|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 57 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Čovjek se polio benzinom i zapalio pred hr ambasadom Postano: 21 vel 2012, 18:31 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Dobro je onaj psihijatar iz Sarajeva rekao. Država nije smjela pomoći prvom, naći mu posao i smještaj.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Čovjek se polio benzinom i zapalio pred hr ambasadom Postano: 21 vel 2012, 18:36 |
|
|
Ovo postalo pravo ozbiljno. Vlasti moraju ignorirati ovakve osobe. Ako su labilni i pukli, obećanja o poslu ih samo natjeraju da naprave taj zadnji korak. -------------------------------------------
Demobilisani borac iz Ilijaša Nermin Selimović, koji se nedavno pokušao spaliti ispred zgrade Vlade FBiH, rekao je jučer za "Dnevni avaz" da su ga ministri za boračka pitanja KS i FBiH Nedžad Ajnadžić i Zukan Helez, koji su mu obećali dati novac za gradnju kuće, ponovo prevarili, te da će danas ponovo doći u Sarajevo kako bi se spalio. Helez nam je jučer kazao da Selimovića niko nije slagao i da je obećanih 5.000 KM već na raspolaganju.
|
|
Vrh |
|
|
Reality
|
Naslov: Re: Čovjek se polio benzinom i zapalio pred hr ambasadom Postano: 22 vel 2012, 00:34 |
|
|
Pa jebem mu miša...što ne spali obojicu. Ako spali sebe, džaba kuća i džaba sav trud... . A i nama će učiniti uslugu ako ih spali.
EDIT: Nespretno se izrazih!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Čovjek se polio benzinom i zapalio pred hr ambasadom Postano: 16 ožu 2012, 16:55 |
|
|
Šaćiri Zoloti prijeti deložacija: Dići ću ruku na sebe ako ostanem na ulici (FOTO)
Ova 73-godišnja žena ima velike probleme i s komšijom koji je, kako kaže, potkrada i uznemirava Autor A. J. | Objavljeno 16.03.2012. u 02:44
Zolota: Dodijao mi je ovakav život (Foto: I. Šebalj) Šaćiri Zoloti prijeti deložacija: Dići ću ruku na sebe ako ostanem na ulici (FOTO)
Šaćira Zolota sama živi u kolektivnom centru u Hrasnici, nekadašnjim FAMOS-ovim barakama, a sa suzama u očima pričala nam je o brojnim problemima s kojima se susreće. U agresiji je izgubila sina Admira, pet sestara, dvojicu braće i majku, a sada je i njen skromni život u jednoj sobici trošne zgrade doveden u pitanje.
- U Općini Ilidža rekli su mi da moram napustiti ovaj objekt, a nemam gdje nego na ulicu, odakle sam i došla ovdje još 2001. godine. Velike probleme stvara mi i 85-godišnji komšija koji me potkrada, provaljuje mi u prostorije, krade penziju i lupa na vrata u gluho doba noći. Prestravljena sam i nemam nikoga da me zaštiti. Pisala sam molbe načelniku da me primi, ali jedino što sam od njih dobila bile su jednokratne pomoći - kazala nam je Zolota.
Sedamdesettrogodišnja Zolota pokazala nam je brojne ključeve i katance kojima stalno iz straha zaključava vrata. Kaže da peć naloži samo kad nešto kuha jer od 350 KM penzije jedva preživljava i nema novca za drva.
- Ovakav život mi je dodijao. Imam jednu sestru, ali i ona ima svojih problema. Davno bih se objesila, ali ne smijem dizati ruku na sebe zbog dina i imana. Najviše bih voljela da me smjeste u starački dom, jedino to bi izmamilo osmijeh na moje lice. Kupila sam benzin i bit ću primorana zapaliti se ako dođu da me deložiraju - rekla je Zolota.
Neće ostati na ulici
Kako smo uspjeli saznati u Općini Ilidža, Zoloti je nuđen alternativni smještaj koji je ona odbila jer smatra da je neuvjetan. Dodali su i da je Zolota do sada nekoliko puta dobivala jednokratnu pomoć te da oni nikada nikoga neće istjerati na ulicu dok mu ne nađu alternativni smještaj.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Čovjek se polio benzinom i zapalio pred hr ambasadom Postano: 16 ožu 2012, 16:56 |
|
|
Ludnica. Treba donijeti zakon da ako prežive samozapaljivanje da ih čeka doživotan zatvor. Pa im neće ove gluposti padati na pamet.
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Čovjek se polio benzinom i zapalio pred hr ambasadom Postano: 04 tra 2012, 09:27 |
|
|
Pusti sirotinju BBC. Treba molit za njih i pomoc siromasnima uvijek koliko god mozemo. A taj ludi lagumdzija vodi svoj narod u ekstremno siromastvo. nadam se sta reko mario da ce se rade palit zgrade nego ljudi dizat ruku na sebe
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Čovjek se polio benzinom i zapalio pred hr ambasadom Postano: 08 tra 2012, 23:24 |
|
|
Ibar je napisao/la: Pusti sirotinju BBC. Treba molit za njih i pomoc siromasnima uvijek koliko god mozemo. A taj ludi lagumdzija vodi svoj narod u ekstremno siromastvo. nadam se sta reko mario da ce se rade palit zgrade nego ljudi dizat ruku na sebe Ne držim ih. Ako se žele ubijati imaju tu slobodu.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|