http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/saraje ... ncicu.htmlBisera Bostandžija moli za pomoć: Nema ni za sirup bolesnom sinčiću
Svi koji žele pomoći mogu otići lično na adresu Mojmilska broj 70 na Aneksu ili pozvati na broj telefona 062/273-151
Autor Z. K. | Objavljeno 18.02.2012. u 02:17
Bisera s Amirom: Mjesečno primaju 170 KM
Samohrana majka Bisera Bostandžija iz Sarajeva moli ljude dobre volje da joj pomognu da kupi lijekove i hranu za njenog devetomjesečnog sina. Mali Amir već mjesec boluje od upale pluća, a majka nema novca da mu kupi osnovni lijek.
Bisera nam je kroz suze ispričala da nema nikoga bližnjeg. Muž ju je napustio dok je bila trudna i otad se bori kako zna i umije da osigura hranu za sebe i sina.
- Moj sinčić i ja živimo od 170 maraka mjesečno, u tuđoj kući, gdje za kiriju dajem 120 KM, a ostalo za hranu. Beba se razboljela prije mjesec, a ja nemam čime kupiti ni sirup koji košta pet KM - kaže uplakana Bostandžija i dodaje da sinčića hrani brašnom i vodom, a i da brašna više nema nego što ima.
Svi koji žele pomoći malom Amiru i njegovoj majci mogu otići lično na adresu Mojmilska broj 70 na Aneksu ili pozvati na broj telefona 062/273-151.