|
|
Stranica: 1/17.
|
[ 420 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 10:13 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
B. A. 18/02/2012 17:31:00 Zoran Milanović / Vijesti.ba SARAJEVO - Predsjednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Federalne vlade. Izvori bliski hrvatskoj vladi su rekli da će hrvatski premijer Milanović tokom posjete BiH tražiti od SDA i SDP-a rekonstrukciju Vlade FBiH po principima kako je izabrano Vijeće ministara.
Sa ovakvim stavom će upoznati i predstavnike međunarodne zajednice u BiH. Iz razumljivih razloga javno će izbjegavati iznositi to kao zvaničan stav Vlade RH. "Milanović i Pusićka po tom pitanju imaju identičan stav i nemojte nimalo sumnjati da ga neće sasvim jasno izreći predstavnicima vlasti i međunarodne zajednice u Sarajevu. Radi se o principima, a ne nekim simpatijama prema dva HDZ a ", kaze pouzdan izvor u vrhu vlade. Hrvatski premijer Zoran Milanović boravit će u našoj zemlji 27. i 28. februara, kada će posjetiti Sarajevo, Mostar, Vitez i Široki Brijeg. Tokom svog posjeta Milanović će se sastati s najvišem državnim vrhom, ali će obići i ustanove koje je financirala Vlada RH, akademije, samostan te neke kompanije. Glavna tema razgovora bit će odnosi dviju zemalja, s posebnim naglaskom na otvorena pitanja. Milanović će se 27. februara sastati s novoizabranim predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom te s tročlanim Predsjedništvom BiH. Nadalje, prvog dana posjeta našoj zemlji hrvatski premijer boravit će i u Vitezu te posjetiti bolnicu u Novoj Biloj čiju je izgradnju 90-ih godina financirala Vlada RH. Dan kasnije, 28. februara, prvo će posjetiti Mostar gdje će se s sastati s čelnicima grada i posjetiti Stari grad. Potom će posjetiti i Široki Brijeg, gdje će obići samostan, Akademiju likovnih umjetnosti i jednu privatnu kompaniju. Brojna su otvorena pitanja između BiH i Hrvatske, a mnoga će se otvoriti nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju. Prema mnogima, BiH uvelike nespremna dočekuje ulazak Hrvatske u EU. Sve to bit će tema razgovora državnih vrhova dviju zemalja, odnosno pronalazak modaliteta prema koji će se početi rješavati ti problemi. Nova hrvatska Vlada najavila je kako će imati novu politiku prema Hrvatima u BiH i zemlji u cijelosti. Ministrica vanjskih i evropskih poslova RH Vesna Pusić u nekoliko navrata jasno je kazala kako će Kukuriku koalicija prema bh. Hrvatima voditi politiku “bez figa u džepu” te će biti vjetar u leđa na putu naše zemlje prema euroatlantskim integracijama. Prema tome, mnogi u našoj zemlji očekuju dodatno zatopljenje u odnosima dviju zemalja. http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/73416 ... -FBiH.html
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 10:13 |
|
|
Koliko istine bi moglo biti u ovim novinarskim izvorima ?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 10:17 |
|
|
Pročitajte komentare Bošnjaka na tom linku na vijesti.ba. Ako su oni imalo normalan narod više ja sam Napoleon.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 10:20 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2550 Lokacija: Glavni stan
|
BBC je napisao/la: Koliko istine bi moglo biti u ovim novinarskim izvorima ? Pa Zoki je odma nakon izbora rekao da HDZ-ovi nisu njemu politički bliski, ali da je za njih glasao hrvatski narod i kako sa time svi moraju računati. Druga stvar je što on tu direktno ne može ništa učiniti, za poziciju Hrvata u BiH mora se izboriti Čović i ekipa.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 10:24 |
|
|
Za Bošnjake po komentarima je već "ustaša". Porede ga sa Tuđmanom.
Bošnjaci se trovali tim svojim medijima. I zaglavili su u fazi vječite intoksinacije.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 10:28 |
|
|
BBC je napisao/la: Za Bošnjake po komentarima je već "ustaša". Porede ga sa Tuđmanom.
Bošnjaci se trovali tim svojim medijima. I zaglavili su u fazi vječite intoksinacije. Pa šta se tome čudiš, onaj bivši manjinski zastupnik iz SDA RH usporedio je Josipovića sa Karadžićem i Šešeljem i pisali su svakakva sranja po svom glasilu Preporodu. Smirili su se zato što centrala u Sarajevu nije htjela na taj način odnositi se prema Josipoviću.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 10:30 |
|
|
Ne čudim se uopće. Ali se čudim sebi da sam naivan pa mislim da će se Bošnjaci urazumiti.
No way, sa onakvim njihovim medijima. Ne puštaju ih mrvice da odahnu i da budu u miru.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 11:09 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26955 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Šteta što neće biti u Livnu, svojemu starom zavičaju.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 11:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43758 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ili barem u ženinom Tomislavgradu.
No ipak, Široki, Mostar i Vitez je sasvim solidno da Bošnje zapjene od bjesnila.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 11:11 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Šteta što neće biti u Livnu, svojemu starom zavičaju. Livno je zaobišao da ga ne optuže za nepotizam 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 11:11 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ili barem u ženinom Tomislavgradu.
No ipak, Široki, Mostar i Vitez je sasvim solidno da Bošnje zapjene od bjesnila. Već jesu, a tip nije ni došao.
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 13:07 |
|
|
malo komentara povampirenih komšija na vijest Citat: sta ti imas sa vladom fed. mamu ti ustasku Citat: tu posjetu odmah otkazat sve dok iskreno hrvatska neprizna bosnu i hercegovinu i legitimne vlasti Citat: ja mislim da im treba zabraniti dolazak u sarajevo neka idu u banja luku kod dodikaali nemozemo nista uraditi kad imamo kilave bosnjacke politicare. vesna pusic moze popusiti dobrici cosicu naka popusti vise bosnu ***** im srpsko-hrvatsku mater forever bosna bosnjacima i ostalim gradzanima Citat: STA TI SE SADA KURCIS MOMAK ,STA CES TI TRAZITI DOBICES KURCINU I TI A PUSICKA NEKA PUSI I VI STE BILI AGRESORI NA BIH ... Citat: OVAJ AKO JE OVO TACNO BICE GORI OD SAMOG TUDJMANA.PA JADAN NEBIO NISU NI HTJELI U VLAST A TI IH SAD TRPAS NA ZOR,A DRUGO ,JOS MALO PA CE NOVI IZBORI I NEMIJESAJ TE SE U BIH VISE ZA MILA BOGA,TAKO SU SRBI POCELI DA STITE KO BAJAGI SVOJ NAROD A USTVARI POCELI SU SVE RATOVE RADI TERITORIJE.ZATO NEDOLAZI JOS U BIH MOLIM TE,MAKAR DOK TI SE GLAVA NEOHLADI OD SLAVE POSLIJE IZBORA. Citat: U BiH su Katolici toliko bezobrazni traze i ono sto im ne pripada.Bjeze iz BiH i govore da su ugrozeni sto nije istina.Niko njih ne dira sami oni bjeze.Dokaz je u Sarajevu da je nadbiskupija otela,privatni stan i zadrzala i opet kaze da su Katolici u BiH ugrozeni lazu sami bjeze iz BiH. 
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 13:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43758 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Druže pozitivac, nadam se da ćeš komentare proslijediti relevantnim osobama u centralnom komitetu :)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 13:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61849 Lokacija: DAZP HQ
|
Zoran Milanović: Tuđman je bio premekan u odnosima prema BIH
veliki intervju u Jutarnjem listu. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 13:13 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Druže pozitivac, nadam se da ćeš komentare proslijediti relevantnim osobama u centralnom komitetu :) ma kakvi druže ministre, partija ima tajne službe koje pomno prate sva dešavanja u regionu, oni znaju za svaki naš post i prije nego ga napišemo 
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 13:24 |
|
|
Citat: Razotkrivanje Zorana Milanovića: Tuđmana razumijem, a Gotovina? On je žrtva, plaća nečiji tuđi dug Mislim da većina ljudi u ovoj Vladi osjeća da ima misiju. Većina njih nije ovdje zbog političkih ambicija, niti zbog stranačke pripadnosti, nego zato što misle da sada imaju priliku da Hrvatsku naprave boljom zemljom”, rekao je Zoran Milanović pretkraj jednosatnog intervjua, što smo ga vodili u srijedu popodne u Uredu premijera u Banskim dvorima, gdje je toga dana grijanje bilo toliko pokvareno da smo se sve vrijeme znojili, uz širom otvorene prozore. Zoran Milanović jako vjeruje u ljude koje je imenovao ministrima: kada su mu, i kranje dobronamjerno, počeli prigovarati u vezi s Kotromanovićem, zauzeo je žestoki obrambeni gard te je danima svima objašnjavao da je stožerni brigadir Ante Kotromanović apsolutno optimalan izbor za ministra obrane. U srijedu je jednako žestoko i lojalno branio Željka Jovanovića kao ministra obrazovanja, premda Jovanović, zapravo, nije bio prva opcija za taj položaj. Ne znam koliko svi članovi nove Vlade svoj posao doživljavaju kao misiju čiji je cilj da ovu zemlju učini boljom. No, kod samog Milanovića nema nikakve sumnje. On ovdje nije zbog moći, možda tek donekle zbog “slave”; on je tu, prije svega, da bi pokušao promijeniti Hrvatsku. Milanović se, zapravo, koliko se god trudio biti neobavezan, nehajan i autoironičan, ponaša poput političara s konačnim, neizbježnim poslanjem. I utoliko Zoran Milanović podsjeća na Franju Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 13:48 |
|
|
Istina Milanović bi se mogao pokazati kao dobar. To bi u odnosu na njega mogao biti državnički potez. Da iskoči iz tih nametnutih kalupa i snažno se zauzme za Hrvate u BiH. A puno se može postići. Od financijske pomoći do diplomacije. To bi bila velika stvar.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 13:54 |
|
|
...kada smo sve pregurali...manje - vise, da vidimo sto bi to mogao uraditi Milance. Inace sam skeptican...da nije opet neko vjezbanje na hrvatima BiH na pomolu!?
|
|
Vrh |
|
 |
zomby
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 13:55 |
|
|
BBC je napisao/la: Pročitajte komentare Bošnjaka na tom linku na vijesti.ba. Ako su oni imalo normalan narod više ja sam Napoleon. Vecina zivi jos u 90" tako da komentari su samo dokaz, da ova nakarda pod hitno treba biti razjebana...cimprije tim bolje.
|
|
Vrh |
|
 |
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 17:58 |
|
|
dudu je napisao/la: Zoran Milanović: Tuđman je bio premekan u odnosima prema BIH
veliki intervju u Jutarnjem listu.  jel možeš skenirati nekako intervju? maloprije sam listao jutarnji, ne znam kako mi je to promaklo
|
|
Vrh |
|
 |
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 21:56 |
|
|
s@lko dinamita$ je napisao/la: dudu je napisao/la: Zoran Milanović: Tuđman je bio premekan u odnosima prema BIH
veliki intervju u Jutarnjem listu.  jel možeš skenirati nekako intervju? maloprije sam listao jutarnji, ne znam kako mi je to promaklo što je najbolje, kako je krenulo, ne bi me iznenadilo da je to i rekao i na prvu sam pomislio da i jest rekao bi da je najbolja karakteristika nove vlasti vanjska politika. al nažalost, ne u smislu da je ta vanjska politika nešto naročito dobra, nego da su ostali potezi nove vlasti katastrofalni
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 22:09 |
|
|
Vjerojatno misli da je Tuđman bio premekan prema Bobanu i sl?
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 22:14 |
|
|
moj naslov dolazi nakon komentara u Avazu da je Milanović gori od Tuđmana. dalje sami zbrojite 2 i 2, a ostale ostavite u blaženom neznanju i nek se žeste, google će zapamtit ovaj intervju. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 22:19 |
|
|
De objasni malo, ne kužim. Gdje si to pisao.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Predsjednik Vlade RH Milanović dolazi u posjetu BiH sa stavom oko rekonstrukcije Vlade FBiH Postano: 19 vel 2012, 22:27 |
|
|
BBC je napisao/la: De objasni malo, ne kužim. Gdje si to pisao. napisao sam tu na ovoj temi naslov i stavio intervju u Jutarnjem listu, čisto da dam dokaz priči da je Zoran gori od Tuđmana. 
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|