HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 pro 2025, 11:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Slovenci na referendumu s 55% glasova protiv odbili zakon prema kojima i gay parovi mogu posvajati
PostPostano: 25 ožu 2012, 21:26 

Susjedi odbili :

http://www.vecernji.hr/vijesti/55-slovenaca-protiv-zakona-kojim-gay-parovi-mogu-posvajati-clanak-390791
Citat:
55 % Slovenaca protiv zakona kojim i gay parovi mogu posvajati

Citat:
Zakon kojim je definicija obitelji poširena na istospolne zajednice, prihvaćen je prošle godine u parlamentu, ali ga je naknadno osporila udruga Građanska inicijativa za obitelj i prava djece, inače bliska crkvenim krugovima

Slovenci su u nedjelju izašli na povijesni referendum kako bi se izjasnili o novom obiteljskom zakonu koji, među ostalim, predviđa i mogućnost da homoseksualci dobiju pravo posvajanja djece, prenosi Delo. Prema prvim neslužbenim rezultatima, nakon 96,9 posto prebrojanih glasova, 55,29 posto birača glasovalo je protiv novog zakona, a 44,71 za. Odaziv je bio najveću u Ljubljani s 31,49 posto, a najniži u Mariboru s 22,64 posto.

Zakon kojim je definicija obitelji poširena na istospolne zajednice, prihvaćen je prošle godine u parlamentu, ali ga je naknadno osporila udruga Građanaska inicijativa za obitelj i prava djece, inače bliska crkvenim krugovima, koja je prikupila 42.000 potpisa za održavanje referenduma. Protivnici kontoverznog zakona, većinom pripadnici vjerskih zajednica i konzervativnijeg gledišta, drže da bi se njegovim uvođenjem otvorio put ka priznavanju zamjenskog majčinstva, umjetne oplodnje žena u istospolnim zajednicama te uvođenje homoseksualne edukacije u škole.

Liberalniji krugovi smatraju da se društvena praksa značajno promijenila u posljednjih 35 godina te da obiteljski zakon treba uskladiti s tim promjenama. Drže da je stav crkve licemjeran te da stotinama ljudi koji žive u istospolnim zajednicama u Sloveniji treba omogućiti zaštitu, a ne zakonsku diskriminaciju. Iako je lijeva većina ranije podržala zakon u parlamentu, konzervativna vlada Janeza Janše odlučila je ne sudjelovati u kampanji, no izrazila je kako će prihvatiti rezultat glasovanja.

To moj je, moj je dom!

Vrh

Naslov: Re: Slovenci na referendumu s 55% glasova protiv odbili zakon prema kojima i gay parovi mogu posvaja
PostPostano: 25 ožu 2012, 21:36 

Zadar1993 je napisao/la:
Susjedi odbili :

http://www.vecernji.hr/vijesti/55-slovenaca-protiv-zakona-kojim-gay-parovi-mogu-posvajati-clanak-390791
Citat:
55 % Slovenaca protiv zakona kojim i gay parovi mogu posvajati

Citat:
Zakon kojim je definicija obitelji poširena na istospolne zajednice, prihvaćen je prošle godine u parlamentu, ali ga je naknadno osporila udruga Građanska inicijativa za obitelj i prava djece, inače bliska crkvenim krugovima

Slovenci su u nedjelju izašli na povijesni referendum kako bi se izjasnili o novom obiteljskom zakonu koji, među ostalim, predviđa i mogućnost da homoseksualci dobiju pravo posvajanja djece, prenosi Delo. Prema prvim neslužbenim rezultatima, nakon 96,9 posto prebrojanih glasova, 55,29 posto birača glasovalo je protiv novog zakona, a 44,71 za. Odaziv je bio najveću u Ljubljani s 31,49 posto, a najniži u Mariboru s 22,64 posto.

Zakon kojim je definicija obitelji poširena na istospolne zajednice, prihvaćen je prošle godine u parlamentu, ali ga je naknadno osporila udruga Građanaska inicijativa za obitelj i prava djece, inače bliska crkvenim krugovima, koja je prikupila 42.000 potpisa za održavanje referenduma. Protivnici kontoverznog zakona, većinom pripadnici vjerskih zajednica i konzervativnijeg gledišta, drže da bi se njegovim uvođenjem otvorio put ka priznavanju zamjenskog majčinstva, umjetne oplodnje žena u istospolnim zajednicama te uvođenje homoseksualne edukacije u škole.

Liberalniji krugovi smatraju da se društvena praksa značajno promijenila u posljednjih 35 godina te da obiteljski zakon treba uskladiti s tim promjenama. Drže da je stav crkve licemjeran te da stotinama ljudi koji žive u istospolnim zajednicama u Sloveniji treba omogućiti zaštitu, a ne zakonsku diskriminaciju. Iako je lijeva većina ranije podržala zakon u parlamentu, konzervativna vlada Janeza Janše odlučila je ne sudjelovati u kampanji, no izrazila je kako će prihvatiti rezultat glasovanja.

Nije mi vest sto je 55% bilo protiv, nego sto je 45 bilo ZA :001_huh :001_unsure

Dati dete dvojici homica da ga odgajaju...ma bezi, to mi je odvratno i na prvo pomisao... zamisli ujutru kad im se dete usunja u krevet, a njih dvojica zagrljena :pistolji

Koliko god im branio izbor da budu to sto jesu, ovo je uzas...

Janezi...sramota...

Vrh

Naslov: Re: Slovenci na referendumu s 55% glasova protiv odbili zakon prema kojima i gay parovi mogu posvaja
PostPostano: 25 ožu 2012, 21:39 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ja sam isto protiv ovoga.
Nek reguliraju nekom zakonskom zajednicom svoje odnose, prvenstveno radi naslijeđivanja i tih pravnih zavrzlama, ali ne mogu vjerovati, da netko namjerava, da se primjerice jednogodišnje dijete unaprijed i sustavno hendikepira u odgoju za roditelja jednog spola.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2012, 21:41 

Ja sam mislio da će zakon proć, s obzirom na pritiske i jednostrano izvještavanje mainstream medija koji su se svi redom svrstali na onu, drugu stranu.

Inače, jako slab odaziv birača... moj glas naravno protiv.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2012, 21:47 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Piše li u sadašnjoj zakonskoj regulativi izrijekom da je homoseksualnim parovima zabranjeno usvajati djecu? Ili je to područje nedefinirano?

Vrh

Dzoni pročitaj odaziv birača je manji nego na hrvatskim parlamentarnim izborima, znači katastrofa . 20% samo.
Znači da ovih 80% boli ona stvar ili su protiv.

To moj je, moj je dom!

Vrh

Dzoni pročitaj odaziv birača je manji nego na hrvatskim parlamentarnim izborima, znači katastrofa . 20% samo.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2012, 22:12 

Zadar1993 je napisao/la:

Procitao sam ja sve... mala izlaznost jeste podatak, ali i to govori mnogo.

To bi trebala biti stvar koja motivise ljude, jer ce napustenu decu iz njihovog naroda da usvajaju dva muskarca ili dve zene, sto ce im u startu obeleziti zivot.

To je pre svega skrnavljenje zivota, upropascavanje necijih sudbina... cemu ta mogucnost?!

Dobro je da nije proslo, ali se postavlja pitanje kakve su to "evropske vrednosti" ako je ovo nesto sto se gura svugde kao pozeljno...

Kolika je to dekadencija, crkvene dogme su mila majka za ovo...

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2012, 22:15 

DzoniBG je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Procitao sam ja sve... mala izlaznost jeste podatak, ali i to govori mnogo.

To bi trebala biti stvar koja motivise ljude, jer ce napustenu decu iz njihovog naroda da usvajaju dva muskarca ili dve zene, sto ce im u startu obeleziti zivot.

To je pre svega skrnavljenje zivota, upropascavanje necijih sudbina... cemu ta mogucnost?!

Dobro je da nije proslo, ali se postavlja pitanje kakve su to "evropske vrednosti" ako je ovo nesto sto se gura svugde kao pozeljno...

Kolika je to dekadencija, crkvene dogme su mila majka za ovo...

Crkvene dogme te spašavaj od ovog . Dekadencija Europe će biti najvjerojatnije i njena propast .
Istini za volju ne pokazuje da je štogod bolje zaslužila .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2012, 22:17 

Zadar1993 je napisao/la:

Crkvene dogme te spašavaj od ovog . Dekadencija Europe će biti najvjerojatnije i njena propast .

Zamisli ti jednog dana na roditeljskom sastanku u skoli klinac kaze - ovo mi je tata...i ovo mi je tata...

Ma bezi u picku materinu :nono

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2012, 22:19 

DzoniBG je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Zamisli ti jednog dana na roditeljskom sastanku u skoli klinac kaze - ovo mi je tata...i ovo mi je tata...

Ma bezi u picku materinu :nono

Mama , jel se mogu igrati vani ? - Ne sinko .
Ode sin do druge mame žicat =)) .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2012, 22:31 

lider30 je napisao/la:
Piše li u sadašnjoj zakonskoj regulativi izrijekom da je homoseksualnim parovima zabranjeno usvajati djecu? Ili je to područje nedefinirano?

Nije definirano ali s obzirom da homoseksulani parovi nemaju status obitelji nikako ne mogu ispuniti uvjete za usvajanje djece koji su i inače jako strogi jer je potencialnih obitelji koje bi usvajale djecu ogromno, čeka se i po nekoliko godina "na red".

Ovaj zakon bi omogućio da homoseksualci i ostale netradicionalne zajednice mogu dobiti status obitelji.

Eto, tako npr. trojica studenata koji dođu iz nekog udaljenijeg mjesta studirat u Ljubljanu mogli bi se prijavit kao "obitelj" izvući neke socialne ugodnosti po tom pitanju, pa čak i usvajati djecu. Znači totalno srozavanje značenja riječi obitelj. I to me najviše smetallo...

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2012, 22:32 

Da je bio ovaki referendum u HB bilo bi 99,99% protiv. :D

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2012, 22:39 

MRSHO je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
Eto, tako npr. trojica studenata koji dođu iz nekog udaljenijeg mjesta studirat u Ljubljanu mogli bi se prijavit kao "obitelj" izvući neke socialne ugodnosti po tom pitanju, pa čak i usvajati djecu. Znači totalno srozavanje značenja riječi obitelj. I to me najviše smetallo...

Slažem se u potpunosti .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2012, 00:07 

Nakon legalizacije usvajanje djece od strane tih nastranih nesretnika, otvorena je pandorina kutija.

Zašto nakon toga ne legalizirati poligamiju, pa da dijete lijepo ima 3 majke i 2 tate? Ili zašto zabraniti pederima da svog "sina" odgoje tako da "preferira" muške?
Odgoj je sve u životu, te ideje da se čovjek rodi kao peder su debilne. Sve se da usaditi u dijecu, a traume iz djetinjstva obilježe čovjeka u ogromnoj mjeri, koje nije ni svijestan.

pričešćene demonstracije
od vinotočnica do vinotočnica
svjetlošću krv časna
vijekom navikli trpeć
nasljeđivat pogrda balkana.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2012, 00:22 

:smajl007

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2012, 00:29 

ADAM I STEVO

Je li Bog bio umoran ili samo dekoncentriran, samo On zna, tek šestog dana uspavao je Adama, izvadio mu rebro i napravio družicu. Adam se ujutro probudio iz anestezije i užasnut shvatio da nije sam u krevetu. - Ćao - mazno gaje u oči gledao zgodan muškarac. - Ja sam Stevo!

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2012, 11:15 

Ne daju se Slovenci sa Balkana.

Inače ovdje je jedna druga stvar zanimljiva. Slovenci žele kopirati Švicarce sa referendumima. Što je lijepa stvar.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2012, 11:22 

Je, lijepa stvar su referendumi... ali i skupa.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 19 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: iprodano i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: