HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 sij 2025, 19:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 176 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Novi grb F BiH, RS i BiH...
PostPostano: 29 vel 2012, 10:08 

Bagulin je napisao/la:
Vii je napisao/la:
I u potpisu staviti:
Ja sam Hrvat, tuđe ime neću,. Allahu ekber za hrvatsku sreću.
:sega

šućur alahu ... =))

Ili može:
Tito je krao, al" nam je dao,
ovi kradu, al" ne dadu!

=))

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 11:54 

Bosanski Hrvati se ne smiju odricati ljiljana jer time samo olakšavaju Bošnjacima prisvajanja isključivog prava na Bosnu i prikazivanja ostalih kao pridošlica koji tu ne pripadaju. To što su muslimani u ratu nosili ljiljane trebate okrenuti u svoju korist i njima nametnuti komplekse jer je to kršćanski simbol. Zamislite da su srbi u Hrvatskoj nosili na uniformama ovakav grb:
slika
Jel bi se onda mi odrekli šahovnice? Naravno da ne. Zato ne smijete ni vi (bosanski Hrvati).

No za Hercegovce ne vrijedi ovo, jer je poželjno da se Hercegovina što više prikazuje kao zasebna pokrajina od Bosne. Dakle Hercegovcima je bolje da ne prihvaćaju ljiljane jer time promiču velikobošnjačku ideologiju o Hercegovini kao "južnoj Bosni".

Ja bi istu stvar savjetovao i Hrvatima zapadno od Vrbasa jer bi time na isti način kao i Hercegovci naglasili svoju specifičnost u odnosu na onu pravu Bosnu (prije širenja na ostale hrvatske krajeve).

:herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 12:06 

Vii je napisao/la:
Bagulin je napisao/la:

šućur alahu ... =))

Ili može:
ovi kradu, al" ne dadu!

=))

=))

dok je bilo tita, bilo je i shita ...

:aleale

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 13:21 

Bagulin je napisao/la:
Vii je napisao/la:
Ili može:
ovi kradu, al" ne dadu!

=))

=))

dok je bilo tita, bilo je i shita ...

:aleale

:smijeh :smijeh :smijeh

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 13:47 

josip broz dobar skroz :D

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 13:49 

Ibar je napisao/la:

Druže Tito, mi ti se kunemo, da tebi samo lažemo. :zubati :sega

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 14:21 

druze tito druze tito srbi tebe lazu oni vole oni vole djenerala drazu :D

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 18:33 

Ibar je napisao/la:
druze tito druze tito srbi tebe lazu oni vole oni vole djenerala drazu :D

:smijeh

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 19:28 

neumljanin je napisao/la:
a) zlatni ljiljan, naravno, ali to nisam iskljucio svojim postom...samo sam htio reci da se neki forumasi okane ideje forsiranja ljiljana kao novog "glavnog" simbola hrvata u bih, jer ga, eto, muslimani ne smiju preuzeti...ali protiv ljiljana kao simbola bosne nemam nista protiv...i upoznat sam s grbovima koje si naveo - grb odzacke brigade hvo mi je trenutno najblizi idealnom grbu za fbih...stvarno nemam nista protiv nijednog simbola, dok se on ne koristi u agresivno-provokatorske svrhe (hint: mostar, crvena zastava, bijeli polumjesec)

b)uz svo duzno postovanje autoru misli - smatram da je to smijesno...ne mozes ovaj tekuci sukob izmedju bosnjaka i hrvata gledati kao sukob iskljucivo visoko obrazovanih intelektualaca i akademskih gradjana, pa da bismo se mogli boriti na taj nacin...trebas bit realan da je velika vecina i jednog i drugog naroda, blago receno, ipak ispod te razine i da bi nam se vecina njihovih smijala, a vecina nasih takav nacin ne bi prihvatila

moj djed na bracu je klesar od malih nogu i caca je namjeravao kod njega naruciti nas obiteljski grb u brackom kamenu...no, problem je sto taj grb u sebi sadrzi ljiljane (u zadnjih 500 koljena garantirano nemamo ni jednog muslimana :) ), a placati zastitare da nam cuvaju kucu od sprejeva, kamenja, jaja itd. ipak bi bilo previse...toliko o ukljucivanju ljiljana medju hrvate u neumu...a najstarija crkva u gradu posvecena je svetom anti :D

