuzlanske županije Nijaz se s prvom ženom Remzijom vjenčao 1981., a s drugom Eminom 1990. godine šerijatski. - Njih dvije se slažu kao rođene sestre, one se brinu o meni i sa obje imam po dvoje djece. Svi zajedno sretno živimo. Nema tu nikakve bigamije. Važeći zakoni ne dozvoljavaju vjenčanje s dvije žene, ali dozvoljavaju šerijatsko pravo i meni je to sasvim dovoljno – objasnio je Hodžić. Zanimljivo je kako bez obzira što sa Eminom nije sklopio zakonski brak, ona je promijenila prezime i preziva se Hodžić. Prije toga promijenila je i ime. - Emina se ranije zvala Jagoda, ali je meni za ljubav promijenila to ime – objasnio je Hodžić.
Iz braka sa Remzijom, Nijaz ima sinova Aliju koji radi kao policajac u Kladnju i kćerku Amru. Iz braka sa Eminom ima kćerke Aidu i Azru, prenosi San.
Otkako je Nijaz Hodžić javno priopćio kako živi s dvije žene, ne prestaju reakcije na taj slučaj. U polemike o slučaju Hodžić, koje se uglavnom svode na priču o bigamiji, sudjeluju političari, psiholozi, pravnici... Posebno su se rasplamsale u Republici Srpskoj gdje se Hodžić uzima kao dokaz da se u BiH „stvara islamska država u kojoj vladaju islamski zakoni i šerijatsko pravo“.
Sam Hodžić stalno i svima ponavlja da ne krši nikakve zakone. Banjalučki psiholog Srđan Puhalo također smatra kako Hodžić nije prekršio nijedan važeći zakon time što živi s s dvije žene.
- Nitko mu to ne može zabraniti. Svako može da, poput Hodžića, živi s više žena. On je pronašao način da od sebe napravi velikog muslimana, a da mu pri tom niko ništa ne može. U krajnjem, on je pronašao način da indirektno kaže: “Živim kako hoću i ne možete mi ništa“.
Ranko Pejić, profesor na Filozofskom fakultetu u Banjaluci kaže da ga slučaj Nijaza Hodžića ne iznenađuje, jer zna da u Federaciji Bih ima dosta onih koji žive u skladu sa šerijatskim pravom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sukob pristalica vehabijskog pokreta sa mladićima u Mostaru Postano: 21 srp 2009, 19:14 |
|
|
Sad će ovo Bošnjaci kao podržat, a ne znaju da ako jedan ima više žena da onda njih nekoliko neće imati ni jednu. To je vidljivo kod Arapa, gdje bogataši pokupe sve žene a pola običnog svijeta ne vidi ženska u životu. ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif)
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|