|
|
Stranica: 30/428.
|
[ 10676 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Real gone
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 24 vel 2012, 23:23 |
|
|
teranova je napisao/la: Meni ništa nije jasno - ni ko je nešto uspeo ni ko je ispušio. A trebalo bi da mi bude jasno. Verovatno sam glupa. Daj tera, ne zajebavaj..:) Pa opet se igraju podrške "EU snagama"..pred izbore. Postaje već otrcano i bilo je predvidljivo s obzirom da ako pratiš strane medije, vidiš da zadnjih meseci Ameri vrše veliki pritisak na Prištinu u vezi sa tim pregovorima. Sa druge strane, ne bi bila ni u koži onom transvestitu od kosovske predsednice, treba sad gladnom narodu tamo objasniti da je "dobijena" još jedna diplomatska runda, a u svakom predstavljanju će morati da im stoji zvezdica sa 1244, i još jednom kilometarskom rečenicom koja ne prejudicira nikakvu nezavisnost.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 29 ožu 2012, 17:53 |
|
|
Citat: Kosovo (ne) može u London
Evropski parlament prihvatio je predlog poslanice Zelenih Ulrike Lunaček da se MOK pozove da omogući Kosovu da učešće na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. "Sportisti sa Kosova na OI mogu samo u sklopu OK Srbije", poručuje Vlade Divac.
Kosovo ponovo pokušava da izbori učešće na međunarodnim takmičenjima. Evropski parlament prihvatio je reuoluciju u kojoj se između ostalog Međunarodni olimpijski komitet poziva da omogući Kosovu učešće na Olimpijskim igrama.
Lunačekova gura Kosovo na OI
Amandman kojim se traži učešće na ovom takmičenju podnela je poslanica Zelenih Ulrike Lunaček.
U Olimpijskom komitetu Srbije smatraju da su šanse da se Kosovu odobri odlazak na OI minimalne. Predsednik OK Srbije Vlade Divac rekao je da sportisti sa Kosova na najveće sportsko takmičenje mogu da odu samo kao deo našeg tima.
"Zna se kakav je stav Međunarodnog Olimpijskog komiteta. Postoji povelja, postoje jasni zakoni, odnosno jasne odredbe koje su donete ranije i zna se da Kosovo ne može da učestvuje na OI samostalno", rekao je Divac.
Divac: Kosovski sportisti na OI samo pod srpskom zastavom
"Inače kada je u pitanju ideja da Kosovo samostalno učestvuje, to je političko pitanje i time treba da se bavi država a ne Olimpijski komiteti niti MOK... Kada je u pitanju pravilnik, on je jasan i nedvosmislen, Kosovo je deo Srbije i oni mogu samo pod našom zastavom da nastupe na Igrama u Londonu", dodao je Divac. http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/129/Ostali+sportovi/1073056/Kosovo+%28ne%29+mo%C5%BEe+u+London.htmlJos ih samo medjunarodni olimpijski komitet nije odbio, posto FIFA, UEFA, kao i druge medjunarodne sportske federacije vec jesu i to vec najmanje nekoliko puta do sad, a kako je krenulo odbice ih i medjunarodni olimpijski komitet. Jadni Kosovari, ni ne znaju da za clanstvo u bilo kom uglednom medjunarodnom sportskom savezu je prijethodno potrebno pribaviti status clana u UN koji je osnova svih osnova, ali dzaba to govoriti vozacima koji vec duzi niz godina voze bez vozacke dozvole. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 30 ožu 2012, 22:09 |
|
|
|
Kosovski Srbi su ogorčeni akcijama Kosovske policije koja je posljednjih dana uhapsila veći broj Srba koji rade u srpskim institucijama na Kosovu. Policija ističe da postupa u skladu sa kosovskim ustavom i zakonima. Policija Kosova priprema operativni plan za zaustavljanje organizacije srpskih izbora na teritoriji Kosova, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova. MUP Kosova ističe da će biti iskorišćena sva ustavna i pravna sredstva kako bi se spriječilo organizovanje srpskih lokalnih izbora na Kosovu koji su nelegalni i u suprotnosti sa međunarodnim pravom. “Operativne akcije Kosovske policije, odnosno hapšenje lica i funkcionera srpskih ilegalnih institucija u potpunosti je u skladu sa stavom institucija Republike Kosova u vezi sa ovim nelegalnim izborima”, navodi se u saopštenju. MUP Kosova
