|
|
Stranica: 3/4.
|
[ 92 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robert Te Diro
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 23 vel 2012, 04:10 |
|
|
Meni je "Zlatne godine" uvijek bio drag film. U to vrijeme, a snimljen je 1992., služio je dizanju nacionalne svijesti s obzirom da je priča bila o teškim sudbinama studentarije nakon sloma Hrvatskog proljeća, ali ima mi i neku umjetničku vrijednost. Dobar film i uvijek mi ga je drago pogledati. Gibonnieva istoimena pjesma je snimana za ovaj film. Evo ga na Google videos. http://gledanjefilmova.blogspot.com/201 ... -film.html
_________________ U vražju mater!
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 23 vel 2012, 10:40 |
|
|
Goran i Snježana Tribuson su pokazali da umeju da napišu odličan scenario ("Odmori se, zaslužio si"). Zbog čega se taj par ne angažuje i za film?
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 23 vel 2012, 17:56 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Našao one 3 stranice sa našim stream filmovima. Pa jučer i danas ih dosta pogledao (doduše više prestao nakon 15 minuta)
Ono je užas teški. I srpski i hrvatski i bosanski filmovi. Kazališne predstave su zanimljivije od skoro svih tih filmova.
Zašto svaki film iz bivših Yu republika mora biti humorističan ? Skoro svaki. Jedini malo ozbiljniji koji sam vidio je Grbavica. Ali i on dosta loš sam po sebi.
U biti one osobe u filmovima se sve ponašaju na jedan način kako nikad nisam vidio da se ljudi u stvarnosti ponašaju. Da bar jedan film trefi da preslika realnost.
Većina filmova totalni stereotipi i clishei. Valjda narod voli takve gluposti, ne mora previše razmišljati.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 23 vel 2012, 17:59 |
|
|
Nisi u pravu. Vaši filmovi su veoma često čak previše depresivni i ozbiljni.
|
|
Vrh |
|
 |
Robert Te Diro
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 23 vel 2012, 18:04 |
|
|
teranova je napisao/la: Nisi u pravu. Vaši filmovi su veoma često čak previše depresivni i ozbiljni. Ubija ih teška socijalna tematika. Tako jedan "Show must go on" postane hit samo zato što je zanimljiv i gledljiv, iako je sniman s puno manje love od većine naših filmova. Pogledaj ga.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 23 vel 2012, 18:14 |
|
|
teranova je napisao/la: Nisi u pravu. Vaši filmovi su veoma često čak previše depresivni i ozbiljni. Isto je to sranje kao srpski filmovi. Razlike u humoru samo zbog naglaska i gestikulacije ljudi.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 23 vel 2012, 18:19 |
|
|
Robert Te Diro je napisao/la: teranova je napisao/la: Nisi u pravu. Vaši filmovi su veoma često čak previše depresivni i ozbiljni. Ubija ih teška socijalna tematika. Tako jedan "Show must go on" postane hit samo zato što je zanimljiv i gledljiv, iako je sniman s puno manje love od većine naših filmova. Pogledaj ga. Kakva socijalna tematika ? Hrvatski filmovi obrađuju stereotipe i teme koje su kao prepisane sa net.hr, index.hr i drugih medija. Stvaran život nije ono o čemu index.hr piše.
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 23 vel 2012, 18:20 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Hrvatski filmovi su za nijansu slabiji od srpskih,ima tu vrhunskih filmova kao npr Duga Mracna Noc,Metastaze,Konjanik,Diploma za Smrt,Sve Dzaba itd
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
 |
Robert Te Diro
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 23 vel 2012, 18:23 |
|
|
Meni se Metastaze nisu svidjele. Osim "Sava, Krpa, Sava Sava" na kraju 
|
|
Vrh |
|
 |
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 23 vel 2012, 18:28 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Robert Te Diro je napisao/la: Meni se Metastaze nisu svidjele. Osim "Sava, Krpa, Sava Sava" na kraju  Metastaze su vrhunski film,Rene odglumio za Oscara,film nad filmovima najjacha scena definitivno,kad nokautira "Marina" onog pederskog hoby tenisera...meni definitivno najbolji hrvatski film u zadnje vrijeme 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 23 vel 2012, 18:46 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Robert Te Diro je napisao/la: Meni se Metastaze nisu svidjele. Osim "Sava, Krpa, Sava Sava" na kraju  Metastaze su vrhunski film,Rene odglumio za Oscara,film nad filmovima najjacha scena definitivno,kad nokautira "Marina" onog pederskog hoby tenisera...meni definitivno najbolji hrvatski film u zadnje vrijeme  Jedna od rijetkih trenutaka kada se u potpunosti slažem s tobom 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Dragica88
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 14:54 |
|
|
Meni su Metastaze jedan prosječan film. Mada ima zanimljivih dijelova npr put u Bosnu, ili ono naci skandiranje na stadionu.
|
|
Vrh |
|
 |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 15:53 |
|
|
Dragica88 je napisao/la: Meni su Metastaze jedan prosječan film. Mada ima zanimljivih dijelova npr put u Bosnu, ili ono naci skandiranje na stadionu. Dragice stavi svoju sliku na forum, pa te vodim da zajedno gledamo film.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 16:03 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Dragica88 je napisao/la: Meni su Metastaze jedan prosječan film. Mada ima zanimljivih dijelova npr put u Bosnu, ili ono naci skandiranje na stadionu. Metastaze nisu nikakav specijalno dobar film, ali u usporedbi sa novijim hrvatskim film uratcima su dosta dobre. Meni je ipak najdraža posljednja scena .... "Sava , Krpa, Sava,Sava! " tu sam krepao  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 16:04 |
|
|
Metastaze su isto stereotipi i clishei. Ne može hrvatski film bez toga jednostavno.
|
|
Vrh |
|
 |
Vii
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 16:16 |
|
|
Kako je počeo rat na mom otoku-nije loš film. Dobar mi je film "Živi i mrtvi".
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 16:18 |
|
|
Živi i mrtvi je solidan. Gluma nekih uloga diskutabilna i sama radnja filma, ali za hrvatski film solidno.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 17:15 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26412 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ima solidnih Hrvatskih filmova, ne treba griješiti dušu. Recimo sasvim je solidan onaj ciklus nostalgičnih obiteljskih filmova gdje se opisuje nečiji život u djetinjstvu ili ranoj mladosti.
Kraljica Noći - Osijek koncem 1960-ih. (Nažalost izbrisano sa youtube)
Ne dao Bog većeg zla - Bjelovar sredinom 1960-ih
Snivaj zlato moje - Zagrebačko predgrađe 1940-ih i 1950-ih
Moram spavat anđele - Čapljina 1970-ih (Sic!) Glumi je ušminkani Bjelovar čini mi se.
Od ostalih tu je i sasvim solidni Brešanov "Nije kraj"
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 17:26 |
|
|
"Nije kraj" je savršen film. Glavni glumac je uz to jako zgodan, Ivan Herceg mislim da se zove.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 18:00 |
|
|
teranova je napisao/la: "Nije kraj" je savršen film. Glavni glumac je uz to jako zgodan, Ivan Herceg mislim da se zove. Taj film je turbo glup i dosadan. Vama samo ako se u filmu Beograd spomene odmah svršavate.
|
|
Vrh |
|
 |
Vii
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 18:04 |
|
|
BBC je napisao/la: teranova je napisao/la: "Nije kraj" je savršen film. Glavni glumac je uz to jako zgodan, Ivan Herceg mislim da se zove. Taj film je turbo glup i dosadan. Vama samo ako se u filmu Beograd spomene odmah svršavate. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 18:45 |
|
|
Ovo je dobar film, Go West.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 19:05 |
|
|
Evo i islamska zajednica napravila film. U filmu je sve dobro odprilike koliko je i Cerić pametan.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 23:16 |
|
|
Upravo gledam "Konjanik". Super film, nisu štedjeli ni na dekorima. Ali moram pogledati poslije na Google koliko je autentična priča. Mislim povijesno gledano, ne ta ljubavna priča.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Hrvatski film Postano: 24 vel 2012, 23:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Posljedna volja nije bio loš film, onako za razbibrigu. Citat: Posljednja volja or The Last Will is a 2001 Croatian film directed by Zoran Sudar and produced by Vicenco Blagaić. It is a comedy about a tour guide in small town of Dalmatia, played by Goran Višnjić, who inherited millions from a distant relative in USA only to find himself pursued by professional killers.
Posljednja volja was one of the more ambitious Croatian films in the 1990s. It was supposed to be the first Croatian feature film made completely in private production, without state subsidies. It was also supposed to use the charisma of Goran Višnjić and Dalmatia locations to promote Croatian tourism, as well as to encourage American filmmakers to use Croatian locations and film production resources in their future projects.
However, the production was hampered by many financial problems, leading to all types of lawsuits. Producers also failed to bring in any major stars from Hollywood other than Angelica Bridges.
Although the film finished in 1999, because of the budget constraints, it had to wait until 2001 to be released in Croatian cinemas. It received mixed reviews and anything but spectacular box-office numbers.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|