|
|
Stranica: 1/8.
|
[ 176 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
koska
|
Naslov: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:08 |
|
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:24 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Čemu otvaranju nove teme kad već ima postojeća o grafičkim radovima. Ovaj orao na grbu RS više podsjeća na onog poljskog nego na srpskog orla. I ne znam šta će uopće ljiljani i šahovnica na grbu RS. NIti mi je ova kruna jasna na grbu Federacije. Ali sve u svemu domišljat si šta jest jest...
Uglavnom sadašnji grb RS je navodno prihvatljiv dok grb Federacije iz Boga pitaj kojeg razloga nije. Ne znam čemu potreba za novim grbovima uopće.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:27 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
NoviSeer je napisao/la: Ovaj orao na grbu RS više podsjeća na onog poljskog nego na srpskog orla. Meni to izgledao kao roda.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:29 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
mario_cro je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Ovaj orao na grbu RS više podsjeća na onog poljskog nego na srpskog orla. Meni to izgledao kao roda. Vidiš možda bi upravo te neke neutralne životinje mogle poslužiti za grb ove federalne tvorevine. Kao npr. roda, čaplja, majmun i tako to.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:32 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
NoviSeer je napisao/la: mario_cro je napisao/la: Meni to izgledao kao roda. Vidiš možda bi upravo te neke neutralne životinje mogle poslužiti za grb ove federalne tvorevine. Kao npr. roda, čaplja, majmun i tako to. Lijan bi sigurno glasao za kravu
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:38 |
|
|
MRSHO je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Vidiš možda bi upravo te neke neutralne životinje mogle poslužiti za grb ove federalne tvorevine. Kao npr. roda, čaplja, majmun i tako to. Lijan bi sigurno glasao za kravu Evo ovo je odlična ideja za federaciju. Trokut koji predstavlja tri strane, tri naroda u neutralno crveno-žutoj boji (ne predstavlja nikoga) a u sredini životinja koja je prihvatljiva za sva tri naroda. A ovakav grb bi odmah pojašnjavao strancima u kakvu državu ulaze.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:38 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Meni to izgledao kao roda. I meni
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:40 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
NoviSeer je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Lijan bi sigurno glasao za kravu http://www.featurepics.com/FI/Thumb300/20100331/Cow-Sign-1500267.jpgEvo ovo je odlična ideja za federaciju. Trokut koji predstavlja tri strane, tri naroda u neutralno crveno-žutoj boji (ne predstavlja nikoga) a u sredini životinja koja je prihvatljiva za sva tri naroda. A ovakav grb bi odmah pojašnjavao strancima u kakvu državu ulaze. Ahahaa, najbolje utemeljen prijedlog ever!!!
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:43 |
|
|
koska je napisao/la: Grb RS Gospodine Koska, ne ulazeći u bilo šta drugo, cijenim vaš trud ali ipak, dvoglavog orla ste trebali prenijeti sa današnjeg srpskog grba.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:51 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Lijan bi sigurno glasao za kravu Za kravu .. Ta ti je dobra !
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59814 Lokacija: DAZP HQ
|
Agathonikos je napisao/la: Gospodine Koska, ne ulazeći u bilo šta drugo, cijenim vaš trud ali ipak, dvoglavog orla ste trebali prenijeti sa današnjeg srpskog grba. jel to taj novi papagaj na kojeg se svi žale?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:56 |
|
|
dudu je napisao/la: jel to taj novi papagaj na kojeg se svi žale? Izgleda ko da ga neko šakom u kljun opalio
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 15:59 |
|
|
hehe Kapiram da neko ima nekakve kockice za grb pa ima malih problema sa grbom koji izgleda neuporedivo ljepši od njegovog Ma šalim se, jelte
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 16:00 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: hehe Kapiram da neko ima nekakve kockice za grb pa ima malih problema sa grbom koji izgleda neuporedivo ljepši od njegovog Ma šalim se, jelte Malo šale nikom ne škodi Gospodine Aga
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 16:01 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Malo šale nikom ne škodi Gospodine Aga Apsolutno, gospodine Mario
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 16:04 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: hehe Kapiram da neko ima nekakve kockice za grb pa ima malih problema sa grbom koji izgleda neuporedivo ljepši od njegovog Ma šalim se, jelte to je subjektivan stav, u globalu te pernate životinje su prisutne na grobovima makar 50 zemalja u svijetu, a u samoj Europi ih makar 10, ako ne više. naš grb je ipak nešto drugo, bog sami zna koje mu podrijetlo i kakva se priča krije iza njega. savršen u svojoj jednostavnosti, pogotovo za 21. stoljeće.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 16:11 |
|
|
dudu je napisao/la: savršen u svojoj jednostavnosti, pogotovo za 21. stoljeće. Ako je cilj jednostavnost, onda ga je najbolje i najjednostavnije neimati OK, svakom svoje neka bude najljepše i to bi bilo to
|
|
Vrh |
|
|
TGrad
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 16:18 |
|
|
ovo je stari ali je odlukom Ustavnog suda BiH 28. siječnja 2007. grb i zastava Federacije BiH stavljeni su izvan snage jer ne predstavljaju sva tri konstitutivna naroda u BiH. dakle za ******** se trenutno koristi isto ovaj koliko sam ja skuzio stari grb RS Ustavni sud Bosne i Hercegovine se izjasnio protiv upotrebe grba Republike Srpske, proglasivši ga neustavnim, pa je uredbom Vlade Republike Srpske od 16. juna 2007. godine, umesto grba u upotrebi bio amblem Republike Srpske novi grb RS sta je tu drugacije osim orla nemam pojma jer i taj ne predstavlja bas druga dva naroda.. kakvi grbovi svakako to niko nece prihvatit kao svoj..
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 16:20 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: dudu je napisao/la: savršen u svojoj jednostavnosti, pogotovo za 21. stoljeće. Ako je cilj jednostavnost, onda ga je najbolje i najjednostavnije neimati OK, svakom svoje neka bude najljepše i to bi bilo to nije toliko bitna jednostavnost, koliko prepoznatljivost. s hrvatskim grbom se s lakoćom može brandirat Hrvatska, druga je stvar što mi koristimo možda 10% potencijala, ali idemo u tom smjeru. Srbija je pokušala nešto s onim križem, recimo na dresu reprezentacije, ali to nije prepoznatljiv simobl Srbije, više ste izgledali kao reprezentacija Danske.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 16:21 |
|
|
Gospodin Koska je zaboravio postaviti i grb tzv. biH. Biće interesantno vidjeti i taj koloplet tronacionacionalnog. Postavite i njega, gospodine Koska
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 16:24 |
|
|
dudu je napisao/la: s hrvatskim grbom se s lakoćom može brandirat Hrvatska, druga je stvar što mi koristimo možda 10% potencijala, ali idemo u tom smjeru. Ja čak mislim da ste i prepretjerali u svemu tome Ne znam kako je sad ali godinama je bilo tako da ste na sve živo trpali te kockice pa je posmatraču sa strane to više izgledalo kao antibrend negoli brend
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 16:32 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: dudu je napisao/la: s hrvatskim grbom se s lakoćom može brandirat Hrvatska, druga je stvar što mi koristimo možda 10% potencijala, ali idemo u tom smjeru. Ja čak mislim da ste i prepretjerali u svemu tome Ne znam kako je sad ali godinama je bilo tako da ste na sve živo trpali te kockice pa je posmatraču sa strane to više izgledalo kao antibrend negoli brend to se može učiniti tebi koji najprije imaš averziju prema tome, a drugo i susjed si koji to više manje svako malo gleda, a drugo je kako stranac to doživljava, odnosno s kojom lakoćom povezuje određene simbole s Hrvatskom. to je pogotovo važno za ekonomsku aktivnost u budućnosti. hrvatska trobojnica ni po čem se ne ističe, jedna u moru s crven, bijeli, plavim vodoravnim crtama, ali grb je taj koji pravi razliku između slovačke, slovenske, srpske, nizozemske i ruske zastave. zamisli samo s kakvim mukama se stranci susreću. Slovenija Slovačka nije ni Srbija daleko od ove zbrke.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 16:54 |
|
|
dudu je napisao/la: to se može učiniti tebi koji najprije imaš averziju prema tome, a drugo i susjed si koji to više manje svako malo gleda, a drugo je kako stranac to doživljava, odnosno s kojom lakoćom povezuje određene simbole s Hrvatskom. Gospodine Dudu, kapiram ja da je Hrvatska kao mlada država imala i ima taj trip da se što brže i simbolički predstavi globalnom selu ali fora je u tome što je globalno selo zasićeno svim i svačim, što se nagledalo svega i svačega pa je taj pokušaj expresnog simboličkog naturanja male i u globalnim razmjerama nebitne Hrvatske pomalo i smiješno u svom komplexu male sredine koja se po svaku cijenu želi nametnuti oku žitelja globalnog svjetskog puka Mislim, shvatam ja to ali ipak...
|
|
Vrh |
|
|
SSlavonac
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 16:57 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: dudu je napisao/la: to se može učiniti tebi koji najprije imaš averziju prema tome, a drugo i susjed si koji to više manje svako malo gleda, a drugo je kako stranac to doživljava, odnosno s kojom lakoćom povezuje određene simbole s Hrvatskom. Gospodine Dudu, kapiram ja da je Hrvatska kao mlada država imala i ima taj trip da se što brže i simbolički predstavi globalnom selu ali fora je u tome što je globalno selo zasićeno svim i svačim, što se nagledalo svega i svačega pa je taj pokušaj expresnog simboličkog naturanja male i u globalnim razmjerama nebitne Hrvatske pomalo i smiješno u svom komplexu male sredine koja se po svaku cijenu želi nametnuti oku žitelja globalnog svjetskog puka Mislim, shvatam ja to ali ipak... Nije iztina, oni koji su nas gurali u Jugoslaviu, guraju nas i u EU. To nije volja Hrvatskog naroda, zato psst...
_________________ Ja ne cijenim toliko svoju glavu da bih strahovao za nju,niti mi je život bio toliko sladak da bi žalio za njim.-Ante Bruno Bušić
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH... Postano: 11 sij 2012, 16:58 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
A kakav je prijedlog novog grba BiH ? Ako bismo mogli dobiti odgovor od uvaženog pokretača teme ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Srpsčanin i 32 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|