Hašim Tači navodi da su Srbi uhapšeni zato što su nosili izborni materijal čime su prekršili ustavni poredak Kosova, a ne zato što su dio jedne etničke zajednice. Trajković: Tači provocira Iako je protiv održavanja srpskih lokalnih izbora na Kosovu Rada Trajković, poslanica “Jedinstvene srpske liste” u Skupštini Kosova, misli potpuno suprotno. Ona za Dojče vele kaže da su posljednjih dana kosovski Srbi hapšeni samo zbog njihove etničke pripadnosti i da posljednja dešavanja vode destabilizaciji situacije. “Ja mislim da to vodi destabilizaciji i širenju nestabilnosti iz Makedonije i na jug centralne Srbije, a svakako već odavno i na Pomoravlje. To provocira Tači i očekuje reakciju Srbije da bi mogao da se proširi sukob. Najdirektnije to radi Tači. Jer, hapšenje preko 20 Srba za nepunih mjesec dana je zaista prevršilo svaku mjeru, gdje najveći problem i najveća krivica suštinski leži u tome samo što je problematična naša etnička pripadnost”, kaže Rada Trajković. Vlasi: Beograd laže kosovske Srbe S druge strane, politički analitičar Azem Vlasi za Dojče vele ističe da Kosovska policija ima pravo da privede ljude koji su falsifikovali nelegalne biračke spiskove ili glasačke listiće. Prema njegovom mišljenju nema potrebe dizati tenzije oko toga. “Jer, država Srbija laže i obmanjuje građane srpske nacionalnosti sa Kosova da oni mogu glasati za neke svoje lokalne institucije i šta se onda događa? Imamo lokalne institucije proizašle iz izbora na Kosovu, evo imamo u Gračanici, u Štrpcu, Klokotu.. i onda još neke druge koje su srpske i kome služi to dvovlašće lokalnih vlasti na Kosovu. Nije to ni u interesu Srba. U Beogradu ih lažu i obmanjuju i konačno to građani Kosova srpske nacionalnosti treba da shvate.” Vlasi dodaje da ponašanje Srbije oko lokalnih izbora zapravo ima za cilj stvaranje tenzija i nepoštovanje do sada postignutih sporazuma u Briselu tokom tehničkog dijaloga Prištine i Beograda. “Srbija je dobila status, misli da može da nastavi po starom i nastaviće. To je ta priča oko lokalnih izbora, a ne da li Srbi imaju pravo ili ne, da li su ugroženi ili ne. Oni imaju pravo da izađu na izbore koje organizuje Kosovo, ali nikako na one koje organizuje Srbija na teritoriji Kosova“, kaže Vlasi.
Autorka: Zulfija Jakupi Odgovorni urednik: Svetozar Savić
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 16:43 |
|
|
Citat: Uhapšeni kosovski policajci
Pripadnici žandarmerije uhapsili dvojicu pripadnika kosovske policije kod Merdara na teritoriji centralne Srbije, izjavio ministar Ivica Dačić. Oni su kod sebe imali oružje i opremu za merenje daljine.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da su jutros u 10.30 u rejonu Merdara, na teritoriji centralne Srbije, uhapšena dvojica pripadnika Kosovske policijske službe u uniformama, naoružana pištoljima i automatskim puškama i sa specijalnom opremom za merenje daljine i noćno osmatranje.
Njih su uhapsili pripadnici žandarmerije MUP-a Srbije.
Uhapšeni su Šukre Binaku (45) i Sami Bećiri (36), rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije, nakon sastanka s porodicama srpskih policajaca iz Kosovskog Pomoravlja, koji su danas odlukom Vrhovnog suda Kosova pušteni iz pritvora u Prištini i Gnjilanu, gde su bili od 25. februara, kada su uhapšeni zbog sumnje da su podrivali ustavni poredak Kosova.
Ministar Dačić je naglasio da je to (upad dvojice pripadnika KPS) drastično narušavanje Vojno-tehničkog sporazuma potpisanog u Kumanovu 1999. godine.
"Šta oni traže na teritoriji centralne Srbije i po kom je to sporazumu", upitao je Dačić i dodao da Srbija takve postupke neće tolerisati.
Ministar je pozvao UNMIK, Kfor i Euleks da se izjasne o tom događaju i istakao da će svako ko na taj način povređuje Vojno-tehnički sporazum iz Kumanova biti lišen slobode.
"Ne može tako sa Srbijom, to je prevršilo svaku meru", naglasio je Dačić.
"Da su naši žandarmi uhapšeni na Kosovu, mislim da bi Savet bezbednosti UN zasedao na tu temu", istakao je ministar policije.
Ivica Dačić je napomenuo i da ranije hapšenje dvojice Albanaca nije političko motivisano i napomenuo da Albanci nisu uhapšeni zbog mera reciprociteta budući da nisu radili u kosovskim organima, već zato što je jedan imao falsifikovana lična dokumenta, a drugi zbog špijunaže.
Ministar je precizirao da su uhapšeni marta 1999. godine prikupljali podatke vojnog karaktera o pokretima, položajima i opremljenosti vojske i policije i dostavljali ih OVK koja ih je potom prosleđivala NATO-u.
"Ovo nije politička optužba i baš bih voleo da vidim nekoga u Srbiji da kaže da zbog ovoga ne treba da se odgovara", rekao je on naglasivši da država mora da štiti svoje nacionalne interese i dostojanstvo.
Dačić je najavio da će, ukoliko kosovske vlasti nastave sa hapšenjem pripadnika MUP-a koji ne rade na Kosovu, već samo tamo žive, ali i drugih Srba, Srbija odgovoriti istom merom.
"Ako međunarodne snage misle da je Srbija država koja ne zna da brani svoje nacionalne interese, varaju se", poručio je Dačić. http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1074240/Uhap%C5%A1eni+kosovski+policajci.htmlZalutase jutros Albanci na drugu stranu administrativne linije. Zbog kog su razloga otisli na teritoriju koja nije pod njihovom jurisdikcijom za sada se ne zna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zaviša
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 16:55 |
|
Pridružen/a: 04 sij 2012, 21:41 Postovi: 366 Lokacija: Smederevo
|
|
Činjenica je da Albanci nemaju zaštitu od SAD i njenih saveznika, Srbiu bi za dva dana vratili svoje Kosovo. Ovako Srbi ima da čuče i čekaju dok se nešto ne promeni. Postavlja se pitanje i da li bi i sa savezništvom velikih sila Albanci sačuvali Kosovo da nisu sami Srbi izdali Srbe. Šljam srbski se nakotio i prodali bi sve samo da oni i dalje funkcionišu.
_________________ Ja sam kršćanin i time se dičim, tko me zbog tog mrzi kadionicom ga spičim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 17:00 |
|
|
|
Quod licet Iovis, non licet bovis.
Nismo mi mogli ništa što već nismo probali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PilotInstruktor
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 18:09 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2010, 23:03 Postovi: 571 Lokacija: Kičmanovićevo rodno selo
|
Zaviša je napisao/la: Činjenica je da Albanci nemaju zaštitu od SAD i njenih saveznika, Srbiu bi za dva dana vratili svoje Kosovo. Ovako Srbi ima da čuče i čekaju dok se nešto ne promeni.
A što će se promijeniti? Gledao sam neku emisiju sa Vukom Draškovićem, i čovjek je lijepo ismijao ideju i vašu želju da uskoro dođe do nekakvog pada Amerike i Europe, pa da možete udariti na Kosovo i Republiku Srpsku. Uostalom, što bi spriječilo Mađare da takvu istu silu primjene na sjevernu Vojvodinu? U takvom balkanskom sukobu bi Srbija bila priklještena između Albanaca, Mađara, a možda i Hrvata. Sumnjam da bi se dobro provela. Mislim da bi bilo najbolje da zaboravite na Kosovo i fokusirate se na RS. Milijun i pol Albanaca je reklo svoje, i adakta.
_________________ Izlizani ideali i misali po hrvatskin stranputican sokolaške procesije pričešćene demonstracije od vinotočnica do vinotočnica svjetlošću krv časna vijekom navikli trpeć nasljeđivat pogrda balkana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 18:17 |
|
|
totem je napisao/la: Vii je napisao/la: Pridružujem se čestitkama i željama.  Kao sto rekoh, dok vas ne prizna Moskva, a i Peking, bicete teritorij koji Srbija u svakom casu moze zbrisati. A oni ce cekati. Zato se i rade ovakvi dogadjaji na kosovu, da se stekne dojam da srba na kosovu ima u velikom broju. Zato i Srbija kao ne podrzava referendum, ali kada Srbi budu nekad ugrozeni, dakako, kada Srbija ocjeni da je tako, moze intervenirati sa punim ustima legitimiteta o toj intervenciji. Što mogu Rusi i Kinezi pored Americans. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 19:14 |
|
|
|
Ne znam, sa jedne strane tu je Amerika koja snazno podrzava nezavisnost Kosova, a sa druge strane tu su Vatikan, Izrael, Rusija, Brazil, Kina, Indija koje podrzavaju Srbiju, to jest, preostalih 6 stubova globalne politike, kao i globalne ekonomije koji nisu podrzali Kosovo i koji zaziru od bilo kakvog eksperimentisanja sa medjunarodnim pravom i koje su za dosljedno postovanje duha i slova medjunarodnog prava koje ocigledno i dalje postoji, tako da, kada smo kod sile, onda jedan protiv sestorice ocigledno nema sanse. Naravno, niko od nas Srba ne shvata ovu veliku podrsku upucenu nama kao podrsku Srbiji, vec kao podrsku medjunarodnom pravnom poretku, kao sto ni, pretpostavljam, Albanci ne shvataju podrsku Amerike njima na Kosovu kao bratsku, vec i oni znaju da ih Amerika podrzava zarad svojih geo-strateskih ciljeva, tako da, dok je Amerikancima u interesu, oni ce podrzavati takvu tvorevinu, a kada prestanu, zna se sta se desava, jer taj dan ce doci, mozda cak i brze nego sto i ja sam licno mislim, posto je u posljednjih nekoliko mjeseci u medijskoj javnosti plasirana informacija da NATO planira da napusti Kosovo, sto je, realno gledajuci, pustanje probnih balona i ispipavanje pulsa javnosti, kako javnosti tamo dole na Kosovu, tako i javnosti u Srbiji, kao i regionu, ali i istovremeno i nagovjestaj da bi Amerikanci uskoro mogli napustiti Kosovo i da ce samim tim doci do nekog eventualnog potpunog zaokreta u americkoj spoljnoj politici, barem sto se tice politike prema Kosovu, posto ne treba zaboraviti da Amerikancima je danas potrebnija vojna radna snaga za mnogo veca svjetska krizna zarista nego sto je to Kosovo, tako da smanjeni gubitak interesa za Kosovo od strane americke administracije bi mogao da dovede i do smanjenja americkog uticaja na Balkanu uopste, s obzirom na to da su ujedno i sve glasnije price i da bi se i OHR mogao povuci, tako da sve je to u okviru americke strategije povlacenja sa Balkana koja bi uskoro mogla da bude na kraju obelodanjena, a na kraju i realizovana. Razmislite malo o tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 19:43 |
|
|
Vladimire ima da Papi pošaljete poziv za Niš 2013. ako ništa što Kosovo neda Šiptarima 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zaviša
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 20:20 |
|
|
PilotInstruktor je napisao/la: Zaviša je napisao/la: Činjenica je da Albanci nemaju zaštitu od SAD i njenih saveznika, Srbiu bi za dva dana vratili svoje Kosovo. Ovako Srbi ima da čuče i čekaju dok se nešto ne promeni.
A što će se promijeniti? Gledao sam neku emisiju sa Vukom Draškovićem, i čovjek je lijepo ismijao ideju i vašu želju da uskoro dođe do nekakvog pada Amerike i Europe, pa da možete udariti na Kosovo i Republiku Srpsku. Uostalom, što bi spriječilo Mađare da takvu istu silu primjene na sjevernu Vojvodinu? U takvom balkanskom sukobu bi Srbija bila priklještena između Albanaca, Mađara, a možda i Hrvata. Sumnjam da bi se dobro provela. Mislim da bi bilo najbolje da zaboravite na Kosovo i fokusirate se na RS. Milijun i pol Albanaca je reklo svoje, i adakta. Nisam Srbin pa ne treba da mi govoriš na šta da se fokusiram. Slatko me nasmeja kad pročitah ovako nešto, "priklještena". Srbija sada, ovako rasuta, razbijena i unakažena ima kapacitet da sve tri nabrojane zemlje ili naroda u slučaju agresije na nju pregazi, eto šta bi sprečilo Mađare, Hrvati su pametni da im i ne pada na pamet da idu po Srbiji silom. Uostalom ja ovde živim i vidim da se "svaki dan" otvori po neka hrvatska firma, pa nisu blesavi da gase svoj biznis nekim besmislenim ratom? A šiptare samo mogu Iran i Saudijska Arabija da spasu od propasti ako im se zatvori dotok "robe" iz Afganistana. Ali fala Bogu, valjda neće biti više rata i potrebe za primenom sile.
_________________ Ja sam kršćanin i time se dičim, tko me zbog tog mrzi kadionicom ga spičim
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PilotInstruktor
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 21:00 |
|
|
Zaviša je napisao/la: Slatko me nasmeja kad pročitah ovako nešto, "priklještena". Srbija sada, ovako rasuta, razbijena i unakažena ima kapacitet da sve tri nabrojane zemlje ili naroda u slučaju agresije na nju pregazi, eto šta bi sprečilo Mađare, Hrvati su pametni da im i ne pada na pamet da idu po Srbiji silom. Uostalom ja ovde živim i vidim da se "svaki dan" otvori po neka hrvatska firma, pa nisu blesavi da gase svoj biznis nekim besmislenim ratom? Srbija bi sa sadašnjom vojskom zgazila Hrvatsku, Mađarsku i Albaniju?  Pa ako nije sa JNA uspjela zgaziti samo Hrvatsku i BiH 90ih, teško da će danas sa ovih par tenkova zgaziti 3 NATO članice. U slučaju rata, Srbija bi bila sravnata sa zemljom. Okružena je u potpunosti NATO članicama, i taman da ima duplo jaču vojsku od postojeće, nema šanse da bi izdržala. Hrvatska bi se itekako umješala da Srbija krene na Kosovo, jer ima tu obavez kao dio nato pakta.
_________________ Izlizani ideali i misali po hrvatskin stranputican sokolaške procesije pričešćene demonstracije od vinotočnica do vinotočnica svjetlošću krv časna vijekom navikli trpeć nasljeđivat pogrda balkana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vii
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 21:01 |
|
|
PilotInstruktor je napisao/la: Zaviša je napisao/la: Slatko me nasmeja kad pročitah ovako nešto, "priklještena". Srbija sada, ovako rasuta, razbijena i unakažena ima kapacitet da sve tri nabrojane zemlje ili naroda u slučaju agresije na nju pregazi, eto šta bi sprečilo Mađare, Hrvati su pametni da im i ne pada na pamet da idu po Srbiji silom. Uostalom ja ovde živim i vidim da se "svaki dan" otvori po neka hrvatska firma, pa nisu blesavi da gase svoj biznis nekim besmislenim ratom? Srbija bi sa sadašnjom vojskom zgazila Hrvatsku, Mađarsku i Albaniju?  Pa ako nije sa JNA uspjela zgaziti samo Hrvatsku i BiH 90ih, teško da će danas sa ovih par tenkova zgaziti 3 NATO članice. U slučaju rata, Srbija bi bila sravnata sa zemljom. Okružena je u potpunosti NATO članicama, i taman da ima duplo jaču vojsku od postojeće, nema šanse da bi izdržala. Hrvatska bi se itekako umješala da Srbija krene na Kosovo, jer ima tu obavez kao dio nato pakta. Jako dobro sročeno, pilot. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mirv
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 21:07 |
|
|
|
Jučer albansko, danas neovisna država, sutra dio Albanije. Nema načina da to itko spriječi a imaju naklonost velikih sila. Ujedinjenje je samo pitanje vremena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 21:14 |
|
|
PilotInstruktor je napisao/la: Srbija bi sa sadašnjom vojskom zgazila Hrvatsku, Mađarsku i Albaniju?  Pa ako nije sa JNA uspjela zgaziti samo Hrvatsku i BiH 90ih, teško da će danas sa ovih par tenkova zgaziti 3 NATO članice. U slučaju rata, Srbija bi bila sravnata sa zemljom. Okružena je u potpunosti NATO članicama, i taman da ima duplo jaču vojsku od postojeće, nema šanse da bi izdržala. Hrvatska bi se itekako umješala da Srbija krene na Kosovo, jer ima tu obavez kao dio nato pakta. A sa cime bi se umesali Al si nas zaplasio... pa to smo vec imali, NATO nas je napao...nista novo. Jaci jesu mnogo puta, ali sad nesto da se useremo od njih... Jedno je kad te napadnu Ameri i ostali...a ovaj ping-pong: Albanci-Hrvati-Madjari...  smesno...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PilotInstruktor
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 21:52 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: PilotInstruktor je napisao/la: Srbija bi sa sadašnjom vojskom zgazila Hrvatsku, Mađarsku i Albaniju?  Pa ako nije sa JNA uspjela zgaziti samo Hrvatsku i BiH 90ih, teško da će danas sa ovih par tenkova zgaziti 3 NATO članice. U slučaju rata, Srbija bi bila sravnata sa zemljom. Okružena je u potpunosti NATO članicama, i taman da ima duplo jaču vojsku od postojeće, nema šanse da bi izdržala. Hrvatska bi se itekako umješala da Srbija krene na Kosovo, jer ima tu obavez kao dio nato pakta. A sa cime bi se umesali Al si nas zaplasio... pa to smo vec imali, NATO nas je napao...nista novo. Jaci jesu mnogo puta, ali sad nesto da se useremo od njih... Jedno je kad te napadnu Ameri i ostali...a ovaj ping-pong: Albanci-Hrvati-Madjari...  smesno... Meni je genijalno kako Srbi svaki upis vide kao napad na njih. Ja sam prvi koji bi rado Hrvatsku proglasio neutralnom državom po uzoru na Švicarsku, ali džabe mi ta želja. Mađari imaju jaku vojsku, definitivno jaču od vaše i bilo čije u regiji. Hrvatska nema nešto posebno, ali da dođe do rata, vjerojatno bi pješadija uletila u Srbiju, ionako nebi imali izbora.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 21:56 |
|
|
PilotInstruktor je napisao/la: Meni je genijalno kako Srbi svaki upis vide kao napad na njih. Ja sam prvi koji bi rado Hrvatsku proglasio neutralnom državom po uzoru na Švicarsku, ali džabe mi ta želja.
Mađari imaju jaku vojsku, definitivno jaču od vaše i bilo čije u regiji. Hrvatska nema nešto posebno, ali da dođe do rata, vjerojatno bi pješadija uletila u Srbiju, ionako nebi imali izbora.
Mislim da smo se dosta "igrali" rata... pretnje da ce neko negde da ulece sa bilo koje strane su neozbiljne... Pogotovo to povezivati sa Kosovom, i praviti sbbkbb strategije. Nece biti klasicnog rata izmedju balkanskih drzava, a da to nije sukob globalnih razmera.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PilotInstruktor
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 22:00 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Mislim da smo se dosta "igrali" rata... pretnje da ce neko negde da ulece sa bilo koje strane su neozbiljne...
Pogotovo to povezivati sa Kosovom, i praviti sbbkbb strategije.
Nece biti klasicnog rata izmedju balkanskih drzava, a da to nije sukob globalnih razmera. A što ćete onda sa Kosovom? Svima je jasno da će se ta država pripojiti Albaniji. Evidentno je da će sranja biti, samo je pitanje razmjera.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 22:09 |
|
|
PilotInstruktor je napisao/la: A što ćete onda sa Kosovom? Svima je jasno da će se ta država pripojiti Albaniji. Evidentno je da će sranja biti, samo je pitanje razmjera.
Moguce je i to... ne bi iskljucio pripajanje Albaniji...ili kao deo aranzmana sa Srbijom, ili unilateralno... Sukobi ce biti kad tad, ali ono sto sam istakao, nikad vise nece biti onog klasicnog rata, 1 na 1, vec ce to biti deo medjunarodne kompozicije sukoba vecih razmera, pa ce se tu birati strane... Zato treba imati vojsku, samo da se "bolje prodas" nekim silama... Verovatnoca da MZ, odnosno velike sile dozvole - aj pokrljajte se medjusobno, a mi cemo biti van toga... to je zavrseno 90-ih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 22:11 |
|
|
PilotInstruktor je napisao/la: Mađari imaju jaku vojsku, definitivno jaču od vaše i bilo čije u regiji. Hrvatska nema nešto posebno, ali da dođe do rata, vjerojatno bi pješadija uletila u Srbiju, ionako nebi imali izbora. Mađari imaju jaku vojsku? Uostalom, te ideje kako će svi živi da skoče za Albance su smešne. Nit' će im biti dozvoljeno neko ujedinjenje od strane velikog brata, nit' će ostale zemlje iz okruženja to dopustiti. Zamisli Grke, Makedonce i Crnogorce dok im se na granici stvara velika Albanija. Uostalom onog trenutka kada bi se tako nešto desilo, svaka članica UN bi imala pravo da stane na stranu Srbije jer bi u pitanju bila agresija Albanije na teritoriju druge članice UN. Koliko god to vi ovde zaobilazili, "Kosovo" i dalje nije država, osim za svoje tutore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zaviša
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 22:18 |
|
|
|
JNA nije nikad bila srpska vojska, Srbi su svoju vojsku stvorili neposredno pred NATO napad. NATO je i te kako osetio žestinu srpske vojske. Malo se ili nimalo ne govori i ne piše nigde o pokušajima kopnenih upada u Srbiju a strahovite su se borbe vodile na Jugu Srbije. Posle tih borbi shvatili su i generali NATO da je pametnije ne ulaziti u Srbiju jer kad uđeš kao neprijatelj, više živ ne izlaziš. Ostala je samo slika o bombardovanju i to sa preko 10 000m visine, jer niže nisu smeli da spuste svoje avione. Pogrešna slika je stvorena, cela jedna generacija nas nije htela da se bori protiv Hrvata, nas doduše nisu ni dirali, ali Srbe su bar ovde u šumadiji jurili po ulici i hvatali na "spavanju" da bi ih na silu poslali na ratište. Svako ko je hteo da skine uniformu iz ubeđenja a nije bio Srbin, skinuo je bez ikakvih posledica i nastavio najnormalnije da živi u Srbiji. Ima i dan danas puno Hrvata oficira u srpskoj vojsci koji su bili samnom u JNA. Ljudi se poženili Srpkinjama, izrodili decu i eto dovoljan motiv zašto su ostali.
Često sam ih u razgovoru provocirao, zašto nisu "prebegli", oni mi kažu da ne bi podneli da im deci neko psuje srpsku mater.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 22:41 |
|
|
|
Znači onda je Kosovo ili Srbija ili Albanija. Ili može biti samo Kosovo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 22:49 |
|
|
Zaviša je napisao/la: JNA nije nikad bila srpska vojska, Srbi su svoju vojsku stvorili neposredno pred NATO napad. NATO je i te kako osetio žestinu srpske vojske. Malo se ili nimalo ne govori i ne piše nigde o pokušajima kopnenih upada u Srbiju a strahovite su se borbe vodile na Jugu Srbije. Posle tih borbi shvatili su i generali NATO da je pametnije ne ulaziti u Srbiju jer kad uđeš kao neprijatelj, više živ ne izlaziš. Ostala je samo slika o bombardovanju i to sa preko 10 000m visine, jer niže nisu smeli da spuste svoje avione.
Pa svako bi na mjestu Amerike gledao da ima minimalne ljudske gubitke, ako to znači bombardovanje sa 10km i bude tako. Cilj je ostvaren.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zaviša
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 23:04 |
|
|
|
U ratu je cilj ostvaren kad se uništi ili onesposobi vojna sila ili potencijali, kad se uništavaju civilni objekti, škole, bolnice, pijace, kad se bacaju kasetne bombe na narod koji se skupio na vašaru onda se to zove "kolateralna šteta" a šta je tu bio cilj eee to ja kao bivši vojnik ne umem da definišem. Ako je cilj ostvaren tako što neko baci bombu sa 10 000m pa nije važno gde padne, jer nije u stanju da je kontroliše, to je po meni monstruozno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Kosovo: jučer, danas, sutra... Postano: 31 ožu 2012, 23:12 |
|
|
|
Ne ulazim u ispravnost tog djelovanja, samo kažem da su Amerikanci ostvarili svoj cilj, njihov cilj nije bio tući se na bojnom polju sa Srbima, niti ulaziti u Srbiju, vojnički je pokoriti. Da su htjeli mogli su uništiti svu vojnu silu i potencijale Srbije, misliš da im je to bilo teško? Srpska vojska nikakve šanse nije imala protiv NATO-a, u otvorenom sukobu gubici bi bili desetostruko veći na srpskoj strani, u svakom vidu ratovanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|