|
|
Stranica: 12/65.
|
[ 1618 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 17:17 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
Ada je napisao/la: U Stocu su prije rata, Hrvati bili najmalobrojniji narod, svega 653 Hrvata su živjela u gradu! Srba je bilo dvostruko više od Hrvata, a Bošnjaka je bilo skoro 7 puta više nego Hrvata! Prije je babin bio! E gospodine Ada vremena se mijenjaju. Prije je i Foča imala više katolika Hrvata od muslimana, pa je bilo više muslimana nego pravoslavaca , a sada više pravoslavaca nego muslimana . U Stocu je od davnina bilo više katolika od muslimana, samo ta nesretna Juga je odradila svoje i vaš divljački natalitet 60-ih , 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća, tako da je taj dio povijesti kada ste vi bili većina zanemariv i beznačajan. Stolac sada predstavlja jedan od najljepših gradova Herceg-Bosne htjeli vi to ili ne, isto kao i Mostar, Vitez, Novi Travnik .... da ne nabrajam sada sve .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 19:38 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ada je napisao/la: U Stocu su prije rata, Hrvati bili najmalobrojniji narod, svega 653 Hrvata su živjela u gradu! Srba je bilo dvostruko više od Hrvata, a Bošnjaka je bilo skoro 7 puta više nego Hrvata! Prije je babin bio! E gospodine Ada vremena se mijenjaju. Prije je i Foča imala više katolika Hrvata od muslimana, pa je bilo više muslimana nego pravoslavaca , a sada više pravoslavaca nego muslimana . U Stocu je od davnina bilo više katolika od muslimana, samo ta nesretna Juga je odradila svoje i vaš divljački natalitet 60-ih , 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća, tako da je taj dio povijesti kada ste vi bili većina zanemariv i beznačajan. Stolac sada predstavlja jedan od najljepših gradova Herceg-Bosne htjeli vi to ili ne, isto kao i Mostar, Vitez, Novi Travnik .... da ne nabrajam sada sve . Kad je to Foca imala vise katolika Hrvata nego muslimana?
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 19:42 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8044 Lokacija: Banovina Usora
|
zapovjednik je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: E gospodine Ada vremena se mijenjaju. Prije je i Foča imala više katolika Hrvata od muslimana, pa je bilo više muslimana nego pravoslavaca , a sada više pravoslavaca nego muslimana . U Stocu je od davnina bilo više katolika od muslimana, samo ta nesretna Juga je odradila svoje i vaš divljački natalitet 60-ih , 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća, tako da je taj dio povijesti kada ste vi bili većina zanemariv i beznačajan. Stolac sada predstavlja jedan od najljepših gradova Herceg-Bosne htjeli vi to ili ne, isto kao i Mostar, Vitez, Novi Travnik .... da ne nabrajam sada sve . Kad je to Foca imala vise katolika Hrvata nego muslimana? U vrijeme kad su vam preci bili katolici.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 19:55 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: E gospodine Ada vremena se mijenjaju. Prije je i Foča imala više katolika Hrvata od muslimana, pa je bilo više muslimana nego pravoslavaca , a sada više pravoslavaca nego muslimana . U Stocu je od davnina bilo više katolika od muslimana, samo ta nesretna Juga je odradila svoje i vaš divljački natalitet 60-ih , 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća, tako da je taj dio povijesti kada ste vi bili većina zanemariv i beznačajan. Stolac sada predstavlja jedan od najljepših gradova Herceg-Bosne htjeli vi to ili ne, isto kao i Mostar, Vitez, Novi Travnik .... da ne nabrajam sada sve . Kad je to Foca imala vise katolika Hrvata nego muslimana? Prouči popis Turskog Carstva po kućama 1500-ih godina kolko je bilo katoličkih ,kolko muslimanskih , a kolko pravoslavnih obitelji .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 20:04 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Kad je to Foca imala vise katolika Hrvata nego muslimana? Prouči popis Turskog Carstva po kućama 1500-ih godina kolko je bilo katoličkih ,kolko muslimanskih , a kolko pravoslavnih obitelji . Znači prije 1500. dok Turci, naši spasitelji, nisu došli, ni Foča nije postojala? Aj marš..
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 20:08 |
|
|
PRvi katolički samostan u BIH napravljen je u SRebrenici
danas tamo ima 0.000000000000000000 Katolika
eto pa racunaj kako je tek onda drugdje
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 20:09 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 20:37 |
|
|
Ibar je napisao/la: PRvi katolički samostan u BIH napravljen je u SRebrenici
danas tamo ima 0.000000000000000000 Katolika
eto pa racunaj kako je tek onda drugdje Ima ih zapravo oko 120 ali eto ništa u usporedbi kao u vrijeme prije Turaka .
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 20:46 |
|
|
kaj ima sto dvajst katolika tamo
i katolicka crkva?
nemoj zezt ? XD
mislim drago mi je :))
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 20:53 |
|
|
Ibar je napisao/la: kaj ima sto dvajst katolika tamo
i katolicka crkva?
nemoj zezt ? XD
mislim drago mi je :)) Je prije rata ih je bilo 60 , ostali su se valjda skrivali u "Jugoslavenima" .
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 20:57 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ibar je napisao/la: kaj ima sto dvajst katolika tamo
i katolicka crkva?
nemoj zezt ? XD
mislim drago mi je :)) Je prije rata ih je bilo 60 , ostali su se valjda skrivali u "Jugoslavenima" . Srebrenica je općina sa 100% rastom hrvatskog stanovništva poslje rata
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 21:56 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Je prije rata ih je bilo 60 , ostali su se valjda skrivali u "Jugoslavenima" . Srebrenica je općina sa 100% rastom hrvatskog stanovništva poslje rata Poklapamo ih i tamo .
|
|
Vrh |
|
|
Ada
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 23:14 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ada je napisao/la: U Stocu su prije rata, Hrvati bili najmalobrojniji narod, svega 653 Hrvata su živjela u gradu! Srba je bilo dvostruko više od Hrvata, a Bošnjaka je bilo skoro 7 puta više nego Hrvata! Prije je babin bio! E gospodine Ada vremena se mijenjaju. Prije je i Foča imala više katolika Hrvata od muslimana, pa je bilo više muslimana nego pravoslavaca , a sada više pravoslavaca nego muslimana . U Stocu je od davnina bilo više katolika od muslimana, samo ta nesretna Juga je odradila svoje i vaš divljački natalitet 60-ih , 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća, tako da je taj dio povijesti kada ste vi bili većina zanemariv i beznačajan. Stolac sada predstavlja jedan od najljepših gradova Herceg-Bosne htjeli vi to ili ne, isto kao i Mostar, Vitez, Novi Travnik .... da ne nabrajam sada sve . Naveo sam kako su u Stocu prije rata bili najbrojniji Bošnjaci! Tako je i poslije nesretnog rata, unatoč što je broj Bošnjaka prepolovljen! Cjeli grad je odisao muslimanskom arhitekturom!Neki od najstarijih spomenika kulture su i džamije, muslimanske kuće, hamami, mostovi, kule, a cjeli grad je praktično sagrađen na muslimanskim mezarjima o čemu postoje jasni dokazi! Stolac nije više jedan od najljepših gradova u Hercegovini, jer su sve te ljepote koje su ga krasile i činile da cjeli grad bude pod zaštitom unescoa, uništene ili sravljene sa zemljom!I ono što je ostalo od tih ljepota, gradonačelnici iz HDZ-a su ih oskrnavili!Mogu ti navesti sve ovo što pričam i slikovito da ti prikažem ako želiš! Stolac su činili Stočani i tako bi trebalo da bude i u budućnosti! Zato tvrditi da je Stolac Hrvatski je u krajnju ruku smješno, ali kako god želite!
|
|
Vrh |
|
|
Cro1
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 22 pro 2011, 23:16 |
|
Pridružen/a: 10 pro 2011, 19:21 Postovi: 316 Lokacija: Dalmacija
|
I u Travniku je bilo 40% Hrvata. Odisao je hrvatskom kulturom. Sad više nije.
|
|
Vrh |
|
|
Dragica88
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 23 pro 2011, 13:31 |
|
|
Ada je napisao/la: Stolac nije više jedan od najljepših gradova u Hercegovini, jer su sve te ljepote koje su ga krasile i činile da cjeli grad bude pod zaštitom unescoa, uništene ili sravljene sa zemljom!I ono što je ostalo od tih ljepota, gradonačelnici iz HDZ-a su ih oskrnavili!Mogu ti navesti sve ovo što pričam i slikovito da ti prikažem ako želiš! Stolac su činili Stočani i tako bi trebalo da bude i u budućnosti! Zato tvrditi da je Stolac Hrvatski je u krajnju ruku smješno, ali kako god želite! Nemoj sve na Hrvate, valjda su i Srbi uništili štogod? A reći da je Stolac Hrvatski ne mora značiti da nije i Bošnjački. Isto kao što netko može s punim pravom reći npr ovo je moja baka ali to ne znači da neka druga osoba ne može sa punim pravom reći da je to i njegova/njena baka.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 23 pro 2011, 13:38 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3688 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Ada je napisao/la: Naveo sam kako su u Stocu prije rata bili najbrojniji Bošnjaci! Tako je i poslije nesretnog rata, unatoč što je broj Bošnjaka prepolovljen! Cjeli grad je odisao muslimanskom arhitekturom!Neki od najstarijih spomenika kulture su i džamije, muslimanske kuće, hamami, mostovi, kule, a cjeli grad je praktično sagrađen na muslimanskim mezarjima o čemu postoje jasni dokazi! Stolac nije više jedan od najljepših gradova u Hercegovini, jer su sve te ljepote koje su ga krasile i činile da cjeli grad bude pod zaštitom unescoa, uništene ili sravljene sa zemljom!I ono što je ostalo od tih ljepota, gradonačelnici iz HDZ-a su ih oskrnavili!Mogu ti navesti sve ovo što pričam i slikovito da ti prikažem ako želiš! Stolac su činili Stočani i tako bi trebalo da bude i u budućnosti! Zato tvrditi da je Stolac Hrvatski je u krajnju ruku smješno, ali kako god želite!
