HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 vel 2026, 19:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 83 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Homoseksualnost
PostPostano: 06 sij 2012, 14:18 

Evo nesto jako poznato vjerovatno svima, a tice se bioloskih roditelja odnosno oca...Covjeka koji bi trebao biti uzor svom djetetu.Povezanost izmedju oca i kceri, u gotovo svim obiteljima je nesto ekstra, no kako ovoga covjeka nazvati nego monstrumom.

Josef Fritzl (73) iz austrijskoga gradića Amstettena je vlastitu kćer Elisabeth (42) držao zatočenu u podzemnim prostorijama 24 godine. Elizabeth je počeo seksualno zlostavljati kada je imala 11 godina. u 18. godini ju je zatočio u podzemnim prostorijama kuće i nastavio sa silovanjima. Elisabeth je rodila 7 djece, od kojih je jedno umrlo, a troje takođe živjelo u zatočeništvu.Prema trenutnom toku istrage, zločinceva supruga, kao i djeca koja su živjela u stanu, nisu imali nikakvog kontakta sa zatočenicima. Podrum je važio kao "tabu" u porodici, i ulaz je bio zaštićen elektronskim kodom.

Policija je slučaj otkrila kada je prošle sedmice u bolnicu stigla 19-godišnja Kirsten, jedna od kćeri zatočene Elisabeth i njenog oca. Ona je s dva brata u dobi od 18 i 5 godina od rođenja bila zatočena u podrumu s majkom. Djevojka je u bolnici ubrzo pala u komu te kako liječnici nisu znali što joj je, zatražili su historiju bolesti u porodici. Nisu mogli doći do majke, pa su je pokušali naći pomoću policije. Policajci su jučer poslijepodne pronašli Elisabeth iscrpljenu, ali u stabilnom stanju. Stavljena je pod nadzor liječnika i psihijatara.

Otac ju je 1984. prijavio kao nestalu, i dok su ljudi širom austrije saosjećali sa porodicom kojoj je kćer nestala, glava porodice je je tu istu kćer neprekidno silovala. 24 godine.

Izvor: Der Standard

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 14:19 

Citat:
1.Naravno da ne mogu napraviti dijete, ali takodje ih ne mozes zakonski spirjeciti ni da ga imaju (zamjenske majke, banke sperme za zene i sl )Rekla sam vec.
2.Ne vidim zasto bi zena homoseksualnih sklonosti bila losija majka Sonja ?Ili neodgovorna osoba ?Uostalom ne mora otac biti nepoznati donator, moguce je taj postupak obaviti sa prijateljem, poznanikom i sl..
3.Neodgoj da, ali ne mora znaciti dakle da ce te drustvo osudjivati SAMO ako imas dvije mama ili tate.Ili ismijavati.Po meni je bitnije usaditi djetetu osjecaj za borbu i opstanak.U bilo kojoj zivotnoj prilici.
4.Da stub drustva...i u odrasloj zivotnoj dobi, stub sigurnosti.
5.Po meni homoseksualnost nije bolest.Dakle ne vidim zasto bi dijete po toj teoriji odrastalo u nezdravoj obitelji ili sredini.

Emt,ponavljaš pitanja na koja sam ti već odgovorila..

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 14:34 

Crvena Sonja je napisao/la:
Citat:
1.Naravno da ne mogu napraviti dijete, ali takodje ih ne mozes zakonski spirjeciti ni da ga imaju (zamjenske majke, banke sperme za zene i sl )Rekla sam vec.
2.Ne vidim zasto bi zena homoseksualnih sklonosti bila losija majka Sonja ?Ili neodgovorna osoba ?Uostalom ne mora otac biti nepoznati donator, moguce je taj postupak obaviti sa prijateljem, poznanikom i sl..
3.Neodgoj da, ali ne mora znaciti dakle da ce te drustvo osudjivati SAMO ako imas dvije mama ili tate.Ili ismijavati.Po meni je bitnije usaditi djetetu osjecaj za borbu i opstanak.U bilo kojoj zivotnoj prilici.
4.Da stub drustva...i u odrasloj zivotnoj dobi, stub sigurnosti.
5.Po meni homoseksualnost nije bolest.Dakle ne vidim zasto bi dijete po toj teoriji odrastalo u nezdravoj obitelji ili sredini.

Nisam te pitala, samo sam dala svoje vidjenje na tvoje konstatacije u predhodnom postu.Jedino pitanje koje sam ti postavila glasi "zasto bi majka homoseksualnih sklonosti bila losija ili neodgovornija u odnosu na majku koja zivi u braku sa muskarcem "?Svjesna si cinjenice da muskarac ne mora u braku uvijek biti i bioloski otac djetata..

Znam milion slucajeva gdje je upravo ocuh, jedan od krivaca losih odnosa unutar porodice...

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 14:47 

emt je napisao/la:
Crvena Sonja je napisao/la:

Nisam te pitala, samo sam dala svoje vidjenje na tvoje konstatacije u predhodnom postu.Jedino pitanje koje sam ti postavila glasi "zasto bi majka homoseksualnih sklonosti bila losija ili neodgovornija u odnosu na majku koja zivi u braku sa muskarcem "?Svjesna si cinjenice da muskarac ne mora u braku uvijek biti i bioloski otac djetata..

Znam milion slucajeva gdje je upravo ocuh, jedan od krivaca losih odnosa unutar porodice...

za ovo boldano..nemoj biti bezobrazna..
odgovor ti je ovdje...
Citat:
Vječito jedno te isto kao protuargument,djeca to prolaze u svojim biološkim obiteljima,pa tko to spori,to je problem društva i ne od jučer ili prekjučer,govorim općenito uz sve probleme koja napuštena djeca imaju ili zlostavljana djeca prolaze kroz djetinjstvo, treba im natovariti još i tu nerazumljivu zajednicu u kojoj imaš roditelja br.1 i br.2. pojašnjavanje što je ta zajednica ,koja u svoj biti ne može imati potomstvo (jedino ako se križa sa suprotnim spolom,tada može),pa onda stručne osobe s kojima će raditi bla bla ...bla
sve je to bez da ih itko išta pita...

ćao

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 14:53 

Nije mi namjera bila biti bezobrazna, to je jednostavo neko moje vidjenje, sa kojim ti ne moras da se slozis niti ga akceptiras.No ja i dalje stojim iza recenog.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 15:08 

lider30 je napisao/la:
Aztec je napisao/la:

Pa eto, to je zabrana... to je u biti diskriminacija i to tako ne bi bilo odrzivo... U BiH je zabrana braka i za homo parove. Kako je u RH ne znam.

Mislim da podlijeze incest kazni. Al u svakom slucaju je drustveno apsolutno neprihvatljiv. A imamo kao i kod homica, dvije odrasle osobe koje u taj odnos stupaju svojom voljom bez da ikom nanose stetu.

Pola zakona i propisa je neka vrsta diskriminacije. Diskriminacija je da gimnaziju mogu upisati samo ovi s visokim prosjekom ocjena, diskriminacija je i sada da mora par biti čist k'o suza za usvajanje djece, pa masu ostalih propisa, koji imaju kriterije u sebi.
Društvo počiva na tome, da ne može svatko svugdje i kako hoće.

Ma i nije diskriminacija bas to sto ti navodis... recimo, sto se ocjena tice, svi imaju isti startni polozaj i na osnovu svojih zasluga i truda upisuju... isto za usvajanje, naravno da ne smije imati poroke i sl... Ovo bi bila diskriminacija... mislim, dalo bi se sad o tom raspravljati...

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 15:09 

Homicima ni pod koju cijenu ne treba dati djecu. nek si uzmu psica.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 06 sij 2012, 16:43 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
dudu je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Pa ogromna većina pedofila je heteroseksualna, nepošteno je iz neznanja to pripisivati homoseksualizmu. Baš me zanimalo kakve su brojke po tom pitanju, i evo šta kaže istraživanje:

S obzirom da je po nekim procjenama 10% pedera, to je taman proporcionalno.

Mislim da je taj dojam da su pedofili ujedno i pederi došao zbog medijskog napuhavanja i guranja u prvi plan procesa protiv svećenika pedofila, no po meni svećenička populacija definitivno nije reprezentativni uzorak stanovništva.
S obzirom da se radi o ljudima koji su se s lakoćom odrekli života sa ženama, očito mnogima od njih to i nije tako teško palo, a dobili su za zamjenu život s muškarcima u sjemeništima i samostanima, a još što iz priča znam koliko je po sjemeništima gayeva, ne želim da drmnem postotak koliko mislim da je gayeva među svećenicima da se neki konzervativci ne bi sablaznili. :zubati

to je njihova propaganda, stvarna brojka je između 1 i 2% populacije.

I ja sam uvjeren da ne prelazi 5% udio osoba homoseksualne orijentacije u ukupnoj populaciji. Neke procjene od 10% mi izgledaju nevjerojatno mnogo i ne korespondiraju sa stvarnošću.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 83 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: