|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 40 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
split1968
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 24 kol 2009, 12:02 |
|
|
split1968 je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Žao mi je ali kapitalizam sa sobom vuče te neke nepravde i negativne pojave. Mislim da je jedini relativni pokazatelj omjer između plaće direktora i prosječne plaće u toj firmi. Kao što znaš u Americi je u mnogim firmama taj odnos veći od 100:1.
Pa prosječna plaća u toj firmi je nekih 7 000 kn,znači... ,...inače koliko je dugo kapitalizam na snazi u SAD-u,a koliko u nas????I koliko je jača gospodarski i ekonomski SAD-e,a koliko mi(ne mislim sad na recesiju)??? I uopće usporedba Hrvatske i SAD-ea je totalno neusporediva,....u najmanju ruku bizarna. A za jednu državu koja se još bori sa ostacima rata i njegovim posljedicama,ovakvo stanje i ovakve razlike su nedopustive,.....nama je naša država samo pokazala da njen domiciljni narod za nju ne vrijedi,...ako i vrijedi, ne vrijedi onoliko koliko vrijedi netko koga je ona dovela i namjestila mu radno mjesto.
|
|
Vrh |
|
|
split1968
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 24 kol 2009, 12:05 |
|
|
I uopće naglasak nije trebao biti toliko na količini zarađenog novca,koliko na tome da je na njegovom mjestu mogao biti netko iz Hrvatske direktno tko je ovdje školovan i vjerovatno mu ne bi trebala tolika lova,...zadovoljio bi se i manjom,realnijom plaćom.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 24 kol 2009, 12:10 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3827 Lokacija: Nanya Lakes
|
split1968 je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Žao mi je ali kapitalizam sa sobom vuče te neke nepravde i negativne pojave. Mislim da je jedini relativni pokazatelj omjer između plaće direktora i prosječne plaće u toj firmi. Kao što znaš u Americi je u mnogim firmama taj odnos veći od 100:1.
Pa prosječna plaća u toj firmi je nekih 7 000 kn,znači... ,...inače koliko je dugo kapitalizam na snazi u SAD-u,a koliko u nas????I koliko je jača gospodarski i ekonomski SAD-e,a koliko mi(ne mislim sad na recesiju)??? I uopće usporedba Hrvatske i SAD-ea je totalno neusporediva,....u najmanju ruku bizarna. Ako želiš fajt na pogrešnom ga mjestu tražiš, ja se isto grozim tim enormnim svotama, ali ne zato što vjerujem u neke socijalističke ideale nego zbog činjenice da ti "menadžeri" kurca ne vrijede u 90% slučajeva (a upoznao sam ih dosta ovdje na zapadu). Privilegirana privatna škola, MBA sa prestižnog faksa i eto spremnog "direktora" za 10ak milja Vrlo mali broj ih doista kreira pravu vrijednost za svoje dioničare, uposlene i klijente. A u Hrvatskoj (kao i svugdje) bi trebali postojati neki socijalni senzibiliteti, ali to vrijedi za sve...zašto bi osrednji nogometaši u Dinamu zarađivali 300-400 tisuća EUR godišnje
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 24 kol 2009, 12:11 |
|
|
split1968 je napisao/la: I uopće naglasak nije trebao biti toliko na količini zarađenog novca,koliko na tome da je na njegovom mjestu mogao biti netko iz Hrvatske direktno tko je ovdje školovan i vjerovatno mu ne bi trebala tolika lova,...zadovoljio bi se i manjom,realnijom plaćom. OK, razumijem stav, ali onda zaboravi povratak stručnih ljudi iz dijaspore osim ako ne očekuješ da baš svi otvore svoje firme.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
|
split1968
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 24 kol 2009, 12:47 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: split1968 je napisao/la: Pa prosječna plaća u toj firmi je nekih 7 000 kn,znači... ,...inače koliko je dugo kapitalizam na snazi u SAD-u,a koliko u nas????I koliko je jača gospodarski i ekonomski SAD-e,a koliko mi(ne mislim sad na recesiju)??? I uopće usporedba Hrvatske i SAD-ea je totalno neusporediva,....u najmanju ruku bizarna. Ako želiš fajt na pogrešnom ga mjestu tražiš, ja se isto grozim tim enormnim svotama, ali ne zato što vjerujem u neke socijalističke ideale nego zbog činjenice da ti "menadžeri" kurca ne vrijede u 90% slučajeva (a upoznao sam ih dosta ovdje na zapadu). Privilegirana privatna škola, MBA sa prestižnog faksa i eto spremnog "direktora" za 10ak milja Vrlo mali broj ih doista kreira pravu vrijednost za svoje dioničare, uposlene i klijente. A u Hrvatskoj (kao i svugdje) bi trebali postojati neki socijalni senzibiliteti, ali to vrijedi za sve...zašto bi osrednji nogometaši u Dinamu zarađivali 300-400 tisuća EUR godišnje Sto posto se slažem ,rekao si sve kako triba
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 24 kol 2009, 12:50 |
|
|
split1968 je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Ako želiš fajt na pogrešnom ga mjestu tražiš, ja se isto grozim tim enormnim svotama, ali ne zato što vjerujem u neke socijalističke ideale nego zbog činjenice da ti "menadžeri" kurca ne vrijede u 90% slučajeva (a upoznao sam ih dosta ovdje na zapadu). Privilegirana privatna škola, MBA sa prestižnog faksa i eto spremnog "direktora" za 10ak milja Vrlo mali broj ih doista kreira pravu vrijednost za svoje dioničare, uposlene i klijente. A u Hrvatskoj (kao i svugdje) bi trebali postojati neki socijalni senzibiliteti, ali to vrijedi za sve...zašto bi osrednji nogometaši u Dinamu zarađivali 300-400 tisuća EUR godišnje Sto posto se slažem ,rekao si sve kako triba Nismo mi dijasporci za bacit
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 24 kol 2009, 13:06 |
|
|
I baj d vej curo (ženo?, djevojče?) čestitke, tek sam sad primjetio da si jubilarni 250-ti član
|
|
Vrh |
|
|
split1968
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 24 kol 2009, 17:42 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: I baj d vej curo (ženo?, djevojče?) čestitke, tek sam sad primjetio da si jubilarni 250-ti član hehehehe,thx
|
|
Vrh |
|
|
split1968
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 28 kol 2009, 17:45 |
|
|
Imam li kakvu nagradu kao jubilarka???ne bi bilo loše...
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 29 kol 2009, 02:55 |
|
|
split1968 je napisao/la: Imam li kakvu nagradu kao jubilarka???ne bi bilo loše... Vječni imunitet od baniranja?
|
|
Vrh |
|
|
split1968
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 29 kol 2009, 16:09 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: split1968 je napisao/la: Imam li kakvu nagradu kao jubilarka???ne bi bilo loše... Vječni imunitet od baniranja? Može,prihvaćam,...
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 13 vel 2012, 14:31 |
|
|
Samo u Čileu živi 380 000 Hrvata po nekim procjenama. Zamislite jedan novi grad od toliko ljudi npr u Lici i da taj industrijski grad ima nekih 150 000 radnih mjesta Ovako Lika ima samo 50ak tisuća stanovnika....
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 13 vel 2012, 14:50 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15313 Lokacija: Misao svijeta
|
neretvanin je napisao/la: Samo u Čileu živi 380 000 Hrvata po nekim procjenama. Zamislite jedan novi grad od toliko ljudi npr u Lici i da taj industrijski grad ima nekih 150 000 radnih mjesta Ovako Lika ima samo 50ak tisuća stanovnika.... U SADu živi što Hrvata, što njihovih potomaka oko 2 milijuna . Zamisli to naselit po Herceg-Bosni pa da mi pjevamo o "temeljnom narodu" malo i da malo majoriziramo .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 13 vel 2012, 15:26 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: neretvanin je napisao/la: Samo u Čileu živi 380 000 Hrvata po nekim procjenama. Zamislite jedan novi grad od toliko ljudi npr u Lici i da taj industrijski grad ima nekih 150 000 radnih mjesta Ovako Lika ima samo 50ak tisuća stanovnika.... U SADu živi što Hrvata, što njihovih potomaka oko 2 milijuna . Zamisli to naselit po Herceg-Bosni pa da mi pjevamo o "temeljnom narodu" malo i da malo majoriziramo . Južnoamerikance u Liku, Kanađane i Amerikance u Dalmaciju, Australce na otoke, ove Europljane u Slavoniju i Istru...mogli bi imat 10milijuna stanovnika. s vremenom bi se oni rekroatizirali XD
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: CIJELA DIJASPORA se vraca DOMA....... Postano: 13 vel 2012, 15:26 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ove iz Australije na otok Jabuka.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|