HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 svi 2025, 08:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: HSLS
PostPostano: 04 vel 2012, 00:53 

Meni osobno najbliži po svjetonazoru, a uvijek sam imao popriličnu dozu respekta za Budišu. I on i novi lider, Darinko Kosor, su uvijek bili konstruktivni glede politike prema Hrvatima BiH, pa ni tu nije bilo nikakvih problema.

Gledam upravo njihov predizborni ekonomski program, pa iako nisam detaljno proučio i programe ostalih, ovo mi se čini kao jedina bolna i trezvena analiza.

Cijeli dokument na ovom linku:

http://hsls.hr/images/DOKUMENTI/gospodarski_program.pdf

a izdvajam:

slika

slika

Vrh

Naslov: Re: HSLS
PostPostano: 04 vel 2012, 01:07 

Vlado Gotovac najveća ljudina u hrvatskoj politici ikad. Glasao sam za HSLS na ovim parlamentarnim. :clap :eek :gunsmilie :ninja :no :nono :offtopic :osama :oops :punk :sleep1 :rolleyes :tank :tank :wacko

pričešćene demonstracije
od vinotočnica do vinotočnica
svjetlošću krv časna
vijekom navikli trpeć
nasljeđivat pogrda balkana.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 01:09 

Nisam simpatizirao Gotovca jer mislim da mu nije bilo mjesto u politici...tu svakako ne pripadaju te pjesničke duše, a usput je (kao i svi) zavidio Tuđmanu.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 01:11 

Ja predlažem da se penzije spuste na 500 kuna maksimalno, ili još bolje da se posve ukinu. :kava

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 01:12 

PilotInstruktor je napisao/la:
Vlado Gotovac najveća ljudina u hrvatskoj politici ikad. Glasao sam za HSLS na ovim parlamentarnim. o

Ja na prvim izborima glasovao za HDZ. Saznao to 10 godina poslije. Jebi ga.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 01:36 

Vlado Gotovac najveća ljudina u hrvatskoj politici ikad.

Vlado je dragi nacionalista- čovjek koji ljubi zemlju, a voli sve ostalo.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 02:55 

Vlado Gotovac najveća ljudina u hrvatskoj politici ikad. Glasao sam za HSLS na ovim parlamentarnim. :clap :eek :gunsmilie :ninja :no :nono :offtopic :osama :oops :punk :sleep1 :rolleyes :tank :tank :wacko

Gotovac:

1. Bolesno zavidan Tuđmanu, što se vidjelo iz saborskih govora punih bijesa devedesetih.

2. Najgori predsjednik Matice hrvatske u povijesti (nije se baš ubio od rada).

Budiša:

1. Bolesno zavidan Tuđmanu, kao i ostala ekipa iz 1971.

2. Čovjek koji je radi svoje taštine dao SDP-u 2/3 mjesta na listi za izbore 2000. da bi ga SDP zauzvrat podržao na predsjedničkim. SDP-ovci pak masovno glasali za Stipeta. Sujetni amater.

3. Čovjek kojega skoro nitko od ministara i zastupnika nije slijedio u izlasku iz vladajuće koalicije. Kadrovik svih kadrovika.

4. Jednom možda izađe u javnost zašto se povukao iz politike kad se povukao i zašto se sad vratio.

Ukratko, ta dvojica su moralne vertikale u kategoriji Stipe Mesića.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 12:01 

mateb je napisao/la:

Gotovac:

1. Bolesno zavidan Tuđmanu, što se vidjelo iz saborskih govora punih bijesa devedesetih.

Budiša:

2. Čovjek koji je radi svoje taštine dao SDP-u 2/3 mjesta na listi za izbore 2000. da bi ga SDP zauzvrat podržao na predsjedničkim. SDP-ovci pak masovno glasali za Stipeta. Sujetni amater.

3. Čovjek kojega skoro nitko od ministara i zastupnika nije slijedio u izlasku iz vladajuće koalicije. Kadrovik svih kadrovika.

4. Jednom možda izađe u javnost zašto se povukao iz politike kad se povukao i zašto se sad vratio.

Potpisujem. Obojica su poput rafinirane verzije Stipe Mesića s malo više manira za razliku od potonjeg. HSLS nastavi li s ovom politikom nema budućnosti. Budiša je mojoj obitelji bio prijatelj upravo zbog Hrvatskog proljeća jer su moj djed i praujac bili vođe proljeća u Zadru, ne trebam govoriti kako se promijenio od tog trenutka, od čovjeka koji je imao jednu viziju Hrvatske, do čovjeka kojeg jedino pokreće zavist. Ovo je dovelo do toga da za njega nismo glasovali na izborima 2000.godine, a bome nismo ni za drugog bivšeg obiteljskog prijatelja Mesića. Iako samtram da Republici Hrvatskoj treba jedna zdrava liberalna stranka , mislim da to neće biti HSLS .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 04 vel 2012, 12:47 

Zadar1993 je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Gotovac:

Budiša:

Potpisujem. Obojica su poput rafinirane verzije Stipe Mesića s malo više manira za razliku od potonjeg. HSLS nastavi li s ovom politikom nema budućnosti. Budiša je mojoj obitelji bio prijatelj upravo zbog Hrvatskog proljeća jer su moj djed i praujac bili vođe proljeća u Zadru, ne trebam govoriti kako se promijenio od tog trenutka, od čovjeka koji je imao jednu viziju Hrvatske, do čovjeka kojeg jedino pokreće zavist. Ovo je dovelo do toga da za njega nismo glasovali na izborima 2000.godine, a bome nismo ni za drugog bivšeg obiteljskog prijatelja Mesića. Iako samtram da Republici Hrvatskoj treba jedna zdrava liberalna stranka , mislim da to neće biti HSLS .

Tuđman je njemu svašta nudio i krajem devedesetih, ali on to nije mogao prihvatiti, jer je htio biti Tuđman nakon Tuđmana. Njegova glupost je izravni uzrok izgleda hrvatske političke scene nakon 2000. Da je bilo manje "japaja", tranzicija nakon Franjine smrti mogla je biti puno blaža, bez Mesića i detuđmanizacije, jer je Budiša bio zadnja osoba koja je mogla predstavljati tu neku figuru poveznicu na nacionalnoj razini. Međutim, on je morao biti kalif umjesti kalifa, a nesposoban za to.

Što se 1971. tiče, tu bi se moglo reći da su studenti svojim radikaliziranjem cijele situacije zapravo natjerali Tita da djeluje i time upropastili cijelu stvar.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: