|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 91 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
tulove grede
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 11 stu 2011, 06:39 |
|
|
Eto dokle je doslo kad jedan internet ratnik uzima sebi za pravo objasnjavati nama kako je bilo. Nama hosovcima koji smo se borili i u BiH i u Hrvatskoj. Pa eto, de objasni ako nije problem.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 11 stu 2011, 11:27 |
|
|
pa ti znas kako je bilo,kakvo objasnjavanje
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
tulove grede
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 11 stu 2011, 11:39 |
|
|
pagan je napisao/la: ja ne vjerujem da HOS-ovci iz hrvatske kuze razliku izmedju HOS-a u bih i hr...... odnosno kako smo umalo presvuceni od muslimana zarad HOS-a Nije bilo velike razlike izmedju HOS-a u BiH i HOS-a u Hrvatskoj. Hosovci iz Hrvatske su ratovali u BiH kao sto su hosovci iz BiH isli u Hrvatsku. Zapovjednistvo je svima bilo u Senoinoj. Ubijali su nas i radili nam o glavi i u Hrvatskoj i u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 11 stu 2011, 11:46 |
|
|
tulove grede je napisao/la: pagan je napisao/la: ja ne vjerujem da HOS-ovci iz hrvatske kuze razliku izmedju HOS-a u bih i hr...... odnosno kako smo umalo presvuceni od muslimana zarad HOS-a Nije bilo velike razlike izmedju HOS-a u BiH i HOS-a u Hrvatskoj. Hosovci iz Hrvatske su ratovali u BiH kao sto su hosovci iz BiH isli u Hrvatsku. Zapovjednistvo je svima bilo u Senoinoj. Ubijali su nas i radili nam o glavi i u Hrvatskoj i u BiH. da to stoji,radili su svugdje hos-u o glavi.... ali ne samo hos-u,nego i drugim postrojbama iz razlicitih namjera
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
neo
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 12 stu 2011, 18:25 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2009, 21:30 Postovi: 452 Lokacija: desno kod placa
|
HOS u tomislavgradu je ukomponiran u sastav HVO-a
takoreci od samoga pocetka rata
_________________ Gotovina i Markač Hrvatski heroji domovinskog rata, p.
|
|
Vrh |
|
|
satnikray
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 12 stu 2011, 21:51 |
|
|
neo je napisao/la: HOS u tomislavgradu je ukomponiran u sastav HVO-a
takoreci od samoga pocetka rata Mislim (jer neznam točno kada nisam svudgje bilo) da je to uglavno svugdje bilo tako, jer HOS u RH je ono što je mogao od oružje slao dole u BiH, ali dalje od logistika mislim da sve postojbe HOSa su bili manje više ovisno o HVO kao što je to bilo i u RH...
_________________ Zauvjek će živjeti, Hrvatski ratnici! ZDS - BOG i HRVATI!
|
|
Vrh |
|
|
SSlavonac
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 11 sij 2012, 03:27 |
|
|
HOS službeno nije postojao, tu ne pomaže ni samozapaljenjeČetrdeset trogodišnji Sakib Balić iz Konjica, bivši pripadnik HOS-a, koji se zapalio u četvrtak ispred Hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu, namjeravao je tražiti hrvatsku vojnu mirovinu. U medijskim napisima konstatira se da se Balić već više puta pisano obraćao hrvatskom veleposlanstvu, te da ga je i posjećivao tražeći svoja braniteljska prava, a što u Veleposlanstvu za “Slobodnu” energično demantiraju. Odbijen zahtjev - Balić se nikada nije obratio Veleposlanstvu pisano, niti je od nas tražio posredovanje za neka svoja prava. To smo utvrdili uvidom u evidenciju posjetitelja Veleposlanstva. Balićevo ime nismo pronašli među posjetiteljima, nismo ga pronašli ni u registru pošiljki upućenih Veleposlanstvu. Njegovo ime u Veleposlanstvu registrirano je samo u formi uručivanja pismena, odnosno prosljeđivanja pismena. Naime, u studenom prošle godine dobili smo pismeno Upravnog suda Republike Hrvatske koje smo trebali proslijediti Ministarstvu vanjskih poslova BiH da ga uruči Sakibu Baliću. Pretpostavljamo da mu je uručen odgovor i da je bio nezadovoljan njegovim sadržajem, odnosno da nije dobio pravo koje je tražio, te da je zbog tog došao prosvjedovati, kažu nam u Hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu. Prepričavaju nam da je Balić, u pratnji dvojice policajaca iz osiguranja štićenih objekata, u 13.50 pozvonio na velika ulazna vrata Veleposlanstva tražeći da razgovara s ministrom. -Nerazumno je govorio, nismo znali što želi, pa se naš uposlenik spustio do vrata da vidi što traži. Kako je tražio i dalje razgovor s ministrom, naš djelatnik mu je kazao da je to u zgradi nasuprot. Kazao mu je i ako je hrvatski građanin da se obrati u Konzularni odjel od 9 do 11 sati. Balić je potom iz džepa izvadio polulitarsku bočicu od sprajta, polio se i zapalio, prepričavaju nam u Veleposlanstvu, pitajući se kako se uspio tako zapaliti u nazočnosti dvojice policajaca. A u Federalnoj upravi policije, koja se nalazi nasuprot Hrvatskom veleposlanstvu, ističu da je njihov policajac ugasio požar na Baliću svojom policijskom jaknom te da su pozvali Hitnu pomoć. Ističu da je uvidom u medicinsku dokumentaciju utvrđeno da je Balić psihički bolesnik te da će nakon što mu se zacijele rane od opeklina biti prebačen na psihijatrijsko liječenje. Balić je policajcima na osiguranju kazao da je dobio odbijenicu za hrvatsku vojnu mirovinu, a na koju, po njegovu mišljenju, ima pravo. No, Balić nije hrvatski državljanin, a HOS se ne priznaje kao regularna hrvatska vojska, pa ni teoretski nije mogao dobiti pozitivno rješenje za svoj zahtjev. A ni samospaljivanjem ne može promijeniti zakonske propise. izvor: http://www.slobodnadalmacija.hr/BiH/tab ... fault.aspx
_________________ Ja ne cijenim toliko svoju glavu da bih strahovao za nju,niti mi je život bio toliko sladak da bi žalio za njim.-Ante Bruno Bušić
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 11 sij 2012, 10:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25660 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
SSlavonac je napisao/la: u 13.50 pozvonio na velika ulazna vrata Veleposlanstva tražeći da razgovara s ministrom. -Nerazumno je govorio, nismo znali što želi, pa se naš uposlenik spustio do vrata da vidi što traži. Kako je tražio i dalje razgovor s ministrom, naš djelatnik mu je kazao da je to u zgradi nasuprot. Nije valjda da se spalio pred pogrešnom zgradom?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 11 sij 2012, 11:22 |
|
|
...najbolje bi bilo da se svi pripoje ABiH!
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 11 sij 2012, 11:25 |
|
|
Zastrasujuca je cinjenica, da su se udruge ralile toliko da vise i ne postoje (udrga HOS,RVI,Logorasi,VP,maloljetnih...). Ovo je osnovni problem kako u RH tako i u BiH, jer da su jedinstveni i sa tolikim clanstvom budite uvjereni da se stvari nebi desavale na ovakav nacin. Zamislite da se na nekom skupu pojavi npr.5000 pripadnika raznih postrojbi (mislim na hrvatske) i da izidu sa svojim zahtjevima pri tome eksplicitno traze provedbu! Pa u SA se skupi 2000 boraca i ovi se odma ukenjaju u gace i obezbjede sretstva.
Iz iskustva znam da su pripadnici HOS-a dobri momci!
|
|
Vrh |
|
|
SSlavonac
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 11 sij 2012, 23:41 |
|
|
Sarajevo zbog hrvatskog grba zabranilo spomenik
Više od četiri godine pokušava se dobiti dozvola za gradnju spomenika poginulim pripadnicima HVO-a u Sarajevu
Više od četiri godine su prošle otkako su čelnici Koordinacije udruga HVO-a Grada Sarajeva i Sarajevske županije donijeli odluku o gradnji spomen obilježja poginulim pripadnicima HVO brigade Kralj Tvrtko.
Prošlo 5600 branitelja
Kroz brigadu je, kaže Mladen Rudež dopredsjednik Udruge HVO Novi Grad, prošlo 5600 branitelja svih nacionalnosti, a 102 pripadnika su poginula braneći Sarajevo i BiH. Među njima je 13 pripadnika drugih nacionalnosti. “Pripadnici brigade Kralj Tvrtko držali su neke od najtežih crta obrane, prema Stupu i Otesu te kod Mašinskog fakulteta, prema Grbavici. Da nismo uspjeli zadržati ove pozicije Sarajevo bi bilo presječeno, a nakon toga i vrlo lako bi palo u ruke agresoru, kaže Rudež. Po njegovu, i mišljenju bivših pripadnika brigade te njihovih obitelji i prijatelja, brigada HVO-a Kralj Tvrtko dala je nemjerljiv doprinos obrani Sarajeva i BiH. Međutim, ovaj doprinos danas mnogi negiraju jer više od četiri godine udruge HVO-a Sarajeva bezuspješno pokušavaju dobiti dozvolu za gradnju spomen obilježja poginulim pripadnicima HVO brigade Kralj Tvrtko. Konkretnog odgovora na njihove brojne upite Općini Novo Sarajevo nema. Naime, namjera udruga je podići spomenik pokraj crkve Presvetog Trojstva gdje se bivši pripadnici brigade okupljaju na obljetnicu brigade kao i druge značajne datume. Jedini odgovor kojeg su dobili jest da nadležnima smeta šahovnica koja bi bila istaknuta na spomeniku. - Mi od šahovnice i obilježja brigade koje je ujedno i obilježje hrvatskog naroda, odustati nećemo. Spremni smo prihvatiti i drugu lokaciju, važno je da spomenik bude na vidnom i lijepom mjestu, čak smo spremni i prihvatiti i ideju o gradnji zajedničkog spomen obilježja svim braniteljima Sarajeva, ali da na njemu uz obilježja brigada Armije BiH bude i obilježje naše brigade Kralj Tvrtko“, pojasnio nam je Vlatko Pešikan, glavni tajnik Udruge umirovljenih hrvatskih branitelja Sarajevske županije.
