HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 pro 2024, 15:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 08 svi 2012, 19:37 

http://www.opcina-jajce.ba/vijesti/376- ... grebu.html

Dan grada Jajca u Zagrebu

Načelnik općine Jajce Nisvet Hrnjić primio je članove Zavičajnog kluba Jajce iz Zagreba predvođene predsjednikom Pejom Spajićem i uputio zahvalnost na aktivnostima koje ovaj Klub vodi u Republici Hrvatskoj na promociji svoga grada ali i pomoći, podršci i uspostavi veza sa svojim gradom na različitim razinama. Bila je ovo prilika da se razgovara o budućoj saradnji na privrednom, kulturnom i obrazovnom nivou između dva grada.
Kao svojevrsni ambasador svoga grada Zavičajni klub Jajce organizator je i Dana grada Jajca u Zagrebu zakazanog za 27.05.2012. godine. Kako je saopćeno tokom razgovora ova manifestacija biće protkana nizom sportskih i kulturnih sadržaja te susretom privrednika iz Jajca sa privrednicima iz Hrvatske.

Načelnik Hrnjić uputio je zahvalnost Zavičajnom klubu na uloženom trudu, želji i volji da predstavi privredne, kulturne, historijske i prirodne potencijale Jajca i čestitao na manifestaciji koju Klub organizuje u Zagrebu u čast svoga grada, izrazivši zahvalnost pozivom za učešće na Danu Jajca u Zagrebu.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 19:42 

Jajce10 je napisao/la:
http://www.opcina-jajce.ba/vijesti/376-dan-grada-jajca-u-zagrebu.html

Dan grada Jajca u Zagrebu

Načelnik općine Jajce Nisvet Hrnjić primio je članove Zavičajnog kluba Jajce iz Zagreba predvođene predsjednikom Pejom Spajićem i uputio zahvalnost na aktivnostima koje ovaj Klub vodi u Republici Hrvatskoj na promociji svoga grada ali i pomoći, podršci i uspostavi veza sa svojim gradom na različitim razinama. Bila je ovo prilika da se razgovara o budućoj saradnji na privrednom, kulturnom i obrazovnom nivou između dva grada.
Kao svojevrsni ambasador svoga grada Zavičajni klub Jajce organizator je i Dana grada Jajca u Zagrebu zakazanog za 27.05.2012. godine. Kako je saopćeno tokom razgovora ova manifestacija biće protkana nizom sportskih i kulturnih sadržaja te susretom privrednika iz Jajca sa privrednicima iz Hrvatske.

Načelnik Hrnjić uputio je zahvalnost Zavičajnom klubu na uloženom trudu, želji i volji da predstavi privredne, kulturne, historijske i prirodne potencijale Jajca i čestitao na manifestaciji koju Klub organizuje u Zagrebu u čast svoga grada, izrazivši zahvalnost pozivom za učešće na Danu Jajca u Zagrebu.

Ako je to bošnjačko prezime onda sam ja srpski kaluđer.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 19:44 

moj prijatelj, zna ga i Ibar je Hrnjić iz Bihaća. hrvatska verzija je Hrnić. :D

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 19:45 

dudu je napisao/la:

Govori o tome odakle je njih dobar dio potekao, kao i prezime "Filipović" .

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 19:49 

Zadar1993 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

a kojeg bi molim te to podrijetla trebali biti u Jajcu? to je župa Pliva, jezgra prve hrvatske države.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 19:51 

dudu je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

a kojeg bi molim te to podrijetla trebali biti u Jajcu? to je župa Pliva, jezgra prve hrvatske države.

Ne insinuiram ništa, samo obaram mitove o "osloboditeljima Bosne" i "plemenu krstjana odvojenom od Hrvata" ....

P.S. Jedna od jezgara, bilo je više župa u Bosanskoj Krajini, a o Župi Vrhbosna da ne pričamo ....

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 19:52 

dudu almir je roden u zg il?

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 19:56 

Ibar je napisao/la:
dudu almir je roden u zg il?

brijem da je, nisam siguran, moguće da je slučaj kao i ja. za mene malo tko zna da sam zapravo rođen u TG-u. :D

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 20:27 

dudu je napisao/la:
Zadar1993 je napisao/la:

Pitam se kakav je to osjećaj ,budit se svako jutro sa prezimenom naroda kojeg najviše prezireš.

Vrh

PostPostano: 09 svi 2012, 02:44 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Mislim najpametnije bi bilo da se Dobretici pripoje Jajcu i problem je rijesen, ali neznam koliko to ljudi u Dobreticima zele?

Podijeliti grad Vrbasom na zapadni i istočni dio. Hrvate sa istoka preseliti na zapad, a Muslimane sa zapada na istok i riješen problem hrvatske većine i Dobretića... :zubati

Vrh

PostPostano: 09 svi 2012, 03:57 

Tomica Đavo bi opet dijelio gradove i države rijekama i radio prirodne granice.
Tomici se nešto sviđa granica na Vrbasu, a pošto je njegova voljena Turska Hrvatska sa zapadne strane Vrbasa, on bi sve zapadno od Vrbasa pripojio Hrvatskoj, a ove Hrvate u Posavini, Srednjoj Bosni, Usori, Žepču, itd ko jebe.
E pa neće ići Tomo Đavole, neće dok je i zadnjeg Hrvata sa istočne strane Vrbasa., A takvih je puno više od onih za zapadne.

Vrh

PostPostano: 09 svi 2012, 05:18 

Stvarno mi ovo dijete dize tlak!! Pa tomo nisu ljudi stoka da in ti selis kako mislis !!

Vrh

PostPostano: 09 svi 2012, 11:36 

Čovjek misli da humanitarnom intervencijom spriječava buduće pokolje :D Samo ne kuzim zasto stalno oce dat Baranju Srbiji ::D

Vrh

PostPostano: 10 svi 2012, 02:36 

Ibar je napisao/la:
Čovjek misli da humanitarnom intervencijom spriječava buduće pokolje :D Samo ne kuzim zasto stalno oce dat Baranju Srbiji ::D

Baranja je mađarska povijesna zemlja i nikad nije pripadala Hrvatskoj do Titove Jugoslavije. Srijem s druge strane dijelom još uvijek pripada Hrvatskoj. Zamjenom Baranje za dio Srijema bi mogli riješiti problem Hrvata u Vojvodini (preseljenjem u taj dio Srijema) i srba u našem dijelu Srijema (koji bi išli u Baranju). Riješili bi se mađarskih pretenzija na Baranju (i srpskih iako to nije bitno jer je dio Srijema naknada).

I ja bi Hrvatsku do Drine, pa i sa Baranjom i Banatom (i to cijelom, a ne samo hrvatskim/srpskim dijelom), ali nas Hrvata nema dovoljno za takva širenja. Treba uzeti ono što se može uzeti i što se nakon uzimenja može što trajnije održati. Baranja ide Mađarskoj čim oni dobiju neku povoljnu povijesnu okolnost za njih kojom bi se to omogućilo, dok se oko Srijema borimo samo protiv srba, a od njih imamo mitomanske pretenzije na cijeli svoj teritorij, tako da se njih nikako ne možemo riješiti).

One nepovezane enklave u srednjoj Bosni ne vidim kako možemo pripojiti. Jedina opcija je ona od Cehe da uzmemo cijelu Federaciju za sebe (svojom arijevskom nadljudskom vojnom silom potučemo sve muslimane i genetskim inženjeringom stvorimo Hrvate za naseljavanje tih prostora) i zamijenimo Tuzlu za Bansku Luku (koju isto naselimo novostvorenim Hrvatima) i onda imamo Hrvatsku do rijeke Bosne (sa manjim anomalijama do onih enklava sa istočne strane rijeke). Ali ta mogućnost mi se čini nerealnom, jer mi ipak nismo nadljudi i ako smo (bar u Hrvatskoj) pobijedili u zadnjem ratu to ne znači da ćemo u idućem bez imalo muke otpuhati i Muslimane i srbe (ako nas izdaju u nekoj fazi plana).

No dobro, vaša stvar. Meni kao Hrvatu iz RH je bitan Neum (zbog presječenosti teritorija), Ravno (zaleđe za Dubrovnik), Drvar-Glamoč-Grahovo (zaleđe za Liku) i Cazinska Krajina (proširenje veze Slavonije sa Dalmacijom). A za ostalo, kako bude, bude... :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 10 svi 2012, 14:20 

Tomislav Diablo je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Baranja je mađarska povijesna zemlja i nikad nije pripadala Hrvatskoj do Titove Jugoslavije. Srijem s druge strane dijelom još uvijek pripada Hrvatskoj. Zamjenom Baranje za dio Srijema bi mogli riješiti problem Hrvata u Vojvodini (preseljenjem u taj dio Srijema) i srba u našem dijelu Srijema (koji bi išli u Baranju). Riješili bi se mađarskih pretenzija na Baranju (i srpskih iako to nije bitno jer je dio Srijema naknada).

I ja bi Hrvatsku do Drine, pa i sa Baranjom i Banatom (i to cijelom, a ne samo hrvatskim/srpskim dijelom), ali nas Hrvata nema dovoljno za takva širenja. Treba uzeti ono što se može uzeti i što se nakon uzimenja može što trajnije održati. Baranja ide Mađarskoj čim oni dobiju neku povoljnu povijesnu okolnost za njih kojom bi se to omogućilo, dok se oko Srijema borimo samo protiv srba, a od njih imamo mitomanske pretenzije na cijeli svoj teritorij, tako da se njih nikako ne možemo riješiti).

One nepovezane enklave u srednjoj Bosni ne vidim kako možemo pripojiti. Jedina opcija je ona od Cehe da uzmemo cijelu Federaciju za sebe (svojom arijevskom nadljudskom vojnom silom potučemo sve muslimane i genetskim inženjeringom stvorimo Hrvate za naseljavanje tih prostora) i zamijenimo Tuzlu za Bansku Luku (koju isto naselimo novostvorenim Hrvatima) i onda imamo Hrvatsku do rijeke Bosne (sa manjim anomalijama do onih enklava sa istočne strane rijeke). Ali ta mogućnost mi se čini nerealnom, jer mi ipak nismo nadljudi i ako smo (bar u Hrvatskoj) pobijedili u zadnjem ratu to ne znači da ćemo u idućem bez imalo muke otpuhati i Muslimane i srbe (ako nas izdaju u nekoj fazi plana).

No dobro, vaša stvar. Meni kao Hrvatu iz RH je bitan Neum (zbog presječenosti teritorija), Ravno (zaleđe za Dubrovnik), Drvar-Glamoč-Grahovo (zaleđe za Liku) i Cazinska Krajina (proširenje veze Slavonije sa Dalmacijom). A za ostalo, kako bude, bude... :hrvatinic

Alo bolan, šta si našao mlatit gluposti na temi o Jajcu?!

Vrh

PostPostano: 10 svi 2012, 15:19 

Jajce10 je napisao/la:

Alo bolan, šta si našao mlatit gluposti na temi o Jajcu?!

Čovjek je na neki poštarov rođak :dragobojic

Vrh

PostPostano: 10 svi 2012, 21:53 

jeste se raspisali :zubati

ovaj Tomo buba gore nego ja....cuj s jedne strane Vrbasa nase, s druge njiovo....sta cemo onda cekat, i molit Boga, da ovo novo svetiste u Podmilacju pridje opet s drugu stranu Vrbasa, ko nekad...ehehehehh, nije Bog macka

od tih kolektivni preseljenja nema nista, di je bila nasa zemlja, di su bili nasi grobovi, to tako mora i ostat, sad ocemo li bit sami, il jos jedan, ili oba druga naroda, to ovisi za svako 'selo' pojedinacno

nisu Jajce i Jajcani nista vrijedniji niti nista hrvatskiji od Hrvata Travnika, Teslica, Kotorvarosa, Bugojna i dalje da ne nabrajam

Vrh

PostPostano: 10 svi 2012, 23:47 

cakara je napisao/la:

ovaj Tomo buba gore nego ja....cuj s jedne strane Vrbasa nase, s druge njiovo....sta cemo onda cekat, i molit Boga, da ovo novo svetiste u Podmilacju pridje opet s drugu stranu Vrbasa, ko nekad...ehehehehh, nije Bog macka

od tih kolektivni preseljenja nema nista, di je bila nasa zemlja, di su bili nasi grobovi, to tako mora i ostat, sad ocemo li bit sami, il jos jedan, ili oba druga naroda, to ovisi za svako 'selo' pojedinacno

nisu Jajce i Jajcani nista vrijedniji niti nista hrvatskiji od Hrvata Travnika, Teslica, Kotorvarosa, Bugojna i dalje da ne nabrajam

Bugojno je (većinom) sa zapadne strane, jednako "hrvatsko" kao i Jajce (ako definiraš "hrvatsko" kao pripadnost zapadnoj strani Vrbasa)... :HercegBosanac

No nema to veze sa Hrvatstvom, već sa spojivošću teritorija. Ne vidim kako bi se enklave mogle izdvojiti iz muslimanskog dijela u slučaju osamostaljenja entiteta.

No pustimo sad to. tema je o Jajcu, koje je hrvatsko-muslimanski grad i Muslimani nas trenutno deru u vlasti jer su ujedinjeniji od nas. Podjelom toga na dva dijela bi dobili jedan dio sa hrvatskom većinom i drugi sa muslimanskom i onda bi naš dio išao u naš entitet, a drugi u muslimanski i ne bi bilo nikakvog sukoba oko toga.

Jedna mogućnost je da zamijenimo Dobretiće za Jezero (RS) čime bi praktički vratili stare granice općina i mi i srbi dobili kompaktniji entitet i bili bi sigurniji od muslimanskih pretenzija. Ali to opet podrazumijeva (manja) preseljenja...čak 200 naših ljudi i možda nešto više/manje (ne znam koliko ih ima) srba...

No pitanje je kako uopće Jajce spojiti sa ostatkom našeg entiteta. Uzeti dio Donjeg Vakufa? Koji dio? Mislim da su na zapadu općine bila neka srpska sela, pa bi mogli možda njih izdvojiti u naš dio... Onu foru sa teritorijalnim diskontinuitetom ne bi bilo pametno koristiti ovdje jer bi zbog izmješanosti sa muslimanima mogli završiti bez njega pri podjeli...

Vrh

PostPostano: 11 svi 2012, 00:07 

cakara je napisao/la:

Bugojno je (većinom) sa zapadne strane, jednako "hrvatsko" kao i Jajce (ako definiraš "hrvatsko" kao pripadnost zapadnoj strani Vrbasa)... :HercegBosanac

No nema to veze sa Hrvatstvom, već sa spojivošću teritorija. Ne vidim kako bi se enklave mogle izdvojiti iz muslimanskog dijela u slučaju osamostaljenja entiteta.

No pustimo sad to. tema je o Jajcu, koje je hrvatsko-muslimanski grad i Muslimani nas trenutno deru u vlasti jer su ujedinjeniji od nas. Podjelom toga na dva dijela bi dobili jedan dio sa hrvatskom većinom i drugi sa muslimanskom i onda bi naš dio išao u naš entitet, a drugi u muslimanski i ne bi bilo nikakvog sukoba oko toga.

Jedna mogućnost je da zamijenimo Dobretiće za Jezero (RS) čime bi praktički vratili stare granice općina i mi i srbi dobili kompaktniji entitet i bili bi sigurniji od muslimanskih pretenzija. Ali to opet podrazumijeva (manja) preseljenja...čak 200 naših ljudi i možda nešto više/manje (ne znam koliko ih ima) srba...

No pitanje je kako uopće Jajce spojiti sa ostatkom našeg entiteta. Uzeti dio Donjeg Vakufa? Koji dio? Mislim da su na zapadu općine bila neka srpska sela, pa bi mogli možda njih izdvojiti u naš dio... Onu foru sa teritorijalnim diskontinuitetom ne bi bilo pametno koristiti ovdje jer bi zbog izmješanosti sa muslimanima mogli završiti bez njega pri podjeli...

E vala sto te ne otplavi taj Vrbas negdje pa da imamo malo mira.Izgubio si brate svaku vezu sa realnoscu i samo lupas k'o Maksim po diviziji :huh

Vrh

PostPostano: 11 svi 2012, 01:07 

cakara je napisao/la:

kad ti caca kupi, onda mjenjaj sta oces i di oces

Dobretici su kroz povjest etnicki najcisci kraj BiH, oni su kroz povjest imali svoju unutarnju autonomiju...moji su preci u nekoliko navrata cak do Istambula isli kako bi im sultan potvrdio bastinjenje te zemlje

ko je to provalio 200 osoba? tamo je malim 4800 stanovnika, drugu brojku ja ne poznam dok se ne uradi novi popis :zubati

poderali anketu i ti nama tako, fala fal

http://www.facebook.com/questions/10150640059187488/

kontinuitet teritorija je nemoguce uspostavit...koja svrha ako ti taj koridor ide po sred Vlasica, neces preko 1900 metara cestu radit, i da oces, odakle pare

BiH i ovako slabo povezana, regionalne ceste ko fol, a makadami

puno igras igrice... :gun_bandana

Vrh

PostPostano: 11 svi 2012, 21:44 

cakara je napisao/la:
Dobretici su kroz povjest etnicki najcisci kraj BiH, oni su kroz povjest imali svoju unutarnju autonomiju...moji su preci u nekoliko navrata cak do Istambula isli kako bi im sultan potvrdio bastinjenje te zemlje

Cakara, otkud da se ti hvališ etničkom čistoćom? Iz tvojih dosadašnjih izlaganja stekao sam dojam da si ti zagovornik multikulturalnosti i suživota, baš kao i sada HSP. ;) Inače, što uopće raspravljaš s ovom gore budalom..

Vrh

PostPostano: 12 svi 2012, 13:25 

cuj budalom...jeste svi neki nabruseni, morel se to na neki finij nacin kazat

moram cojeku pokazat s kim ima posla...mozda misli da su nas gore naselili za vrime Skenderske opcine

mi smo korijeni, mi smo i buducnost, kako kaze ona jedna parola :zubati samo pomalo

slika

suzivot je jedino pravedno rijesenje, na svemu drugom gube i jedini i drugi i treci, samo cini mi se, mi opet najvise...ko je di bio tu neka i ostane po istim pravima kao i njegov sunarodnjak u Posusju, Vitezu, Sarajevu, Brckom, Banjaluci....

jest nemoguce, al treba tezit tome... krv se je prolila, al prolivala se je i prije, pa se opet zivilo skupa

Juga mi nije draga, al eto ona je uspila nac kolko tolko rijesenje BiH...zivili se za to neko jedinstvo...kad se nasa crkva pravila u Pougarju, najveci donator je bio Imamovic, musliman cojek....Melićki muslimani su naseg sveto Antu slavili ko svoga....jedan njihov imo sječu sume, sveti Anto kod njega u firmi je bio neradni dan...svetog Ivu oni su isto slavili, slavili su i pravoslavci, hodocastili....etnicki smo cisti kraj, al za Bozicnu ponocku dalo se nas i drugih i trecih konfesija na misi

Bosnjaci su se malo previse obezobrazili, mozda narod ne toliko, al politika, uf...nasi opet gledaju samo interes, samo da je njemu, za sve imaju tarifu..Srbi mitomani ko vavik, za pešest godina slavit ce '300'. godina Republike Srpske, rece da je ona od vajkada, ko i ona njiova crkva u Teslicu, koja navodno tone u zemlju

evo jedan vic za kraj, koji dosta cesto cujem medju nasim narodom

oslobodilo se Jajce i sad neki doso iz izbjeglistva i prvog kog sreo, jednu babu pita, baba baba, jel vodopad jos na mistu? vice baba, jest sinko, ako ga 'ercegovci nisu odnili :zubati

usput, otvorena suvenirnica u franjevackom samostanu

http://franjevackisamostan-jajce.ba/?p=2138

Vrh

PostPostano: 12 svi 2012, 16:14 

Haha, lako je lupat o suživotu iz etnički čiste općine...

Šta je s crkvom u Tesliću, tone? Imaš neki izvor, odtkud ti ta info. Ja prvi put čujem tako nešto.

Vrh

PostPostano: 12 svi 2012, 19:44 

cakara je napisao/la:
Bosnjaci su se malo previse obezobrazili, mozda narod ne toliko, al politika, uf...nasi opet gledaju samo interes, samo da je njemu, za sve imaju tarifu..Srbi mitomani ko vavik, za pešest godina slavit ce '300'. godina Republike Srpske, rece da je ona od vajkada, ko i ona njiova crkva u Teslicu, koja navodno tone u zemlju

Lijepo sažeto.

Citat:
evo jedan vic za kraj, koji dosta cesto cujem medju nasim narodom

oslobodilo se Jajce i sad neki doso iz izbjeglistva i prvog kog sreo, jednu babu pita, baba baba, jel vodopad jos na mistu? vice baba, jest sinko, ako ga 'ercegovci nisu odnili :zubati

:laugh

Pored naših lopova Ere su talašika, a vic je pravi...

Vrh

PostPostano: 12 svi 2012, 22:19 

MRSHO je napisao/la:
Haha, lako je lupat o suživotu iz etnički čiste općine...

Šta je s crkvom u Tesliću, tone? Imaš neki izvor, odtkud ti ta info. Ja prvi put čujem tako nešto.

nije bolan, evo ima pešest muslimanski familija ovđeka u Kraljevici :zubati ljetos sam jednog i plesko

nesudjeni sura mi prico, njemu mater Komusanka...evo nema 7 dana i neku sliku komentiro, i napiso tako nesto...evo ako se dadne, odo i pronac komentar

Citat:
...a pravoslavne crkve se gradile po brzom postupku, samo da se može onda kroz dvajest godina rec: "ovde je pravoslavna crkva od vajkada breeee"... čisti primjer je teslic. u kojem je u staroj jugi bio rudnik, al su idijoti tu činjenicu zaboravili, pa sagradili crkvu iznad rova, i ta crkva danas propada u zemlju, od sredine devedesetih do danas je propala za više od 1 metar BREEEEE :)

puno bre metar....bas sam te tio pitat u vezi toga tamo u temi Komusna, al zaboravi se

talašika :zubati :zivili

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: