HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 pro 2024, 17:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 996 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 40  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vitez
PostPostano: 20 stu 2011, 16:44 

...kako cujem,stanje u PC Vitez bas nije za pohvaliti. Place su postale neredovne,nekima kasne, smanjivaju se radnicima prava i naknade svih vrsta.
Zanimljivo je ovo, sa cinjenicom da su toliko godina radili sa skstremnom marzom...niko izgleda nije spreman malo ruku u svoj dep stavit!? Vitezani znate li sto o ovom!?

Vrh

PostPostano: 30 stu 2011, 16:27 

Hrvati ne mogu u mirovinu jer Bošnjaci u Vitezitu štrajkaju?!

Iako su odavno stekli uvjete i dobili otkaz u Vitezitu, još uvijek ne mogu otići u mirovinu navodno zbog toga što bošnjački radnici koji su dobili otkaz u Vitezitu po članku 143. Zakona o radu štrajkaju. Dok su radnici ogorčeni, direktor Vitezita Zdravko Lovrinović tvrdi da se konačan dogovor treba postići u iduću srijedu u županijskom Zavodu MIO u Travniku.

Dejan Džepina, pravnik u Vitezitu, tvrdi da se novac koji je Vlada FBiH uplatila za Vitezit, njegove zaposlenike i one koji trebaju u mirovinu ne može dijeliti nezakonito udrugama koje su formirali bivši radnici bošnjačke nacionalnosti.
Josip Križanac, Nikola Banić, Jadranka Filipović te još 23 radnika Vitezita odavno su dobilo otkaze u poduzeću, ali još uvijek rade jer im županijski zavod MIO ne želi uzeti prijave za umirovljenje dok se ne riješi spor oko podjele 2,7 KM koje je federalna Vlada uplatila mirovinskom fondu po osnovi naplate tzv. iračkog duga za Vitezit. Sporan je štrajk
radnika bošnjačke nacionalnosti koji traže da im se uveže radni staž, ali i da se vrate na posao oni koji ne ispunjavaju uvjete za mirovinu. Kao što je poznato oni su čak štrajkali glađu u upravnoj zgradi poduzeća Vitezit.

- Mi nemamo ništa protiv radnika bošnjačke nacionalnosti koji imaju sudske presude da im se uveže radni staž po članku 143. Zakona o radu. U pitanju je iznos od oko 550 tisuća KM. Međutim, sada ti bivši radnici ne žele uplatu, oni bi mijenjali Zakon o radu kako njima odgovara. Traže da im se uveže staž od 1992. do 2011. godine. Kada su i gdje Hrvati dobili taj privilegij? Sada se igra politička igra da ih se retroaktivno prijavi i da im se pokrije radni staž za svih 19 godina. Druga stvar, u Službenom listu Vlade FBiH stoji da se novac daje gospodarskom društvu Vitezit za uvezivanje radnog staža za radnike koji rade, kao i one koji trebaju u mirovinu. Situacija je, dakle, jasna kao dan. Međutim, očito Hrvati koji su već trebali biti u mirovini ne mogu ostvariti svoja prava zajamčena Ustavom FBiH. To je bruka i sramota za cijelu FBIH - kaže nam Džepina.

Zdravko Lovrinović, direktor Vitezita, tvrdi da je sve sada postalo politika a ne poštovanje zakona.
- U srijedu imamo sastanak u županijskom Zavodu MIO i dok se ne ukaže „bijeli dim“ nećemo izlaziti. Istina je da je „pita mala, a žlica puno“ - dodaje Lovrinović. Ilija Šafradin kaže da se Hrvati koji imaju presude za neisplaćene plaće i uvezivanje radnog staža nigdje više i ne spominju. Zanimljivo da problem radnika Vitezita hrvatske nacionalnosti nikoga ne interesira, dok s druge strane bošnjačka vlast gdje god može osporava prava Hrvatima.

Večernji list

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 19 pro 2011, 15:59 

Foto:Na božićnom koncertu u FC BiH nastupio Tamburaški orkestar HRT-a

http://sredisnjabosna.ba/kultura/4681-foto-na-boinom-koncertu-u-fc-bih-nastupio-tamburaki-orkestar-hrvatske-radio-televizije.html

Vrh

PostPostano: 21 pro 2011, 01:27 

Ukrali zvono koje se posljednji put oglasilo na pogrebu djevojčice
Utorak, 20 Prosinac 2011 15:53
Drski „skupljači“ bakra i bronce opet su pokazali svoju bezdušnost. Ukrali su zvono s kapelice Presvetoga Srca Isusova u mjesnom groblju viteškog naselja Gornja Večeriska.

