HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 pro 2024, 06:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11390 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 456  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi
PostPostano: 21 stu 2011, 17:58 

da je sud pravedan, u Haagu bi se našli lordovi i ostali predstavnici tzv. MZ koji su podržavali Miloševića.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 18:13 

Bosnensis je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

Da .. sud.. pravda ' medjunarodne zajednice '..koliko je pravedan ,svakog dana sve vise vidimo. Od te 'pravde' svjet i puca po svim savovima...
Sudovi su nekad zakonito i 'vjestice' spaljivali , uz obilje dokaza.

Jah eto sud je nepravedan, ali je Mekenzi pravedan.

Naravno da nije , cim nije u 'matrici' koja je otprilike ovakva...Svi su u BiH osim muslimana , cinili zlocine(oni su samo 'helpali' cjeli rat ,i pjevali ilahije i kaside :smajl032 ) ,...narocito Srbi..a ni Hrvatima nije mane..
Naravno, sledece cemu se nadas /te od tog suda ,je presuda i pravna pouka, koja otprilike glasi ovako...
- Muslimanima u BiH se ima dati kompletna BiH na raspolaganje , pa da na miru i kao sto reduje, vlasima i kaurima uzimaju trećinu.

No svem ' se cini , da su vas ipak zajebali( i sud je kaurski..stari su to pokvarenjaci :wink )..
Osim ,ipak jalovih presuda , nista vise niste i necete dobiti.
Bas ko i krajiske Srbe po pitanju Gotovine...Gotovina jeste osudjen, ali Srba u Hrvatskoj gotovo vise da nema.
Mnogo bolja opcija za Srbe bi bila, da je Gotovina slobodan , Martic u zatvoru , a Krajina srpska.
Edit
Tako da je taj sud,Bosensis, ustvari samo alatka u politici .

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:08 

DzoniBG je napisao/la:
osa je napisao/la:
džoni ovako je mislim pisalo u ustavu sr hrvatske:

Socijalistička Republika Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda, država srpskog naroda u Hrvatskoj i država drugih naroda i narodnosti koje u njoj žive.

podvukao sam bitnu stvar, vidiš kraj srpskog naroda to ne stoji, a kaže se da je sr hrvatska država i ostalih naroda, dakle ako su srbi konstutitivni, onda su i ostali narodi, u pravu je stvar uvijek u cakama...

Detaljno smo analizirali tu recenicu, koju treba citati pravilno...

Status Srba je izdignut iznad nacionalnih manjina, odmah dolazi iza definisanja kao "nacionalne drzave hrvata"... nije poenta na tome sto potenciras, prirodno je da je Hrvatska nacionalna drzava Hrvata, kao sto je Srbija nacionalna drzava Srba...

Ne moze Hrvatska biti nacionalna drzava Srba u Hrvatskoj, jer to moze biti samo Srbija, ali su podvuceni kao bitan cinioc, ne pojavljuje se ni jedan drugi narod u toj formulaciji...

BiH ustav prepoznaje 3 naroda, dok npr Ustav SR Srbije ne prepoznaje ni jedan drugi narod kao konstitutivan, ali zato su prisivene pokrajine koje indirektno daju prava Albancima i manjinama u Vojvodini...

Najvaznije, da takva definicija nije bila problem, ne bi je Tudjman dirao, i to u najosetljivije vreme pred sam rat, a znao je da ce to biti samar u lice vec naoruzanim Srbima koji samo traze povod da napadnu...

srbi su u hrvatskoj spomenuti, meni se čini zbog njihove natprosječne zastupljenosti u partizanskim postrojbama, ali kako rekoh postoji dio koji kaže "i drugih naroda i narodnosti", dakle pravno gledano svi smo bili konstitutivni.
u bih niti kraj jednog naroda nije stajalo ono" nacionalna", dakle bila je zajednička država tih naroda.
ako je to bio povod, prilično loše i sirovo su reagirali, i danas kad se srbi ne spominju u ustavu, osim kao manjina, oni koji su ostali u hrvatskoj pristojno žive...

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:10 

DzoniBG je napisao/la:
osa je napisao/la:

bilo je i praktičnih dijelova te podrške, recimo embargo na uvoz oružja, a mi praktički goloruki, ne samo što smo se sporo naoružavali, već su nam oružje uvaljivali po tri puta većim cijenama, a naravno znali su da će taj posao morati odrađivati lopovi, a kako država završi kad lopovi postanu prijeko potrebni i kad su viđeniji članovi nekog društva znate i vi, i vi ste imali posla s raznim vrstama embarga...

Vec je Spegelj pre rata mutio sa oruzjem koje je stizalo preko Madjarske...

Jeste bio embargo, ali je svasta stizalo posle, koliko brodova sa naoruzanjem u Rijeku, i sve pripreme za 1995, neces mi reci da ste tada ratovali samo oruzjem zaplenjenim od JNA?!

Tudjman je desetine miliona love potrosio u naoruzanje, preko Hrvatske je stizala pomoc i za Muslimane u BiH...

stizalo je, ali kako rekoh tri puta skuplje i preko lopova, koji su nam poslije te novce ulagali u privatizaciju i slične projekte, to nas je unazadilo više nego rat....

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:12 

DzoniBG je napisao/la:
PCM je napisao/la:

Ne zaboravi da je nas bilo više u partizanima "kad je gorilo" kada vas u pravilu nije bilo ni na vidiku...
Tako da ta argumentacija o Hrvatima kao narodu poraženom u WW2 ne stoji. To je prekompleksno da bi se svelo na tu tvoju priču.

Iz Jugoslavije smo izvukli *** a ne maksimum. Nitko nas u startu nije castio, to sto ti mislis da smo zbog NDH trebali valjda bit svi istjerani iz zemlje i poubijani ili sta vec je drugi par rukava. Mislim probalo se i to, al nas je ipak previse :D

To prvo nije tacno, najvise partizani i na pocetku, pa do kraja rata su bili Srbi, mozemo samo govoriti o procentualnoj zastupljenosti u odnosu na pojedinu brojnost naroda...
Cak i u Hrvatskoj, velika vecina partizana 1941 su Srbi, nakacio sam i citat razgovora Tita i nekog u Hrvatskoj gde se ovaj zali koliki je slab odziv Hrvata u partizane 1941.

Nemacka je kaznjena gubitkom teritorija, Japan okupiran, vi ste im bili marionetska drzava koja se u svemu ugledala na njih, sto nije u istoj ravni kao neki izdajnicki rezimi medju vec okupiranim zemljama...

Tu ste dobili izuzetno povoljan izlaz iz gadne situacije, mogli su da vas podele i raspracaju, ali Tito to nije zeleo, celu kompenzaciju Srbima je dao tom polovnom definicijom u ustavu sa kojom su mogli dupe da obrisu...

džoni i srbija pod nedićem je bila marionetska država....

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:12 

Stizalo bi i više da Mesić nije krao čekove.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:14 

Svarog je napisao/la:

Naravno da nije , cim nije u 'matrici' koja je otprilike ovakva...Svi su u BiH osim muslimana , cinili zlocine(oni su samo 'helpali' cjeli rat ,i pjevali ilahije i kaside :smajl032 ) ,...narocito Srbi..a ni Hrvatima nije mane..
Naravno, sledece cemu se nadas /te od tog suda ,je presuda i pravna pouka, koja otprilike glasi ovako...
- Muslimanima u BiH se ima dati kompletna BiH na raspolaganje , pa da na miru i kao sto reduje, vlasima i kaurima uzimaju trećinu.

No svem ' se cini , da su vas ipak zajebali( i sud je kaurski..stari su to pokvarenjaci :wink )..
Bas ko i krajiske Srbe po pitanju Gotovine...Gotovina jeste osudjen, ali Srba u Hrvatskoj gotovo vise da nema.
Mnogo bolja opcija za Srbe bi bila, da je Gotovina slobodan , Martic u zatvoru , a Krajina srpska.
Edit

Prije ce biti da je sud presudio da je tzv. srpska strana cinila mnogo vise zlocina nego sto su to cinile hrvatska i muslimanska strana. zato je jeste omjer osudjenih i osumnjecenih takav-kakav je i to je nepobitna cinjenica.

A sta se to moze dobiti osim presuda? Tebi je jalovo sto ti je citav politicki i vojni vrh optuzen za najvece zlocine u europi od drugog svjetskog rata.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:33 

osa je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:

To prvo nije tacno, najvise partizani i na pocetku, pa do kraja rata su bili Srbi, mozemo samo govoriti o procentualnoj zastupljenosti u odnosu na pojedinu brojnost naroda...
Cak i u Hrvatskoj, velika vecina partizana 1941 su Srbi, nakacio sam i citat razgovora Tita i nekog u Hrvatskoj gde se ovaj zali koliki je slab odziv Hrvata u partizane 1941.

Nemacka je kaznjena gubitkom teritorija, Japan okupiran, vi ste im bili marionetska drzava koja se u svemu ugledala na njih, sto nije u istoj ravni kao neki izdajnicki rezimi medju vec okupiranim zemljama...

Tu ste dobili izuzetno povoljan izlaz iz gadne situacije, mogli su da vas podele i raspracaju, ali Tito to nije zeleo, celu kompenzaciju Srbima je dao tom polovnom definicijom u ustavu sa kojom su mogli dupe da obrisu...

Srbija je tada bila poprilicno razrusena, teritorijalno osakacena,okupirana ..Njemci su Srbima, na djelu teritorije koji joj je ostavljen, ponudili..' Hocete li Nedica i djelomicnu (marionetsku) upravu ili cemo mi preuzeti sve ?
Koliko znam , Nedic (jedan od istaknutijih srpskih oficir u WW I ) je jedva pristao .
Razmisljalo se, bolje bar nesto ..koliko toliko ce se olaksati okupcija .
Hrvatska je ,dobrovoljno (rekao bih cak , jedva cekajuci) utrcala u savez sa Njemackom .
Edit.
Bas ko sad sa NATO-om

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:35 

Svarog je napisao/la:
osa je napisao/la:

Srbija je tada bila poprilicno razrusena, teritorijalno osakacena,okupirana ..Njemci su Srbima, na djelu teritorije koji joj je ostavljen, ponudili..' Hocete li Nedica i djelomicnu (marionetsku) upravu ili cemo mi preuzeti sve ?
Koliko znam , Nedic (jedan od istaknutijih srpskih oficir u WW I ) je jedva pristao .
Hrvatska je ,dobrovoljno (rekao bih cak , jedva cekajuci) utrcala u savez sa Njemackom .

ma ja, prvo nudili mačeku, realno jedinom relevantnom političaru da preuzme vlast, on je to kako znamo odbio, onda doveli pavelića, čija stranka na zadnjim izborima prije rata nije prešla izborni prag, naravno taj je to objeručke prihvatio, jer izborom hrvatskog naroda nikad ne bi bio na vlasti. ndh nije bila ni neovisna ni država ni hrvatska......

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:37 

Bosnensis je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

Edit

Prije ce biti da je sud presudio da je tzv. srpska strana cinila mnogo vise zlocina nego sto su to cinile hrvatska i muslimanska strana. zato je jeste omjer osudjenih i osumnjecenih takav-kakav je i to je nepobitna cinjenica.

A sta se to moze dobiti osim presuda? Tebi je jalovo sto ti je citav politicki i vojni vrh optuzen za najvece zlocine u europi od drugog svjetskog rata.

Vi ko papige..Mantra za mantrom..Dobro su vas ' proprali' :zubati
Pa u Evropi ,uglavnom, i nije bilo rata od tada.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:42 

Svarog je napisao/la:

pa to bi i trebalo da te brine, umjesto sto branis djelo presudjenih zlocinaca.
Sta je neistina odnosno mantra sto sam napisao?

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:50 

Bosnensis je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

pa to bi i trebalo da te brine, umjesto sto branis djelo presudjenih zlocinaca.
Sta je neistina odnosno mantra sto sam napisao?

Vrtimo se u krug.
Ne da mi se vise. . Misli sta hoces, sta ti ja mogu. :wink

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:53 

Svarog je napisao/la:
Vrtimo se u krug.

Odma smo znali da se necemo sloziti. Ni jaci i upuceniji od nas se ne mogu sloziti nije ni cudo sto se mi obicni smrtnici ne slazemo.
Kada rat zavrsi bez pobjednika, sve je moguce relativizirati i proizvoljno tumaciti.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:55 

Bosnensis je napisao/la:
Svarog je napisao/la:
Vrtimo se u krug.

Odma smo znali da se necemo sloziti. Ni jaci i upuceniji od nas se ne mogu sloziti nije ni cudo sto se mi obicni smrtnici ne slazemo.
Kada rat zavrsi bez pobjednika, sve je moguce relativizirati i proizvoljno tumaciti.

Hm, aj bar se slazemo ,da se ne slazemo... i to ne pominjuci mater jedan drugom..danas jei to je nesto :zivili

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 19:59 

Svarog je napisao/la:

Hm, aj bar se slazemo ,da se ne slazemo... i to ne pominjuci mater jedan drugom..danas jei to je nesto :zivili

To od mene sigurno neces dozivjeti.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 20:00 

osa je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

ma ja, prvo nudili mačeku, realno jedinom relevantnom političaru da preuzme vlast, on je to kako znamo odbio, onda doveli pavelića, čija stranka na zadnjim izborima prije rata nije prešla izborni prag, naravno taj je to objeručke prihvatio, jer izborom hrvatskog naroda nikad ne bi bio na vlasti. ndh nije bila ni neovisna ni država ni hrvatska......

1941. nudili Mačeku vlast Nijemci, on odbio. Prihvatio marginalni desni Pavelić kojem je to bio jedini način da dođe na vlast. Doduše kao marioneta.

2011. nudili Ljubiću da dođe na vlast, on odbio. Prihvatio marginalni desni Zubo kojem je to bio jedini način da dođe na vlast. Doduše kao marioneta.

:zubati

Ako je paralela Pavelić = Zubo (HSP, desni), koja je paralela Slučajni = ? (nacionalsocijalisti, lijevi)?

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 20:00 

Nema pravde na ovome svijetu. Jesu mnogi srbi zbog ciscenja RS u apsu, ali odradili su poso. Nema Hrvata u RS a ni muslimana ni blizu prijasnjeg broja.
Glede 2. svjeCkog u Srbiji i Srba opcenito.. Nedic, Ljotic, Mihailovic, djujic.. sve il Njemacki il Talijanski jarani.. To je fakat to je istina i nema daljnje price

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 20:04 

E, jbga... :wacko

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 21:51 

Svarog je napisao/la:
Bosnensis je napisao/la:

SARAJEVSKOJ tržnici Markale danas je prigodno obilježena 16. godišnjica tragičnog minobacačkog napada u kojem je život izgubilo 67 Sarajlija, prenose bosanskohercegovački mediji.

U eksploziji minobacačke granate, ispaljene 5. veljače 1994. godine sa srpskih položaja u okolici grada, na grupu ljudi koji su na Markalama stajali u redu za kruh, uz 67 poginulih, teško su ranjene još 142 osobe.

Polaganjem cvijeća i vijenaca na spomen-obilježje podignuto na mjestu stradanja, građani Sarajeva, članovi obitelji poginulih i ranjenih, ali i brojne delegacije države, federacije, sarajevskog kantona i grada prisjetili su se jedne od najtežih tragedija koja se u proteklom ratu dogodila u tom gradu, ali i svih Sarajlija koji su poginuli tijekom opsade grada i ratnih operacija od 1992. do 1995. godine.

Osim obitelji poginulih, na komemoraciji su bili i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, član Predsjedništva Haris Silajdžić i drugi najviši predstavnici političkog života BiH.

Za pogibiju civila na tržnici Markale na Haškom je sudu 2006. godine na doživotni zatvor osuđen samo Stanislav Galić, nekadašnji zapovjednik Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske. On je osuđen zbog zločina počinjenih tijekom opsade Sarajeva, a između ostalog i za masakr na Markalama.

http://www.kurir-info.rs/vesti/politika/jasusi-akasi-hag-zna-istinu-o-markalama-140654.php

Penzionisani kanadski general Luis Mekenzi, nekadašnji komandant UNPROFOR-a tokom sukoba u BiH, izjavio je za kanadski list "Otava sitizen" da postoje posredni dokazi da su neke minobacačke granate koje su padale među muslimanske civile u Sarajevu ispaljene sa teritorije pod kontrolom bosanskih muslimana, a ne sa srpske strane, javila je Srna.

Mekenzi je naveo da mu je Alija Izetbegović rekao da će, kada bude bilo deset hiljada mrtvih, dobiti stranu intervenciju.

Odgovarajući na pitanje novinara kanadskog dnevnika da li smatra da su Amerikanci odgovorni za građanski rat u BiH, Mekenzi je rekao: "Recimo to ovako - da je Lisabonski sporazum bio prihvaćen i da se sa njim saglasio Alija Izetbegović, prema mom mišljenju, ne bi bilo sukoba u BiH"

Jel to onaj Mekenzi sto je posjecivao zloglasni logor "Sonja", gdje se izivljavaob nad zarobljenim Bosnjakinjama? Koja su samo *** bila u tom UNPROFOR-u,koji su znali cetnicioma jesti iz ruke. Ta *** su se znala za litar cetnicke brlje okrenut protiv naroda kojeg su dosli da "stite". Hocete li i njega proglasiti svecem? Hoce li i ta ljudska gnjida imati slavu?

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 22:05 

Svarog je napisao/la:
Irma je napisao/la:

Otkrit cu ti tajnu, idem sad gledat omiljenu seriju. Adioos

...'' zbog tebe je Sarajevo, bilo centar Svijeta...to se , ne zaboravllja, sta si Bosni dao..'' ( koji crnjak :wacko )

A evo kako u 'multietnicnom ' Zapadnom Sarajevu ispracaju ratne zlocince ...Kad vidim ovakve ' manifestacije multietniĆara' ,mogu zamisliti kako je lijepo onoj šačici Srba , koja tamo živi...

PS.
Jedan od komentara..

...''voleo bih da sam tada imao 20 godina...sve sto bi uradio jeste ''puska u ruke i pravac Bosna'' da branim bracu muslimane...a i dan danas molim Boga da se zarati...imam osecaj da bi pobili srbe kao miseve...i tako ce da bude...srbi ce da nestanu sa zemlje...proklet narod !!!!''

A sta kazes na onu danasnju paradu cetnika kroz Banja Luku? Za Aliju rekla sam ti da je stvoren i nametnut kult licnosti Bosnjacima od dejtonaca, i dejtonci pazljivo njeguju taj kult. Ne moram valjda sad pisati ko su dobro uhljebljeni dejtonci? Oni prosto narod kroz medije navikavaju da prihvate neprihvatljivo, kao npr malo laju na dejtonsku BiH, ali Alija nikad nije kriv, kako to? Ne moze se kritikovati dejton a da se o Aliji pisu samo hvalospjevi. Danasnja parada cetnika kroz Banja Luku odlicno potvrdjuje moju izjavu da je cetnicima dato pola BiH, i da je to uradio Alija, najveci izdajnik drzave, a u Sarajevu mu jos i muzej napravili.
O Delalicu neznam puno, samo znam jednu stvar. Vi ste toliko ljubomorni na nase ljude koji su se istakli u odbrani. Po vama su se svi trebali jos i nastelit da ih snajperista sa Holiday Inn-a lakse pogodi, ili da cetnik s brda gadja iz topa. Koji bezobrazi, usudili se jos i branit.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 22:12 

Bosnjakistan:

slika

:kava

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 22:12 

Tulkas je napisao/la:
Nema pravde na ovome svijetu. Jesu mnogi srbi zbog ciscenja RS u apsu, ali odradili su poso. Nema Hrvata u RS a ni muslimana ni blizu prijasnjeg broja.
Glede 2. svjeCkog u Srbiji i Srba opcenito.. Nedic, Ljotic, Mihailovic, djujic.. sve il Njemacki il Talijanski jarani.. To je fakat to je istina i nema daljnje price

najgore je sto hrvatske izbjeglice iz BiH zive u Kninu...a srpske izbjeglice iz Hrvatske zive u npr.Prijedoru...
Zar se nije mogao napraviti neki deal pa da se ljudi vrate na svoje...

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 22:14 

seherzada je napisao/la:
Bosnjakistan:

slika

:kava

Mogla si i Split i Sibenik ubaciti...malo je ovo...:zubati

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 22:15 

Tulkas je napisao/la:

Nemoj Četnike dirati...to su ipak antifasisti... :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 21 stu 2011, 22:17 

Jest Jablanica na ovoj karti velika... :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11390 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 456  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: