|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 52 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Inkvizitor
|
Naslov: Josip Mlakić Postano: 07 svi 2009, 17:52 |
|
|
Autor romana "Kad magle stanu" "Živi mrtvi" po kojemu je snimljen istoimeni film, jedan od rijetkih a možda i jedini koji se bavi ratnom problematikom gledano iz našeg kuta. Ima dubine i humora uz neizbiježnu nostalgiju za nečim, malo bosanske naive pa čak i malo onoga "ko nas zavadi".
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 21 svi 2009, 09:24 |
|
|
Da li postoji još neko djelo da se bavi ratnim temama iz "našeg kuta" ?
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 21 svi 2009, 17:08 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 21 svi 2009, 18:17 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Da li postoji još neko djelo da se bavi ratnim temama iz "našeg kuta" ? Evo malo skromne samopromocije Roman "Strah od križa", čita se od unazad prema naprijed, od dna stranice prema vrhu, tako je posloženo jbg.. http://inkvizitor2002.blog.hr/
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 21 svi 2009, 18:19 |
|
|
To sam čitao poodavno , dok sam te skužio na forum.hr , pa da iskoristim priliku - od čega se oduzela ona vjeverica ?
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 21 svi 2009, 18:26 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: To sam čitao poodavno , dok sam te skužio na forum.hr , pa da iskoristim priliku - od čega se oduzela ona vjeverica ? od rakije..
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 21 svi 2009, 18:53 |
|
|
Šljive? pošalji je 'vamo na obuku...
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 23 svi 2009, 10:04 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3827 Lokacija: Nanya Lakes
|
Inkvizitor je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Da li postoji još neko djelo da se bavi ratnim temama iz "našeg kuta" ? Evo malo skromne samopromocije Roman "Strah od križa", čita se od unazad prema naprijed, od dna stranice prema vrhu, tako je posloženo jbg.. http://inkvizitor2002.blog.hr/Mogao si ovo i ponuditi nekoj izdavačkoj kući, meni (a i drugima) je bilo zanimljivo štivo pa mislim da si mogao probati nešto love izvući iz ovoga.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
DaNi
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 24 svi 2009, 00:28 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Da li postoji još neko djelo da se bavi ratnim temama iz "našeg kuta" ? Evo malo skromne samopromocije Roman "Strah od križa", čita se od unazad prema naprijed, od dna stranice prema vrhu, tako je posloženo jbg.. http://inkvizitor2002.blog.hr/Citao sam, i mogo bi se ti malo aktivirati pa da ovo ponudis nekome. Ozbiljno... A nije Mlakic ni toliko los mislim ak nista pokusava donekle stvari prikazati iz kuta obicnog covjeka, nisam primjetio u njega puno politiziranja( dakle ne mislim da pokusava biti neutralan, nego eto slicno tebi pokusava dati neku sliku sasvim obicnog covjeka koji nije uvucen u politiku, nego nekako vise razmislja o goloj egzistenciji tijekom tog perioda). A Zivi i Mrtvi je cini mi se jedini roman koji ne prikazuje Ustase kao one okorjele koljace, nego eto kao i ono sto jesu, neka postrojba za specijalne namjene(da ne duzim o ovome). ne kazem da ih je prikazao u losem svjetlu, ali nije ih ni nahvalio tak! Mislim pokusava biti realan bez da ide u neku licemjernu patetiku! A "ko nas zavadi" je neizbjezan dojam kad god dodje do dijaloga (bez sukoba) izmedju dvije zaracene strane. Sjecas se filma "U Gori raste Zelen Bor"(Partizanska propaganda) ali bio je ineresantan dio gdje Ustasa i Partizan(Dvornik) imaju sasvim normalan razgovor o kravi i kao taj film je dugo vremena zabranjen bio, jer boze moj kako ce jedan partizan pricati sa tim crnim djavlom normalno, ta oni samo znaju klat oci vadit i gangat ... Znas sto hocu reci! Uglavnom ti gledaj da se aktiviras da se mozda ono sa tvog bloga mozda i tiska, ja bi prvi volio imati ono uknjizeno! Pozdrav
|
|
Vrh |
|
|
Josphy
|
Naslov: Josip Mlakić Postano: 29 kol 2011, 09:39 |
|
|
Autor romana "Kad magle stanu" "zivi mrtvi" po kojemu je snimljen istoimeni film, jedan od rijetkih a mozda i jedini koji se bavi ratnom problematikom gledano iz našeg kuta. Ima dubine i humora uz neizbijeznu nostalgiju za necim, malo bosanske naive pa cak i malo onoga "ko nas zavadi".
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 29 kol 2011, 09:47 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37696 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pročitao cijeli opus, koji se zadnjih godina povećao... Meni, nažalost nagore... Prvi odličan, drugi još bolji... I ovaj "most..." mi se svidio. Uglavnom, zar si pomislio kako veličina poput J.M. već nema temu na forumu: post4536.html
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 29 kol 2011, 11:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
haha, ovo je neki smotani spambot koji je inkvizitorov post koji si linkao kopirao riječ za riječ. a bot je smotan jer je propustio izreklamirati neku stranicu, falš kineski kod štaš
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 29 kol 2011, 13:39 |
|
|
Bar se mogu hvalit kako komuniciram s Kinezima...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 29 kol 2011, 13:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Treba djecu učiti kineski (Mandarin), ali da ne idemo u offtopic!
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 29 pro 2011, 20:10 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3688 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Film "živi i mrtvi" je odličan barem meni . Bez obzira što je rađen sa malim parama,uvijek mi je zanimljivo pogledat nešto na tematiku ww2 naših prostora a da to nisu partizanski westerni . Uskoro ću i knjigu pročitat.Nadam se da neću ostat razočaran.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 29 pro 2011, 20:10 |
|
|
Pi.ka vam tetkina nečitalačka, do sljedećeg Božića da ste pročitali svi opus ovog čovjeka. Inače... Jedini živi pisac kojeg sam poželio upoznat, popit kavu s njim, prodivanit... Ikad! http://poskok.info/index.php?option=com ... Itemid=199Jedva čekam novu...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 29 pro 2011, 20:18 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25848 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Jel to Mlakić ima 2 teme a Krleža (kojemu je danas trideseta obljetnica smrti) nijednu?? Uostalom tko još čita knjige? Danas svi samo pišu... blogove osobito... one koje nitko ne čita... ;)))) Zašto da čitamo Mlakićeve knjige? Zašto on ne ekranizira svoja djela pa svi umjesto knjiga pogledamo kao ljudi filmove?? Uostalom, hajd dobro, gdje se mogu skinuti njegova djela?? Ne očekuje netko valjda da ćemo dati tjednu plaću za kupnju njegovih knjiga u knjižari? U kojoj se knjižnici imaju za posuditi??
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 29 pro 2011, 23:18 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25848 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Japanski poster filma Živi i Mrtvi. :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 13 sij 2012, 14:46 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 6018 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 13 sij 2012, 15:14 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3688 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Bobovac je napisao/la: Japanski poster filma Živi i Mrtvi. :) Ja konto da je to neka sprdnja,dok nisam vidio "HVO" na ramenu . Mogu mislit onu scenu na japanskom ako je sinkronizirano : "Gotovo je Martine,uzmi ovu kutiju i bjež" i onda Ustaša Selim krene rokat
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 15 sij 2012, 00:44 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: veaš nešto guglam o Mlakiću i naletim na kritiku njegove posljednje knjige Ljudi koji su sadili drveće, kao i njegov odgovor na tu istu kritiku. Vrlo zanimljivo, posebno odgovor, pročitajte. Odgovor Josipa Mlakića: http://www.booksa.hr/vijesti/proza/2433 ... r4118#4118Definitivno moj čovjek. Napredna, ultra napredna, verzija Junuza. Inače, pitanje je bilo u kritici: Za koga je pisana knjiga? Pa, budući da sam je pročitao, mogu bar za sebe reći: Za mene! Odnosno, svaki Hrvat iz Bosne će se pronaći u toj knjizi, smeta im što neko uopće o nama progovara. Obavezno štivo za sve iz Hrvate iz BiH, možda je malo sumorna knjiga, ali, zar nije i naša sudbina sumorna zadnja 2 desetljeća?!
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 15 sij 2012, 14:32 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 6018 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Definitivno moj čovjek. Napredna, ultra napredna, verzija Junuza. Inače, pitanje je bilo u kritici: Za koga je pisana knjiga? Pa, budući da sam je pročitao, mogu bar za sebe reći: Za mene! Odnosno, svaki Hrvat iz Bosne će se pronaći u toj knjizi, smeta im što neko uopće o nama progovara. Obavezno štivo za sve iz Hrvate iz BiH, možda je malo sumorna knjiga, ali, zar nije i naša sudbina sumorna zadnja 2 desetljeća?! Ja se već duže vrijeme planiram uhvatiti Mlakićeva opusa, ali nikako uhvatiti vremena za to. Možda uskoro.
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 16 sij 2012, 16:51 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Jel to Mlakić ima 2 teme a Krleža (kojemu je danas trideseta obljetnica smrti) nijednu??[/b] Uostalom tko još čita knjige? Danas svi samo pišu... blogove osobito... one koje nitko ne čita... ;)))) Zašto da čitamo Mlakićeve knjige? Zašto on ne ekranizira svoja djela pa svi umjesto knjiga pogledamo kao ljudi filmove?? Uostalom, hajd dobro, gdje se mogu skinuti njegova djela?? Ne očekuje netko valjda da ćemo dati tjednu plaću za kupnju njegovih knjiga u knjižari? U kojoj se knjižnici imaju za posuditi?? Ništa čudno. Većini ljudi klasici su dosada i muka. A i više su, koliko primjećujem, orijentirani na suvremenost. Orijentacija na klasiku je dobra jer vodi razvijanju ukusa, ali, opet, može signalizirati pretjerani formalizam i nedostatak vlastite prosudbe. Bilo kako bilo, ja, kao pasionirana ljubiteljica Krleže, kojoj je on jedan od najdražih pisaca još od djetinjstva, uvijek ti dajem za pravo u onoj rečenici. To ne mijenja činjenicu da je suvremena produkcija važna i da ona i klasika stoje ruku pod ruku. Inače, bi umjetnost bila petricifirana. Mislim na dobru suvremenu produkciju, naravno. P.S. Ja sam planirala otvoriti temu o Krleži.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 16 sij 2012, 17:00 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8044 Lokacija: Banovina Usora
|
mario_cro je napisao/la: Ma meni da je čut onu scenu: "Njemu bi valjala Stanka. Koja Stanka?! Ma znaš Stanku iz Bugojna!"
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Josip Mlakić Postano: 06 srp 2014, 08:06 |
|
|
Odličan intervju Mlakića u današnjem Večernjaku. Pola je potrošio na politička pitanja, i totalno je na našoj liniji. Čekat ću da vidim hoće li se pojaviti online tijekom dana, ako ne, onda provući kroz OCR pa nabacit ovdje.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|