Privitak/ci: |
1154718_460s_v1.jpg [ 50.72 KiB | Pogledano 7433 put/a. ]
|
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 23 pro 2011, 13:59 |
|
|
dobro KRšćanski je Stolac :))
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 23 pro 2011, 16:11 |
|
|
Ada je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: E gospodine Ada vremena se mijenjaju. Prije je i Foča imala više katolika Hrvata od muslimana, pa je bilo više muslimana nego pravoslavaca , a sada više pravoslavaca nego muslimana . U Stocu je od davnina bilo više katolika od muslimana, samo ta nesretna Juga je odradila svoje i vaš divljački natalitet 60-ih , 70-ih i 80-ih godina prošloga stoljeća, tako da je taj dio povijesti kada ste vi bili većina zanemariv i beznačajan. Stolac sada predstavlja jedan od najljepših gradova Herceg-Bosne htjeli vi to ili ne, isto kao i Mostar, Vitez, Novi Travnik .... da ne nabrajam sada sve . Naveo sam kako su u Stocu prije rata bili najbrojniji Bošnjaci! Tako je i poslije nesretnog rata, unatoč što je broj Bošnjaka prepolovljen! Cjeli grad je odisao muslimanskom arhitekturom!Neki od najstarijih spomenika kulture su i džamije, muslimanske kuće, hamami, mostovi, kule, a cjeli grad je praktično sagrađen na muslimanskim mezarjima o čemu postoje jasni dokazi! Stolac nije više jedan od najljepših gradova u Hercegovini, jer su sve te ljepote koje su ga krasile i činile da cjeli grad bude pod zaštitom unescoa, uništene ili sravljene sa zemljom!I ono što je ostalo od tih ljepota, gradonačelnici iz HDZ-a su ih oskrnavili!Mogu ti navesti sve ovo što pričam i slikovito da ti prikažem ako želiš! Stolac su činili Stočani i tako bi trebalo da bude i u budućnosti! Zato tvrditi da je Stolac Hrvatski je u krajnju ruku smješno, ali kako god želite! Gdje razlika?? Inace ubio sam se od smijeha dok sam ovo cito.
|
|
Vrh |
|
|
Ada
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 23 pro 2011, 17:00 |
|
|
Naravno da se smiješ kada misliš da si pametan! Rječ uništiti-srušiti potiče iz istog glagola! Uništena-srušena džamija-Šarića džamija Stolac Careva džamija Stolac "sravljena sa zemljom" Ukoliko si ćorav, pa ne primjetiš razliku, neću ti zamjerat!
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 23 pro 2011, 19:09 |
|
|
Hajde ba komso, nebrini se vrijeme ce da ucini svoje stic ce ta gornja tu donju! No sikiriki ;)
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 23 pro 2011, 20:36 |
|
|
zasto IZ ne obnovi dzamije jel im ko brani?
|
|
Vrh |
|
|
Ada
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 27 pro 2011, 14:48 |
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 27 pro 2011, 14:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60782 Lokacija: DAZP HQ
|
baš fino, imat ćemo što jednog dana pokazivati turistima željnim malo orijenta u sred Europe.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 27 pro 2011, 14:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24068 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Područja, koja su bila pod kontrolom HVO-a pršte od multietničnosti. Nažalost to nije tako kod drugih područja u BiH.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Stolac Postano: 27 pro 2011, 14:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60782 Lokacija: DAZP HQ
|
lider30 je napisao/la: Područja, koja su bila pod kontrolom HVO-a pršte od multietničnosti. Nažalost to nije tako kod drugih područja u BiH. mi smo bolan vrh u Europi, pogledaj kakva sva arhitektura postoji na hrvatskoj zemlji, od Slavonije, pa do Dubrovnika, uokolo i preko Herceg-Bosne.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|