Zvuk kista, slika koja se mijenja iz trenutka u trenutak, oslobođenost od negativnih misli... Gledanje slikanja uživo nevjerojatno smiruje i oslobađa stresa...
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
Imam u obitelji slikaricu.
Evo jedan njen "making of":
i još dvi, tri...
Osobno nikad nisam imao "oko" za tu nekakvu estetiku, ako se u umjetnosti uopće može govoriti o estetiki. Jednostavno, više sam tehnički tip čovjeka...
Osobno nikad nisam imao "oko" za tu nekakvu estetiku, ako se u umjetnosti uopće može govoriti o estetiki. Jednostavno, više sam tehnički tip čovjeka...
Super je.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
Slikar Safet Zec rođen je u Rogatici 1943. Školovao se u Sarajevu i Beogradu. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Nedeljka Gvozdenovića.
Kuće i krošnje, suva igla, akvafore, 45x60
Otvoreni prozor, suva igla, akvafore, 80x100
Prozor, olovka, kaširani papir, 130x115 / 1979
Sivi prozor, kombinovana tehnika, 85x120/1993
Prozor sa ćilimom, tempera, kolaž, akvarel, 170x140 / 1984
Naravno da se sećam naslovnice. Nije mi Berber naročito omiljen a baš sam se trudila da postane.
Meni jedan od najomiljenijih, i jedan od najpoznatijih baroknih slikara 17. veka (Zlatno doba Holandije), Johannes Vermeer van Delft. (Delft, 1632 - Delft, 1675).
Devojka sa bisernom minđusom, 46.5 x 40, (1665-1666)
Devojka sa bisernom minđusom, detalj
Mlekarica, ulje na platnu, 45.5 x 41 (1658-1660)
Pogled na Delft, ulje na platnu, 96.5 × 117.5, (1660-1661)
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.