|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
snezana mk
|
Naslov: Suprotnosti se privlače?! Postano: 07 srp 2009, 14:47 |
|
|
Aristotel u svoje djelo "Retorika"piše: ..Prijatelji su oni koji iste stvari ocenjuju kao dobre ili loše....koji su prijatelji istim ljudima i su neprijatelji istim ljudima...mi možemo voljeti samo ljude što su nam slični..volimo one koji vole iste stvari što i mi.. Ovo se sretne i u izreki "Svaka ptica svome jatu leti" No postoji i druga "da se suprotnosti privlače" Koliko ima istine? Spored mene surotnosti se privlače da,no na kratki rok.. na dugi se privlače sličnosti...
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 07 srp 2009, 15:16 |
|
|
Bogami, iz filozofa Sneže i Aristotel progovorio. Inače učitelj slavnog Aleksandra Makedonskog. Obojica su, naravno Grci. Elem, priču o prijateljstvu Aristotel dodaje svojoj raspravi o metodu "žarišno značanje". Radi se o načinu objašnjavanja pojma tako što se on posmatra kao glavica crnog luka. Okolo središta su slojevi, a u sredini je srž/srce koje označava pravo značenje. Aristotel to objašnjava na primeru prijateljstva. Po njemu ostoje tri vrste prijateljstva: 1. prijateljstvo radi zajedničkog uživanja; 2. prijateljstvo radi zajedničkog interesa i 3. prijateljstvo u cilju dostizanja moralnih vrednosti. Samo ovo treće je prijateljstvo u pravom smislu reči, dakle, ono središnje značenje.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 07 srp 2009, 16:04 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
snezana mk je napisao/la: Aristotel u svoje djelo "Retorika"piše: ..Prijatelji su oni koji iste stvari ocenjuju kao dobre ili loše....koji su prijatelji istim ljudima i su neprijatelji istim ljudima...mi možemo voljeti samo ljude što su nam slični..volimo one koji vole iste stvari što i mi.. Ovo se sretne i u izreki "Svaka ptica svome jatu leti" No postoji i druga "da se suprotnosti privlače" Koliko ima istine? Spored mene surotnosti se privlače da,no na kratki rok.. na dugi se privlače sličnosti... Mogu se složiti s ovim razmišljanjem.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 07 srp 2009, 17:16 |
|
|
Ne bih rekao da se suprotnosti privlače. Isto tako se ne privlače ni jednakosti.
Ono što se privlači su kompatibilinosti.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 07 srp 2009, 17:21 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 15:48 Postovi: 3256 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne bih rekao da se suprotnosti privlače. Isto tako se ne privlače ni jednakosti.
Ono što se privlači su kompatibilinosti. Potpisujem.
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 07 srp 2009, 17:25 |
|
|
Pa moguće da se privlače u početku ono + i - no dugotrajno suprotnosti prave lom u životu,lijepo je kad su ljudi slični...a kompatibilnost se i uči...mnogo ljudi uopće nije ni svjesno da se s vremenom sve više pretvara u svog partnera. Suprotnosti na duge staze su neodržive..zajednički interesi i razmišljanja su možda i presudni ...zajedno možeš biti sa osobom s kojom možeš da imaš nešto zajedničko,a ne zato jer nemaš.
_________________ Животот не се мери со бројот на вдишувања , туку со моментите, од коишто ни запрел здивот!
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 07 srp 2009, 17:27 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne bih rekao da se suprotnosti privlače. Isto tako se ne privlače ni jednakosti.
Ono što se privlači su kompatibilinosti. Ne. Kompatibilnosti se jednostavno uklapaju. Različiti svetovi se ne privlače jer nemaju ništa zajedničko. Privlače se oni koji imaju nešto zajedničko ali pristupaju tome sa različitih pozicija - polova. Analgno situaciji u prirodi. Muška i ženska jedinka životinjske vrste su suprotni polovi, ali su ista vrsta. Dakle suprotnost, ali ipak postoji nešto jako zajedničko. Kod ljudi je drugačije. Moraju voleti istu temu, ali da joj pristupaju sa suprotnih pozicija. Tek tada su polovi istog kontinuuma. Ako nemaju istu temu onda su različiti svetovi a ne suprotnosti.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
puntar
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 07 srp 2009, 18:04 |
|
|
snezana mk je napisao/la: Pa moguće da se privlače u početku ono + i - no dugotrajno suprotnosti prave lom u životu,lijepo je kad su ljudi slični...a kompatibilnost se i uči...mnogo ljudi uopće nije ni svjesno da se s vremenom sve više pretvara u svog partnera. Suprotnosti na duge staze su neodržive..zajednički interesi i razmišljanja su možda i presudni ...zajedno možeš biti sa osobom s kojom možeš da imaš nešto zajedničko,a ne zato jer nemaš. jednostavno pitanje,jeli moguca dugorocna veza izmedju dva dominantna karaktera?nije.znaci slicnosti su jako vazne u partnerstvu,ali poptpuno iste osobe ne mogu zajedno.zato jer imaju i iste greske,a nema ko zaustavit ili omeksati iste.
_________________ "Imamo svoju Hrvatsku!"Franjo Tudjman
http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 08 srp 2009, 00:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76540 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
To je pojednostavljivanje, koje ne vrijedi čak ni približno. Žao mi je, ali većina tih stvari koje "dobro zvuče" su pogrešne.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
ChuckNorris
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 09 srp 2009, 19:31 |
|
Pridružen/a: 15 svi 2009, 11:46 Postovi: 181 Lokacija: Texas-Mostar-Široki-Vietnam
|
Ono što se privlači su kompatibilinosti. DEEP
_________________ Mr. T pities the fool. Chuck Norris rips the fool's head of.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 09 srp 2009, 21:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24003 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
snezana mk je napisao/la: Aristotel u svoje djelo "Retorika"piše: ..Prijatelji su oni koji iste stvari ocenjuju kao dobre ili loše....koji su prijatelji istim ljudima i su neprijatelji istim ljudima...mi možemo voljeti samo ljude što su nam slični..volimo one koji vole iste stvari što i mi.. Ovo se sretne i u izreki "Svaka ptica svome jatu leti" No postoji i druga "da se suprotnosti privlače" Koliko ima istine? Spored mene surotnosti se privlače da,no na kratki rok.. na dugi se privlače sličnosti... Ja bih rekao da se privlače isti pogled na svijet, ali suprotnosti u temperamentu. I komplementarnost - osobe, koje se nadopunjuju. Ali preduvjet je da moraju imati neke iste (odnosno slične) poglede na svijet.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
snezana mk
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 10 srp 2009, 18:28 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ja bih rekao da se privlače isti pogled na svijet, ali suprotnosti u temperamentu. I komplementarnost - osobe, koje se nadopunjuju. Ali preduvjet je da moraju imati neke iste (odnosno slične) poglede na svijet.
Mislim da uvijek tragamo za dušom sličnoj našom ,i karakter i slični interesi... Dve osobe sa istim karakterom ne postoje,no ne možeš biti sa nekim tko voli zimu a ti ljeto,tko voli crnu boju a ti bijelu...kad postoje različiti interesi isti postaju plodno tlo za rasprave ,nerazumijevanja i svađe...
|
|
Vrh |
|
|
Dr.Vito Dugonoga
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 10 srp 2009, 19:03 |
|
|
A mozda se i privlace isti al u razlicitom stadiu! Kao recimo kad neko ima novac- privlaci sve one sto zele imat novca il imat novca jos vise nego ga imaju! Moglo bi se onda rec- kako se privlace iste vridnosti razliciti pozicia! Ili jos jednostavnie- privlaci nas ono sto zelimo dostignit, postic! Pa cak i pri odabiru suprotnog spola!
|
|
Vrh |
|
|
T_G
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 10 srp 2009, 19:50 |
|
|
Dr.Vito Dugonoga je napisao/la: A mozda se i privlace isti al u razlicitom stadiu! Kao recimo kad neko ima novac- privlaci sve one sto zele imat novca il imat novca jos vise nego ga imaju! Moglo bi se onda rec- kako se privlace iste vridnosti razliciti pozicia! Ili jos jednostavnie- privlaci nas ono sto zelimo dostignit, postic! Pa cak i pri odabiru suprotnog spola!
Pojasni.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Suprotnosti se privlače?! Postano: 22 kol 2009, 17:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24003 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Izgleda da je Snežu neka suprotnost privukla.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 15 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|