|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 91 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
zomby
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 14 tra 2012, 11:18 |
|
|
...moji su stradali na Blajburgu...neki su se uspjeli izvuci preko Italije i sacuvati zivu glavu, pa pravac Kanada gdje u starhu i danas zive. Uspjeli su skupiti hrabrost doci samo jednom, a i tada su na iglama bili.
Ono sto su mi pricali...je strasno i u najmanju ruku ove partizancine bi se trebale same poubijat ili barem biti toliko pristojni da ne osporavaju zlocine UNAPRJED SMISLJENE, a da tragedija bude po njih veca i uredno dokumentovane...
Ali posto sa vlasti nikad nisu sisli, na jaslama mirovinskg fonada RH ih ima ko mrava, jasno je da je HITNO potrebno sprovodenje lustaracije! Dok se to ne uradi, ponasati ce se ko Crveni Kmeri,a Zagreb ce biti crveniji od Pjon Janga.
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 14 tra 2012, 11:19 |
|
|
...i zbog cega se cuditi nekome kada kaze da je Jasenovac bio RADNI KAMP! Ista politika samo izdrecena iz drugih usta!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 15 tra 2012, 11:04 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 17 tra 2012, 16:03 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Eto Vlada odlučila, neće više biti pokrovitelj. Koju grešku u koracima prave, nisu ni svjesni. Sad će ljudi posjećivati sve one silne masovne grobnice i stvoriti pritisak na Slovence, a i Hrvatsku, da tome posveti više pozornosti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 17 tra 2012, 16:07 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Da ponovim i ovdje i obilježavanje jugokomunističkih zločina i ustaških se seli na isti dan. http://www.vecernji.hr/vijesti/pocast-z ... nak-398990Koliko se sjećam F.T. je htio čak kosti pomiješat radi pomirbe. Pa, je li volite Franju ili ne? Ne otvara traume nego zatvara.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 17 tra 2012, 16:09 |
|
|
A premijer Zoran Milanović, kako doznajemo, godišnjicu Križnog puta obilježit će polaganjem vijenca kod masovne grobnice u Teznu.
Pozdravljam ovo. Sa simbolike Bleiburga preći na konkretne stvari uz same masovne grobnice. Nema boljeg pritiska i publiciteta za daljnju forenziku, iskapanja i medijsku pokrivenost.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 17 tra 2012, 16:10 |
|
|
BBC je napisao/la: A premijer Zoran Milanović, kako doznajemo, godišnjicu Križnog puta obilježit će polaganjem vijenca kod masovne grobnice u Teznu.
Pozdravljam ovo. Sa simbolike Bleiburga preći na konkretne stvari uz same masovne grobnice. Nema boljeg pritiska i publiciteta za daljnju forenziku, iskapanja i medijsku pokrivenost. Jesus, razum, a u tebi!
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 17 tra 2012, 16:16 |
|
|
Pozdravljam "grešku u koracima", ne namjeru kukurikavaca. Mentalne komunjare su glupani, i državu jednu su već sjebali.
|
|
Vrh |
|
|
maximilijan
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 21 tra 2012, 12:46 |
|
|
Ja svoje pretke ne smatram fašistima jednostavno su se borili za svoj opstanak i svoju državu, kako znam pa tako što mi je djed pričao jer se nekako izvukao 45 i vratio što nije slučaj sa nekim članovima moje obitelji za koje nikada nismo saznali ni gdje su skončali ni gdje su im kosti. A otišli su u ustaše i domobrane nakon što im je prvi susjed a bio je slučajno srbin zaklao oca(i još neke članove obitelji) na kućnom pragu 1941 u jednom selu kod Bugojna. Kad sam ja otišao u Hv u domovinskom ratu djed je samo vrtio glavom i govorio o ne zar opet,nažalost nije preživio jer su ga četnici i sa petokrakom na glavi držali dva tjedna u nekoj vrsti logora i dobro isprebijali i onda pustili kući onako star nije mogao ozdraviti od dobijenih batina i umro je 1994. Tako da Ako Bog da idemo na komemoraciju na Bleiburško polje finsirao to Hrvatski Sabor ili ne. Povjest se ponavlja a ako ne učimo iz svoje povjesti i zaboravljamo nemamo ni budućnosti.
|
|
Vrh |
|
|
osa
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 21 tra 2012, 14:21 |
|
|
jebote, pa dokle ćemo se baviti 2. sv. ratom, više mi je pun *** i ustaša i partizana, prvi, obični papci i zločinci koji su uz to izgubili rat, a drugi dobili rat, počinili ništa manje zločine i napravili državu koju smo mi razvalili lijevom rukom. dosta više te bratije.....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
|
zomby
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 21 tra 2012, 15:10 |
|
|
osa je napisao/la: jebote, pa dokle ćemo se baviti 2. sv. ratom, više mi je pun *** i ustaša i partizana, prvi, obični papci i zločinci koji su uz to izgubili rat, a drugi dobili rat, počinili ništa manje zločine i napravili državu koju smo mi razvalili lijevom rukom. dosta više te bratije..... Vjerojatno dok prirodni ciklus ne ucini svoje ili dok se ne provede zakon o lustraciji. nesto kao madari, e tada ce se stavit pecat pa istina nece biti onakva kavim je neko opisuje (pobjednik) vec onakva kava je. Odavno se povjesnicari bave istinom, ali Crveni Kmeri imaju jak lobi i poslje ovoliko godina. Niti rezim Pavelica nije donijo nista dobroga, sem jedne cinjenice "da su hrvati htjeli sebi drzavu napraviti" samo je to otislo u krivom smjeru! Kako tada, tako i danas, nakon zadnjeg Domovinskog rata se u skorije vrjeme nece smjeti niti reci da si bio sudionik, jer su toga negativnog toliko natovarili na Branitelje, da bi najrade volili da naprave kolektivni suicid.
|
|
Vrh |
|
|
maximilijan
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 21 tra 2012, 15:35 |
|
|
Kako tada, tako i danas, nakon zadnjeg Domovinskog rata se u skorije vrjeme nece smjeti niti reci da si bio sudionik, jer su toga negativnog toliko natovarili na Branitelje, da bi najrade volili da naprave kolektivni suicid.[/quote]
Slažem se sa tobom Zomby A da su svi zločinci i to je laž koju vidim ti sad aminuješ, samo mi nije jasno zašto su po tvome bili papci? A sustavnim blaćenjem domovinskog rata za manje od dvadeset godina svi mi koji smo učestvovali u njemu biti ćemo zločinci to valjda i sam vidiš a po tvome i papci.
|
|
Vrh |
|
|
DIDAK
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 21 tra 2012, 17:11 |
|
|
ma ja ovo nikako ne podupirem, tu se samo vidi kako se komunisti nikad neće promjeniti, ali baš NIKAD ! Zašto to govorim? pa oni su sad predložili da se dan sjećanja na križni put obilježava 18.11 na dan pada vukovara, hallooo?? pa tko će se na taj dan sjećati bleiburga, znaći osnovna namjera je izbrisati sjećanje na te poginule..Uostalom savjetnik milanovića je slavko goldstein, mislim da je to dovoljno svakom pametnom da shvati u čemu se tu radi..Onda su rekli da će to obilježiti 23.8 na dan sklapanja sporazima ribenrtop-molotov, što se obilježava kao dan sjećanja na totalitarne sustave.To bi još moglo proći, ali da se zajednički obilježavaju i komunisitčki i fašistički zločini, o čemu taj datum i govori..a u tom slučaju treba prestat financirat komemoraciju u jasenovcu, što njima ne pada na pamet..uostalom sutra će se svi tamo naći..Očito postoje jedne žrtve kojih se smije spominjat, i druge koje taj prvilegij više neće imat.sramotaaaaa
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 21 tra 2012, 19:47 |
|
|
Ma problem je što je ustaštvo u Hrvatskoj gotova stvar. Osim par postotaka budalaša i komedijaša nema neku realnu snagu. Nikad ni nije imalo. Ali ovakvi potezi crvenih su glupi, zlobni i štetni. Samo otvaraju rane i šire podjele.
Nitko normalan neće reći da se za vrijeme NDH nisu činili strašni zločini, i da nam je to najtamnija mrlja na povijesti, po meni ni nemamo druge mrlje. Osim što smo prečesto bili tutleki.
Ali ovo nenormalno guranje uzvodno protiv zdravog razuma i istine ide na živce. Ja ne znam šta oni hoće? Zar stvarno misle da mogu sakriti očigledno i općepoznato? Ne razumijem što pokušavaju postići? Komunjare su zločinačka organizacija i nacizam i komunizam su dva najveća zla koja su nas pogodila. I idu u paru. Komunizam je nanio i puno više lošega na ljude. I danas braniti te ubojice ja ne znam kako netko može osim ako nije sektaš. Ali sa općeljudskih i civilizacijskih vrijednosti je to nebranjivo, čak se u civiliziranim zemljama o tome ni ne raspravlja. Jer se nema šta tu raspravljati o tome.
I zato me smeta to od crvenih. Zašto to ne zakopati i okrenuti se budućnosti?
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
PilotInstruktor
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 22 tra 2012, 02:15 |
|
Pridružen/a: 16 pro 2010, 00:03 Postovi: 571 Lokacija: Kičmanovićevo rodno selo
|
Žao mi je što se lijeva vladajuća koalicija prihvatila bakćanja sa drugim svjetskim ratom, jer će izgubiti puno energije, dati će povoda hrvatskim kvazinovinarima da to iskoriste za blaćenje (bilo sa lijeve, ili desne strane), a postići neće ništa. Imamo toliko važnijih problema, recimo gospodarstvo i nepotrebno otvaranje rana je sada luksuz koji si ne možemo priuštiti.
_________________ Izlizani ideali i misali po hrvatskin stranputican sokolaške procesije pričešćene demonstracije od vinotočnica do vinotočnica svjetlošću krv časna vijekom navikli trpeć nasljeđivat pogrda balkana.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 22 tra 2012, 02:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
PilotInstruktor je napisao/la: Žao mi je što se lijeva vladajuća koalicija prihvatila bakćanja sa drugim svjetskim ratom, jer će izgubiti puno energije, dati će povoda hrvatskim kvazinovinarima da to iskoriste za blaćenje (bilo sa lijeve, ili desne strane), a postići neće ništa. Imamo toliko važnijih problema, recimo gospodarstvo i nepotrebno otvaranje rana je sada luksuz koji si ne možemo priuštiti. Pa izmišljanje unutarnjih ili vanjskih neprijatelja je uvijek i imalo samo svrhu skretana pažnje sa suštinskih problema. Tako da ovo vjerojatno nije ni slučajno niti "nepotrebno".
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 22 tra 2012, 10:27 |
|
|
Škegro je imao jučer u VL takvu opservaciju, nabrajao je trenutne suštinske i trenutne novinske probleme. Jasno se vidi čemu služe novine. Brodogradnja, povećanje cijena energenata, nezaposlenost, smanjenje plaća, propadanje privatnog sektora... Umjetna začeća, Bleiburg, engleski europarlamentaraca, Kerumove kućne čarolije... Lako je se uhvatit na udicu.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 22 tra 2012, 10:33 |
|
|
Inače, što se ovoga tiče, jučer su se mogli čuti i malo drukčiji pogledi, recimo sad organizatori Bleiburga pozivaju na nenošenje ustaških obilježja, na nepjevanje pjesama, neprimjerenih. Za govornicom se mogu čuti ljudi aktualni političari koji su iz partizanskih obitelji. Ukidanje sponzorstva ostavlja obilježavanje Bleiburga bez nadzora, i dok sad bude 50-ak ljudi koji derneče ustaški, doista bi se mogao pretvorit u ustaški happening godine.
Inače, u Austriji ta znakovlja nisu kažnjiva, odnosno barem ne kažnjavaju zbog njih.
Meni se osobno sviđa osuda totalitarnih režima umjesto ovoga. Pa to je prvi put da se režim u Yu stavlja tamo gdje treba, zanimljivo je kako je to prošlo potpuno bez odjeka.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 22 tra 2012, 10:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 23 tra 2012, 14:21 |
|
|
Ibar je napisao/la: BBC je napisao/la:
Nekad se uhvatim u razmišljanju da bih volio da se Italija usrećila sa tim budalama.
Zahvaljujući Stepincu Istra je danas u Hrvatskoj. Pricao nam je Kardinal Bozanic kad je bio gost u zupi kako su 45.-e svecenici u Istri bili pred teskom odlukom. S jedne strane Hrvatska al crvena a s druge Italija al demokratska. Stepinac im je pisao je su mu se utekli. Rekao je da ostanu s nama. Da ce Crveno zlo kad tad pasti. Ostalo je povijest.. To su riječi vlč. Bože Milanovića.
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 23 tra 2012, 14:24 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Kratkoročno skreću pozornost s važnih stvari, ali dugoročno nabacuju loptu na volej populizmu s druge strane na idućim izborima. Valjda se nadaju da će se zaboraviti, ali ne sumnjam da će ih imati tko podsjetiti.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 23 tra 2012, 14:28 |
|
|
Ibar je napisao/la: osa je napisao/la: a jest usrećio svoj narod, danas bi živječli u daleko razvijenijoj zemlji i svi bi perfekt govorili talijanski....
Ako je to ideal srece onda dobro Nije. Svaki narod koji je prošao kroz nacionalni preporod teži nacionalnoj afirmaciji. Hrvati u Istri ne bi preživjeli Italiju, vjerojatno bi došlo do ubrzane asimilacije. Kao što se to dogodilo Slovencima u Trstu i Gorici. A Italija ionako ne priznaje nacionalne manjine.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 23 tra 2012, 14:37 |
|
|
osa je napisao/la: kako ne bi bili svoji na svome, pa jesu li gradišćanski hrvati svoji na svome, po meni jesu, a biti svoj na svome, prije svega znači zaštitu privatne svojine, a ona je u italiji bila daleko bolje zaštićena nego u jugi, nadam se da se slažemo u tome.... Tako im je dobro da im se broj smanjio s 200000 na 20000 za manje od 100 godina. Ima ljudi kojima je stalo do nacionalnog identiteta, vlastite kulture, jezika. Znam da ti to ne možeš shvatiti i da ti je to uzalud pisati, zapravo bi me čudilo da drugačije razmišljaš.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
snowflake
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 23 tra 2012, 16:37 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: osa je napisao/la: kako ne bi bili svoji na svome, pa jesu li gradišćanski hrvati svoji na svome, po meni jesu, a biti svoj na svome, prije svega znači zaštitu privatne svojine, a ona je u italiji bila daleko bolje zaštićena nego u jugi, nadam se da se slažemo u tome.... Tako im je dobro da im se broj smanjio s 200000 na 20000 za manje od 100 godina. Ima ljudi kojima je stalo do nacionalnog identiteta, vlastite kulture, jezika. Znam da ti to ne možeš shvatiti i da ti je to uzalud pisati, zapravo bi me čudilo da drugačije razmišljaš. Kako ti je samo uspjelo promašiti poantu??? A poanta su euri, naravno. Biti Gradišćanski Hrvat naprosto je fenomenalno, kakve privilegije samo imaš. Stoljećima živiš u Mađarskoj s ostalim Hrvatima i brojnijim narodima, a onda 1922. netko podijeli taj teritorij na Mađarsku, Austriju, Češku i Slovačku. S njime i tvoja sela. Nakon 1945. stvara se Željezna zavjesa (s Mađarskom, Češkom i Slovačkom na jednoj, a Austrijom na drugoj strani) i Hrvati u Češkoj su većim dijelom rastjerani, ali to je minoran problem. Onda Mađarska na nekoliko desetljeća pod komunizmom ukine škole na tvom jeziku. Itd. itd... Eure, naravno, imaš... A kad već o njima govorimo, istarski Hrvati ih nikad nisu imali više nego u Jugoslaviji i Hrvatskoj. Istra je u Austriji i Italiji bila izrazito pasivan kraj. Početkom 20. stoljeća jedino tamo i u Hercegovini vlada glad. Kako znaš da živiš u bolesnom društvu?? Kad se sve, ali baš sve, počne mjeriti eurima. Ispričavam se postavljaču teme na offu.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Diranje u Bleiburg stvara nove traume Postano: 23 tra 2012, 17:53 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
snowflake je napisao/la: Kako ti je samo uspjelo promašiti poantu??? A poanta su euri, naravno. Biti Gradišćanski Hrvat naprosto je fenomenalno, kakve privilegije samo imaš. Stoljećima živiš u Mađarskoj s ostalim Hrvatima i brojnijim narodima, a onda 1922. netko podijeli taj teritorij na Mađarsku, Austriju, Češku i Slovačku. S njime i tvoja sela. Nakon 1945. stvara se Željezna zavjesa (s Mađarskom, Češkom i Slovačkom na jednoj, a Austrijom na drugoj strani) i Hrvati u Češkoj su većim dijelom rastjerani, ali to je minoran problem. Onda Mađarska na nekoliko desetljeća pod komunizmom ukine škole na tvom jeziku. Itd. itd... Eure, naravno, imaš... A kad već o njima govorimo, istarski Hrvati ih nikad nisu imali više nego u Jugoslaviji i Hrvatskoj. Istra je u Austriji i Italiji bila izrazito pasivan kraj. Početkom 20. stoljeća jedino tamo i u Hercegovini vlada glad. Kako znaš da živiš u bolesnom društvu?? Kad se sve, ali baš sve, počne mjeriti eurima. Ispričavam se postavljaču teme na offu. Amenujem.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|