|
|
Stranica: 13/24.
|
[ 585 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 05 sij 2012, 04:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76737 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Vrlo pozitivne vijesti! Nisam znao da se ovo gradi.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 05 sij 2012, 17:18 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Ministar Davor Čordaš sa župnikom don Antom ĆosićemČlan Predsjedništva HDZBiH i ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš i predsjednica RO HDZBiH Marija Rapo, razgovarali su danas u Banjaluci sa župnikom iz Komušine Antom Ćosićem i koordinatorom za povratak Hrvata u Teslić Marijanom Čuturom (HDZBiH), o aktualnoj povratničkoj situaciji na području teslićke općine. Župnik Ćosić informirao je ministra Čordaša o aktivnostima koje se provode u cilju stvaranja boljih uvjeta za povratak Hrvata, dosadašnjim rezultatima i planovima koji će se provoditi u narednom periodu. Posebno je naglasio značaj izgradnje Gospinog svetišta na brdu Kondžilo i pozvao ministra da u ožujku ove godine nazoči posjeti Izraelu koju organizuje Vrhbosanska nadbiskupija, kada će u Nazaretu biti postavljen mozaik Gospe Kondžilske. Župnik je zahvalio ministru na dosadašnjoj potpori i izrazio uvjerenje da će se takva suradnja nastaviti i ubuduće. Ministar Čordaš je naglasio da će sukladno svojim mogućnostima, pružiti svaku vrstu potpore za projekte koji su u interesu povratnika, te da će kao i do sada, pratiti realizaciju takvih projekata na terenu, kako bi se raspoloživa sredstva usmjerila u prioritetne ciljeve i postigao najbolji rezultat.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 11 sij 2012, 21:56 |
|
|
HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU S GOSPOM KONDŽILSKOM POLAGANJE MOZAIKA GOSPE KONDŽILSKE U NAZARETUDragi župljani i prijatelji, Pozivamo Vas na hodočašće u Svetu zemlju od 6. ožujka 2012. do 13. ožujka 2012., povodom postavljanja mozaika Gospe Kondžilske u Nazaretu, u dvorištu Bazilike Navještenja. Postavljanje i blagoslov mozaika Gospe Kondžilske biti će 7. ožujka, a čin blagoslova predvodit će uzoriti kardinal Vinko Puljić. Pozivamo sve naše župljane, prijatelje te štovatelje Gospe Kondžilske, koji su u mogućnosti, da nam se pridruže na ovom hodočašću i prisustvuju ovom velikom događaju za našu župu i Vrhbosansku nadbiskupiju. Hodočašće u Svetu zemlju organiziraju udruga "Sveta zemlja" i Vrhbosanska nadbiskupija. Cijena je 1380 USA $., a nadoplata za prijevoz autobusom iz Bosne i Hercegovine i Splita do Zagreba, odakle polijeće avion za Tel Aviv, iznosi 70 USA $. Za jednokrevetnu sobu, ako netko želi takav smještaj, potrebno je doplatit 345 USA $. Cijena za djecu do 12 godina iznosi 960 USA $. U ovu cijenu je sve uključeno i nema nikakvih nadoplata u Svetoj zemlji. Detaljan program hodočašća, upute i ostale informacije možete dobiti na stranici udruge Sveta zemlja, e-mail [email protected] te na telefonske brojeve - GSM: +387
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 16 sij 2012, 16:40 |
|
|
Tijek izgradnje svetišta na Kondžilu; radovi u 2011.Na natječaju za izgradnju svetišta na Kondžilu sudjelovalo je 7 građevinskih poduzeća iz BiH. Građevinski odbor za izgradnju svetišta na Kondžilu je kao najpovoljniju ponudu izabrao onu poduzeća “ĆOSIĆPROMEX” d.o.o. iz Usore. Radovi su započeli u travnju 2011. godine. Ugovoreni radovi za 2011. godinu iznosili su ukupno 877.000 KM. Ugovor je zahtijevao:http://mrsici.blog.siol.net/2012/01/16/ ... vi-u-2011/
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 16 sij 2012, 16:41 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 16 sij 2012, 17:22 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
MRSHO je napisao/la: MRSHO misliš da bi Komušina danas bila zasebna općina u FBiH da je obranjene ili u sastavu općine Žepče ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 16 sij 2012, 17:33 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: MRSHO je napisao/la: MRSHO misliš da bi Komušina danas bila zasebna općina u FBiH da je obranjene ili u sastavu općine Žepče ? Bila bi kao i za vrijeme rata samostalna općina Teslić-Komušina, ured u "izbjeglištvu" te općine radio je i neko vrijeme i nakon rata. (u Čapljini). Iako bi sa nekog stajališta bila možda primjernije spajanje sa žepačkom općinom.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 20 sij 2012, 10:45 |
|
|
Citat: Davor Čordaš u Komušini: obnovom svetišta oživjet će hrvatska ognjištaČlan Predsjedništva HDZBiH i ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš i predsjednica RO HDZBiH Sjeverozapadna Bosna Marija Rapo, posjetili su sedmočlanu obitelj Ponjavić iz Teslića, koja je ove godine od resornog ministarstva RS dobila pomoć u građevinskom materijalu. Ilija Ponjavić sretan je što će proširiti mali stambeni objekat, koji je sam izgradio po povratku u Komušinu, a djeci konačno osigurati dovoljno stambenog prostora. http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -4952.html
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 20 sij 2012, 16:07 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Citat: Davor Čordaš u Komušini: obnovom svetišta oživjet će hrvatska ognjištaČlan Predsjedništva HDZBiH i ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš i predsjednica RO HDZBiH Sjeverozapadna Bosna Marija Rapo, posjetili su sedmočlanu obitelj Ponjavić iz Teslića, koja je ove godine od resornog ministarstva RS dobila pomoć u građevinskom materijalu. Ilija Ponjavić sretan je što će proširiti mali stambeni objekat, koji je sam izgradio po povratku u Komušinu, a djeci konačno osigurati dovoljno stambenog prostora. http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -4952.html Neka, ako Bog da , pa da to bude preslika Međugorja Hrvati imaju za sve vjekove tamo sigurnu i dobru budućnost .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 20 sij 2012, 19:30 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Neka, ako Bog da , pa da to bude preslika Međugorja Hrvati imaju za sve vjekove tamo sigurnu i dobru budućnost . Nek bude poila od Medugorja... to je suuuuuper
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 20 sij 2012, 22:03 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Neka, ako Bog da , pa da to bude preslika Međugorja Hrvati imaju za sve vjekove tamo sigurnu i dobru budućnost .
Nek bude poila od Medugorja... to je suuuuuper I ja tako kažem. Al dok Bosancu dođe iz g. u glavu Hercegovac je već 30 g. ispred...
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 20 sij 2012, 22:42 |
|
|
MRSHO je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Nek bude poila od Medugorja... to je suuuuuper
I ja tako kažem. Al dok Bosancu dođe iz g. u glavu Hercegovac je već 30 g. ispred... Ne bas 30 ja mislim 20 i oni sad prave svoju ajatovicu... ja mislim da je to nesto u tom smislu ali nisam siguran. U glavnom po starom dobrom obicaju kopiraju....
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 03 vel 2012, 17:07 |
|
|
MRSHO - jel možeš dat najnoviju procjenu koliko otprilike ima naših u Komušini? Za stalno i koliko dođe preko ljeta?
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 03 vel 2012, 19:27 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 03 vel 2012, 19:41 |
|
|
Fijuuu gledaj al ga je napadalo ,evo i meni u Zadru 15 cm i ne staje padati . Predivna crkva jel to baš centar svetišta ?
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 03 vel 2012, 19:48 |
|
|
Samo pod Alpama ne pada, koji absurd To je župna crkva u Komušini, svetište je 4 km udaljen od crkve na brdu Kondžilo, tamo gdje se grade oni objekti što sam postao prije nekih mjesec dana. Jedna crkva je još bila u Komušini Gornjoj ali su od nje ostali temelji, za sad nema naznaka da će se obnavljat, a ima još jedna crkva u MZ Studenci, župe Bežlja koja isto pripada tom komušanskom kraju.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 03 vel 2012, 19:55 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Samo pod Alpama ne pada, koji absurd To je župna crkva u Komušini, svetište je 4 km udaljen od crkve na brdu Kondžilo, tamo gdje se grade oni objekti što sam postao prije nekih mjesec dana. Jedna crkva je još bila u Komušini Gornjoj ali su od nje ostali temelji, za sad nema naznaka da će se obnavljat, a ima još jedna crkva u MZ Studenci, župe Bežlja koja isto pripada tom komušanskom kraju. Baš izgleda lijepo i moderno, nadam se da će vam uskoro krenuti obnova i ove u Komušini Gornjoj. Kako se općina Teslić kojem administrativno Komušina pripada , odnosi prema tom kraju ? Ova izgradnja mi se čini više kao rezultat napora domaćih ljudi (povratnika) i Čordaša .
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 04 vel 2012, 14:25 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: MRSHO je napisao/la: Samo pod Alpama ne pada, koji absurd To je župna crkva u Komušini, svetište je 4 km udaljen od crkve na brdu Kondžilo, tamo gdje se grade oni objekti što sam postao prije nekih mjesec dana. Jedna crkva je još bila u Komušini Gornjoj ali su od nje ostali temelji, za sad nema naznaka da će se obnavljat, a ima još jedna crkva u MZ Studenci, župe Bežlja koja isto pripada tom komušanskom kraju. Baš izgleda lijepo i moderno, nadam se da će vam uskoro krenuti obnova i ove u Komušini Gornjoj. Kako se općina Teslić kojem administrativno Komušina pripada , odnosi prema tom kraju ? Ova izgradnja mi se čini više kao rezultat napora domaćih ljudi (povratnika) i Čordaša . Odnosi se relativno dobro, nema nekih većih prepreka, opstrukcija po nacionalnoj osnovi itd. Ove godine idemo u opsežnu akciju po djaspori da na izborima izglasamo i naše vjećnike u općinu.... Izgradnja je u prvom redu rezultat napora Župnika don Ante Ćosića, župljana i dijaspore. A što se novčanih donacija tiče, donirali su i mnogi iz drugih krajeva.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 04 vel 2012, 14:27 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 04 vel 2012, 19:14 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 05 vel 2012, 17:40 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 05 vel 2012, 17:44 |
|
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 05 vel 2012, 17:47 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 05 vel 2012, 17:48 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ja mislim da Mrsho voli Komušinu. Ali neće to da prizna.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Komušina Postano: 05 vel 2012, 17:50 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|