jos malo o osjecaju nekoga iz neuma za ljiljan - ja sam rodjen 1992. i u 5. osnovne sam imao iz likovnog zadatak nacrtati jedrenjak i tom jedrenjaku sam na glavni jarbol postavio ljiljan, jer mi je tada, kao djetetu, izgledao "nekako kraljevski"...dok mi caca nije vidio rad i vrlo plasticno objasnio da ce mi netko u skoli razbit zube ako donesem takav rad...

zadovoljan odgovorom? :smajl013

Ako si samo na temelju ove teme pomislio da se forumaši zalažu za ljiljane kao "glavni simbol Hrvata u BiH", onda te mogu umiriti, jer oni su uglavnom podbadali Bošnjake, a nisu se zalagali za reviziju glavnih simbola Hrvata u BiH - zastave i grba HB.

No, ako si do zaključka došao preko teme: http://hercegbosna.org/forum/post172347.html?hilit=grb%20hrvata#p172347, onda možeš primijetiti da je rasprava bila o uključivanju ljiljana u kompozitni grb, a da je zaključak svega da se u grb HB ne dira.

Što se tiče ideje da se Hrvatima u Neumu ili HNŽ nameću ljiljani, nisam registrirao da bi takvo što dolazilo s relevantnih adresa.

Meni je najvažnije da se slažeš da je, u situacijama kada se zbog jednakopravnosti uz hrvatski simbol mora staviti i bošnjački simbol, ljiljan prihvatljiviji od polumjeseca.

Što se tiče autora citirane misli, to je jedan novinar. Ja sam samo uredio misao i primijenio je na područje simbola.

No, da se osvrnem i na kabinetske intelektualce koji su skloni ideju (konkretno grb) koja im puhne na pamet dekretom nametnuti narodu. :zubati
Takvih intelektualaca baš i nisam sreo na ovom forumu, a naravno da je jedna od osnovnih stvari ispitati javno mnijenje, objasniti razloge za i protiv, a strpljivost u radu i zalaganju za svoju ideju je često nagrađena.
Ukoliko strpljivost ne pomaže i otpor je prevelik, onda je znak intelekta popustiti kako se ne bi započinjalo nepotrebne sukobe unutar svog naroda, odnosno skupine na koju se cilja kao svoju u danom trenutku.
Naravno da kad bi se željelo promijeniti grb općine Neum da bi bilo poželjno doći i u Donji Zelenikovac i objasniti ljudima promjenu, ali kako bi sama promjena prošla dovoljno je uvjeriti načelnika, članove općinskog vijeća i par "kulturnjaka" u općini koje se pita za savjet. Takav je život.

P.S. Ako imaš kakvih ideja za redizajn grba općine Neum ili nekog kluba/društva iz Neuma i slično, ovo je pravo mjesto: http://hercegbosna.org/forum/politika/hrhb-i-rh-grafi-ki-radovi-t5097.html

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 20:20 

Vii je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

druže tito samo reci, letit ćemo kao meci .....

:smajl023

jebate ... al ga zatrolasmo. :zubati

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 21:32 

Glazbenik je napisao/la:
Ako si samo na temelju ove teme pomislio da se forumaši zalažu za ljiljane kao "glavni simbol Hrvata u BiH", onda te mogu umiriti, jer oni su uglavnom podbadali Bošnjake, a nisu se zalagali za reviziju glavnih simbola Hrvata u BiH - zastave i grba HB.

No, ako si do zaključka došao preko teme: http://hercegbosna.org/forum/post172347.html?hilit=grb%20hrvata#p172347, onda možeš primijetiti da je rasprava bila o uključivanju ljiljana u kompozitni grb, a da je zaključak svega da se u grb HB ne dira.

Što se tiče ideje da se Hrvatima u Neumu ili HNŽ nameću ljiljani, nisam registrirao da bi takvo što dolazilo s relevantnih adresa.

Meni je najvažnije da se slažeš da je, u situacijama kada se zbog jednakopravnosti uz hrvatski simbol mora staviti i bošnjački simbol, ljiljan prihvatljiviji od polumjeseca.

Što se tiče autora citirane misli, to je jedan novinar. Ja sam samo uredio misao i primijenio je na područje simbola.

No, da se osvrnem i na kabinetske intelektualce koji su skloni ideju (konkretno grb) koja im puhne na pamet dekretom nametnuti narodu. :zubati
Takvih intelektualaca baš i nisam sreo na ovom forumu, a naravno da je jedna od osnovnih stvari ispitati javno mnijenje, objasniti razloge za i protiv, a strpljivost u radu i zalaganju za svoju ideju je često nagrađena.
Ukoliko strpljivost ne pomaže i otpor je prevelik, onda je znak intelekta popustiti kako se ne bi započinjalo nepotrebne sukobe unutar svog naroda, odnosno skupine na koju se cilja kao svoju u danom trenutku.
Naravno da kad bi se željelo promijeniti grb općine Neum da bi bilo poželjno doći i u Donji Zelenikovac i objasniti ljudima promjenu, ali kako bi sama promjena prošla dovoljno je uvjeriti načelnika, članove općinskog vijeća i par "kulturnjaka" u općini koje se pita za savjet. Takav je život.

P.S. Ako imaš kakvih ideja za redizajn grba općine Neum ili nekog kluba/društva iz Neuma i slično, ovo je pravo mjesto: http://hercegbosna.org/forum/politika/hrhb-i-rh-grafi-ki-radovi-t5097.html

kad vec spominjes polumjesec VS ljiljani - tempora mutant mores...nas zupnik, inace doktor povijesti, nam je jednom na satu vjeronauka rekao da su polumjesec i zvijezda jedan od mnogih ranokrscanskih simbola...a danas? sluzbeni "neprijatelji krscanstva" :)...a vidis, nije mi palo na pamet koristenje ljiljana kao simbola bosne kao regije, bez nacionalne pozadine i sto o tome misle bosanski hrvati...
ma ne znam vise sto bih ti rekao - muslimani i njihovo trkeljanje o vlastitoj povijesti, gdje se, vezano uz svoju naciju, pozivaju na povijesni kontinuitet bosanskog kraljevstva, a priznaju i ponose se time sto su nastali dolaskom turaka, dakle osvajaca, koljaca, palikuca i silovatelja bosanskog, hrvatskog i ostalih tadasnjih pokorenih ili napadnutih kraljevstava, te jos uz to danonocno viju turskim zastavama....halal im ljiljani

sto se tice grba neuma - malo sam sturo nekada davno prolistao osnovna pravila heraldike i cini mi se da je neumski grb vise graficki interesantan, nego heraldicki ispravan...ali neum je debelo mlad grad, osnovna tradicija, obicaji, a s njima i simboli su vecinom doneseni po principu "svatko iz svog sela", a originalnih neumskih je malo, ali se formiraju, voljom, zeljom i trudom odredjenih ljudi...
vrijeme za promjenu grba ili njegovo konacno zakljucivanje je, po meni, sad ili tesko vise ikad...jos je dovoljno mlad i neustaljen da se moze promijeniti, a kasnije to vise nece biti...no, mozda to nije ni potrebno, mozda je njegova ideja i koncept bio simboliziranje novog mladog turistickog gradica...nekako mi postivanje pravila heraldike dovodi do toga da grb obicno izgleda zastarjelo, vise kao grb lokalnog plemica/feudalca, nego mladog grada za 21. stoljece

i brate, reci ti meni, zasto ja nemam blizu sebe nikoga ko i ti da padne jedna cetverosatna rasprava u lokalnoj kafani? :zivili XD

*u fazi smisljanja pametne fraze za metnit ođe*

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 21:58 

Bagulin je napisao/la:
Vii je napisao/la:

druže tito samo reci, letit ćemo kao meci .....

:smajl023

jebate ... al ga zatrolasmo. :zubati

:ujko :sega

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 22:02 

kad vec spominjes polumjesec VS ljiljani - tempora mutant mores...nas zupnik, inace doktor povijesti, nam je jednom na satu vjeronauka rekao da su polumjesec i zvijezda jedan od mnogih ranokrscanskih simbola...a danas? sluzbeni "neprijatelji krscanstva" :)...a vidis, nije mi palo na pamet koristenje ljiljana kao simbola bosne kao regije, bez nacionalne pozadine i sto o tome misle bosanski hrvati...
ma ne znam vise sto bih ti rekao - muslimani i njihovo trkeljanje o vlastitoj povijesti, gdje se, vezano uz svoju naciju, pozivaju na povijesni kontinuitet bosanskog kraljevstva, a priznaju i ponose se time sto su nastali dolaskom turaka, dakle osvajaca, koljaca, palikuca i silovatelja bosanskog, hrvatskog i ostalih tadasnjih pokorenih ili napadnutih kraljevstava, te jos uz to danonocno viju turskim zastavama....halal im ljiljani

sto se tice grba neuma - malo sam sturo nekada davno prolistao osnovna pravila heraldike i cini mi se da je neumski grb vise graficki interesantan, nego heraldicki ispravan...ali neum je debelo mlad grad, osnovna tradicija, obicaji, a s njima i simboli su vecinom doneseni po principu "svatko iz svog sela", a originalnih neumskih je malo, ali se formiraju, voljom, zeljom i trudom odredjenih ljudi...
vrijeme za promjenu grba ili njegovo konacno zakljucivanje je, po meni, sad ili tesko vise ikad...jos je dovoljno mlad i neustaljen da se moze promijeniti, a kasnije to vise nece biti...no, mozda to nije ni potrebno, mozda je njegova ideja i koncept bio simboliziranje novog mladog turistickog gradica...nekako mi postivanje pravila heraldike dovodi do toga da grb obicno izgleda zastarjelo, vise kao grb lokalnog plemica/feudalca, nego mladog grada za 21. stoljece

i brate, reci ti meni, zasto ja nemam blizu sebe nikoga ko i ti da padne jedna cetverosatna rasprava u lokalnoj kafani? :zivili XD

Bez brige, znam ja da je i polumjesec - naš. Heraldika je kodificirana upravo na katoličkom Zapadu.

Pa, da se prisjetimo polumjeseca u heraldici papa. Papa Pio II., onaj koji je kralju Stjepanu Tomaševiću obećao pomoć ako otkaže plaćanje danka sultanu Mehmedu II., a čija je smrt u Anconi onemogućila slanje križarske vojske za oslobođenje Bosne od Turčina, imao je sljedeći grb: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/C_o_a_Pio_II.svg On nije jedini papa s polumjesecima.

Da, grb Neuma zapravo nije heraldički grb, nego amblem. Mislim da bi ga trebalo promijeniti, jednostavno zato jer je postojeći natrpan i kičast. A trebalo bi promijeniti i oblik štita. Ali kako ne bi ispalo da redizajnom želim potiho ukloniti hrvatske simbole, naravno da i zamjena mora biti trobojnica.

Nije heraldika za odbaciti. Jesi li znao da prometni znakovi slijede heraldičko pravila tinkture (kombiniranja boja)? Upravo zato jer su ta pravila smislena i za cilj imaju što bolju uočljivost i "čitljivost" grbova. http://de.wikipedia.org/wiki/Tingierung#Bew.C3.A4hrte_Farbkombinationen

Kad već nisam u neumskoj kavani, evo me bar na forumu. :zivili

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 22:05 

Glazbenik je napisao/la:

Bez brige, znam ja da je i polumjesec - naš. Heraldika je kodificirana upravo na katoličkom Zapadu.

Pa, da se prisjetimo polumjeseca u heraldici papa. Papa Pio II., onaj koji je kralju Stjepanu Tomaševiću obećao pomoć ako otkaže plaćanje danka sultanu Mehmedu II., a čija je smrt u Anconi onemogućila slanje križarske vojske za oslobođenje Bosne od Turčina, imao je sljedeći grb: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/64/C_o_a_Pio_II.svg On nije jedini papa s polumjesecima.

Da, grb Neuma zapravo nije heraldički grb, nego amblem. Mislim da bi ga trebalo promijeniti, jednostavno zato jer je postojeći natrpan i kičast. A trebalo bi promijeniti i oblik štita. Ali kako ne bi ispalo da redizajnom želim potiho ukloniti hrvatske simbole, naravno da i zamjena mora biti trobojnica.

Nije heraldika za odbaciti. Jesi li znao da prometni znakovi slijede heraldičko pravila tinkture (kombiniranja boja)? Upravo zato jer su ta pravila smislena i za cilj imaju što bolju uočljivost i "čitljivost" grbova. http://de.wikipedia.org/wiki/Tingierung#Bew.C3.A4hrte_Farbkombinationen

Kad već nisam u neumskoj kavani, evo me bar na forumu. :zivili

Glazbenik, skidam kapu za objašnjenje na razini doktora znanosti. :smajl007

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 22:14 

Glazbenik je najinteligentniji covjek na forumu

cast mi je sto je dio foruma i sto citam postove tog covjeka

majke mi :D

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 22:17 

tko zna, mozda i jest doktor znanosti :)

covjek zna o cemu prica i ima cime to potvrditi

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 22:41 

Ibar je napisao/la:
Glazbenik je najinteligentniji covjek na forumu

cast mi je sto je dio foruma i sto citam postove tog covjeka

majke mi :D

Glazbenik svakako, ali ima tu i drugih.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 22:41 

tko zna, mozda i jest doktor znanosti :)

covjek zna o cemu prica i ima cime to potvrditi

Slažem se.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 22:50 

ne nudim ovo kao neki ozbiljan prijedlog, samo pitam - zasto nesto kao ovo

slika

Uploaded with ImageShack.us

nije odabrano za grb bih...najjednostavnije moguce rjesenje koje predstavlja sva tri naroda....a svi su svejedno svjesni toga da bi to bio samo grb de iure...mi bismo svejedno koristili i dalje zastavu i grb hrhb gdje je god to moguce, srbi orla, muslimani ljiljane/tursku zastavu/babine gace ili sta im je vec u trendu ove sezone :)

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 22:58 

ne nudim ovo kao neki ozbiljan prijedlog, samo pitam - zasto nesto kao ovo

slika

Uploaded with ImageShack.us

nije odabrano za grb bih...najjednostavnije moguce rjesenje koje predstavlja sva tri naroda....a svi su svejedno svjesni toga da bi to bio samo grb de iure...mi bismo svejedno koristili i dalje zastavu i grb hrhb gdje je god to moguce, srbi orla, muslimani ljiljane/tursku zastavu/babine gace ili sta im je vec u trendu ove sezone :)

Fino. Hrvatski simboli dominiraju.
I čovječe što si tako proziran? Prvo pišeš manite se/okanite se ljiljana, a sad se izruguješ na račun Bošnjaka/Muslimana?!
Nejasan si. I zato svoju spiku ostavi za vrtić.

Vrh

PostPostano: 29 vel 2012, 23:05 

ne izrugujem se njima biseru...sprdam se na pricu vezanu uz ljiljane koja se uporno vrti po ovom forumu

i brate, nije ti trebalo to s vrticem, mrzim argumente ad hominem

uglavnom, htjedoh reci...zasto najjednostavnije rjesenje nije uzeto kao najbolje....i ponavljam, ne predstavljam ovo kao svoju zamisao i viziju buduceg grba bih, samo da lakse pojasnim svoj upit...
jel postojao slican prijedlog?

a mozda je medjunarodna zajednica upravo i bila svjesna toga da ce svaki od tri naroda u bih i dalje koristiti svoje simbole, pa su nametnuli nesto bez ikakve veze i s jednim od tri, cisto da ispunimo potrebu imanja sluzbenog grba i zastave, koji nas predstavlja ostatku planeta

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2012, 00:42 

ne izrugujem se njima biseru...sprdam se na pricu vezanu uz ljiljane koja se uporno vrti po ovom forumu

i brate, nije ti trebalo to s vrticem, mrzim argumente ad hominem

uglavnom, htjedoh reci...zasto najjednostavnije rjesenje nije uzeto kao najbolje....i ponavljam, ne predstavljam ovo kao svoju zamisao i viziju buduceg grba bih, samo da lakse pojasnim svoj upit...
jel postojao slican prijedlog?

a mozda je medjunarodna zajednica upravo i bila svjesna toga da ce svaki od tri naroda u bih i dalje koristiti svoje simbole, pa su nametnuli nesto bez ikakve veze i s jednim od tri, cisto da ispunimo potrebu imanja sluzbenog grba i zastave, koji nas predstavlja ostatku planeta

Zašto baš ovaj prijedlog?
I kažem ti nejasan si u svojim izjavama.

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2012, 01:02 

Vii je napisao/la:

vjerujem da sam jasan...ono je bila zajebancija, s kojom sam ocito pogrijesio...zaboravi :)

a ovaj prijedlog (tek sam maloprije se sjetio pogledati koskin prijedlog, koji je kvalitetno odradjen, trebao sam se referirati na njega) sam odabrao zato sto smatram da bi to najbolje proslo "medju narodom", zato jer bi velika vecina ljudi u bih bila u stanju prihvatiti nesto kad barem za dio toga necega moze reci "aha, to je nase", sto nuzno dovodi do ovakvog ili slicnog rjesenja, gdje bi se mozda dogovorom mogao ustvrditi osnovni oblik i kompozicija grba, a da svaki narod izabere za sebe cime ce "popuniti svoje polje"...vjerujem da je narod (ispravi me ako grijesim) u nekim stvarima poprilicno jednostavan i trazi neke stvari bez alegoricne pozadine, metafora i pjesnickih figura - cisto i jasno...ne kazem da je to nuzno dobra stvar, ali smatram da stvari tako funkcioniraju

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2012, 01:04 

Vii je napisao/la:

vjerujem da sam jasan...ono je bila zajebancija, s kojom sam ocito pogrijesio...zaboravi :)

a ovaj prijedlog (tek sam maloprije se sjetio pogledati koskin prijedlog, koji je kvalitetno odradjen, trebao sam se referirati na njega) sam odabrao zato sto smatram da bi to najbolje proslo "medju narodom", zato jer bi velika vecina ljudi u bih bila u stanju prihvatiti nesto kad barem za dio toga necega moze reci "aha, to je nase", sto nuzno dovodi do ovakvog ili slicnog rjesenja, gdje bi se mozda dogovorom mogao ustvrditi osnovni oblik i kompozicija grba, a da svaki narod izabere za sebe cime ce "popuniti svoje polje"...vjerujem da je narod (ispravi me ako grijesim) u nekim stvarima poprilicno jednostavan i trazi neke stvari bez alegoricne pozadine, metafora i pjesnickih figura - cisto i jasno...ne kazem da je to nuzno dobra stvar, ali smatram da stvari tako funkcioniraju

Mogao bi proći, ali uvijek znaj da postoje oni koji će se buniti.
Imaš još koji prijedlog?

Vrh

PostPostano: 01 ožu 2012, 01:21 

hmmm...pa mislim da je sam koncept trenutacnog grba bih ok - pokusano je jednostavnim oblikom prikazati bih (trokut - oblik bih na karti, i aludiranje na 3 konstitutivna naroda), mada uistinu vise nalikuje na korporacijski logo, nego na zastavu...a i pogledaj npr zastavu kosova...sve ove zastave nametnute od strane medjunarodne zajednice naliku kao jaje jajetu....

bude li se predlagalo nesto neutralno, ili ce biti bezlicno kao trenutna zastava i grb ili ce biti povod nove svadje medju narodima (ako bude malo vise zelene, mi i srbi cemo se buniti da je promuslimanska...i slicne gluposti, reci da nisam u pravu)

mozda je najbolje dogovorom postignuti ovo sto sam vec rekao...stvoriti osnovni oblik, koncept i kompoziciju zastave i grba i odrediti mjesto gdje ce svaki narod odabrati simbol koji ce ga predstaviti...pa makar to na kraju bila najobicnija moguca jednobojna zastava s tri grba jedan do drugog (sahovnica, cccc i ljiljani) koja ce tu biti pro forme...na mojoj ce svadbi biti zastava hrhb, pa makar do tad usli u ujedinjenu federaciju planeta s vulkancima XD

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 176 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, hoblatopla, iprodano, mrnjav, Patriota, Srpsčanin i 80 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: