HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 srp 2025, 23:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 431 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Rezultati izbora - komentari i reakcije
PostPostano: 07 pro 2011, 00:51 

seherzada je napisao/la:
Za mene je dovoljno da nemaju ono "H", "B", "S" ispred onog SDP u nazivu stranke, a bogami ni u retorici nisam nesto vidjela da kampanju grade na potenciranju tog "H" ili "B" ili "S", tak da su mi samo radi toga definitivno za klasu iznad ovih H-B-S.

Ma svaka čast. :klanjam

Razina političkog promišljanja i osviještenosti zaista na zavidnom nivou. :aleale

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 00:57 

mario_cro je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Pa nismo "mi" izabrali Komsica vama (da bi vas kao potopili), vec smo ga izabrali sebi (da bi imali mogucnost uticaja u vlasti).

Moze se Komsic kandidirati i kao Bosnjak, i opet bi bio izabran, jer nisu motivi za izbor to sto vi s desna, kao osteceni, i po desnicarskoj percepciji mislite.

Imas ljevicu, kojoj je cilj srusiti desnicu, i to sto je na tapet najprvi dosao Kralj Covic, ne znaci da u buducnosti nece na tapet doci i Kralj Suljo.

Drugacija je percepcija, i drugaciji su motivi izbora nekog politicara iz percepcije ljevice i iz percepcije desnice.

Za to su krivi ti visoki predstavnici sa svojim amandmanima. A vi koristite sve blagodati toga.I znate da ste i nama izabrali predstavnika svojim glasovima,i svejedno vas boli dupe,i sama kažeš da ste ga izabrali sebi ali znaj i da ste ga nametnuli nama. Kriv je taj nakaradni sustav glasanja.Kad se krene o promjeni zakona i daytona,većina vas skrene na temu ukidanja RS-a. Vi ste zadovoljni ,al mi nismo ,i o tom se raspravljalo trilijun puta. Recimo više cijenim Bošnjake koji glasaju za SDA nego za SDP .
Da,tako je, imamo ljevicu (bošnjačku) kojoj je cilj srušit desnicu(hrvatsku) ,nije to samo desnica vs ljevica kao u RH.
Neću više ništa pričat,ovo je objašnjeno x puta.Neda mi se.

Paradoxalno je govoriti o ljevici kao bosnjackoj, hrvatskoj, srpskoj - jer je ljevica anacionalna. Uopce, cilj ljevice je srusiti nacionalni koncept - u nasem slucaju tronacionalni - i pri tome su u ovakvim BiH okolnostima kao najslabija karika pukle hrvatske nacionalne stranke. A to ne znaci da cilj nije slomiti i npr. SDA, u buducnosti - tako da je sasma razumljivo zasto ti kao desnicar vise cijenis SDA kontra SDP, jer SDA ne moze srusiti HDZ, dok SDP to moze.

Nije ni SDP bioi zadovoljan pocetkom 90-tih kada su pobijedili SDA/HDZ/SDS, pa sta da se radi, uvijek je neko nezadovoljan u demokraciji... :neznam

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 00:59 

Pessimus dux je napisao/la:
seherzada je napisao/la:
Pa jel Covic izrod???

U nekoj mjeri jest, ali ni blizu Kukića, Jurišića, Budimira i ostatka dikobrazove škole...
seherzada je napisao/la:
I on je karijerist i oportunist, i to jos gore, onaj koji koristi manipuliranje nacionalnim da bi se dokopao fotelje, i onda ne radio nista.

Ali to neces cuti, jer za desnicu je bolji i najgrdji Hrvat kao vladar, nego najbolji radnik kao vladar - sto u sustini, kada se depletira do koske, govori i koliko je desnica poremecena, neprilagodjena danasnjem vremenu.

Vidim ja, nemaš ti pojma ni što je desnica ni ljevica u tradicionalnom smislu, a kamoli u suvremenom, niti razumiješ da su ti pojmovi danas anakroni i teško primijenjivi na političke subjekte... :yawn

Tiiiiic mi pliiiiizzzz =))

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 01:01 

Šeki, idi spavaj. Nedavno su ti iz EU poručili da nije dobro ono što je tvoj Lagumdžija uradio. Za kurac ste vi msulimani.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 01:13 

seherzada je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:

Za to su krivi ti visoki predstavnici sa svojim amandmanima. A vi koristite sve blagodati toga.I znate da ste i nama izabrali predstavnika svojim glasovima,i svejedno vas boli dupe,i sama kažeš da ste ga izabrali sebi ali znaj i da ste ga nametnuli nama. Kriv je taj nakaradni sustav glasanja.Kad se krene o promjeni zakona i daytona,većina vas skrene na temu ukidanja RS-a. Vi ste zadovoljni ,al mi nismo ,i o tom se raspravljalo trilijun puta. Recimo više cijenim Bošnjake koji glasaju za SDA nego za SDP .
Da,tako je, imamo ljevicu (bošnjačku) kojoj je cilj srušit desnicu(hrvatsku) ,nije to samo desnica vs ljevica kao u RH.

Paradoxalno je govoriti o ljevici kao bosnjackoj, hrvatskoj, srpskoj - jer je ljevica anacionalna. Uopce, cilj ljevice je srusiti nacionalni koncept - u nasem slucaju tronacionalni - i pri tome su u ovakvim BiH okolnostima kao najslabija karika pukle hrvatske nacionalne stranke. A to ne znaci da cilj nije slomiti i npr. SDA, u buducnosti - tako da je sasma razumljivo zasto ti kao desnicar vise cijenis SDA kontra SDP, jer SDA ne moze srusiti HDZ, dok SDP to moze.

Nije ni SDP bioi zadovoljan pocetkom 90-tih kada su pobijedili SDA/HDZ/SDS, pa sta da se radi, uvijek je neko nezadovoljan u demokraciji... :neznam

Ljevica u BiH odnosno SDP-BiH nije anacionalna ,nego je nacionalna.Ako ti smatraš da je SDP BiH anacionalna ,iznad nacionalnog jer nema u nazivu nekakav nacionalni predznak ,onda stvarno...
Primjer anacionalne stranke ti može bit SDP RH .
SDP-BiH je ljevičarska stranka samo na papiru i službeno,a neslužbeno je nešto sasvim drugo i ti to dobro znaš.Ja smatram da je to prikrivena nacionalna stranka i tako je doživljavaju njezini glasači. Zašto nacionalna ? Pa zato jer smatram da su predvodnici nacije "Bosanac" ,ono što je u bivšoj jugi bio "jugosloven" .Odriču se Srpstva,Hrvatstva i Bošnjaštva i zato nisu nacionalisti?Za potrebe izbora po potrebi mogu to troje.
Evo ovako je doživljavaju njezini glasači http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=2350
Sve ono što bi trebala bit "ljevica" njima ne valja.Čisti fašistički antifašisti jednom riječju.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 01:16 

seherzada je napisao/la:

:ucelo

1. http://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_nationalism

2. http://en.wikipedia.org/wiki/Sinn_F%C3%A9in

3. http://en.wikipedia.org/wiki/Social_Dem ... bour_Party

4. http://en.wikipedia.org/wiki/Scottish_national_party

5. http://en.wikipedia.org/wiki/Plaid_cymru

6. http://en.wikipedia.org/wiki/Batasuna

7. http://en.wikipedia.org/wiki/Aralar_Party

8. http://en.wikipedia.org/wiki/Republican ... _Catalonia

9. http://en.wikipedia.org/wiki/Galician_Nationalist_Bloc

10. http://en.wikipedia.org/wiki/Parti_qu%C3%A9b%C3%A9cois

:aleale

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 01:18 

mario_cro je napisao/la:
Sve ono što bi trebala bit "ljevica" njima ne valja.Čisti fašistički antifašisti jednom riječju.

Danas nema gorih fašista od "antifašista". :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 01:19 

seherzada je napisao/la:
Tiiiiic mi pliiiiizzzz =))

Još nisi zaslužila.

Kad mi opereš noge, ispečeš burek i baklavu pa onda skuhaš kavu, možda se potrudim, nikad se ne zna... :neznam

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 01:35 

Šeherzado i da još odgovorim,al neda mi se quotat onaj tekst gore.
Ja nisam desničar,nego ajmo reć centar,al malo više ljevica. Vjeruj mi...
Desničari su HSP-ovci i HDZ-ovci ,a ja to nisam .

Nisam HSP ovac iz razloga jer su to ljudi izgubljeni u vremenu . Kao prvo današnji Bošnjaci se ne smatraju Hrvatima,a to je jedna bitna stavka HSP-a (Čast iznimkama). Žele Hrvatsku do Drine,totalno nerealno,da budemo realni.Kako ? Tko bi to naseljavao? Tamo Hrvata nema,trebalo bi bit Hrvata Islamske Vjere ,al oni su Bošnjaci. Da budem iskren ,skidam kapu onom tko se iskreno smatra Hrvatom I.V. i ja bi ih prihvatio.Al ima ih onih koji snuju da ako se oni počnu izjašnjavat kao Hrvati da će se udružit sa onim Hrvatima i s*ebat RS.A čisto sumnjam da ima i Bošnjaka neki znatan broj da nasele te dijelove koje bi trebali vratit od RS-a.Ljudi su se smjestili po zapadnim zemljama i ne pada im napamet doć u BiH.Ne bi ni ja na njihovom mjestu.Političko povjerenje i bilo kakvo ozbiljnije političko prijateljstvo je trajno narušeno zbog ovih preglasavanja u federaciji i Hr-Boš. rata 93-će,međusobnog protjerivanja i zločina.
Dakle danas ,je HSP profulana stvar.I eto ukratko moje viđenje o HSP desnici.
A HDZ vidim kao mule koje sjede u saboru i boje se išta reć zbog Amerikanaca i MZ.
Nema sretnijeg od mene da se osnuje SDP Herceg-Bosne...vjeruj mi.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 12:33 

seherzada je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:
Osa ,točnije bi bilo " Hrvat po potrebi " ... :rigam

Pa svi desnicarski politicari/vladari su Hrvati, Bosnjaci, Srbi, Njemci, itd itd po potrebi - pa nije koncept nacije napravljen da bi "uokvirio" vladare, vec narod/stanovnistvo nad kojim se vlada.

U tom smislu, anacionalne stranke/ideologije su u startu po definiciji blize obicnom covjeku/narodu/stanovnistu - jer ne koriste taj mehanizam manipuliranja/vladanja "nacijom".

Licno, sta me boli klinac ko je predsjednik/premijer/iz koje stranke/iz koje religije/iz koje nacije je na celu drzave - moze sto se mene tice biti i Aboridzanin - ono sto mene interesira jeste na sto i kako se trosi moj novac/porezi kojim ga placam da mi omoguci usluge koje su mi potrebne i sto je njegova duznost i posao za koji je placen.

:neznam

moralo bi te malo interesirati, da si hrvatica, smetalo bi ti što te predstavlja netko koga nisi izabrala, netk tko nikad ništa za tebe nije uradio, a o tome kako troši novac poreznih obveznika i za koji posao i koju kvalitetu ne treba ni govoriti, to se vidi po stanju u bih....

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 12:35 

seherzada je napisao/la:
SDP BIH, Komšić, Lagumdžija, Kukić i društvo imaju veze s ljevicom onoliko koliko ti imaš sa sposobnošću realnog promišljanja i donošenja suvislih zaključaka.

Dakle, nikakve. :thumbup1

Za mene je dovoljno da nemaju ono "H", "B", "S" ispred onog SDP u nazivu stranke, a bogami ni u retorici nisam nesto vidjela da kampanju grade na potenciranju tog "H" ili "B" ili "S", tak da su mi samo radi toga definitivno za klasu iznad ovih H-B-S.

Zato u srazu SDP vs. H-B-S stranke, ja uvijek biram SDP, jer su mi za klasu prihvatljiviji. A kada bi bio izbor izmedju recimo SDP vs. NS/LDS, normalno da bi u tom slucaju izabrala NS/LDS.

znači snsd je prihvatljiv...

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 12:37 

Čačić danas najavljuje ponavljanje zaduživanja države iz vremena Račanove vlade, jer je to "bilo potrebno". Tad su za samo 3 godine digli državni dug sa 10 milijardi $$ na 20 milijardi $$, duplo.

Lijepu su kašu "novinari" skuhali svojoj djeci...a i sebi. I pored primjera Grčke se nastavlja grčkim koracima.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 12:42 

BBC je napisao/la:
Čačić danas najavljuje ponavljanje zaduživanja države iz vremena Račanove vlade, jer je to "bilo potrebno". Tad su za samo 3 godine digli državni dug sa 10 milijardi $$ na 20 milijardi $$, duplo.

Lijepu su kašu "novinari" skuhali svojoj djeci...a i sebi. I pored primjera Grčke se nastavlja grčkim koracima.

je, ali su riješili unutarnje dugove, plaćalo se između firmi, nakon njih hdz-ova vlast je poduplala taj dug, samo što su unutrašnja neplaćanja na razini 40 milijardi, a to je opasnije za ekonomiju od vanjskog duga, a neće ekipa da kaže gdje je lova, mara uskok to istraživati.....

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 12:47 

HDZ jest poduplao, ali ipak za 7 godina. Ovi su za 3. I ostavili su milijarde odšteta koje je HDZ morao platiti umirovljenicima, braniteljima i radnicima. Jer je tadašnja SDP vlast kršila zakone i ugovore.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 13:00 

BBC je napisao/la:
HDZ jest poduplao, ali ipak za 7 godina. Ovi su za 3. I ostavili su milijarde odšteta koje je HDZ morao platiti umirovljenicima, braniteljima i radnicima. Jer je tadašnja SDP vlast kršila zakone i ugovore.

igrom slučaja živim u državi o kojoj pričamo, a i kretao sam se na određeni način u poslovnom okružju, vjerovao ili ne račan je samo pokušao počistiti smeće koje je ostavio tuđman i ekipa, naravno to se ne radi popularnim mjerama i zato je izgubio izbore, sad će to opet biti slučaj, jer ovo što su hdz i ekipa napravili u hrvatskoj je najveća pljačka naroda od dolaska turaka na ove prostore...

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 13:06 

Nije problem HDZ, već je li "Kukuriku" koalicija izbor za spas. Tvoje subjektivno mišljenje je nebitno u svemu tome.

- U Ožujku dolazi novi kreditni rating, tad će se znati sve.

- Najavljuju več postavljanje svih svojih ljudi u državne tvrtke, znači politička pripadnost, ne stručnost
- Najvavljuju isto za policiju.
- Najavljuju zaduživanje kod IMF-a. HDZ to radio državnim obveznicama, ista stvar.

Ne vidim neku promjenu. HDZ je isto radio.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 13:10 

- Neće dirati plaće umirovljenicima
- Neće otpuštati iz državnog sektora

To je isto i HDZ furao. Ovi imaju problem da kreditori to zahtijevaju. A sad će se priključiti i EU zbog Grčke i ostalih problematičnih država.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 13:11 

BBC je napisao/la:
Nije problem HDZ, već je li "Kukuriku" koalicija izbor za spas. Tvoje subjektivno mišljenje je nebitno u svemu tome.

- U Ožujku dolazi novi kreditni rating, tad će se znati sve.

- Najavljuju več postavljanje svih svojih ljudi u državne tvrtke, znači politička pripadnost, ne stručnost
- Najvavljuju isto za policiju.
- Najavljuju zaduživanje kod IMF-a. HDZ to radio državnim obveznicama, ista stvar.

Ne vidim neku promjenu. HDZ je isto radio.

oprosti a tko to drugi uopće može sastaviti bilo kakvu vladu, u hrvatskoj samo dvije stranke imaju taj kapacitet hdz i sdp, sve ostalo je iluzija i obično raipanje glasova. pravilo je da ono što ne valja mijenjaš, ako to što smo sada izabrali ne bude valjalo, opet ćemo ih mijenjati, tako to ide, nema drugog načina...

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 13:13 

seherzada je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Evo danas u Večernjaku i više detalja - Milanovićeva žena je naša Hercegovka, Sanja Musić (predak sigurno don. Ivan Musić koji je poveo hercegovački ustanak protiv turskih okupatora i domaćih sluga), dakle Good Night Sweet Prince Zlaja :aleale

Da vi 'Ercegovci niste u kaKom srodstvu sa Sandzosima - i u njih je isto taKa spika, "nas covik, nasa zena, nase gore list, nase ofo-ono"... :neznam

=))

Seko, nisam ti ja Hercegovac, pa mi ne repliciraj na taj način - mada ne sporim da su mi Hercegovci omiljena regionalna grupacija hrvatskog naroda :smajl007

Naravno da ima veze odakle je čovjeku žena, ona vaša ženska stvar zna biti moćnija i od nuklearnog oružja u oblikovanju povijesti i politike.

seherzada je napisao/la:
Mislim, kakve veze ima sto je neko Hercegovac/ka i sl., ako cemo posteno, za vase desnicarske planove i programe, najvise stete su upravo doprinijeli ortodoxni Hercegovci. :neznam To je jedan kut gledanja, a iz drugog kuta gledanja, nisu ni svi Hercegovci ortodoxni desnicari, ima pak i onih ortodoxnih ljevicara. :neznam

Nego, ja mislim, da kao sto vec pretpostavih par postova prije, pocelo je masovno vadjenje rekvizita - cuj "nas covik", udat je za "nasu zenu", i sl.... LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL-cina :sega

Kakvi "desničarski planovi i programi"? Ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH je nešto za što postoji konsenzus od ljevice do desnice, unutar hrvatskog naroda, da se razme.

A ovo glede Milanovićeve žene i sl. - dobro dođe kao hladan tuš s obzirom da ste se podosta zaletili i zlobno komentirate ishod izbora u kontekstu Hrvata BiH, očito zazivate nekog Mesića. No, ja se sjećam još veće euforije nakon Josipovića, kad ono PRC...za mjesec dana ste ga prozvali novim Tuđmanom :smijeh

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 13:13 

Onda je sve OK. Hrvatskoj ide dobro kakav je narod. Nemaju se što žaliti na Sanadere i slične.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 13:14 

Ministry of Sound je napisao/la:
seherzada je napisao/la:

Da vi 'Ercegovci niste u kaKom srodstvu sa Sandzosima - i u njih je isto taKa spika, "nas covik, nasa zena, nase gore list, nase ofo-ono"... :neznam

=))

Seko, nisam ti ja Hercegovac, pa mi ne repliciraj na taj način - mada ne sporim da su mi Hercegovci omiljena regionalna grupacija hrvatskog naroda :smajl007

Naravno da ima veze odakle je čovjeku žena, ona vaša ženska stvar zna biti moćnija i od nuklearnog oružja u oblikovanju povijesti i politike.

seherzada je napisao/la:
Mislim, kakve veze ima sto je neko Hercegovac/ka i sl., ako cemo posteno, za vase desnicarske planove i programe, najvise stete su upravo doprinijeli ortodoxni Hercegovci. :neznam To je jedan kut gledanja, a iz drugog kuta gledanja, nisu ni svi Hercegovci ortodoxni desnicari, ima pak i onih ortodoxnih ljevicara. :neznam

Nego, ja mislim, da kao sto vec pretpostavih par postova prije, pocelo je masovno vadjenje rekvizita - cuj "nas covik", udat je za "nasu zenu", i sl.... LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL-cina :sega

Kakvi "desničarski planovi i programi"? Ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH je nešto za što postoji konsenzus od ljevice do desnice, unutar hrvatskog naroda, da se razme.

A ovo glede Milanovićeve žene i sl. - dobro dođe kao hladan tuš s obzirom da ste se podosta zaletili i zlobno komentirate ishod izbora u kontekstu Hrvata BiH, očito zazivate nekog Mesića. No, ja se sjećam još veće euforije nakon Josipovića, kad ono PRC...za mjesec dana ste ga prozvali novim Tuđmanom :smijeh

ako ne i gorim...

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 13:19 

PS: Zašto su mi ErcegoFci omiljeni dio hrvatskog naroda?

2 desetljeća medijske i političke demonizacije, a umjesto, kukanja, plakanja, rezanja vena i sl, njihova reakcija je sljedeća:

slika

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 13:28 

seherzada je napisao/la:
A kada bi bio izbor izmedju recimo SDP vs. NS/LDS, normalno da bi u tom slucaju izabrala NS/LDS.

Naša stranka mi se meni osobno čini vrlo prihvatljivom, iako je u njoj recimo manje Hrvata nego u SDP-u. Ljudi su konzistentni, i uporno odbijaju koketiranje sa bošnjačkim nacionalizmom, pa sukladno tome bilježe i mizerne rezultate.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 13:47 

seherzada je napisao/la:
mario_cro je napisao/la:

To da je ljevica anacionalna jest provala godine.
Vidi njemačku, britansku, a pogotovo irsku ljevicu, mađarsku...
Hrvatska ljevica je postkomunistička, pa zato, u velikoj mjeri, nažalost, anacionalna.
Ali druge ne.
Pogotovo to vrijedi za vaš SDP.
Nema svrhe da pričamo o ulozi ljevice u pokretima 1848. kad je upravo nacionalistička ljevica razbila ujedinjeni stari konzervativni poredak.
Da je ostalo po volji desnice, nikad ne bi imala revocionarne nacionalne pokrete u Europi.

Ali lukava politika SDP-a, lukava.

Vrh

PostPostano: 07 pro 2011, 13:55 

seherzada je napisao/la:

:ucelo

1. http://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_nationalism

2. http://en.wikipedia.org/wiki/Sinn_F%C3%A9in

3. http://en.wikipedia.org/wiki/Social_Dem ... bour_Party

4. http://en.wikipedia.org/wiki/Scottish_national_party

5. http://en.wikipedia.org/wiki/Plaid_cymru

6. http://en.wikipedia.org/wiki/Batasuna

7. http://en.wikipedia.org/wiki/Aralar_Party

8. http://en.wikipedia.org/wiki/Republican ... _Catalonia

9. http://en.wikipedia.org/wiki/Galician_Nationalist_Bloc

10. http://en.wikipedia.org/wiki/Parti_qu%C3%A9b%C3%A9cois

:aleale

Moj naklon. :klanjam :klanjam :klanjam
Žena je tako neupućena da je to strašno.
A tek da joj kažeš da su pravaši bili lijeva stranka doživjela bi jadna pregrijavanje sistema. :smijeh :smijeh

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 431 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Ceha, Fredericktown, Li Zongren, Majestic-12 [Bot], Old Fridolin i 71 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: