HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 01:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Novi stadion HŠK Zrinjski
PostPostano: 23 kol 2009, 01:02 

Već duže vrijeme mislim napisati jednu kolumnu o stadionu HŠK Zrinjski i pošaljem je na internet portale.

Evo o čemu se radi, stadion Zrinjskog pod Bijelim Brijegom takav kakav je već duže vrijeme propada i ne ulaže se u njega osim kad dođe koja Europska utakmica pa se stavi par stolica (cijena karte 20 KM a stolice 30 KM pa se nekako uspije).

Uprava jednostavno nema novaca, naravno država i grad ne bi prstom mrdnuli da se nešto uloži (svi znamo razlog), a Zrinjski kao klub iz stolnog grada Hrvata BiH zaslužuje moderan stadion koji bi zadovoljio sve navijače i simpatizere ovoga kluba.

Ne znam jeste li upoznati ali prije nekog vremena prodan je plac u centru Mostara na kojemu je dugo godina bila Stara Bolnica jednome poduzetniku iz Hercegovine. Plac je (lako se može vidjeti na Google Earth) površine 12000m2, i na njemu će se gaditi stambeno poslovni centar. Cijena po kojoj je prodan je 12 mil. KM.

Površina stadiona pod Bijelim Brijegom, pomoćnog terena i prostorija kluba (ugl. čitavog toga kompleksa) bez tribine Zapad (koja je naslonjena na brdo pa se teško može ubrojiti u površinu iako i to nebi bilo nemoguće), izračunato na Google Earthu je minimalno 30000m2.

Slika:

slika

Prema nekakvoj osnovnoškolskoj računici (a budući da je i ovo zemljište jednako atraktivno kao i zemljište Stare Bolnice), dobijemo da se za isto može dobiti bar 30 mil. KM !

Zrinjskom i Mostaru, što se tiče kapaciteta ne treba stadion veći od 20 000 mjesta,a evo jedan konkretan primjer stadiona u Poljskoj Korona Kielce Stadion koji ima kapacitet od 15500 mjesta i koji je koštao, PAZI SAD : 10 mil. funti ili cca 22 mil. KM !!!

slika

slika

slika

Ostalo bi cca 8 mil. KM, što bi bilo dovoljno da se uredi okolina i napravi parking, i naravno, da se na Heliodromu (bivša vojarna koja je odnedavno Sveučilište) napravi staza na stadionu i svlačionice i popratni stadion za Atletski Klub Zrinjski (jer novi stadion ne bi imao stazu).

Ostaje samo još pitanje lokacije novog stadiona. Naravno trebalo bi ga napraviti na državnoj zemlji koju bi darovao Grad (barem toliko mogu uraditi).

Moj osobni je prijedlog da se stadion napravi :

slika

Radi se o prostoru Vihovića na kojem je sanirana deponija i koji je u državnom vlasništvu koliko ja znam, mjesto je na uzvisini i stadion bi drama fercerao, pogotovo navečer kad bi bile utakmice.

Razlog je što je u "kotlini" (dosta ljudi ne bi voljeo da se premjesti s onu stranu Huma).

Inače, otvorio sam temu na http://forum.zrinjski.info//index.php?showtopic=752 i dosta su dobre reakcije, ovo je samo jedan prijedlog, ali pokazuje kako mi praktično imamo nov stadion (jer se ne bi uložilo ni 1 KM iz proračuna, niti od investitora da se ovakva ideja ostvari).

Vrh

Naslov: Re: Novi stadion HŠK Zrinjski
PostPostano: 23 kol 2009, 07:32 

Odlična ideja, samo što kod nas nitko nije u stanju izgraditi fin stadion za te novce, krade se naveliko, i sami znate koliko je već novca ulupano u Maksimir.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 23 kol 2009, 09:25 

Sto se tice stadiona, tu nam samo privatnici mogu pomoci. Otkupit stadion od grada i napravit iznova sve, uz poslovne prostore i druge ideje koje se mogu pretvoriti u djela, posto je ono ipak centar grada, svasta ondje moze proci. E sad kad bi se to moglo izvesti nekako bilo bi odlicno, ali posto je politika takva a i trenutno politicko stanje pogotovo u gradu mostaru iskreno ne ocekujem nista. Ne moze se nista graditi na stadionu posto je to gradsko zemljiste i ne isplati se ulagat u njega ocigledno...

Vrh

PostPostano: 23 kol 2009, 11:21 

sve je to drama kad bi išta od toga bilo, samo ta tvoja idealna pozicija nije baš tako idealna, najviše iz razloga što je ta zemlja obični nasip koji se stvorio vađenjem zemlje iz kopa ( to jezero pored ) i tlo je nestabilno.Zabranjeno je ja mislim praviti i kuće a ne stadion ove veličine.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2009, 11:27 

Ma svejedno je gdje, samo da se priča pokrene i da se vidi da se može,

Vrh

PostPostano: 23 kol 2009, 11:35 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ultras1986 je napisao/la:

slika

slika

slika

Cijela ideja je odlična. Dobro bi bilo, da se malo počne o njoj pričati u javnosti.
Što se tiče kapaciteta, ne traba više Zrinjskom od ovog na slici. Kapacitet do 16.000, sa natkrivenim tribinama na sve četiri strane. Ovakav stadion bi po meni bio idealan.

Lokacija novog stadiona, nek budu organizirane javne rasprave i javne tribine, gdje bi sudjelovale predstavnici Udruge navijača, Uprave, gradske vlasti i građanstva.

Što se tiče realne izvedbe moram izraziti sumnju da će Muslimani dati podršku za ovo. Još dugo neće i skeptičan sam da će se išta raditi u slijedećim godinama po ovom pitanju.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2009, 21:02 

lokacija, sjeverni logor.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2009, 19:38 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ultras1986 je napisao/la:

Ne znam jeste li upoznati ali prije nekog vremena prodan je plac u centru Mostara na kojemu je dugo godina bila Stara Bolnica jednome poduzetniku iz Hercegovine. Plac je (lako se može vidjeti na Google Earth) površine 12000m2, i na njemu će se gaditi stambeno poslovni centar. Cijena po kojoj je prodan je 12 mil. KM.

Površina stadiona pod Bijelim Brijegom, pomoćnog terena i prostorija kluba (ugl. čitavog toga kompleksa) bez tribine Zapad (koja je naslonjena na brdo pa se teško može ubrojiti u površinu iako i to nebi bilo nemoguće), izračunato na Google Earthu je minimalno 30000m2.

Papreno je Grbešić platio onaj teren. Ali barem nitko ne može reći, da je nešto namješteno ili da je neka politička igra.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2009, 08:52 

Ne treba nikom u Bosni stadion preko 15000 ljudi . Zrinjskom , Čeliku i Slobodi ne treba više od 12000 kapaciteta ako ćemo pravo govoriti .
U Sarajevu jedan veliki stadion za potrebe reprezentacije i evropske nastupe sarajevskih prvologaša i pravi fudbalski stadioni ( bez atletske staze ) do 15000 ljudi za ostale gradove .

Ovo mislim i za Želju kojem je dovoljno Grbavicu preurediti za 15000 ljudi sjedećih mjesta , iako Sarajevo sa okolicom ima skoro 500000 stanovnika :kava

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: