|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 4 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ateist
|
Naslov: Vulgarizmi Postano: 30 tra 2012, 11:58 |
|
|
Zanimaju me vulgarizmi i njihova uloga u jeziku.
Dakle, vulgarizam bi bila riječ koju nije pristojno koristiti. Znači li to da te riječi treba potpuno odbaciti i iz rječnika izbaciti ili da nisu primjerene samo u određenim prilikama? Moje je osobno mišljenje da su te riječi isto bogatstvo jezika i da ih treba koristiti u svakodnevnom govoru i u umjetnosti (književnost, glazba). Samo smatram da ih se ne bi smjelo koristiti u razgovoru s nepoznatim ljudima niti u javnosti (službene prilike).
Ne znam zašto je nekima riječ sisa vulgarizam, to je sasvim u redu riječ. Mi smo sisavci, ni dojkavci ni grudavci ni cicavci.
Psovka ima učinak ublažavanja boli. Kad se udariš čekićem po prstu, ne ćeš zanosno reći kako je lijep zalazak sunca, već nešto sočno opsovati. Međutim ja gotovo pa ne psujem jer su psovke meni besmislene. Počet ću od glagola jebati. Što znači jebati? Je li to istoznačnica prihvaćenom glagolu spolno se odnositi? Ako jest, onda bi uvijek morao ići s povratno-posvojnom zamjenicom: jebati se. Jer ne možeš spolno odnositi nekoga. Međutim, neki kažu da se jebe kurcem. "Jebem ti mater. " "Što ćeš ti, čime? " Znači, moraš imati kurac da bi jebao. Ali kako onda postoji rečenica: "Jebala te ona. " Ona nema kurac, znači ne može jebati. Znači li jebati samo držati spolni ud u rodnici? Ili je to širi pojam? "Jeb'o ti to. " Spolno se možeš odnositi samo s nekim, ne s nečim. Koji je onda smisao tog izraza? "Jeb'o te on. " Što sam ja tebi izrazito loše rekao poželjevši da se netko spolno poodnosi s tobom? Biti zabejan izgleda znači biti zafrkan, prevaren, povučen za jezik. No, kakve to veze ima s jebanjem (spolnim odnošenjem)? Ako rečeš da si najebao, zapravo priopćavaš da ti se loše piše. Kakve to ima veze sa spolnim odnošenjem? Znači, glagol jebati/jebavati može imati i značenja koja nemaju nikakve veze sa spolnim odnošenjem. To mi čini taj glagol potpuno besmislenim. Pička. Što je pička? Koji je to organ? Ako je to rodnica (u koju se meće), onda je besmislena rečenica: "On nije vidio pičke. " Jer rodnica se ne može vidjeti, u nju se meće. Pička znači dražica u rečenici: "Ližem pičku. " Jer rodnicu ne možeš lizati, nego dražicu. U rečenici: "Hajde u pičku materinu" pička znači maternica. Jer si kao zametak razvijao se u maternici, ne u rodnici. Znači pička može značiti i rodnica i dražica i maternica. Tri različita organa! Rečenica: "On je pička. " To obično znači da je strašljiv, bojažljiv, plah. Pa kakve to veze ima s rodnicom, dražicom ili maternicom?! I riječ pička potpuno je besmislena. Riječ kurac. To znači spolni ud. Međutim... "Proći ću sa 5. " "Hoćeš kurac. " Kakve veze ima spolni ud s time što ti ne ćeš ostvariti što govoriš? Tu riječ kurac ima potpuno drugo značenje. I kurac je besmislena riječ. Izrazi ne seri i govno čine mi se smislenima. Ne trkeljaj gluposti - ne seri (ne obavljaj veliku nužnost). Ima smisla. Bezveze govoriš, izbacuješ otpad. Govno - otpad. Ti si jedno najobičnije govno. Ima smisla.
Možete me informirati je li hrvatski među siromašnijim ili među bogatijim jezicima po pitanju vulgarizama? Jesu li vulgarizmi slični u drugim jezicima i ima li ih svaki jezik?
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Vulgarizmi Postano: 30 tra 2012, 13:53 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Ateist jesi li ti autor ovog teksta hahahahahha. Samo si zaboravio spomenuti pakšu. Zna se šta je to, ali zašto se za nekog ko je kukavica i prelivoda kaže da je pakšu. I zašto se poltronima kaže da se uvlači nekom u...analni otvor.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Ateist
|
Naslov: Re: Vulgarizmi Postano: 25 svi 2012, 17:47 |
|
|
* popis vulgarizama: kurac, pička/pizda, jebati, sranje, govno, pišati, pakša (srbizam), kita (srbizam), kara-ti (srbizam), ćuna (srbizam), pimpek, pišo, guzica, dupe (srbizam), šupak, cica * riječi sisa i svršiti NISU vulgarizmi
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Vulgarizmi Postano: 25 svi 2012, 18:33 |
|
|
Vulgarizmi što se tiče lingvistike kao nauke nisu samo ružne reči već one koje su iskrivljene od govornika , kako glasovno tako i značenjem.
Evo naveo si upravo jedan vulgarizam , a to je "karati"(samo ne znam zbog stavi da je srbizam) , jer karati ranije je imao značenje grditi , ali eto dobio je novo značenje koje je dobio.
Kakve veze ima jebanje sa time da se pokaže stanje neke osobe,situacije,....??!! , pa ima zato što je čin seksa jedan od ljudskih osnovnih i najvažnjijih momenata i sasvim je logično da će glagol jebanje biti osnov da se mnoge karakterne osobine ili situacije.
Pitaš zašto se kaže da je neko najeb'o?!, i kakve veze ima jebanje sa time?! Pa nema direktne veze , ali da bi se slikovito opisala situacija misli se na to da si izjeban bez svoje volje od strane nekoga. Da umesto toga "najebo" kaže nadrljao,nadrapao ili nagrabusio , isto može pitati kakve veze drljanje zemlje u poljoprivredi sa time što si najebao ,ili kakve veze ima da drapanje(češanje i grebanje) sa time?!
Ljudski jezik nije savršen i kad bi fundamentalno svaku reč ispitali šta znači etimološki i pitali zašto je to tako? , onda bi za većinu reči mogli doći do zaključka da su neispravne i nemaju smisla na koji ti ukazuješ.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 4 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|