|
|
Stranica: 2/12.
|
[ 287 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 18 srp 2009, 12:49 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
markozzz je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Ne znam kako da ti objasnim. Eto, recimo 1980ih sam navijao za repku koja je nosila ime Jugoslavija. A recimo 1995-2002 je pod tim istim imenom je nastupala jedna druga repka. Za nju nisam navijao. Pogodi zašto eto vidiš.. ja npr. nisam nikad navijao za repku koja je nosila ime jugoslavija...ni za onu staru, ni za onu noviju.. Koje si godište?
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 18 srp 2009, 12:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59814 Lokacija: DAZP HQ
|
markozzz je napisao/la: dudu je napisao/la: gledao sam to davnih dana. šta da gledam, napuhane mitomane? gledao sam grobare i u FF, pa sam se kidisao od smeha a to da vam godi hvaljenje od srba, sve govori o vama i o njima, a bome i o nama u tome filmu govorili su uglavnom vođe najorganiziranijih srpskih navijačkih skupina..možda je to tebi kao vikend navijaču smiješno..ali tko god imalo prati navijačku scenu ex-yu mora respektirati te 2 navijačke skupine jer su ipak bile među organiziranijim skupinama na ovim prostorima.. uostalom i danas su..i naravno da te dvije skupine treba respektirati(govorim isključivo u navijačkom smislu) sad već mjenjaš politiku..godi nam hvaljenje od srba, a maloprije si tvrdio da su se srbi hvaliti jedino gostovanjima u zagrebu.. što sad to je živa istina, i jedni i drugi se samo odnosite prema zagrebu. to nešto govori. a srbi su lagali. 100 puta izgovorena laž, ipak ne postane istina. vikend navijač? premalo me znaš da bi ovako nešto izvalio.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 18 srp 2009, 13:04 |
|
|
markozzz je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Koje si godište?
81...na utakmice sam u zg počeo ići 87..neću reći da sam sad ja sa 6-8 godina mislio svojom glavnom tada..ali uglavnom kao i svako dijete razvojao sam svijest na temelju onoga kako se u kući ponašalo..iako npr bilo je i tu nekih odstupanja. stari je npr kad bi igrali dinamo velež navijao za velež, a ja za dinamo. I hoćeš reći da si kao dijete bio toliko svjestan svog uber-hrvatstva pa nisi navijao za Jugoslaviju Ja sam '79 i normalno da se za Jugu navijalo sve do 1990.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 18 srp 2009, 13:12 |
|
|
markozzz je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: I hoćeš reći da si kao dijete bio toliko svjestan svog uber-hrvatstva pa nisi navijao za Jugoslaviju Ja sam '79 i normalno da se za Jugu navijalo sve do 1990. pa kako sam rekao. dijete se razvija na temelju onoga što čuje i nemora prihvatiti sve iz kuće, ali to ga u velikoj mjeri odredi...ali vrlo dobro se sjećam svake utakmice na SP u italiji 1990god. i da je praktički cijela moja okolica navijala za protivnike jugoslavije.. kao i prijateljske utakmice u maksimiru juga-nizozemska, na kojoj sam bio i gdje se pokazalo što većina hrvata misli o toj reprezentaciji...(koja je u nogometnom smislu bila super momčad) Naravno, sredina oblikuje tvoje stavove dok si dijete, jedna stvar je odrasti u Splitu a sasvim druga u Sarajevu. Kasnije se odraste pa se neke stvari skontaju. Još kad bi ti skontao zašto jedan nacionalno osviješteni Hrvat ne može navijati za ovog današnjeg Želju, di bi ti kraj bio.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 18 srp 2009, 13:14 |
|
|
markozzz je napisao/la: dudu je napisao/la: to je živa istina, i jedni i drugi se samo odnosite prem azagrebu. to nešto govori. a srbi su lagali. 100 puta izgovorena laž, ipak ne postane istina. vikend navijač? premalo me znaš da bi ovako nešto izvalio.
sada vjerojatno ideš na utakmice, više od mene(jer ja uopće ne idem više), ali čitao sam na jednoj temi na forumu.hr, gdje si govorio da si jedan od umjerenijih navijača (prag: sparta- dinamo)..jedno vrijeme 90ih, dok me to držalo kretao sam se među nazovimo radikalnijim navijačkim krugovima i vrlo su nepovjerljivi prema ljudima sa strane..tako da je jedno čitati novine poput tifa, tribine i footbaldebroja(internet stranica), a nešto sasvim drugo živjeti takvim nazovimo nomadskim životom... a da u splitu ima komplekaša koji u zagrebu vide najveće zlo, lagao bih kad bi rekao da nema kad već pratiš moje upise na forumu.hr, onda si valjda i vidio moj upis gdje sam stavio da sam dvije godine komplet proveo na utakmicama kao dio NBG-a sa svojom ekipom. iz razno raznih razloga društvance se raspalo. nešto je sasvim drugo što sam generalno protiv huliganskih ispada, međutim dobar dio tribine ima sličan stav o tome. nisi baš toliko stariji od mene da nadmeno pričaš o razdoblju u kojem ni ti nisi živio. sorry na opasci, ali žena mi je starija od tebe prva utakmica na jugu s bbb mi je bila 1991. protiv partizana, kad smo ih tukli 2-0 s dva gola shale. i ja sam rano počeo
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 18 srp 2009, 13:46 |
|
|
markozzz je napisao/la: dudu je napisao/la: to je zadnje prvenstvo jugoslavije i dugo sam kao klinac BBB vezao uz jug jer sam upravo na toj utakmici bio prvi put s njima. od te sezone su prešli na južnu tribinu. bio je sunčan dan, i dva komada kujtima shale. zapravo moguće da je bila i jesen 1990., te detalje ipak ne bih znao. sjećam se samo da su po tribini kolale fotografije s utakmice sa zvezdom iz nikad odigrane utkamice.[/qu ne sjećam se ni ja godine, smao se sjećam da su gorbari palili plakate HDZ-a i odrubljivali beton s tribina i gađali kamenicama ljude po jugu, a onda bi oni vraćali te iste kamenice njima to je sezona 89./90. u zagreb u zadnjoj sezoni nitko nije dolazio od srba. toliko o njihovoj "hrabrosti". kad je bilo stani-pani, nisu se više pojavili.
|
|
Vrh |
|
|
west
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 18 srp 2009, 16:07 |
|
|
chooseeeee waajzliiii.... IZABERI ZRINJSKI..i nes imati potrrebe za ovakim diskusijamaaa o jeeeeeeeeeee idjemo u braaaaatslavu.... dobžeee..ahhoooj jos 3 dana....... samo da je ovo proc..pa onda nek nas olimpijakos i nagrdi ..ali da je ove jamit.....bilo bi drama
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 18 srp 2009, 16:08 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 15:48 Postovi: 3256 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
Prvi put u životu navijam za Zrinjski, protiv Slovana, u nadi da će vas dopasti Olympiacos.
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 18 srp 2009, 16:09 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
west je napisao/la: chooseeeee waajzliiii.... IZABERI ZRINJSKI..i nes imati potrrebe za ovakim diskusijamaaa o jeeeeeeeeeee idjemo u braaaaatslavu.... dobžeee..ahhoooj jos 3 dana....... samo da je ovo proc..pa onda nek nas olimpijakos i nagrdi ..ali da je ove jamit.....bilo bi drama Velika bi stvar bila proći. Još 4 utakmice osigurane. Šteta šta nije zapao Dinamo umjesto Olympiacosa.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
Vuco
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 18 srp 2009, 17:04 |
|
|
Pa omjer je otprilike 50/50.
_________________ Hercegbosnizacija budućeg većinskog hrvatskog entiteta u BIH osnovni je preduvjet nastanka Trećeg!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 18 srp 2009, 18:10 |
|
|
markozzz je napisao/la: samo vi zapošljavajte partizanovce.haha a čuj ima danas u hercegovini dio poduzetnika koji zapošljavaju muslimane zbog jeftinije radne snage...takve bi ja na goli otok.. u mojoj firmi rade samo hrvatski bojovnici. ima puno koristi od njih, radni su, pedantni, a i kad ideš u susret nekim srbima i muslimanima, lako ih provjere s dva poziva da znaš s kim imaš posla. tako se pripremiš kad čuješ da se nalaziš s nekakvim karadžićevim kumovima, osumnjičenim zločincima iz grabovice i slično. živi je užas kad moraš s njima raditi, imaš osjećaj da je svaki od njih u spregi s nekom od kriminalnih ili zločinačkih grupa. joj kad se sjetim srbendi iz sloba prom u brčkom sad mi zlo dođe.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 11 kol 2009, 21:55 |
|
|
Ne znam ko je provalio tu šemu da je Dinamo bio simbol hrvatstva al provala mu je dobra. Ja joj se uvijek nasmijem od srca.
Ok bilo je ljudi kojim je on stvarno i bio al kad bi ih upitao ko su Zrinski il Frankopani blejili bi u tebe kao telad.
njemu je dugo vremna bio predsjednik Marko Belinić, krvnik sa Macelja pa ako je on simbol hrvatstva onda možda i je.
Svaki klub u bivšoj Jugi je bio komunistički inače ne bi funkcionirao ni 24 sata. Ko toga nije svjestan nije svjestan ničega.
Zagrebački nogomet je bio rasturen nakon 2. svj. rata kad su po direktivi svi igrači otišli u Partizan. Ali nnije njima Partizan bio tako ni mrzak.
Ono što se ja sjećam, Dinama se nije kralo. Jednostavno je igrao loš nogomet. Osim 1982-ge, kad im nitko nije mogao uzeti titulu. I sljedeće godine su imali lijepu prednost koju su prosuli u par zadnjih kola. Nitko im nije kriv. Velež ih tukao 4:0 u najbitnijoj utakmici.
Što se tiče navijača, tu se nema šta pričati BBB su stasali tek pred rat. Do tada se najbitnije dogodilo. Grobari i Delije nisu smjeli u Split, to je činjenica. Mogu se oni sad vaditi na svašta, da je Split bio daleko, da je Zagreb bio napetiji, ali oni nisu smjeli doć. Dok je Torcida po Beogradu dobijala batine i davala.
Torcida je bila prva, ostalo su priče.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
ToTaalna Steta
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 12 kol 2009, 00:05 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Torcida je bila prva, ostalo su priče. Imas li neke linkove di je detaljno opisana povjest Torcide?
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 12 kol 2009, 14:22 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Ne znam ko je provalio tu šemu da je Dinamo bio simbol hrvatstva al provala mu je dobra. Ja joj se uvijek nasmijem od srca.
Ok bilo je ljudi kojim je on stvarno i bio al kad bi ih upitao ko su Zrinski il Frankopani blejili bi u tebe kao telad.
njemu je dugo vremna bio predsjednik Marko Belinić, krvnik sa Macelja pa ako je on simbol hrvatstva onda možda i je.
Svaki klub u bivšoj Jugi je bio komunistički inače ne bi funkcionirao ni 24 sata. Ko toga nije svjestan nije svjestan ničega.
Zagrebački nogomet je bio rasturen nakon 2. svj. rata kad su po direktivi svi igrači otišli u Partizan. Ali nnije njima Partizan bio tako ni mrzak.
Ono što se ja sjećam, Dinama se nije kralo. Jednostavno je igrao loš nogomet. Osim 1982-ge, kad im nitko nije mogao uzeti titulu. I sljedeće godine su imali lijepu prednost koju su prosuli u par zadnjih kola. Nitko im nije kriv. Velež ih tukao 4:0 u najbitnijoj utakmici.
Što se tiče navijača, tu se nema šta pričati BBB su stasali tek pred rat. Do tada se najbitnije dogodilo. Grobari i Delije nisu smjeli u Split, to je činjenica. Mogu se oni sad vaditi na svašta, da je Split bio daleko, da je Zagreb bio napetiji, ali oni nisu smjeli doć. Dok je Torcida po Beogradu dobijala batine i davala.
Torcida je bila prva, ostalo su priče. Mislim da je cijeli taj mit zasnovan na činjenici da je Dinamo prvi dobio nešto što liči na šahovnicu u grbu.
|
|
Vrh |
|
|
Croat
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 13 kol 2009, 12:57 |
|
Pridružen/a: 18 srp 2009, 15:14 Postovi: 5156 Lokacija: Na dženazi BiH
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 25 kol 2009, 19:10 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
VOLIM TE MAMA ALI NE VIŠE OD DINAMA.....................BBB TOMISLAVGRAD :)
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 25 kol 2009, 19:44 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: VOLIM TE MAMA ALI NE VIŠE OD DINAMA.....................BBB TOMISLAVGRAD :) jesi ti onaj fd tg-bbb ako jesi, taman te mislio zvati na forum.
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 25 kol 2009, 19:53 |
|
|
jesam, hvala bogu ga je ovaj forum osposobljen......slucajno sam naletio
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 26 kol 2009, 14:31 |
|
|
ma razumijem sta ti zelis reci, i sa svime sto si reko slozio bi se 100% da sam npr. iz Sirokog ili Mostara.......zasto bi ja navijao za Siroki ili Zrinjski kad nemam niti jednu poveznicu sa ta dva kluba, naravno da ih simpatiziram i navijam za njih u BIH ligi ali DINAMO je moja prva i jedina ljubav....kako da ti objasnim vise......
|
|
Vrh |
|
|
neo
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 26 kol 2009, 20:27 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2009, 21:30 Postovi: 452 Lokacija: desno kod placa
|
Mora se znati da smo odgojeni sa Dinamom i da je ne mogu navijati za nikoga osim Dinama i Barcelone. Makar simpatiziram Zrinjski, Arsenal i Bayern.
_________________ Gotovina i Markač Hrvatski heroji domovinskog rata, p.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 01 ruj 2009, 19:48 |
|
|
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 01 ruj 2009, 20:13 |
|
|
PCM je napisao/la: :ucelo Božesačuvaj post od sturmera ... Por qué?
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 01 ruj 2009, 20:18 |
|
|
Der_Stürmer je napisao/la: PCM je napisao/la: :ucelo Božesačuvaj post od sturmera ... Por qué? Pa cijeli post ti je pobogu kao kad prosječni čitatelj Jutarnjeg Lista ili Globusa i drugih tiskovina EPH (dakle "otvoreni i napredni liberal" ) komentira lik i djelo Franje Tuđmana , Thompsona , ili pak hrvatske patriote i rodoljube stavlja odmah pod ustaše i sl ... Eto najkraće moguće rečeno ... prepuno nekakvih stavova s visoka i nimalo argumenata uz neizostavne predrasude .
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Der_Stürmer
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 01 ruj 2009, 20:54 |
|
|
PCM je napisao/la: [Pa cijeli post ti je pobogu kao kad prosječni čitatelj Jutarnjeg Lista ili Globusa i drugih tiskovina EPH (dakle "otvoreni i napredni liberal" ) komentira lik i djelo Franje Tuđmana , Thompsona , ili pak hrvatske patriote i rodoljube stavlja odmah pod ustaše i sl ... Eto najkraće moguće rečeno ... prepuno nekakvih stavova s visoka i nimalo argumenata uz neizostavne predrasude . Nig'je veze, meni je post baš dobar , i još je , još je izravan . Aj da ti odgovorim, JL ne čitam smatram ga smećem, jedino onaj studio što dolazi uz njega (mislim da dolazi uz JL) o programu je dobar, Globus i druge EPH tiskovine ne pratim smeće, a to ne treba ni komentirati, sam si rekao što oni rade. Moji stavovi nisu liberalni, jer sam inače bliži , ja bi sebe definirao kao ekstremni domoljub. A što se tiče mojih stavova, oni nisu s visoka nego su prilično realni, a pomalo i sarkastični. Što se predrasuda tiče, mislim da su realni, dat ću ti nekoliko primjera. Francuska, u njezinoj reprezentaciji je naći bijelca kao naći iglu u plastu sijena, u toj "Francuskoj" koju bi ja prije nazvao reprezentacija bivših francuskih kolonija igraja 8 bijelaca i 15 crnaca, što i ne čudi jer u njihovim klubovima igraju većinom crnci kojih je btw 5% u državi. Onda Engleska, u nje se taj trend još nije počeo pojavljivati u reprezentaciji, ali uskoro (za 15-20) godina oni će također biti raznobojna ekipa, samo trebaš pogledat' jednu utakmicu engleske lige. I sad šta misliš da u hrvatskoj počnu svi klubovi slijediti taj dinamov trend, Hrvati bi morali zvat svakakve nehrvate u reprezentaciju, jer jednostavno nitko od Hrvata ne bi dobivao priliku u domaćim klubovima, to mi se gadi. To dozivanje svakakvih stranaca u svoje reprezentacije, u sve pore sporta, kad sam gledao atletiku prije par tjedana zgadilo mi se kad sam vidio toliko stranaca u ovim europskim reprezentacijama. I od svih reprezentacija sam najviše navijao za Rusiju, jer se jednostavno drže svoga naroda i ne zovu strance. Znam najlakše je zovnuti strance u svoje reprezentacije. Ajmo svi dovesti Brazilce za nogomet, Jamajkance za trčanje, Američke crnce za košarku, Hrvate i Crnogorce za vaterpolo, Kubance za bejzbol gdje bi nam bio kraj. Ali ja ova natjecanja gledam kao natjecanje naroda da se vidi koji je bolji u kojem sportu. I jedan komentar za kraj, kada bi u hrvatskoj reprezentaciji nastupalo više od 1 (max. dva) nehrvata ja ne bih navijao za nju. Eto moje razmišljanje.
|
|
Vrh |
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Hajduk il Dinamo Postano: 01 ruj 2009, 21:39 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 15:48 Postovi: 3256 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
Ako bi se mogao ubaciti u vašu priču, čini mi se da je Sturmer u pravu.
Također, kad je Dinamo(Croatia) igrao Ligu Prvaka, nije bilo baš nešto stranaca u ekipi, eventualno možda koji.
Dakle, više šansu davati domaćim igračima, a broj stranaca u prvoj postavi ograničiti na 3, recimo.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|