Zvono teško više od 60 kg, postavljeno 31. srpnja 1977., posljednji put je zvonilo u subotu na pogrebu 10-godišnje djevojčice, a već ga jučer nije bilo, kada su njezini roditelji došli na grob svoje malene pomoliti se i zapaliti svijeću.

Odmah su pozvali mještanina Franju Šarića, koji za svoje selo vodi mnoge korisne akcije, a on je obavijestio župnika viteške župe fra Marka Kepića i policiju. Pretpostavlja se da je zvono nestalo u nedjelju, jer nije bilo tragova u snijegu koji je pao za jučerašnje noći. Nije teško zaključiti da su kriminalnu akciju izvršila najmanje dvojica lopova, jer samo jednom to nikako ne bi uspjelo. Svakako, „vjetar u leđa“ lopovima daju otkupljivači starog željeza, bakra, bronce...! Oni otkupljuju sve, pa čak i zvona sa sakralnih objekata, iako je bjelodano da su ukradena.

Večernji list

Vrh

PostPostano: 22 pro 2011, 14:47 

Vitez ˝čudo˝ na putu od Hrvatske granice prema Sarajevu sve ˝pustinja˝ prije i poslje njega a Vitez jedna velika gospodarska Zona ono TExas :))

Zivio Hrvatski Vitez :))

Vrh

PostPostano: 25 pro 2011, 15:19 

zomby je napisao/la:
...kako cujem,stanje u PC Vitez bas nije za pohvaliti. Place su postale neredovne,nekima kasne, smanjivaju se radnicima prava i naknade svih vrsta.
Zanimljivo je ovo, sa cinjenicom da su toliko godina radili sa skstremnom marzom...niko izgleda nije spreman malo ruku u svoj dep stavit!? Vitezani znate li sto o ovom!?

Te neke stvari su poznate od prije, sto se tice placa ja bas i nisam upoznat da kasne bas, a da su male jesu male. Prava nisu nikad ni imali. :D

Vrh

PostPostano: 25 pro 2011, 16:39 

wolpet je napisao/la:
zomby je napisao/la:

Te neke stvari su poznate od prije, sto se tice placa ja bas i nisam upoznat da kasne bas, a da su male jesu male. Prava nisu nikad ni imali. :D

Ne želim sad nikog uvrijedit. Al bolje da dobiješ nešto a ne ništa .

Vrh

PostPostano: 31 pro 2011, 18:49 

http://www.youtube.com/watch?v=JOri4IXm ... re=related

Vrh

PostPostano: 31 pro 2011, 21:20 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
slika

slika

Vrh

PostPostano: 02 sij 2012, 18:13 

wolpet je napisao/la:
zomby je napisao/la:

Ja znam da kasne,...a u nekim tvrtkama cekaju zadnji zakonski rok da je isplate. Znam da su skinuli 50% na prevoz, a 70% naknade za prevoz je neoporezivo! Znam da su ukinuli placanje minulog rada koji nije ostvaren u tvrtci u kojoj trenutacno je uposlenik? (ja tu zakonsku odredbu nisam uspio naci i bilo bi zanimljivo cuti da li taj zajkon ako postoji vazi i za politicare) Osobno sam rade da NATJEREJU POSLODAVCE, kao u vladi, kada ostanu bez mjesta i dode smjena, placa im ide i dalje sest mjeseci? Zasto to ne primjeniti na sve uposlene u drzav!? Ili kao u privatnom sektoru,dok radis placa ide,kada prestanes prestaje i placa (jedino ako se neki poduzetnin ne smiluje, pa napise papir da ste visak pa imate neku bjednu nadoknadu,samo da ne crknete od gladi)
Sve u svemu ,ljepota od zivaota...

Vrh

PostPostano: 02 sij 2012, 18:58 

Molim vas, da li mi neko moze poslati poveznicu na kojoj je spisak radnika PS Vitezit Vitez kojima je posljednji put uplacen radni staz? Obavijestena sam da ima negdje oko 50-60 radnika na spisku.

Zahvaljujem.

Vrh

PostPostano: 02 sij 2012, 19:56 

tetamarija je napisao/la:
Molim vas, da li mi neko moze poslati poveznicu na kojoj je spisak radnika PS Vitezit Vitez kojima je posljednji put uplacen radni staz? Obavijestena sam da ima negdje oko 50-60 radnika na spisku.

Zahvaljujem.

Mozda bi ovdje znali potrebite informacije,izgleda da su informirani! Ako sam dobro razumjeo pitanje.
http://bs-ba.facebook.com/pages/Udruzenje-NRPS-radnika-PSVitezita/122679851153664?sk=wall&filter=12

Vrh

PostPostano: 25 sij 2012, 19:57 

Demografski podaci...ima nas:)

http://vitez.info/drutvo/najnovije-vije ... 011-godinu

Vrh

PostPostano: 30 sij 2012, 15:35 

Uspješan nastup Ambyente na sajmu namještaja u Kölnu
http://www.sredisnjabosna.com/ekonomija/4862-uspjean-nastup-ambyente-na-sajmu-namjetaja-u-koelnu.html

Vrh

PostPostano: 06 tra 2012, 14:01 

Ima li šta novogradnje u Vitezu? Razvija li se grad u stambenom smislu?

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 09 tra 2012, 21:47 

Robbie MO je napisao/la:
Ima li šta novogradnje u Vitezu? Razvija li se grad u stambenom smislu?

Etno naselje se dogradjuje i kompleks bazena se prosiruje a ne sjecam se da sam zamjetio neku stambenu gradnju.Ali ako negdje provedes samo par sati takve stvari ti lako promaknu :kava

Vrh

PostPostano: 09 tra 2012, 23:49 

Ima,pravi se,tek izlaze iz zemlje zidovi,rade garaže,pa se ne vidi.

Vrh

PostPostano: 09 tra 2012, 23:58 

ODRŽIVI POVRATAK : Slavica Josipović sina iz Zagreba postavila za savjetnika u Vijeću ministara BiH
http://www.posusje-online.info/index.php?option=com_content&view=article&id=1904:odrivi-povratak--slavica-josipovi-sina-iz-zagreba-postavila-za-savjetnika-u-vijeu-ministara-bih&catid=36:gospodarstvo&Itemid=56

U međuvremenu je diplomirala je na Fakultetu prometne znanosti u Zagrebu 2001. godine, gdje je 2003. godine upisala i postdiplomski studij. (poznati prometni faks,i sofer dobi diplomu, valjda u paketu) :smijeh

Vrh

PostPostano: 11 tra 2012, 14:48 

...izgleda da je GMS Vitez pred kolapsom. Sakic prodao hidrocentralu, zlanu koku, Tisku (Tisko benz). Znam da se bavi sa gorivom,ali da ga zanima energetski sektor nisam znao.
Poznato je da je ********, koja je duzna i koja je izglasala zakon pream kojemu se obavezuje isplacivati poticaje, to prebacila na krajnje korisnike, pa tako pored pustanja stuje u mrezu dobr poticaj uzimaju i od gradana.

Covjek dosao do racunice i kupio, dok se sada vec bivsi vlasnik bavi izgradnjom imaginarnih gradevina u smislu rentabilnosti?

Vrh

PostPostano: 11 tra 2012, 14:58 

U PC centru Vitez, financisko stanje u tvrtkama je sve slozenije. Cak i one koje su glasile za najuspjesnije polako otpustaju radnike, ali i sami odlaze. Odlaze sami jer su im primanja smanjena toliko, da nisam niti sam mogao vjerovati onomu sto sam cuo.

Kada bi se kojim slucajem desilo da svi privatni poduzetnici malo, ali samo malo gurnu ruku u svoj dep,vjerojatno bi se lakse izislo iz ove krize. Ali ne oni opravdanje vide u recesiji pa su zdusno otislu u smanjenje primanja i otpustanja. Ali nicega se ne odricu, mislim na luksuz,i dalje se voze skupi auti,ljetuje u top destinacija,skija je u EU,....ali za uposlene je recesija.

Rjetki sretnici se jos mogu nadati kakvim takvim primanjima kada im vlasnik dobije neku kintu iz razvojne banke onog bandita, pa eto imat ce neku crkavicu...ovi drugi su odudeni da ponovo bdu izbjeglice.

Predpostavljam da ce se javiti neki dusbriznik koji ce braniti cjeli PC. Srcem ozda i ima argumente, ali je matematika neumoljiva.

Vrh

PostPostano: 11 tra 2012, 15:02 

Bazen mu je pun pogodak, etno selo je već upitno. Samo me čudi što nije više bazena napravio, pogotovo jedan zatvoreni olimpijski, to mu fali, mogao bi cijelu godinu radit. Cijele regije Zenica i Travnik nemaju gdje na kupanje do Fojnice i Ilidže, ili Teslića sjeverno.

Vrh

PostPostano: 11 tra 2012, 15:10 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Bazen mu je pun pogodak, etno selo je već upitno. Samo me čudi što nije više bazena napravio, pogotovo jedan zatvoreni olimpijski, to mu fali, mogao bi cijelu godinu radit. Cijele regije Zenica i Travnik nemaju gdje na kupanje do Fojnice i Ilidže, ili Teslića sjeverno.

Mislis li da bazen moze sam sebe odrzavat,naravno i etno selo koje je u sklopu!? Centrala je bila zlatna koka i po meni jedina investicija koja je dugorocno imala financisko opravdanje. Bazen restoran i cjene u i oko njega bas nisu rentabilne. Bio sam na veceri, nista spektakularno nije bilo na meniju...za istu lovu se moze klopat u ZG i to u solidnom restoranu!

Valjda ima svoju racunicu...znam da su mu i pertle od cipea pod hiotekom...i sigurno ga je velika muka natjerala na prodaju.

Vrh

PostPostano: 11 tra 2012, 15:14 

zomby je napisao/la:
Valjda ima svoju racunicu...znam da su mu i pertle od cipea pod hiotekom...i sigurno ga je velika muka natjerala na prodaju.

Kao da te to veseli, mene ne, bez obzira kakav čovjek bio.

Kako je HE bila zlatna koka kad je 1 MW proizvodnja iste, to je sitno, i pisalo je kako služi samo za njegov centar, njemu je trebala HE kako bi napravio branu i omogućio vodeni park, a ne struja.

Onaj ko voli da mu kapa pomalo, to je za njega.

Vrh

PostPostano: 12 tra 2012, 00:09 

...nit veseli nit zalosti...njegova imovina...!
Poticaji bas nisu zanemarljivi...a sto se bazena tuce,neznam kave veze sa centralom imaju?
Sve je to mogao napraviti i bez nje,u evropi ima dosta parkova koji nisu vezani sa branama ili HC..tako da mi bas i nije jasno...ali moze biti valjda. I dalje sam misljenja da ce cjena struje u buducnosti biti zanimljivija i od etno sela i od bazena!

Vrh

PostPostano: 12 tra 2012, 09:32 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Mislim da se Šakić preračunao kad je krenuo u izgradnju HE na rijeci Lašvi i to još u Vitezu, nema to baš veze sa cijenom struje jer je on tu pretpostavljam napravio dobru kalkulaciju (bar to nije teško - a pretpostavit je da će cijene struje rasti sve dok se ne desi neka tehnološka revolucija)
Pokazalo se ispravnim ono što su pojedini inžinjeri govorili (a svi ostali ih ismijali) jednostavno Lašva u VI nije pogodna za izgradnju bilo kakve HE -
Lašva je rijeka koja danas prolazi čitavim svojim tokom kroz urbano područje, da ne pričam područje koje je tako organizirano da sve što može Lašva nosit i završava u Lašvi (jebiga takva nam kultura i ekološka svijest) a naravno da svaka rijeka ima i vlastiti stupanj zamućenja i neki koeficijent koliko nosi mulja u svojim vodama - tako mi pričali ovi inžinjeri...
Broj stanovnika se povećao u dolini, a količina vode jednostavno smanjila, što prirodno, a što uticajem čovjeka - mnogi bistri potočići koji su nekada završavali u Lašvi sad su kaptaže lokalnih vodovoda ili se koriste za zalijevanje u poljoprivredi... Posebno če Lašva otrpita kad milioni litara Plave vode odu u cijevi koje če je sprovoditi za Zenicu...
E sad šta se dešava u VI na elektrani.. i površnom poznavatelju prilika je poznato da Lašva u Travničkom i Viteškom polju tj onoj ravnici postaje mirnija rječica koja odlaže sav onaj materijal koji je pokupila svojim tokom na pogodno mjesto - a kud pogodnijeg mjesta od umjetene akumulacije male HE.... plus svašta Lašva nosi pa svašta i završi tu... tako da sve to utiće na održavanje HE i njenu rentabilnost...naravno visoka otkupna cijena u budućnosti može to podnjet... ali teško sad na početku otplate kredita za izgradnju i to još u jednoj od najsušniji godina kakva je bila prošla.. jednostavno teško....

Tako da je ovo i dobro rješenje.. Tiško ima kapital da može izdržat i teške godine... a kod šakića bi bila ona narodna "lipši magarće do zelene trave".. tako da nije loše

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 996 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 40  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: