HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 stu 2024, 14:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 57 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Čovjek se polio benzinom i zapalio pred hr ambasadom
PostPostano: 05 sij 2012, 21:26 

Pred zgradom hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu muškarac se danas polio benzinom i zapalio, potvrđeno je u MUP-u Kantona Sarajevo. Ozlijeđeni muškarac prevezen je oko 14 sati u bolnicu Koševo gdje mu je pružena pomoć. Kako prenosi Sarajevo x-com, muškarac koji se zapalio je 43-godišnji Sakib Balić iz Konjica. Prema prvim informacijama, vatra mu je zahvatila noge i teško je ozlijeđen.

Kako neslužbeno doznaje Sarajevo x-com, Balić je došao u hrvatsko veleposlanstvo tražeći neka svoja prava, a prethodno im je pisao pisma. No, kako u veleposlanstvu zahtjeve građana primaju od devet do 11 sati, rečeno mu je da dođe sutra, nakon čega je on počeo vikati te je izvadio bocu, polio se benzinom i zapalio.

navodno se radi o bivsem pripadniku HOS-a.

slika

Vrh

Naslov: Re: Čovjek se polio benzinom i zapalio pred hr ambasadom
PostPostano: 05 sij 2012, 22:42 

A vide ljudi da nema vajde paliti, demonstrirati, pucati itd pred zgradom BiH institucija pa izvode performanse pred stranim veleposlanstvima. Eno neki dan radnici Krivaje prosvjedovali pred Poljskim veleposlanstvom!!???

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 22:45 

Bobovac je napisao/la:
A vide ljudi da nema vajde paliti, demonstrirati, pucati itd pred zgradom BiH institucija pa izvode performanse pred stranim veleposlanstvima. Eno neki dan radnici Krivaje prosvjedovali pred Poljskim veleposlanstvom!!???

WTF :eek ?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 22:51 

Zadar1993 je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

WTF :eek ?

vjerojatno su poljaci neki suvlasnici firme al svejedno za vako nesto jos nisam cuo ahhaha

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 22:54 

Mislim nije smijesno.ljudi su dobili otkaze valjda. al opet cudno ful

Vrh

PostPostano: 05 sij 2012, 22:55 

Dok god im mediji pune glavu da im je za sve kriv Dodik i ustaše iz Hercegovine, nikad se problema neće riješiti. Jer ne znaju ni adresirati izvor problema.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 00:10 

Teške opekotine nogu: Muškarac koji se zapalio operisan na KCUS-u

Radi se o dubokim opekotinama oba donja ekstremiteta, izjavila je glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić

Autor Fena | Objavljeno 05.01.2012. u 05:32

Mjesto samospaljivanja u Sarajevu (Foto: S. Jordamović)

Muškarac koji se danas zapalio u centru Sarajeva, u Ulici Mehmeda Spahe, podvrgnut je operativnom zahvatu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a povrede koje je zadobio su teške.

Kako je izjavila glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić, u 14.10 na KCUS-u je primljen muškarac, 1969. godište. Radi se o povredi oba donja ekstremiteta.

- On je internistički zbrinut na Klinici urgentne medicine i zatim prebačen na Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Trenutno je u operacinoj sali gdje se rane hirurški zbrinjavaju, a prema posljednjim informacijama radi se o dubokim opekotinama oba donja ekstremiteta i on će postoperativno ići na intenzivnu jedinicu Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Povrede su teške, navela je Jandrić.

Prema izvještajima iz MUP-a Kantona Sarajevo, danas oko 13.50 sati obaviješteno je ovo ministarstvo da se u ulici Mehmeda Spahe do broja 18 nepoznati muškarac samozapalio.

Iz MUP-a je rečeno da se radi o muškarcu rođenom 1969. godine, ali nisu imali potvrdu idntiteta.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 00:11 

Kolika je ta kriza u Sarajevu da se ljudi poliju benzinom i zapale.

A kao neki glavni grad i sva lova se tamo slijeva.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 01:08 

BBC je napisao/la:
Kolika je ta kriza u Sarajevu da se ljudi poliju benzinom i zapale.

A kao neki glavni grad i sva lova se tamo slijeva.

covjek je iz konjica. znaci tamo je jos veca koma

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 13:47 

Pravo da vam kažem, iako sam oguglao na sve i svašta, ova me je priča poprilično potresla. Jednostavno ne mogu pojmiti da je situacija doista toliko teška, da je čovjek odlučio dići ruku na sebe, i to na tako zastrašujući način. Možda i jesmo oguglali na samoubiojstva, ali samospaljivanje je nešto strahovito i teško shvatljivo. Je li u pitanju neljubaznost osoblja konzulata pa je čovjeku pukao film uz sve nagomilane probleme, ili su u pitanju problemi psihičke prirode?

Uz ovu vijest iz crne kronike, također me je izbezumila vijest o zlostavljanju psića u Sarajevu. Otpisao sam događaj kao nešto što je maltene svakodnevnica, no na moju žalost, jedan portal je u naslov stavio točno o čemu se radi (točno kako je pas mučen - poštedit ću vas detalja), i to nikako da izbacim iz misli. Danas ulicama hodaju psihopate.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 14:14 

Vidim danas nema novih vijesti osim da je operisan . Jel se zna točno u čemu je bio problem?Zašto je to napravio?
Sramota je da kad odeš na 24 sata ,trenutno ima 10 članaka o onoj Soraji ,Tamari Eclestone ,a o ovome ništa.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 14:58 

Ministry of Sound je napisao/la:
Pravo da vam kažem, iako sam oguglao na sve i svašta, ova me je priča poprilično potresla. Jednostavno ne mogu pojmiti da je situacija doista toliko teška, da je čovjek odlučio dići ruku na sebe, i to na tako zastrašujući način. Možda i jesmo oguglali na samoubiojstva, ali samospaljivanje je nešto strahovito i teško shvatljivo. Je li u pitanju neljubaznost osoblja konzulata pa je čovjeku pukao film uz sve nagomilane probleme, ili su u pitanju problemi psihičke prirode?

Uz ovu vijest iz crne kronike, također me je izbezumila vijest o zlostavljanju psića u Sarajevu. Otpisao sam događaj kao nešto što je maltene svakodnevnica, no na moju žalost, jedan portal je u naslov stavio točno o čemu se radi (točno kako je pas mučen - poštedit ću vas detalja), i to nikako da izbacim iz misli. Danas ulicama hodaju psihopate.

:crying I mene su poprilično potresle i jedna i druga vijest.
Nakon pročitanog, brzo sam otišla pročitati ovu koja me nasmijala do suza.

http://www.e-novine.com/stav/56472-Nova ... Olsun.html

Zloglasni kaurski mirni zločinac Djed Mraz - a od ratnih zločinaca gori su samo oni mirni - ove je godine tako ponovo nastavio svoj pohod po Bosni. A otkako je smijenjena ravnateljica sarajevskih dječjih vrtića Azija Mahmutović - da, Arzija, pardon - legendarna Baba Mrak koja je hrabro stala pred Djeda Mraza, strašni se starac vratio i u samo Sarajevo.

:zubati

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 15:01 

čovjek se borio za krive ideale, HOS-ovci su jednostavno ispali jedini gubitnici u BIH. pitam se samo kakav mu je ratni put nakon što je HOS utopljen u HVO, s obzirom da kao branitelj ipak ima određena prava. nije se valjda skinuo u sred rata.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 15:08 

Ma neki se dan isto neki lik polio benzinom ispred zgrade sa. kantona i zapalio.

al, sto se psihopata tice, mislim da oni sto su u stanju muciti zivotinje nesto najgore sto postoji na ovom svijetu. Ja se sjecam da sam ko mali pogodio gloluba prackom i dan danas se tog sjecam i zao mi bude (al mislim da je ostao citav :zubati ).

S druge strane mogu covjeka i ciglom pa mi nece biti krivo. :kava

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 16:05 

"RANIJE je pokušavao upasti i kod kardinala Puljića. Valjda je dolazio i ranije. Kažu da je o tim njegovim pokušajima sve znala i SIPA. Šteta da nitko nije reagirao ranije i da ga smjeste na neko liječenje", objavile su danas Nezavisne novine nepoznate detalje o 43-godišnjem Sakibu Baliću iz Konjica, bivšem pripadniku HOS-a koji se jučer zapalio ispred zgrade Veleposlanstva Hrvatske u Sarajevu.

Podsjetimo kako je Balić jučer, prema izjavama svjedoka, došao pred vrata Veleposlanstva te se polio benzinom i zapalio. O motivima, se za sada tek nagađa, a jedna od verzija kaže da su mu je hrvatsko veleposlanstvo uskratilo nekoliko molbi.

Tražio je da ga netko primi?

"On je navodno sudjelovao u Domovinskom ratu u Hrvatskoj. Tražio je da ga netko primi u Veleposlanstvu. Tražio je neka svoja prava i pomoć. Navodno, ovi iz Veleposlanstva su ga 'otkačili'. Tada je uzeo malu bocu, od pola litra, polio se, valjda benzinom, i zapalio se. Kolege su odmah pritrčale i ugasile vatru, ali ipak ne tako brzo da ostane neozlijeđen", kazao je jedan od policajaca za Nezavisne novine.

Zanimljivo je kako je Balić nedavno ispričao svoju priču za "Nezavisne novine", a spomenuo se sudjelovanja u ratnim zločinima nad Srbima u Pazarićima, kod Hadžića.

Odbio strijeljati srpske civile?

"Prema njegovim riječima, on je u proteklom ratu bio u sastavu HOS-a, te je zajedno sa svojim suborcima odbio strijeljati srpske civile u selu Ferhatlije, kod Konjica", pišu Nezavisne novine dodajući da je Balić potvrdio da je sudjelovao ubojstvu jednog srpskog civila.

Balić je tada kazao da je za vrijeme Domovinskog rata bio dobrovoljac HOS-a, a da se nakon završetka rata u Hrvatskoj u okviru HOS-a borio u BiH.

"Kazao je i da je nakon rata zaboravljen i od BiH i od Hrvatske, te da u Konjicu živi kao propali slučaj", pišu Nezavisne novine.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 16:07 

dudu je napisao/la:
čovjek se borio za krive ideale, HOS-ovci su jednostavno ispali jedini gubitnici u BIH. pitam se samo kakav mu je ratni put nakon što je HOS utopljen u HVO, s obzirom da kao branitelj ipak ima određena prava. nije se valjda skinuo u sred rata.

mislio sam da Hosovci imaju jednaka prava tj prava na penzije i ratni staz isto ko HV I HVO

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 16:11 

Bez obzira na njegovu vojnicku proslost, zalosna je cinjenica da jedna ljudska osoba dodje u situaciju napraviti tako nesto.Cak i da je bio psihicki nestabilan takvim ljudima se takodje mora obezbijediti svaka moguca lijecnicka pomoc.
Ostaviti ih prepustenim samim sebi nije nikakvo rijesenje, kako za njih tako i za drustvo i okolinu.Danas je pokusao uciniti nesto sam sebi, ko zna sto mu vec sutra moze pasti na um da pokusa i koga da ugrozi.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 16:23 

emt je napisao/la:
Bez obzira na njegovu vojnicku proslost, zalosna je cinjenica da jedna ljudska osoba dodje u situaciju napraviti tako nesto.Cak i da je bio psihicki nestabilan takvim ljudima se takodje mora obezbijediti svaka moguca lijecnicka pomoc.
Ostaviti ih prepustenim samim sebi nije nikakvo rijesenje, kako za njih tako i za drustvo i okolinu.Danas je pokusao uciniti nesto sam sebi, ko zna sto mu vec sutra moze pasti na um da pokusa i koga da ugrozi.

A nemožemo mi znat šta se dešava u njegovoj glavi i kako je u njegovoj koži pa da se odlučio za tako strašan čin .
Ja sam za to da mu se omoguće prava koji ima svaki Hrvatski Branitelj.Sudjelovao je u Domovinskom Ratu na našoj strani u RH pa poslije u BiH ,jedino se nadam da nije poslije raspuštanja HoS-a sudjelovao u kakvim napadima na Hrvate u Srednjoj Bosni jer onda ne zaslužuje nikakva prava.
Sramota je da ima toliko lažnih invalida koji hodaju po kladionicama ,kafanama ,a ovakvi ljudi moraju se palit da bi privukli pažnju na sebe i dobili neka prava.
Sve u svem dobro je što je ovo izašlo u medije ,jer će se ovaj slučaj brže riješit kao i svaki koji bude medijski eksponiran.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 16:34 

Je, brže će se sad riješiti. Dobit će optužnicu za ubojstvo onog jednog civila.
Bolje mu da je miran bio.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 16:57 

BBC je napisao/la:
Je, brže će se sad riješiti. Dobit će optužnicu za ubojstvo onog jednog civila.
Bolje mu da je miran bio.

Tu se zajebo,u pravu si.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 01:56 

Kučukalić: Dogodit će se i treće samospaljivanje!

Neuropsihijatar prof. dr. Abdulah Kučukalić objašnjava za naš list da je u BiH spaljivanje, kao brutalan pokušaj samoubistva, bilo praktično nepoznato.

- Nije to bio stil naših ljudi. Obično je bilo riječi o oduzimanju života vatrenim oružjem ili vješanjem. Međutim, ovom slučaju prethodio je još jedan koji se nadavno dogodio (Sabahudin Ćosić, op. a.). Riječ je o negativnom modelu koji osobe u sličnoj situaciji kopiraju i koji postaje stereotip, naročito ako ishod bude pozitivno rješenje problema. Predviđam da će se u skorijoj budućnosti ponoviti i treće samospaljivanje - govori Kučukalić.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 14:57 

Hrvatska je rekla svoje o ovome. Jasno i glasno. HOS nije priznata komponenta hrvatske vojske.
I ovakvim činom se ne mogu mijenjati zakoni republike Hrvatske.

Kad se izliječi neka se obrati efendiji Ceriću.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 17:05 

kolko znam HOSOVCI imaju priznat status neznam valjda jer je vecina njih kasnije presla u HV IL HVO posto su to bili dobri vojnici

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 22:18 

HOS-ovci imaju priznat status...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 08 sij 2012, 22:21 

Nema ovaj. Bio je u drugoj državi na boračkoj mirovini i automatski više nikada nema pravo na hrvatsku.
Izabrao je loše u početku. Sad je može tražiti samo od Sarajeva.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 57 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: