Divlja svinja5 je napisao/la:
cakara je napisao/la:
jesu naselili napustena srpska sela, ti koji su nadomak metropole su zalutali metci
Pogrešno, ogromna većina Janjevaca živi baš u Zagrebu.
od 90-ih do danas proslo 20 godine, mogli su od tada doc do Vladivostoka, a ne do Zagreba...cojek ide tamo di mu je bolje, oni se vezu jedni za druge ko siptari, tj. taj mentalitet i imaju usadjen u sebi
njih ima jedna kolonija oko Dubrave samo velikim dijelom i nisu ratne izbjeglice, vec doseljenici prije rata, manje vise dobro stojeci
dalje imas Kistanje, navodno najveca kolonija, Djulovac kraj Daruvara...s njima sam skrom odrasto...domaci su im mrzili i kleli Tudjmana koji ih je bio doselio tamo...meni bas bilo drago, kontam izbjeglice ko i ja, pa neka nas

jedne subote u gradu zaguzvaju oni - Letničani druge moji Pougarci....tako i na nogometnim turnirima, jedne godine oni ispleskaju sudca, druge moji Pougarci, s njima sam sada i rodbinski vezan :)
bio sam u svatovima lani, kolo rastura ko god more odat
ove su godine oni bas osvojili zimski turnir u Daruvaru
moj ujak je njima predavo 10-ak godina u osnovnoj skoli...donosio je imenik kuc, pa ja radozno, gledo ocjene i ostalo...sve je to, jedinica dvica, od 30 ucenika 2-3 da prodje sa 4-5...a u dnevniku, sjecam se dobro jedne opaske koju je jedna nastavnica zapisala, "taj i taj mi je reko da ce me zaklati, i to tupom sjekirom"
tako ujku pito, prije jedno 6-7 godina, kad su prvi put na turnir dosli pod nazivom Letnica...reko je to daidza....vice on isto sta i tebi Pougarje :)
ovako kolko mi se cini, da nisam sreo ni jednog veceg od 175 cm
dalje imas ih u Vocinu, Slatini, Varešnici
seljeni su u tri vala, prvi val '92., drugi '95., a treci '99....u ovom trecem je bilo planirano da se presele u mjesto Srb u Lici, ali nisu tili, vec u jedno od mjesta gdje su vec njihovi rodjaci...na kraju pola ode za Vocin, a pola za Djulovac
kam srece da ih je vise, taki danas Hrvatskoj trebaju, svaki treci clan im je maloljetan :)
evo jedan zanimljiv podatak, danas imaju 36 svecenika i 22 casne sestre, sto je na 15-ak tisuca stanovnika enormno visok broj
evo neka pizdarije vezana za njih
Citat:
jedan u nizu incidenata u Daruvaru 2001. koji su izazvali Janjevci iz
Đulovca (fizički napad i pljačka, uz protest Kluba mladih Hrvatske seljačke
stranke, Mladih liberala i Foruma mlađih Socijaldemokratske partije Daruvara)
ili onaj iz 2002. u opštini Zrinjski Topolovac (selo Domankuš) na
području Bjelovara (napad vilama i sekirama) (prema: Vjesnik, Zagreb,
28.7.2002. godine).
http://dalje.com/hr-hrvatska/slatina--j ... ali/383158http://www.zabranjeni.url/u-kninu-se-sukob ... ci/920137/najgore je proslo...pomalo se i oni civiliziraju :)