|
|
Stranica: 11/13.
|
[ 306 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
PCM
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 02:01 |
|
|
Nije nekom drugom građanska=Bošnjačka već je to upravo Bošnjacima. To je problem.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 02:07 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Muris Salihbasic je napisao/la: Pa u normalnoj državi bih se zvao Bosanac i Hercegovac,po državi u kojoj živim, imao bih svako pravo na to. Ali, pošto nije normalna država... Zijev ,zijev... Šta sam onda ja ako si ti Bosanac i Hercegovac?Odnosno šta bi ja bio kad bi se ti tako izjašnjavao? Budi ti Bosanac u regionalnom smislu ,a u nacionalnom si Bošnjak isto kao što sam i ja Bosanac u regionalnom smislu ,a Hrvat u nacionalnom. Neznam kako možeš zastupat građansku opciju u državi gdje se sva tri naroda mrze i najradije bi se gledali preko nišana puške. Treći entitet je najbolje riješenje.Tad bi bila normalna država,svako ima svoju sobu.A ovako ako se nastavi,znaš onu staru .. " Gdje je kuća tijesna ,tu je čeljad bijesna" .
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
Icebreaker
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 02:17 |
|
|
Što prije Bošnjaci shvate da je i u njihovom interesu treći entitet bolje će im biti. Ovako svatko vuče na svoju stranu, država je, generalno gledano, u takvoj političkoj i ekonomskoj banani da se može usporediti s zemljama trećeg svijeta. A svih megalomanskih snova o cjelovitoj BiH pod vlašću muslimana se treba što prije ostaviti jer je nerealan. Niti imaju ljudstva, a niti ekonomske ni političke snage da se to ostvari.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 02:32 |
|
|
pa normalno da od bošnjačkih snova o cjelovitoj BiH nema ništa. od srpske neće dobit ni metra, i to dobro znaju, samo je pitanje koliko će dobit od nas tj. koliko ćemo mi od federacije uzet ako bude išta od trećeg.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 02:54 |
|
|
dudu je napisao/la: ovo je naše danas i za 1000 godina, pa kako god hoćete. U tu čast
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 02:58 |
|
|
Bagulin je napisao/la: Muris Salihbasic je napisao/la: Muslimani je već bilo. Ja bih najradije da se zovemo Bosanci, po državi. Ali ne daju nam. OK je Bosanski Muslimani uz Bosanske Katolike i Bosanske pravoslavce. evo ga ... nazire se i četvrto ime ... bosanci ... dakle proces mjenbe još traje.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 09:05 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Muris Salihbasic je napisao/la: Pa u normalnoj državi bih se zvao Bosanac i Hercegovac,po državi u kojoj živim, imao bih svako pravo na to. Ali, pošto nije normalna država... Zijev ,zijev... Šta sam onda ja ako si ti Bosanac i Hercegovac?Odnosno šta bi ja bio kad bi se ti tako izjašnjavao? Budi ti Bosanac u regionalnom smislu ,a u nacionalnom si Bošnjak isto kao što sam i ja Bosanac u regionalnom smislu ,a Hrvat u nacionalnom. Neznam kako možeš zastupat građansku opciju u državi gdje se sva tri naroda mrze i najradije bi se gledali preko nišana puške. Treći entitet je najbolje riješenje.Tad bi bila normalna država,svako ima svoju sobu.A ovako ako se nastavi,znaš onu staru .. " Gdje je kuća tijesna ,tu je čeljad bijesna" . Šta se odmah upalite toliko? Ništa ja ne zastupam, nisam političar niti se istom u bilo kojem smislu bavim, niti bih kad bio da me plaćaju ne znam koliko. Valjda imam pravo na svoje mišljenje i to kakvu bih ja državu želio da imam, realnost je neka druga i totalno drugačija. Dosta ove priče je hipotički gledano i tako bih volio da smo svi iste nacije tj. da je BiH jednonacionalna država bez podjela sa vjerom, nacijama i pm, čisto da izbjegnemo sve ove sukobe koji nas prate. Moja BiH, utopija. I nemam ništa protiv trećeg entiteta, iznio sam na drugoj temi o tome mišljenje. A što se tiče soba možda kuća nije pravedno podijeljena. Nemoj se ti brinuti zbog mene i mojih mišljenja, neće ona nikom zla nanijeti, više će zla donijeti ovi današnji kvazi intelektualci sa lošim obrazovanjem, ispranim mozgovima i nacionalistički nastojeni. Takvih ima na sve tri strane i njih se treba bojati, tih "intelektualaca".
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 09:48 |
|
|
Muris Salihbasic je napisao/la: PCM je napisao/la: Po meni bi se trebali zvat Muslimani ili Bosanski Muslimani BH Muslimani "Bosnian Muslims" po engleski. To vas po meni najbolje opisuje, a i nije arhaično, netočno i izvađeno iz naftalina kao "Bošnjaci" ... Muslimani je već bilo. Ja bih najradije da se zovemo Bosanci, po državi. Ali ne daju nam. OK je Bosanski Muslimani uz Bosanske Katolike i Bosanske Pravoslavce. Bagulin je napisao/la: u samo pedesetak godina političkim uredbama 3 puta mijenjati ime narodu ... ako ti tu ne vidiš bezglavost ... onda ga hebat.
Jedino vidim grešku u nazivu Bošnjak, ne znam kome je to trebalo ali šta se može, šteta je učinjena. Ja sam Bosanac(iliti Bosnian) i mislim da imam puno pravo da se smatram istim al se izjašnjavam kao Bošnjak radi drugih. Bosanci,Bosnjaci i Bosnjani su sinonimi...
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 09:51 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Muris Salihbasic je napisao/la: Muslimani je već bilo. Ja bih najradije da se zovemo Bosanci, po državi. Ali ne daju nam. OK je Bosanski Muslimani uz Bosanske Katolike i Bosanske Pravoslavce. Jedino vidim grešku u nazivu Bošnjak, ne znam kome je to trebalo ali šta se može, šteta je učinjena. Ja sam Bosanac(iliti Bosnian) i mislim da imam puno pravo da se smatram istim al se izjašnjavam kao Bošnjak radi drugih. Bosanci,Bosnjaci i Bosnjani su sinonimi... Nije vama lako
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
PilotInstruktor
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 09:54 |
|
Pridružen/a: 16 pro 2010, 00:03 Postovi: 571 Lokacija: Kičmanovićevo rodno selo
|
zapovjednik je napisao/la: Bosanci,Bosnjaci i Bosnjani su sinonimi... Nisu sinonimi. Bosanac je regionalan naziv, bez obzira na nacionalnost. Bošnjanin je naziv za građanina srednjovjekovne Bosne, a Bošnjak je nacionalnost.
_________________ Izlizani ideali i misali po hrvatskin stranputican sokolaške procesije pričešćene demonstracije od vinotočnica do vinotočnica svjetlošću krv časna vijekom navikli trpeć nasljeđivat pogrda balkana.
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 10:02 |
|
|
PilotInstruktor je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Bosanci,Bosnjaci i Bosnjani su sinonimi... Nisu sinonimi. Bosanac je regionalan naziv, bez obzira na nacionalnost. Bošnjanin je naziv za građanina srednjovjekovne Bosne, a Bošnjak je nacionalnost. Danas nisu,nazalost.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 19:19 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Bošnjaci i Muslimani su sinonimi. Kao i naziv Muhamedanci, koji se nekada (za vrijeme A-U Monarhije) upotrebljavao kako bi se označio slavenski muslimanski živalj na području BIH.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 19:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nisu neki naziv nacije bolji ni mogli izmisliti. To "Muslimani" im nisu Arapi dali.
"Bosanci i Hercegovci" ili "Bosanci" nisu mogli jer pretendira na vlasništvo nad čitavom BiH. U biti ne toliko samo po sebi, koliko bi onda pojam Srbin i Hrvat asociralo na obične manjine.
I to Bošnjak nije neki problem da ga ne nameću drugima. Iako su zadnjih godina skoro prestali sa tim. Vide ne ide.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 19:54 |
|
|
Proces mjenbe još traje. Sad su Bošnjaci, sad su Bosanci, sad su Muslimani, sad su bosanski muslimani........ U nedogled
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 12 vel 2012, 20:00 |
|
|
BBC je napisao/la: Nisu neki naziv nacije bolji ni mogli izmisliti. To "Muslimani" im nisu Arapi dali.
"Bosanci i Hercegovci" ili "Bosanci" nisu mogli jer pretendira na vlasništvo nad čitavom BiH. U biti ne toliko samo po sebi, koliko bi onda pojam Srbin i Hrvat asociralo na obične manjine.
I to Bošnjak nije neki problem da ga ne nameću drugima. Iako su zadnjih godina skoro prestali sa tim. Vide ne ide. Normalno da nismo kada su uvijek nas zajebavali oko toga, bili smo Muslimani da ne bi bili Srbi i Hrvati, bili smo Bosanci i Hercegovci jedno vrijeme i niko se nije bunio, pa smo postali Bošnjaci. I što se tog naziva Bošnjaci tiče ne nameće niko više ime jer su ostali narodi prihvatili bez problema to, velika većina ljudi. Ne znam o čemu ti pričaš. Znam samo da je određeni postotak ljudi u BiH i nakon rata želio da se izjašnjava kao Bosanac i Hercegovac, uglavnom ljudi ateisti, iz mješanih brakova, i slično ali ni Srbi, ni Hrvati ni Bošnjaci ne bi pristali na to.
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 16 vel 2012, 14:20 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
Vii je napisao/la: Proces mjenbe još traje. Sad su Bošnjaci, sad su Bosanci, sad su Muslimani, sad su bosanski muslimani........ U nedogled dodajmo i "turci" ...
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 16 vel 2012, 19:14 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Svašta se nepoznatog može naučiti na ovoj temi o samom sebi. ebem ti današnje intelektualce. @zadar1993 ovo se ne odnosi na tebe. Ajde klanjaj u Husrev begovu u Capajebo.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 16 vel 2012, 19:16 |
|
|
PCM je napisao/la: Po meni bi se trebali zvat Muslimani ili Bosanski Muslimani BH Muslimani "Bosnian Muslims" po engleski. To vas po meni najbolje opisuje, a i nije arhaično, netočno i izvađeno iz naftalina kao "Bošnjaci" ... "Bosnische Moslems"-na njemačkom
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 16 vel 2012, 19:20 |
|
|
Bagulin je napisao/la: Vii je napisao/la: Proces mjenbe još traje. Sad su Bošnjaci, sad su Bosanci, sad su Muslimani, sad su bosanski muslimani........ U nedogled dodajmo i "turci" ... Muslimani
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 17 vel 2012, 11:42 |
|
|
Vii je napisao/la: dudu je napisao/la: ovo je naše danas i za 1000 godina, pa kako god hoćete. U tu čast Mislim da bi i ovo bilo prihvatljivo Iako linija Derventa-Usora (rijekom Bosne) isto može proć Boka bi jednog dana (iako malo vjerojatno) možda i mogla doć nama, istočni srijem nažalost malo vjerojatno.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 17 vel 2012, 13:29 |
|
|
Vii je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Svašta se nepoznatog može naučiti na ovoj temi o samom sebi. ebem ti današnje intelektualce. @zadar1993 ovo se ne odnosi na tebe. Ajde klanjaj u Husrev begovu u Capajebo. Hoš da se pomolim i za tebe, zdravlja i malo pameti.
|
|
Vrh |
|
|
Vii
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 17 vel 2012, 17:00 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Vii je napisao/la: Ajde klanjaj u Husrev begovu u Capajebo. Hoš da se pomolim i za tebe, zdravlja i malo pameti. Ne trebaju mi tvoje molitve, Amerikanac
|
|
Vrh |
|
|
lokalni
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 18 vel 2012, 18:13 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Mislim da je Hrvatska najbolje prosla u AVNOJ-u od svih Jugoslovenskih republika... Nije prošla najbolje. Ušla je u drugi svjetski rat kao Banovina Hrvatska sa 65 000 km2,a izašla Socijalistička republika Hrvatska sa 56 000 km2.Ukralo joj 9 000 km2 i raspolovilo na Neumu.
|
|
Vrh |
|
|
lokalni
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 18 vel 2012, 18:24 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: osa je napisao/la: naravno da je postojala,čuo si za zavnoh valjda....
Kad je bilo prvo zasjedanje ZAVNOH-a,a kad AVNOJ-a??? Da ne postavljaš glupa pitanja više Naziv: Glavni štab NOV i PO Hrvatske Vrsta entiteta: pravna osoba Razdoblje: 19.10.1941 - 1945 Povijesni nazivi: Glavni štab Narodnooslobodilačkih partizanskih odreda Hrvatske (1941 - 1942) Glavni štab NOV i PO Hrvatske (1942 - 1945) Povijest: Glavni štab Hrvatske ustrojen je 19. listopada 1941., a ukinut 1945. godine. Djelatnost: Najviše operativno-teritorijalno zapovjedništvo na području Hrvatske. Do uspostavljanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Hrvatske i najviše upravno tijelo.Unutarnji ustroj / genealogija: Štab se dijelio na zapovjedni dio (zapovjednik, politički komesar, načelnik štaba) i dva odjela. Prvi odjel činili su odsjeci: Operativni, Personalni, Obavještajni, Političko-obavještajni, Inženjerijski i Topnički. Drugi odjel činili su odsjeci za vojne vlasti i pozadinu, za intendanturu, te Tehnički, Sudski i Sanitetski odsjek. Tijekom 1944. odsjeci se pretvaraju u odjele. Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske (kratica ZAVNOH koja je i poimeničena) najviše tijelo narodne vlasti u Hrvatskoj, osnovan od antifašističkoga pokreta. 13. lipnja 1943. u Otočcu održano je prvo zasjedanje ZAVNOH-a, kada je ZAVNOH formalno preuzeo funkciju najvišega političkog tijela Narodnooslobodilačkoga pokreta u Hrvatskoj, ali je de facto obavljao i zadaće najvišega tijela vlasti u Hrvatskoj. Na tom je zasjedanju formiran Izvršni odbor, čiji predsjednik postaje hrvatski književnik Vladimir Nazor. 21. srpnja 1945. u sabornici na Markovom trgu održano je četvrto zasjedanje i tog dana promijenjen je naziv u Narodni sabor Hrvatske. Predsjednik Predsjedništva Narodnoga sabora Hrvatske Vladimir Nazor povjerio je mandat za sastav vlade Vladimiru Bakariću, a on je predložio višestranačku vladu, koja se sastojala od četiri predstavnika KPH, petorice HSS-ovaca, četvorice predstavnika Srba iz Hrvatske i jednoga izvanstranačkog ministra.
|
|
Vrh |
|
|
lokalni
|
Naslov: Re: AVNOJ-evske granice Postano: 18 vel 2012, 18:31 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: koji je tebi *** zapovjedniče? kotor, budva? srijemska mitrovica, petrovaradin, zemun? jel znaš ti uopće di je to? stoljećima je bilo u hrvatskoj prije nego što su zeleni na ovim prostorima postojali. prvo nauči osnove povijesti pa onda možeš pitat nešto autohtoni bošnjo. Volia bi saznati kada su Kotor i Budva bili u Hrvatskoj. U Zemunu Hrvati nikad nisu bili većinsko astanovništvo
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|