Branili svoj grad
Spomenik s obilježjima brigade Kralj Tvrtko najviše bi značio obiteljima poginulih. Potvrdila nam je to Hafiza Fabijani, majka Zlatka Fabijanija koji je 1995. godine poginuo kao pripadnik brigade HVO-a Kralj Tvrtko. - Moj se sin borio u odori s tim obilježjem i ja sam ponosna na to, bez obzira na sve neugodnosti koje sam doživljavala i u ratu i danas. U ratu su mi sina svakako nazivali, a ni danas mi nije lako kada kažem da je bio u HVO-u iako je bio častan i pošten mladić spreman braniti svoj grad i državu, kaže Hafiza Fabijani. Radmila Cenčić, predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Sarajevske županije kao primjer međusobnog uvažavanja i tolerancije pripadnika drugih naroda navodi odluku vlasti u Zagrebu da se u glavnom gradu Hrvatske podigne spomenik Bošnjacima koji su poginuli u obranu Hrvatske. - To je jedan uistinu lijep primjer kojeg bi trebale slijediti i vlasti u Sarajevu. Mi smo ovdje konstitutivan narod i nemaju nam se pravo osporiti zasluge u obrani Sarajeva, kaže Radmila Cenčić, čiji je suprug Ivan Cenčić, također poginuo tijekom opsade Sarajeva kao pripadnik brigade Kralj Tvrtko. Čelnici Udruga HVO-a Grada Sarajeva i Sarajevske županije ogorčeni su na odnos političara, prije svega hrvatskih prema poginulim pripadnicima brigade jer se za gradnju spomenika ne zauzimaju dovoljno. Kažu, spomenik bi se lako mogao izgraditi da je samo malo dobre volje. Ovako, prije hrvatskih branitelja spomen obilježje dobili su i Romi koji su branili Sarajevo. - Nije nam namjera osporiti pravo Romima da dobiju spomenik. Naprotiv, pozdravljamo takvu odluku, ali nam nije jasno zašto se nama Hrvatima isto to pravo osporava, a konstitituvan smo narod u BiH, zaključuje Vlatko Pešikan.
izvor:http://www.braniteljski-portal.hr/sadrzaj/hrvatska/13821
_________________ Ja ne cijenim toliko svoju glavu da bih strahovao za nju,niti mi je život bio toliko sladak da bi žalio za njim.-Ante Bruno Bušić
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 11 sij 2012, 23:46 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Bilo ti je već riječi o tome na drugoj temi...
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
DaNi
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 12 sij 2012, 09:55 |
|
|
A zasto G-din Balic nije mirovinu trazio od Armije BiH? zar nije Alija proglasio HOS jedinom legalnom vojskom Hrvatskog naroda u BiH jos tamo rane 1993 kad vise u HOSu i nije bilo Hrvata? i ovaj HOSovac iz Konjica je bio u Muderizovim specijalcima, najbolje bi bilo jos od Hrvata da trazi mirovinu. Njihovo licemjerje ne poznaje granice!
|
|
Vrh |
|
|
atila
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 12 sij 2012, 10:45 |
|
|
To haslo Hrvatska do drine,to moze izmisliti idiot.Sta mi imamo radit u tim vukojebinama.Nemozemo da naselimo,Drvar,Glamoc,a isli bi na Drinu.Nek svako zivi na svom,i mirna Bosna.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 12 sij 2012, 15:11 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
atila je napisao/la: To haslo Hrvatska do drine,to moze izmisliti idiot.Sta mi imamo radit u tim vukojebinama.Nemozemo da naselimo,Drvar,Glamoc,a isli bi na Drinu.Nek svako zivi na svom,i mirna Bosna. Zapravo možemo ,nego nas je protjeralo odatle . Ali slažem se s ovim drugim dijelom .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
SSlavonac
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 13 sij 2012, 01:26 |
|
|
atila je napisao/la: To haslo Hrvatska do drine,to moze izmisliti idiot.Sta mi imamo radit u tim vukojebinama.Nemozemo da naselimo,Drvar,Glamoc,a isli bi na Drinu.Nek svako zivi na svom,i mirna Bosna. Bila bi zajednička federacija s Muslimanima, danas nebi bilo RS, tko zna bili bilo srba toliko u Bosni, naravno da je HOS vodio glavnu rieć, tj Paraga.
|
|
Vrh |
|
|
atila
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 13 sij 2012, 11:07 |
|
|
Imas sada federaciju sa njima,i da nema srba nebismo ni postojali u Bosni.Pomisli kakva bismo tada imali prava.Mi smo im trebali da pokazu svjetu ,kako srbi napadaju druga dva naroda ,u Bosni.Da su oni ti nedobri.Nisu racunali na Tihica ,srpskoga igraca i Lagumdziju,jad od covjeka.Pogledaj film ,kada je Kukanjac zarobio Aliju i njega.To je tip bez jaja imorala.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 13 sij 2012, 11:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76383 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
SSlavonac je napisao/la: atila je napisao/la: To haslo Hrvatska do drine,to moze izmisliti idiot.Sta mi imamo radit u tim vukojebinama.Nemozemo da naselimo,Drvar,Glamoc,a isli bi na Drinu.Nek svako zivi na svom,i mirna Bosna. Bila bi zajednička federacija s Muslimanima, danas nebi bilo RS, tko zna bili bilo srba toliko u Bosni, naravno da je HOS vodio glavnu rieć, tj Paraga. Jebla te Federacija s Muslimanima i Paraga.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 13 sij 2012, 12:05 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: SSlavonac je napisao/la: Bila bi zajednička federacija s Muslimanima, danas nebi bilo RS, tko zna bili bilo srba toliko u Bosni, naravno da je HOS vodio glavnu rieć, tj Paraga.
Jebla te Federacija s Muslimanima i Paraga. Molim lijepo Robi . ******** a ne Federacija .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
muslimanka
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 13 sij 2012, 19:58 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Jebla te Federacija s Muslimanima i Paraga.
Molim lijepo Robi . ******** a ne Federacija . cega ba?Haj napusti forum
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 13 sij 2012, 21:12 |
|
|
muslimanka je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Molim lijepo Robi . ******** a ne Federacija . cega ba?Haj napusti forum Reči ću samo uvodne riječi jedne pjesme tebi trollu , a onda ignore : Da zna bula kakva je slanina ....... Sam/sama nastavi .
|
|
Vrh |
|
|
stojan_bakovic
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 13 sij 2012, 21:16 |
|
Pridružen/a: 20 pro 2011, 18:08 Postovi: 175 Lokacija: SRPSKA SREBRENICA
|
Zadar1993 je napisao/la: muslimanka je napisao/la: cega ba?Haj napusti forum Reči ću samo uvodne riječi jedne pjesme tebi trollu , a onda ignore : Da zna bula kakva je slanina ....... Sam/sama nastavi . nebi nikad ljubila turčina...........kume zadro joj ga ti
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 13 sij 2012, 21:19 |
|
|
stojan_bakovic je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Reči ću samo uvodne riječi jedne pjesme tebi trollu , a onda ignore : Da zna bula kakva je slanina ....... Sam/sama nastavi . nebi nikad ljubila turčina...........kume zadro joj ga ti Nego što kume živio ti meni
|
|
Vrh |
|
|
SSlavonac
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 13 sij 2012, 21:58 |
|
|
atila je napisao/la: i da nema srba nebismo ni postojali u Bosni.k Vjerovatno, zato nas i nema više u RS.... Zar si zaboravio 81. srušenu crkvu u svojoj biskupiji i 220 000 protjeranih Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
stojan_bakovic
|
Naslov: Re: HOS u sklopu HVO ili samostalno u B.i.H. Postano: 13 sij 2012, 22:10 |
|
Pridružen/a: 20 pro 2011, 18:08 Postovi: 175 Lokacija: SRPSKA SREBRENICA
|
SSlavonac je napisao/la: atila je napisao/la: i da nema srba nebismo ni postojali u Bosni.k Vjerovatno, zato nas i nema više u RS.... Zar si zaboravio 81. srušenu crkvu u svojoj biskupiji i 220 000 protjeranih Hrvataiz rs je protjerano oko 150 000 Hrvata a iz srednje bosne oko 100 000
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|