HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 pro 2024, 02:42.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 287 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Hajduk il Dinamo
PostPostano: 01 ruj 2009, 23:21 

Cort0 Maltese je napisao/la:
Ako bi se mogao ubaciti u vašu priču, čini mi se da je Sturmer u pravu.

Također, kad je Dinamo(Croatia) igrao Ligu Prvaka, nije bilo baš nešto stranaca u ekipi, eventualno možda koji.

Dakle, više šansu davati domaćim igračima, a broj stranaca u prvoj postavi ograničiti na 3, recimo.

Toooooooooooooooooooooooooooo

Vodim 1:0 :laugh

Vidim i Delije su na mojoj strani, znači imat ću dobru koreografiju...

šalu na stranu, hvala na podršci Corto.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 00:37 

Der_Stürmer je napisao/la:
PCM je napisao/la:
[Pa cijeli post ti je pobogu kao kad prosječni čitatelj Jutarnjeg Lista ili Globusa i drugih tiskovina EPH (dakle "otvoreni i napredni liberal" :zubati) komentira lik i djelo Franje Tuđmana , Thompsona , ili pak hrvatske patriote i rodoljube stavlja odmah pod ustaše i sl ...

Eto najkraće moguće rečeno ... prepuno nekakvih stavova s visoka i nimalo argumenata uz neizostavne predrasude .

Nig'je veze, meni je post baš dobar :palacgore1 :palacgore2 :aleale , i još je :sega :zubati :smajl015 , još je izravan :smajl037 :gun_bandana :pistolji .

Aj da ti odgovorim, JL ne čitam smatram ga smećem, jedino onaj studio što dolazi uz njega (mislim da dolazi uz JL) o programu je dobar, Globus i druge EPH tiskovine ne pratim smeće, a to ne treba ni komentirati, sam si rekao što oni rade.

Moji stavovi nisu liberalni, jer sam inače bliži :ujko , ja bi sebe definirao kao ekstremni domoljub.

A što se tiče mojih stavova, oni nisu s visoka nego su prilično realni, a pomalo i sarkastični.
Što se predrasuda tiče, mislim da su realni, dat ću ti nekoliko primjera.

Francuska, u njezinoj reprezentaciji je naći bijelca kao naći iglu u plastu sijena, u toj "Francuskoj" koju bi ja prije nazvao reprezentacija bivših francuskih kolonija igraja 8 bijelaca i 15 crnaca, što i ne čudi jer u njihovim klubovima igraju većinom crnci kojih je btw 5% u državi.
Onda Engleska, u nje se taj trend još nije počeo pojavljivati u reprezentaciji, ali uskoro (za 15-20) godina oni će također biti raznobojna ekipa, samo trebaš pogledat' jednu utakmicu engleske lige.

I sad šta misliš da u hrvatskoj počnu svi klubovi slijediti taj dinamov trend, Hrvati bi morali zvat svakakve nehrvate u reprezentaciju, jer jednostavno nitko od Hrvata ne bi dobivao priliku u domaćim klubovima, to mi se gadi.
To dozivanje svakakvih stranaca u svoje reprezentacije, u sve pore sporta, kad sam gledao atletiku prije par tjedana zgadilo mi se kad sam vidio toliko stranaca u ovim europskim reprezentacijama. I od svih reprezentacija sam najviše navijao za Rusiju, jer se jednostavno drže svoga naroda i ne zovu strance.

Znam najlakše je zovnuti strance u svoje reprezentacije.
Ajmo svi dovesti Brazilce za nogomet, Jamajkance za trčanje, Američke crnce za košarku, Hrvate i Crnogorce za vaterpolo, Kubance za bejzbol gdje bi nam bio kraj.

Ali ja ova natjecanja gledam kao natjecanje naroda da se vidi koji je bolji u kojem sportu.

I jedan komentar za kraj, kada bi u hrvatskoj reprezentaciji nastupalo više od 1 (max. dva) nehrvata ja ne bih navijao za nju.
Eto moje razmišljanje. :wink

stuermeru,ti si da ideju za onaj "maksimir zoo".priznaj i pola ti se prasta.

http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 00:56 

Nig'je veze, meni je post baš dobar :palacgore1 :palacgore2 :aleale , i još je :sega :zubati :smajl015 , još je izravan :smajl037 :gun_bandana :pistolji .

Aj da ti odgovorim, JL ne čitam smatram ga smećem, jedino onaj studio što dolazi uz njega (mislim da dolazi uz JL) o programu je dobar, Globus i druge EPH tiskovine ne pratim smeće, a to ne treba ni komentirati, sam si rekao što oni rade.

Moji stavovi nisu liberalni, jer sam inače bliži :ujko , ja bi sebe definirao kao ekstremni domoljub.

A što se tiče mojih stavova, oni nisu s visoka nego su prilično realni, a pomalo i sarkastični.
Što se predrasuda tiče, mislim da su realni, dat ću ti nekoliko primjera.

Francuska, u njezinoj reprezentaciji je naći bijelca kao naći iglu u plastu sijena, u toj "Francuskoj" koju bi ja prije nazvao reprezentacija bivših francuskih kolonija igraja 8 bijelaca i 15 crnaca, što i ne čudi jer u njihovim klubovima igraju većinom crnci kojih je btw 5% u državi.
Onda Engleska, u nje se taj trend još nije počeo pojavljivati u reprezentaciji, ali uskoro (za 15-20) godina oni će također biti raznobojna ekipa, samo trebaš pogledat' jednu utakmicu engleske lige.

I sad šta misliš da u hrvatskoj počnu svi klubovi slijediti taj dinamov trend, Hrvati bi morali zvat svakakve nehrvate u reprezentaciju, jer jednostavno nitko od Hrvata ne bi dobivao priliku u domaćim klubovima, to mi se gadi.
To dozivanje svakakvih stranaca u svoje reprezentacije, u sve pore sporta, kad sam gledao atletiku prije par tjedana zgadilo mi se kad sam vidio toliko stranaca u ovim europskim reprezentacijama. I od svih reprezentacija sam najviše navijao za Rusiju, jer se jednostavno drže svoga naroda i ne zovu strance.

Znam najlakše je zovnuti strance u svoje reprezentacije.
Ajmo svi dovesti Brazilce za nogomet, Jamajkance za trčanje, Američke crnce za košarku, Hrvate i Crnogorce za vaterpolo, Kubance za bejzbol gdje bi nam bio kraj.

Ali ja ova natjecanja gledam kao natjecanje naroda da se vidi koji je bolji u kojem sportu.

I jedan komentar za kraj, kada bi u hrvatskoj reprezentaciji nastupalo više od 1 (max. dva) nehrvata ja ne bih navijao za nju.
Eto moje razmišljanje. :wink

Nadrobio si stvarno svega i svačega, ali upis mi djeluje iskreno i u načelu se slažem s dobrim dijelom onoga što si ovdje napisao. :palacgore2
Posebno s ovim što sam podebljao. Nacionalne reprezentacije sve više gube svoj smisao i postaju klubovi. Neke su ga i potpuno izgubile. Sjetimo se samo Francuske sa Zidaneom, Henryjem, Trezegeutom, Piresom, Vieirom, Makeleleom, Thuramom i Lizarazuom. Nema odvratnije reprezentacije koja mi se više gadila kada je osvojila svjetsko i europsko prvenstvo od ove. Svaka čast Barthezu, Blancu i Lebouefu, čini mi se, ostalo, Bože sačuvaj...
Neke druge reprezentacije već su na dobrom putu da izgube svoj nacionalni identitet (Engleska), a neke su tek zagazile na taj put (Portugal, Belgija, Njemačka, Italija, Španjolska, Austrija, Švicarska, pa i Hrvatska s Eduardom po meni).
Tko zna kako će to sve izgledati za 30 godina...ali jedno sigurno znam, a to je da u budućnosti zasigurno ne ću pratiti reprezentativni nogomet (a ni ostale sportove), ukoliko većina reprezentacija bude nalikovala navedenoj Francuskoj "legiji stranaca".

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 01:04 

Od sviju hrvatskih klubova najdraži mi je trenutno Zagreb zato što najviše ulažu u mlade koji će možda u budućnosti biti nosioc hrvatske reprezentacije.

Evo ti i navijača NK Zagreba:

http://www.youtube.com/watch?v=r_90qi4pdD0

:aleale :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 10:16 

puntar je napisao/la:
stuermeru,ti si da ideju za onaj "maksimir zoo".priznaj i pola ti se prasta.

Nisam majke mi. :whistling :001_rolleyes :smajl013

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 10:19 

Pessimus dux je napisao/la:
Nadrobio si stvarno svega i svačega, ali upis mi djeluje iskreno i u načelu se slažem s dobrim dijelom onoga što si ovdje napisao. :palacgore2
Posebno s ovim što sam podebljao. Nacionalne reprezentacije sve više gube svoj smisao i postaju klubovi. Neke su ga i potpuno izgubile. Sjetimo se samo Francuske sa Zidaneom, Henryjem, Trezegeutom, Piresom, Vieirom, Makeleleom, Thuramom i Lizarazuom. Nema odvratnije reprezentacije koja mi se više gadila kada je osvojila svjetsko i europsko prvenstvo od ove. Svaka čast Barthezu, Blancu i Lebouefu, čini mi se, ostalo, Bože sačuvaj...
Neke druge reprezentacije već su na dobrom putu da izgube svoj nacionalni identitet (Engleska), a neke su tek zagazile na taj put (Portugal, Belgija, Njemačka, Italija, Španjolska, Austrija, Švicarska, pa i Hrvatska s Eduardom po meni).
Tko zna kako će to sve izgledati za 30 godina...ali jedno sigurno znam, a to je da u budućnosti zasigurno ne ću pratiti reprezentativni nogomet (a ni ostale sportove), ukoliko većina reprezentacija bude nalikovala navedenoj Francuskoj "legiji stranaca".

Eto ga 2:0 za mene.

Ja se isto slažem sa tvojim postom, a ovaj podebljani dio je najbolji.

Dobra ti ova fora Francuskoj "legiji stranaca" :palacgore2

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 17:23 

dajte ljudi kakva su to naklapanja, dali su Butina, Lovren, Barbaric, Kovac, Tomecak, Badelj, Mandzukic, Vrdoljak takodjer stranci, crnci, juznoamerikanci, nemojte se uvrijedit al pricate gluposti......naravno da se slabije pozicije pokrivaju strancima, navedite mi te igrace iz hrvatske lige koji bi trebali igrat ma pozicijama Cufrea, Sammira(iako ga nevolim), Moralesa i Papadopulosa :kava

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 21:38 

TG-B.B.B je napisao/la:
dajte ljudi kakva su to naklapanja, dali su Butina, Lovren, Barbaric, Kovac, Tomecak, Badelj, Mandzukic, Vrdoljak takodjer stranci, crnci, juznoamerikanci, nemojte se uvrijedit al pricate gluposti......naravno da se slabije pozicije pokrivaju strancima, navedite mi te igrace iz hrvatske lige koji bi trebali igrat ma pozicijama Cufrea, Sammira(iako ga nevolim), Moralesa i Papadopulosa :kava

Evo da ti odgovorim, neću o ovim Hrvatima ne kužim kakve oni veze imaju sa ovom temom, ja sam rekao da Dinamo ima daleko najviše stranaca u hrovatskoj 9, ali sad ću se ispravit, provjerio sam i ima 10 stranaca. :smajl043

Evo da ti navedem zamjene za te igrače.

Cufré je apsolutno nepotreban, umijesto njega mogli su nabavit od Cibalije Josipa Milardovića za 300-400 tisuća eura.

Sammir njega bi bez problema mogao zamijeniti Josip Knežević s kojim dijeli prvo mjesto po broju asistencija.

Morales nula od igrača pada mi na pamet dosta jeftinijih i jednako dobrih hrvatskih igrača, recimo Srebrenko Posavec koji dosta dobro igra u S.Belupu.

Papadopulous, jedan od najgorih igrača koje je Dinamo doveo, najgluplji igrač u povijesti, teški propalitet kojega je dinamo prvenstveno doveo zbog stare slave, hrvatskih alternativa za njega ima milijardu koje su jeftinije i daleko bolje. Papadopulous je u Dinamu u 12 nastupa zabio samo 4 gola tj. o,33 po utakmici, a plaća mu je između 800 tisuća i milijun eura. Navest ću ti nekoliko alternativa za njega:
1. Ante Rukavina - da ga Dinamo 'oće dovest iz Panathinaikosa za 3-4 milijuna eura isplatio bi im se višestruko, a ne da tamo bez veze grije klupu.
2. Nino Bule - četvrti strijelac HNL, makar je star (33 godine), u 6 nastupa zabio 5 golova, skoro gol po utakmici.

A što se tiče ovih hrvatskih igrača, tu bi najviše iskritizira' Dinamo što je doveo najgoreg golmana kojeg je mogao, makar je nastupao za hrv.reprezentaciju, a to je, pogađate, Tomislav "pravim parade kad ne treba, a kad treba branit' primam golove" Butina.

Nadam se brzom odgovoru.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 22:00 

hahahha, oprosti ali nemogu da se ne nasmijem, Josip Milardovic????????? Josip Knežević??????????????????????? Nino Bule??????
Morales nista nevalja??? jesi ti gledo koju Dinamovu utakmicu ove sezone, pa Morales je odlican ove sezone
ovaj post kao da je napisao netko ko neprati nogomet, jedino se slazem oko Rukavine, al njega nit bi PAO pustio a nit bi Rukavina htio doc u Dinamo

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2009, 23:05 

TG-B.B.B je napisao/la:
hahahha, oprosti ali nemogu da se ne nasmijem, Josip Milardovic????????? Josip Knežević??????????????????????? Nino Bule??????
Morales nista nevalja??? jesi ti gledo koju Dinamovu utakmicu ove sezone, pa Morales je odlican ove sezone
ovaj post kao da je napisao netko ko neprati nogomet, jedino se slazem oko Rukavine, al njega nit bi PAO pustio a nit bi Rukavina htio doc u Dinamo

Josip Milardović glavni branič Cibalije koja je primila 3 gola do sad u prvenstvu. A taj Cufre je kao Papadopulous još jedan parazit koji se hrani na račun stare slave. Plaća ćemu bit' 650 tisuća eura godišnje, a mogu nabavit nekog boljeg braniča bez problema.

Josip Knežević je odličan igrač skupio već 2 asistencije do sad, a ima 20 godina, ima šanse za razvoj.

A Nino Bule je po meni daleko bolji od Papadopulousa kao i svaki drugi napadač HNL-a, Nino Bule je više bila neka alternativa iz HNL-a. A pokazao sam ti efikasnost Papadopulousa.

Pedro Morales ništa nevalja, da, tako je. Doveden u velikoj medijskoj pompi kao nasljednik Luke Modrića i playmaker Dinama, a nije ni M od Modrića, nema nikakvu budućnost, vjerojatno će završit u nekom klubu koji drži 5-8 mjesto u nekoj od ligi 5. Jedina odlična partija mu je bila protiv Heartsa kad su dobili 4:0.

A kako znaš da PAO ne bi pustio Rukavinu, a Rukavina ne bi pristao. Kada bi Dinamo ponudio 3-4 milijuna eura PAO bi pristao bez natezanja, jer su ga oni doveli za 2,8 mil. eura, a Rukavina ne bi imao ništa protiv, bolje igrat za Dinamo makar ga mrzio iz dna duše (u što ne vjerujem) nego grijat klupu u PAo-u.

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2009, 20:25 

Božesačuvaj sturmeru, božesačuvaj ,,,

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 21:25 

markozzz je napisao/la:
i koliko je ovdje tih mlađih ljudi neopterećenih bipolarizacijom....ja tvrdim ovdje na forumu možda 10ak %.....

Zaista ne znam, ali pretpostavljam da ima i više.
markozzz je napisao/la:
uopće je bezveze raspravljati za koga tko navija..to je osobna stvar, a i logično je da malo ljudi navija za klubove bez tradicije

Recimo Rijeka, Osijek, Zrinjski, Cibalia, Zagreb, pa i Varteks, Široki Brijeg nikako nisu klubovi bez tradicije, rezultata i potencijala. :palacgore1
Tako da mi je s te navijačke strane puno zanimljivije promatrati BH Premijer ligu gdje ne postoji izrazita dominacija nekih klubova sa širokom navijačkom bazom, već je snažan lokalpatriotski element. Tako se može reći kako malo odskaču Sarajevo i Željezničar (mada su i oni su tu negdje), ali tu su vrlo blizu i Borac i Zrinjski i Čelik i Velež i Sloboda, pa zatim i Široki Brijeg, Jedinstvo...

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2009, 16:25 

Vjeruj nema života bez Dinama,
dala bih milijardu dolara
za jedan sekund dinamovog sjevera!

Vrh

PostPostano: 28 ruj 2009, 00:12 

Gdje su nestali Dinamovi navijači?
Piše: Alen Lesički
Foto: Ronald Goršić/Cropix
--------------------------------------------------------------------------------

Dinamo i Lokomotiva zaslužili su puno više od tisuću gledatelja koji su ih gledali u subotnjoj utakmici

ZAGREB - Kelava, Vrsaljko, Herceg, Pandža i Antolić s jedne strane i Kramarić, Badelj i Barbarić s druge. Dinamova budućnost protiv “modre” sadašnjosti. Većina nabrojanih mladića će kroz godinu dvije biti kičma kluba iz Maksimira, ali to očito nije bio dovoljno dobar razlog da maksimirske tribine ne izgledaju kao da je opća opasnost. Gdje su nestali oni koji se toliko kunu u “modru” boju? Oni koji su izvan sebe od ponosa kada čuju predznak “milijunski” ispred imena svoga grada?

Nekada je Maksimir bio magnet za navijače i simpatizere. Njegove utakmice bile su epicentar društvenih zbivanja metropole. Danas blagajnica na ulazu u Ludnicu ima veći promet od Dinama. I onda je sasvim normalno da se postavi pitanje tko je ovdje lud.

Subotnji posjet Maksimiru, a riječ je o nešto više od tisuću gledatelja, nije dovoljan ni da se plati struja za reflektore. A troškovi zaštitara, liječnika, službenih osoba... Organizacijom svake utakmice Dinamo je u debelom minusu. On danas ne može utržiti svoj proizvod kojem nema premca u Hrvatskoj.

Devet utakmica, osam pobjeda i remi, trideset i pet pogodaka, samo tri primljena... I nula u rubrici “porazi” za razliku od susjeda iz Kranjčevićeve čiji je deveti poraz u nizu dan ranije gledalo dvostruko više gledatelja. Unatoč besplatnom ulazu na utakmicu Zagreba i Šibenika taj je podatak svejedno paradoksalan.

- Kaj bi ja išel gledati Dinamo ak znam da Lokomotiva ne smije pobijediti - riječi su koje smo čuli prije utakmice u jednom od kafića u Maksimirskoj ulici, od autora koji vječno vodi mitinge po raznoraznim šankovima na temu Dinamo. Po toj logici, čemu čitati Tolstoja kad svi znaju kako će završiti Ana Karenjina...

Kolo ranije Dinamo je “uvalio” Rijeci šest komada. Klubu koji po tradiciji i rezultatima spada u sam vrh našeg nogometa. Tada nitko nije stavljao upitnike za razliku od dvoboja neprikosnovenog lidera hrvatskog nogometa i Lokomotive koja je do prije dvije sezone igrala u 3. ligi. A sve to kao opravdanje za vlastiti neodlazak na utakmicu. Uostalom, na Maksimiru nismo primijetili da Lokomotiva ne smije pobijediti. Upravo suprotno...

http://www.youtube.com/watch?v=XW1ICWXU ... re=related

Vrh

PostPostano: 19 sij 2010, 19:48 

Dinamo.

I Cibalija iz Hrvatske.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2010, 19:58 

:dinamo1 :dinamo1 :dinamo1

kod nas se ne pamti datum kad je umrlo *** od marsala.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2010, 20:01 

Ma Zagreb je pojam hrvatstva, pogotovo za Dalmaciju :zubati

Vrh

PostPostano: 30 sij 2010, 20:57 

Starfucker226 je napisao/la:
Ma Zagreb je pojam hrvatstva, pogotovo za Dalmaciju :zubati

da se ne svadjamo , ostajem pri gore napisanom :sega

bez obzira na sve , Dinamo je koumunisticko ime i osnovan od strane komunjara.

Imamo firmu u klubu pod nazivom Mamiceva prcija.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2010, 12:29 

slika

BRUKA ...

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2010, 12:31 

A jos je veca kad onaj tovar Srebric, prica da Poljud nema sve potrbne predispozicije za odigravanje utakmica tipa repke?!

Vrh

PostPostano: 07 tra 2010, 21:57 

Ovaj put kruna ide u Dalmaciju :HercegBosanac

Usput, ovo suđenje mi ide na neku stvar. Da ne kažem na koju. Danas čist crveni za Dinamo, mislim ono zadnji igrač, tu nema diskusije. Još gore u Rijeci. Kakav je ono jedanaesterac? Aj Bogu hvala pa nitko živ ne prati Hrvatsku ligu. Katastrofa. Ne moramo se čuditi što je liga u kurcu.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2010, 10:10 

neo je napisao/la:
kod nas se ne pamti datum kad je umrlo *** od marsala.

slika

Pamte ga jednako svi klubovi tadašnje Jugoslavije, a od svih gradova Hrvatske, nekako baš u Zagrebu danas najviše poštuju maršala, možda ga vole više jedino u Istri.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2010, 10:26 

Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
Kakva glupost. HŠK Građanski je MORAO promjeniti ime u Dinamo, svi igrači, oznake i odore su ostale iste samo šta su inicijali zamjenjeni.

slika

Franjo Tuđman o imenu Dinama:

slika

Vrh

PostPostano: 27 tra 2010, 14:06 

I jedni i drugi komunističke sluge. Samo jedni drugima sa predbacuju ko je više bio.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2010, 15:17 

since1921 je napisao/la:
I jedni i drugi komunističke sluge. Samo jedni drugima sa predbacuju ko je više bio.

a tvoj klub je ko bio predstavnik nepokorene buržoazije, građanskog duha koji se nije mirio sa sistemom?
nijedan klub kao klub nije bio nacionalni.
bitno je kako su ga obični ljudi doživljavali, što su htjeli poručiti navijanjem na njega.
za dinamo se navijalo iz inata.
a na grbavici se još 91 godine kačilo jugoslavenske zastave i zaklinjalo jednonogom.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 287 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: