|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 67 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 20 svi 2009, 21:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77308 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
lider30 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Cerić na Sandžaku:- Mi Bošnjaci na Balkanu ne tražimo ništa više i ništa manje od onoga što drugi imaju. Vrlo dobro znamo šta to znači, a i oni će uskoro znati šta to znači, rekao je Cerić. Ili u prijevodu: "Jebeš ti ovo, dajte nam Fildžan!" Majke mi ako Cerić ne zagovara rasturanje BiH. To od muslimanskog reisa nisam očekivao. Ne bih se ja čudio da on nije zamjerio cijelu BiH za filĐan. Što je nagore mislim da nije. Nitko od bošnjana nije tako shvatio tu njegovu rečenicu, zato su i siktali da im ruši multietnićku masku, koju sa velikom ljubavlju i zlobnom nadom grade evo već 15 godina. I zašto on poziva na stvaranje islamske države na Sandžaku, koji je u Srbiji? Otiđi na islambosna.ba, ne bi vjerovao, bar trećina zagovara razdvajanje sa srbima i hrvatima jer su im kršćani smetnja u uvođenju šerijata, vide da od demografije nema ništa, velik broj učesnika tamo podržava formiranje šerijatske države na kolikom-tolikom teritoriju, pa taman nek je Fildžan. Mrze SDP-komuniste i FZS više od četnika, rašireni ateizam u bošnjaka mnogi smatraju većim problemom od RS-a. Ne zaboravi da je po Kuranu islam ispred nacionalizma, koji je čak zabranjen.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
horus
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 20 svi 2009, 21:54 |
|
|
Sultan je napisao/la: horus je napisao/la: rek'o bi da je upravo djeloval po islamskim nacelima; lagat, muljat, krasti itd, sve je to dopusteno (po koranu) ako sluzi muslimanu u ostaviravanju ciljeva...
Ae ne seri. Ako nemaš ništa pametno napisati,onda ti je bolje da šutiš nego da se prosipaš. posto vidim da ti je odgovor pun argumenata... ![Evo ti ga na :-evotigana](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c055.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
horus
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 20 svi 2009, 21:58 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ne zaboravi da je po Kuranu islam ispred nacionalizma, koji je čak zabranjen. indirektno, jer se umma proglasava zajednicom sviju (*ne)vjernika te kao jedina potrebna druztvena organizacija, a drzave i sl, preprekom...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sultan
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 13:45 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Sultan je napisao/la: Ae ne seri. Ako nemaš ništa pametno napisati,onda ti je bolje da šutiš nego da se prosipaš.
E kolega, dobro nam došao, jako nam je drago imati Bošnjake i druge na forumu, i konstruktivnu razmjenu mišljenja. Samo malo pripazi na riječnik, ti njemu ne seri, on tebi odjebi i ode rasprava u ... jel? Dobro vas našao. Nikome neću dozvoliti da mi vrijeđa vjeru i govori nešto što nema veze sa istinom. "rek'o bi da je upravo djeloval po islamskim nacelima; lagat, muljat, krasti itd, sve je to dopusteno (po koranu) ako sluzi muslimanu u ostaviravanju ciljeva..." Ova rečenica što ju je napisao ovaj debil je dokaz da ljudska glupost nema granica.Ovaj tip vjerovatno u svome životu nikada nije ni novina prelistao a kamoli neku vjersku knjigu pročitao.ŽALOSNO I naravno, ništa od ovoga nije istina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 14:12 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Sultan je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: E kolega, dobro nam došao, jako nam je drago imati Bošnjake i druge na forumu, i konstruktivnu razmjenu mišljenja. Samo malo pripazi na riječnik, ti njemu ne seri, on tebi odjebi i ode rasprava u ... jel? Dobro vas našao. Nikome neću dozvoliti da mi vrijeđa vjeru i govori nešto što nema veze sa istinom. "rek'o bi da je upravo djeloval po islamskim nacelima; lagat, muljat, krasti itd, sve je to dopusteno (po koranu) ako sluzi muslimanu u ostaviravanju ciljeva..." Ova rečenica što ju je napisao ovaj debil je dokaz da ljudska glupost nema granica.Ovaj tip vjerovatno u svome životu nikada nije ni novina prelistao a kamoli neku vjersku knjigu pročitao.ŽALOSNO I naravno, ništa od ovoga nije istina. Možeš li nam protumačiti sljedeći odlomak Citat: Knjizicu su napisali Halil Mehtic i Hasan Makic, a naslov joj je Upute muslimanskom borcu. Tiskana je u Zenici 1993. i na koricama ima sliku stalka s otvorenim Kur' anom i sliku jedne od deset Muhamedovih sabalja. Njoj u poglavlju “Laz” o lazi pise ovo: “Samo u tri slucaja je dozvoljeno lagati: kad se zele izmiriti zavadjeni ljudi, bezazleno slagati zeni u interesu mira u kuci i neprijatelju u ratu. Muhamed a.s. je rekao: 'Rat je varka'. U interesu ostvarenja odbrane svojih prava i ciljeva dozvoljeno je, cak i preporucljivo, slagati neprijatelju, dok je laganje u drugim slucajevima u komuniciranju medju muslimanskim borcima haram - strogo zabranjena pojava, pa cak i u najbezazlenijim pojavama.”
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 14:13 |
|
|
Zašto nick Sultan ako nije tajna ? Imponira titula ![Kava :-kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) ?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 14:15 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Zašto nick Sultan ako nije tajna ? Imponira titula ![Kava :-kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) ? Sultan Kulin? Sultan Stjepan Tomašević? Sultan Hrvatinić?
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sultan
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 14:25 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Zašto nick Sultan ako nije tajna ? Imponira titula ![Kava :-kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) ? Sultan Kulin? Sultan Stjepan Tomašević? Sultan Hrvatinić? Da, upravo to ![U jebote :-ucelo](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a050.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sultan
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 14:38 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Sultan je napisao/la:
Dobro vas našao. Nikome neću dozvoliti da mi vrijeđa vjeru i govori nešto što nema veze sa istinom.
"rek'o bi da je upravo djeloval po islamskim nacelima; lagat, muljat, krasti itd, sve je to dopusteno (po koranu) ako sluzi muslimanu u ostaviravanju ciljeva..."
Ova rečenica što ju je napisao ovaj debil je dokaz da ljudska glupost nema granica.Ovaj tip vjerovatno u svome životu nikada nije ni novina prelistao a kamoli neku vjersku knjigu pročitao.ŽALOSNO
I naravno, ništa od ovoga nije istina.
Možeš li nam protumačiti sljedeći odlomak Citat: Knjizicu su napisali Halil Mehtic i Hasan Makic, a naslov joj je Upute muslimanskom borcu. Tiskana je u Zenici 1993. i na koricama ima sliku stalka s otvorenim Kur' anom i sliku jedne od deset Muhamedovih sabalja. Njoj u poglavlju “Laz” o lazi pise ovo: “Samo u tri slucaja je dozvoljeno lagati: kad se zele izmiriti zavadjeni ljudi, bezazleno slagati zeni u interesu mira u kuci i neprijatelju u ratu. Muhamed a.s. je rekao: 'Rat je varka'. U interesu ostvarenja odbrane svojih prava i ciljeva dozvoljeno je, cak i preporucljivo, slagati neprijatelju, dok je laganje u drugim slucajevima u komuniciranju medju muslimanskim borcima haram - strogo zabranjena pojava, pa cak i u najbezazlenijim pojavama.” Izdvojio bih samo ovo zadnje: U interesu ostvarenja odbrane svojih prava i ciljeva dozvoljeno je, cak i preporučljivo, slagati neprijatelju, dok je laganje u drugim slucajevima u komuniciranju medju muslimanskim borcima haram - strogo zabranjena pojava, pa cak i u najbezazlenijim pojavama.” Ova rečenica nije HADIS nego nečiji komentar na ovaj hadis, neznam čiji je ovo komentar al najvjerojatnije da je riječ o autoru ovoga odlomka. Sam hadis glasi da je " rat varka ",a i vi ćete se složiti da u ratu uvijek ne pobjeđuju najjači.Za to ima x primjera ali nećemo sada o tome.Naravno da cilj svakog borca i grupe da pobijedi neprijatelja ,znači nije samo uzmi nož i sablju i jurišaj, jer možda najvažniji dio svega toga je taktika ili strategija samoga rata. Neznam šta ovdje ima nejasno jer se sam hadis odnosi samo na period RATA a ne mira. Smisao ovoga hadia jeste zavarati protivnika, podvaliti mu dezinformaciju, i tako doći do svoga cilja. Pa nećete valjda reći preko veze koju osluškuje neprijatelj: E SUTRA NAPADAMO TU I TU KOTU U TO I TO VRIJEME PA NAS ČEKAJTE, nego ćete LAŽUĆI i i šireći dezinformacije navući neprijatelja na pogrešan zaključak i naravnio UZETI KOTU ![Snajper :-snajper](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/e035.gif) Napominjem, slagati se može samo u ova tri slučaja koja su nevedena u ovome hadisu. A inače, laž je po islamskom učenju VELIKI GRIJEH... Možda je vama neshvatljivo da neka vjera dozvoljava laganje ali ako pogledate ova tri slučaje koja se navode u ovom hadisu kao mogućnost laganja onda ćete vidjeti da se laže u svrhu MIRA. pOZDRAV
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Starfucker226
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 14:44 |
|
|
onda znači da je horus bio u pravu kad je rekao ono o islamu, što si onda rekao da njegova izjava nema veze sa istinom?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 14:45 |
|
|
Sultan je napisao/la: Izdvojio bih samo ovo zadnje: U interesu ostvarenja odbrane svojih prava i ciljeva dozvoljeno je, cak i preporučljivo, slagati neprijatelju, dok je laganje u drugim slucajevima u komuniciranju medju muslimanskim borcima haram - strogo zabranjena pojava, pa cak i u najbezazlenijim pojavama.” Ova rečenica nije HADIS nego nečiji komentar na ovaj hadis, neznam čiji je ovo komentar al najvjerojatnije da je riječ o autoru ovoga odlomka. Sam hadis glasi da je " rat varka ",a i vi ćete se složiti da u ratu uvijek ne pobjeđuju najjači.Za to ima x primjera ali nećemo sada o tome.Naravno da cilj svakog borca i grupe da pobijedi neprijatelja ,znači nije samo uzmi nož i sablju i jurišaj, jer možda najvažniji dio svega toga je taktika ili strategija samoga rata. Neznam šta ovdje ima nejasno jer se sam hadis odnosi samo na period RATA a ne mira. Smisao ovoga hadia jeste zavarati protivnika, podvaliti mu dezinformaciju, i tako doći do svoga cilja. Pa nećete valjda reći preko veze koju osluškuje neprijatelj: E SUTRA NAPADAMO TU I TU KOTU U TO I TO VRIJEME PA NAS ČEKAJTE, nego ćete LAŽUĆI i i šireći dezinformacije navući neprijatelja na pogrešan zaključak i naravnio UZETI KOTU ![Snajper :-snajper](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/e035.gif) ] Jarane, davno je jedan veliki vojskovođa i lider (Clausewitz) rekao sljedeće: "Rat je nastavak politike drugim sredstvima". Ako uzmemo da je to istina, zar to ne znači da je dozvoljeno laganje protivniku tokom mirovnih pregovora, zatim laganje da bi se stvorio razdor u neprijateljskim redovima ili da bi se dobila naklonost međunarodne zajednice?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sultan
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 14:50 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Sultan je napisao/la: Izdvojio bih samo ovo zadnje: U interesu ostvarenja odbrane svojih prava i ciljeva dozvoljeno je, cak i preporučljivo, slagati neprijatelju, dok je laganje u drugim slucajevima u komuniciranju medju muslimanskim borcima haram - strogo zabranjena pojava, pa cak i u najbezazlenijim pojavama.” Ova rečenica nije HADIS nego nečiji komentar na ovaj hadis, neznam čiji je ovo komentar al najvjerojatnije da je riječ o autoru ovoga odlomka. Sam hadis glasi da je " rat varka ",a i vi ćete se složiti da u ratu uvijek ne pobjeđuju najjači.Za to ima x primjera ali nećemo sada o tome.Naravno da cilj svakog borca i grupe da pobijedi neprijatelja ,znači nije samo uzmi nož i sablju i jurišaj, jer možda najvažniji dio svega toga je taktika ili strategija samoga rata. Neznam šta ovdje ima nejasno jer se sam hadis odnosi samo na period RATA a ne mira. Smisao ovoga hadia jeste zavarati protivnika, podvaliti mu dezinformaciju, i tako doći do svoga cilja. Pa nećete valjda reći preko veze koju osluškuje neprijatelj: E SUTRA NAPADAMO TU I TU KOTU U TO I TO VRIJEME PA NAS ČEKAJTE, nego ćete LAŽUĆI i i šireći dezinformacije navući neprijatelja na pogrešan zaključak i naravnio UZETI KOTU ![Snajper :-snajper](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/e035.gif) ] Jarane, davno je jedan veliki vojskovođa i lider (Clausewitz) rekao sljedeće: "Rat je nastavak politike drugim sredstvima". Ako uzmemo da je to istina, zar to ne znači da je dozvoljeno laganje protivniku tokom mirovnih pregovora, zatim laganje da bi se stvorio razdor u neprijateljskim redovima ili da bi se dobila naklonost međunarodne zajednice? Lijepo sam ti objasnio u kojim slučajevima je dozvoljeno lagati i naravno to se odnosi samo na period RATA odnosno RATNIH DEJSTAVA, a ne na period MIRA. Znači, SAMO DOK TRAJU RATNA DEJSTVA. Nadam se da sam bio jasan ![Kava :-kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 14:54 |
|
|
Sultan je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Jarane, davno je jedan veliki vojskovođa i lider (Clausewitz) rekao sljedeće: "Rat je nastavak politike drugim sredstvima". Ako uzmemo da je to istina, zar to ne znači da je dozvoljeno laganje protivniku tokom mirovnih pregovora, zatim laganje da bi se stvorio razdor u neprijateljskim redovima ili da bi se dobila naklonost međunarodne zajednice?
Lijepo sam ti objasnio u kojim slučajevima je dozvoljeno lagati i naravno to se odnosi samo na period RATA odnosno RATNIH DEJSTAVA, a ne na period MIRA. Znači, SAMO DOK TRAJU RATNA DEJSTVA. Nadam se da sam bio jasan ![Kava :-kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) Pa o tome je i bila riječ. Kontekst ove rasprave su bile RATNE izjave Alije Izetbegovića kojima se nekako uspio približiti čak i Papi, i to u doba kada su katolici bili žrtve.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 15:00 |
|
|
Sultan je napisao/la: Lijepo sam ti objasnio u kojim slučajevima je dozvoljeno lagati i naravno to se odnosi samo na period RATA odnosno RATNIH DEJSTAVA, a ne na period MIRA. Znači, SAMO DOK TRAJU RATNA DEJSTVA. Nadam se da sam bio jasan ![Kava :-kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) Ako je dozvoljeno laganje muslimanima u ratu, kako znamo da muslimani sad nisu u ratu? Jer postoje razne vrste rata, recimo obični koji je vrlo popularan, pa onda hladni rat, pa rat diplomacije, pa rat lobija, pa priprema za rat, pa i džihad ima različita značenja od vjerskog rata do borbe sa samim sobom... Ti si naravno potpuno jasan, ali tu ima jedan logički problem: Ako ne lažeš reći ćeš da ne lažeš, a ako nam sad lažeš, onda ćeš opet reći da ne lažeš naravno radi varke. ![Zivili :-zivio](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a017.gif)
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sultan
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 15:08 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Sultan je napisao/la: Lijepo sam ti objasnio u kojim slučajevima je dozvoljeno lagati i naravno to se odnosi samo na period RATA odnosno RATNIH DEJSTAVA, a ne na period MIRA. Znači, SAMO DOK TRAJU RATNA DEJSTVA. Nadam se da sam bio jasan ![Kava :-kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) Pa o tome je i bila riječ. Kontekst ove rasprave su bile RATNE izjave Alije Izetbegovića kojima se nekako uspio približiti čak i Papi, i to u doba kada su katolici bili žrtve. Jarane, tada su svi bili žrtve, i muslimani i katolici i pravoslavci, i to niko ne spori. I ja sam kao dijete morao otići iz rodnog mjesta jer sam protjeran sa kesom u ruci zajedno sa mojom familijom, otac mi je bio u logoru godinu dana, došao iz logora sa 50 kg. Kada bi sada pričali o tome ko je žrtva a ko nije, i ovo-ono, gdje bi završili??? Ja sam se hvala Bogu vratio u svoj rodni kraj.Fino mi je, niko me ne dira, nikoga ne diram, niti koga mrzim.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Sultan
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 15:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Sultan je napisao/la: Lijepo sam ti objasnio u kojim slučajevima je dozvoljeno lagati i naravno to se odnosi samo na period RATA odnosno RATNIH DEJSTAVA, a ne na period MIRA. Znači, SAMO DOK TRAJU RATNA DEJSTVA. Nadam se da sam bio jasan ![Kava :-kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) Ako je dozvoljeno laganje muslimanima u ratu, kako znamo da muslimani sad nisu u ratu? Jer postoje razne vrste rata, recimo obični koji je vrlo popularan, pa onda hladni rat, pa rat diplomacije, pa rat lobija, pa priprema za rat, pa i džihad ima različita značenja od vjerskog rata do borbe sa samim sobom... Ti si naravno potpuno jasan, ali tu ima jedan logički problem: Ako ne lažeš reći ćeš da ne lažeš, a ako nam sad lažeš, onda ćeš opet reći da ne lažeš naravno radi varke. ![Zivili :-zivio](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a017.gif) Ja ti kažem samo ono kako to naša vjera definiše. A sada kolko se ko toga pridržava????Neznam
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 21 svi 2009, 15:11 |
|
|
Sultan je napisao/la: Ja ti kažem samo ono kako to naša vjera definiše. A sada kolko se ko toga pridržava????Neznam pa da budemo iskreni ne pridržavaju se ni kršćani iako naša vjera to nedvosmisleno zabranjuje.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1099 of 2558 - 42.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 22 svi 2009, 19:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77308 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
U vezi Reisove posjete Sandžaku: http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/licn ... edna-vjeraReisu-l-ulema Mustafa ef. CerićJedan narod, jedna vjeraReisova posjeta i sve što ju je pratilo nisu politički nego državotvorni korak, signal jedinstva i integracije naroda koji priznaje državne granice, ali ne i barijere među ljudima ![Shocked :shock:](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/icon_eek.gif) Evo Cera počeo pravit Fildžan+Sandžak državu. Izgleda da ne može izdržat više pretešku masku multietnićnosti i usiljenog života s Hrvatima i Srbima, zbog kojih ne može ni šerijat uvest. Podsjetimo se njegovih izjava prije par dana: Cerić na Sandžaku: - Mi Bošnjaci na Balkanu ne tražimo ništa više i ništa manje od onoga što drugi imaju. Vrlo dobro znamo šta to znači, a i oni će uskoro znati šta to znači, rekao je Cerić.- "Zamjeramo bošnjačkoj politici što nije napravila bošnjačku nacionalnu državu, koja bi štitila muslimane od nekih budućih genocida". Taman kad smo se naučili borit protiv multietnićke države Veliki Muslimani odustaju od Bosanske nacije (SDP Multietnićari se još drže u toj ideji), a Cerić kao da pravi podlogu za zamjenu Evo vam RS, dajte nam Sandžak. Sasvim je očekivano da je nekim bošnjama danas više stalo do Sandžaka nego RS, jer ih tamo ni nema. Ne treba zaboravit ni Sandžački lobi (ove sve izjave su iznesene u Avazu, čiji je vlasnik sandžaklija Radončić). Na muslimanskim portalima sandžaklije često kroz šalu nude zamjenu Sandžak-RS (tome se oni potajno i nadaju), ali stidljivo, jer im odma ovi iz Sarajeva koji su bili pod srpskom opsadom počnu vadit oči šta to pričaju. Kakogod... stvarne vrijednosti i stanje na terenu dugoročno uvijek dobijaju bitku nad teorijom i načelnim formalizmima. Odnos Bošnjaka prema RS je danas više protokolaran, stvar ponosa, a Sandžak u Bošnjakistanu je stvarna potreba velikog dijela bošnjaka, pogotovo onih sa Sandžaka. Sandžak je bošnjacima organska, stvarna, fizička potreba, a RS više umna, psihološka i filozofska. Slično je i sa Hercegovinom. Jebe se onima u Sarajevu za MO, Čapljinu ili Stolac, ako ćemo realno oni u Sarajevu su te krajeve prepustili nama odavno, isto kao što su Srbi odustali od Sarajeva ili Hrvati od Bugojna. Svjesno postavljam avangardnu tezu ![Mr. Green :mrgreen:](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/icon_mrgreen.gif) , ali gdje ima dima...
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 22 svi 2009, 19:28 |
|
|
U kontekstu ovih naizgled iznenađujćih Cerićevih izjava.
Ko je malo gledao, na islambosni.ba (2. najaktivnijem bošnjačkom forumu iza Sa-x) je prisutno zadnjih godinu dana dosta jako oporbeno mišljenje da se treba razdružit sa srbima i hrvatima. Ultra-muslimani su opsjednuti islamskom državom, kažu da ne mogu više izdržat bez šerijata i žele islamsku državu odmah, pa taman da je Fildžan oko Cerićeve nove vile. Primarni problem im je Lagumdžija, FTV i SDP, te urbani bošnjaci koji su ateizirani, i taj rašireni ateizam u bošnjaka smatraju većim problemom i prijetnjom nego RS ili HB. To se vidi po žestini rasprava i broju postova na temama. Ja sam se iznenadio ali takvo mišljenje (želja za islamskim Fildžanom) je itekako prisutno kod mnogih muslimana, iako ih ovi drugi odmah začepe, da ne bi čuli Hrvati ili Srbi! Čak im na Sa-x SDP-ovci to spočitavaju, da bi ****** (kako oni sami posprdno nazivaju velike muslimane) najradije Fildžan u kojem će Cerić bit ajatollah.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
pjosip
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 22 svi 2009, 21:52 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: U kontekstu ovih naizgled iznenađujćih Cerićevih izjava.
Ko je malo gledao, na islambosni.ba (2. najaktivnijem bošnjačkom forumu iza Sa-x) je prisutno zadnjih godinu dana dosta jako oporbeno mišljenje da se treba razdružit sa srbima i hrvatima. Ultra-muslimani su opsjednuti islamskom državom, kažu da ne mogu više izdržat bez šerijata i žele islamsku državu odmah, pa taman da je Fildžan oko Cerićeve nove vile. Primarni problem im je Lagumdžija, FTV i SDP, te urbani bošnjaci koji su ateizirani, i taj rašireni ateizam u bošnjaka smatraju većim problemom i prijetnjom nego RS ili HB. To se vidi po žestini rasprava i broju postova na temama. Ja sam se iznenadio ali takvo mišljenje (želja za islamskim Fildžanom) je itekako prisutno kod mnogih muslimana, iako ih ovi drugi odmah začepe, da ne bi čuli Hrvati ili Srbi! Čak im na Sa-x SDP-ovci to spočitavaju, da bi ****** (kako ih oni sami posprdno zovu velike muslimane) najradije Fildžan u kojem će Cerić bit ajatollah. Ja čak mislim da je šerijat jedini način na koji bi ta njihova država kako-tako funkcionirala.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Đinđićevac
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 23 svi 2009, 08:05 |
|
|
E ovako, kao prvo, nemojte da koristite reč Sandžak, ta teritorija se već 700 godina naziva raško-polimska oblast! Drugo, muslimani u Raškoj oblasti su lojalni i u potpunosti uključeni u društvo Srbije. Dve muslimanske stranke, sa najviše podrške, su u vlasti Srbije, a Rasima Ljajića (predsednika Sandžačke demokratske partije) u Srbiji smatraju za najboljeg političara.
Muslimani su patriotski nastrojeni prema Srbiji, i zato neće doći do separatizma.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 23 svi 2009, 08:45 |
|
|
Đinđićevac je napisao/la: E ovako, kao prvo, nemojte da koristite reč Sandžak, ta teritorija se već 700 godina naziva raško-polimska oblast! Drugo, muslimani u Raškoj oblasti su lojalni i u potpunosti uključeni u društvo Srbije. Dve muslimanske stranke, sa najviše podrške, su u vlasti Srbije, a Rasima Ljajića (predsednika Sandžačke demokratske partije) u Srbiji smatraju za najboljeg političara.
Muslimani su patriotski nastrojeni prema Srbiji, i zato neće doći do separatizma. Ideeš.. ![Zubati :-zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 23 svi 2009, 09:05 |
|
|
Đinđićevac je napisao/la: E ovako, kao prvo, nemojte da koristite reč Sandžak, ta teritorija se već 700 godina naziva raško-polimska oblast! Drugo, muslimani u Raškoj oblasti su lojalni i u potpunosti uključeni u društvo Srbije. Dve muslimanske stranke, sa najviše podrške, su u vlasti Srbije, a Rasima Ljajića (predsednika Sandžačke demokratske partije) u Srbiji smatraju za najboljeg političara.
Muslimani su patriotski nastrojeni prema Srbiji, i zato neće doći do separatizma. Kada sam zadnji put gledao rezultate popisa, ispalo je da Novopazarski Sandžak (iliti Raška oblast) uopće nije neka homogena muslimanska cjelina. Oni drže par općina i to je sve. Sada su čak podijeljeni u dvije države (nakon odlaska CG), pa smatram da i neko eventualno priključenje BiH uopće nije tehnički izvedivo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Đinđićevac
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 23 svi 2009, 09:29 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
RajvoSa
|
Naslov: Re: Međumuslimanski sukob 2 Postano: 23 svi 2009, 09:30 |
|
|
Đinđićevac je napisao/la: Da, daleko je ta Bosna, daleko.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|