|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 51 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
billion
|
Naslov: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 18 stu 2009, 22:23 |
|
|
Evo gledam tekmu, nešto mi je slab Portugal večeras, puno gube loptu... Da ne offtopičarim, čuo sam da kabelski provideri u Sarajevu utakmice Hrvatske reprezentacije (koji se prenose na HRT2) redovno "zamračuju", tako da dok je utakmica, na TVu je crni ekran. Sad me zanima može li netko iz SA provjeriti ima li HRT2, jer HRT2 prenosi utakmicu BIH-PORTUGAL, pa me zanima jesu li je zamračili ili im u ovom slučaju odgovara...
_________________ I want to know, have you ever seen the rain?
|
|
Vrh |
|
|
bullmastiff
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 18 stu 2009, 22:39 |
|
|
hrt2 uvijek zabrani prijenos vaznih dogadjaja u BiH...tako i NovaTV i HRT1
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 18 stu 2009, 22:50 |
|
|
bullmastiff je napisao/la: hrt2 uvijek zabrani prijenos vaznih dogadjaja u BiH...tako i NovaTV i HRT1 kakav je to važan događaj?U kojem dijelu BiH?U HB stanje redovno
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 19 stu 2009, 00:13 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1841 Lokacija: Sarajevo
|
Svaki sportski događaj se zamrači na HRT2 i na Novoj TV. Naravno i utakmica BiH je bila zamračena. Nijedan sportski događaj nisam pogledao na HRT2 ili Novoj, od utakmica HNL, košarke, vaterpola, tenisa...HRT 1 nikad nije bio zamrače, riječ je isključivo o sportskim događajima koje prenosi HRT2 i Nova TV.
E sad me zanima zašto se na RTS-u ne zamrači prijenos sporta?
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 19 stu 2009, 00:15 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1841 Lokacija: Sarajevo
|
bullmastiff je napisao/la: hrt2 uvijek zabrani prijenos vaznih dogadjaja u BiH...tako i NovaTV i HRT1 Nije istina, riječ je cjelokupnom sportskom programu i uopće nije vezano za važne događaje u BiH. HRT 1 još nije nikako bio zamračen.
|
|
Vrh |
|
|
Samo jako!
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 19 stu 2009, 01:14 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 20:46 Postovi: 1699 Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
|
DaniKU je napisao/la: bullmastiff je napisao/la: hrt2 uvijek zabrani prijenos vaznih dogadjaja u BiH...tako i NovaTV i HRT1 Nije istina, riječ je cjelokupnom sportskom programu i uopće nije vezano za važne događaje u BiH. HRT 1 još nije nikako bio zamračen. Meni je nekoliko sarajlija potvrdilo da ne može gledat sportski program na HRT2.Čini mi se da je pretplata u pitanju
|
|
bullmastiff
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 19 stu 2009, 03:29 |
|
|
meni je hrt uvijek iskljucen kad je neki sportski dogadjaj npr... vjerovatno se operateri u sarajevu nisu pretplatili
ma DREAM BOX zakon..kakve kablovske,kakva Max Tv na dream Box imas i super tv i sve moguce pretplate i kanale
|
|
Vrh |
|
|
Betandwin
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 19 stu 2009, 21:17 |
|
|
ima neki fol , ako signal do kabelskog operatera dopire zemaljskim putem a ne preko satelita , onda se cijeli program moze reemitovati,a ako signal dolazi preko satelita , onda se zamracuje prenos sportskih sadrzaja jer se nema dozvola za emitiranje tog kanala u toj zemlji , na Novoj čak ovdje zamračuju i onu neku seriju jer je istu valjda kupila federalna tv , uglavnom to je tako nekako po zakonu, a signal u Sa ne dopire zemljom, stoga se zamračuje , jer ima ona jebena RAK agencija koja onda dere masne kazne , oustalom , sama Nova Tv je skoro trazila od svih da totalno prestanu s reemitiranjem njihovog kanala u kablovskim , uglavnom nezavidna situacija za nas Hrvate u Sa , jer dok Srbi uredno mogu gledat Zvezdu , partizan i reprrezentaciju na njihovim kanalima iz Srbije i RS , mi Hrvati nemozemo gledati Dinamo , Hajduk itd na hrvatskim kanalima , toliko o ravnopravnosti ....
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 19 stu 2009, 22:02 |
|
|
Digitalna SAT sa Viacess dekoderom(100 KM),karticu vam uzme neki rođak iz RH koji plaća pretplatu HRT-u (bila je mislim 200 kn),nema limita kao one za dijasporu (godinu).Imam kablovsku i SAT,nema da nema programa.Godinama gledamo tako HRT.
|
|
Vrh |
|
|
Vuco
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 19 stu 2009, 22:37 |
|
|
Točno, meni je u Dojčlandu godišnje 1000 kuna. U HB preko DVB-T signala, tu nema "zamračivanja". Ali to samo funkcionira ako ste blizu granice.
_________________ Hercegbosnizacija budućeg većinskog hrvatskog entiteta u BIH osnovni je preduvjet nastanka Trećeg!
|
|
Vrh |
|
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 02 pro 2009, 10:06 |
|
|
Koliko znam, funkcionira to bilo gdje osim u Sarajevu, to "nezamracivanje" odnosno kao prijem zemaljskog singnala.. pa nemoguce je da ja u Kiseljaku na kucnom tv-u vidim HRT2 za vrijeme sportskih desavanja, a u Sarajevu ne jer kao nemaju prijem zemaljskog signala pa zatamne program po navodnoj direktivi HRT-a... a u Kiseljaku kao imaju zemaljski signal.
Deset-dvadeset km zracne linije.
Koliko sma ja upucen, samo iz nekih "kafanskih prica", krivci za to su vlasnici tv prava iz Sarajeva, privatne tvrke koje se bave marketingom i prodajom-kupovinom prava sportskih prijenosa. Medju njima i gazda Hayata. Hrvatske tv kuce su im konkurencija, jer bar 90% ljudi gledaju Formulu 1 na HRT ili Ligu prvaka, a onda su Hayat i BHT na gubitku zbog marketinga, manja gledanost njihovih prijenosa = manja cijena sekunde reklamnog prostora. I demokratski bosnjaci su se dosjetili zabraniti HRT-ove sportske prijenose, uz svesrdnu pomoc partizaniziranog Prisavlja. Ovi kao negoduju, JRT Zagreb kao zahtjeva da kablovske tv kuce zatamne njihov program tijekom sportskih emisija, za to vjerovatno budu nagradjeni odredjenom sumom novca, pretpostavljam, i svi zadovoljni.
Osim gledatelja.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 09 lip 2012, 23:21 |
|
|
Da osvježimo temu, pošto je ponovno aktuelna..
Po trenutnim saznanjima samo kabelski operatori u vlasništvu muslimana isključuju hrt2, dok ostale tv kuće normalno prenose utakmice preko njihova sistema..
Ovu temu treba prebaciti na politiku
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 08:34 |
|
|
To su radili i ovde kad je papa došao u Hrvatsku... Rekao bih da ta ruka koja je zamračila izravni prijenos, odlično upravlja i traktorskim volanom.
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 08:51 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2769 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Na području općine Žepče HRT se bez problema hvata i prati. Osim na nekim nižim mjestima malo je teže uhvatit signal, dok na kablovskoj radi bez problema.
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 08:51 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: To su radili i ovde kad je papa došao u Hrvatsku... Rekao bih da ta ruka koja je zamračila izravni prijenos, odlično upravlja i traktorskim volanom. Gdje 'ovde'??? Ljudi pišite lokacije i nazive davatelja usluga koji zabranjuju gledanje utakmica na hrt2..
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 09:01 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Da osvježimo temu, pošto je ponovno aktuelna..
Po trenutnim saznanjima samo kabelski operatori u vlasništvu muslimana isključuju hrt2, dok ostale tv kuće normalno prenose utakmice preko njihova sistema..
Ovu temu treba prebaciti na politiku Stvarno je za politike, samo da je i istina uz to.
|
|
Vrh |
|
|
Jajce10
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 09:04 |
|
|
Jajce, BHB Cable gasi HRT2.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 09:09 |
|
|
Lebowski je napisao/la: ManInBlack je napisao/la: Da osvježimo temu, pošto je ponovno aktuelna..
Ovu temu treba prebaciti na politiku Stvarno je za politike, samo da je i istina uz to. Misliš da nije istina? pa zašto se hrt2 ne gasi kod kabelskih operatera koji su u vlasništvu Hrvata i Srba? Evo u Tuzli, ELTA ugasila hrt2,ali nije ugasila rts, slo, njemačke, turske i druge strane kanale koji prenose istu utakmicu.. Nešto tu smrdi?
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 09:29 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: To su radili i ovde kad je papa došao u Hrvatsku... Rekao bih da ta ruka koja je zamračila izravni prijenos, odlično upravlja i traktorskim volanom. Gdje 'ovde'??? Ljudi pišite lokacije i nazive davatelja usluga koji zabranjuju gledanje utakmica na hrt2.. Koliko se sećam u većem delu Vojvodine. U mom slučaju konkretno, u Subotici.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 09:33 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Stvarno je za politike, samo da je i istina uz to.
Misliš da nije istina? pa zašto se hrt2 ne gasi kod kabelskih operatera koji su u vlasništvu Hrvata i Srba? Evo u Tuzli, ELTA ugasila hrt2,ali nije ugasila rts, slo, njemačke, turske i druge strane kanale koji prenose istu utakmicu.. Nešto tu smrdi? Mogu ti garantovati da nije do politike i do muslimana jer kablovskim operaterima nije u interesu isključivati najgledanije kanale. Koliko se sjećam NOVA TV je zabranjivala emitovanje svog programa na području BiH, više puta. Citat: Kablovski operater Telemach obavijestio je u petak korisnike u našoj zemlji kako je prinuđen zatamniti show MasterChef koji se emituje na Novoj TV.
Kako su naveli u Telemachu, odluka je zasnovana na strogim regulatornim propisima zaštite autorskih prava Nove TV, za distribuciju i emitovanje zaštićenog televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije izvan zakonom dozvoljene telekomunikacijske teritorije.
Potvrdu ove informacije dobili smo i na Novoj TV, gdje nam je kazano da se odluka odnosi na čitav prostor BiH.
"U svrhu zaštite autorskih prava koja se odnose isključivo na telekomunikacijsku teritoriju Hrvatske, program izvan područja RH potrebno je kodirati", obrazložili su iz ove TV kuće.
Ovaj svjetski popularni show u kojem gledatelji mogu uživati u svim mogućim kulinarskim zamislima počeo se emitirati na Novoj TV 21. marta. Iz dana u dan, stvari u Masterchef kuhinji postajale su sve ozbiljnije, a zadaci za takmičare, sve komplikovaniji. Sve se dakako odvija pod budnim okom žirija, koji je sastavljen od najboljih gastronomskih stručnjaka i znalaca. Citat: "Poštovani kabelski operateri u BiH,
Ovime Vas službeno obavještavamo da je Uprava Nove TV d.d. - Zagreb donijela izvanrednu odluku kojom se trenutačno zabranjuje re-emitiranje cjelokupnog programa Nove TV putem kabelskog sustava distribucije programa izvan teritorija Republike Hrvatske, odnosno od svih aktivnih članova Udruge kabelskih koncesionara i distributera TV programa - članicama AKOP-a, traži se trenutačna obustava daljnjeg re-emitiranja cjelokupnog programskog TV sadržaja Nove TV na teritoriju Republike Bosne i Hercegovine.
Upućujemo zamolbu Asocijaciji kabelskih operatera BiH (AKOP) i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK) da se programski sadržaj Nove TV u distribuciji programa putem satelita obavezno i u potpunosti blokira za re-emitiranjena području BiH u svrhu zaštite autorskih prava koja se odnose isključivo na telekomunikacijski teritorij Republike Hrvatske. Svaki drugi postupak re-emitiranja programa bilo kojim drugim načinom (dekodiranjem, downlinkom) smatramo povredom zakonskih autorskih prava.
Molimo da se navedena odluka u potpunosti slijedi i poštuje, a ista je utemeljena strogim regulatornim propisima zaštite prava za distribuciju i emitiranje televizijskog sadržaja domaće i strane produkcije izvan zakonom dozvoljenog telekomunikacijskog teritorija. Program Nova TV je u kodiranom sustavu emitiranja i kartice za omogućavanje satelitskog prijama signala nisu u komercijalnom opticaju.
Ukoliko će se ova Odluka o zabrani prava re-emitiranja putem satelitske i kabelske distribucije programa Nova TV prekršiti, Nova TV d.d. će biti prisiljena momentalno poduzeti zakonom određene mjere protiv nezakonitim radnjama nanesenu stvarnu i komercijalnu štetu koja bi nastala re-emitiranjem programskog sadržaja izvan teritorija Republike Hrvatske,
Uvažavajući postupanje po nalogu za trenutačnu obustavu svake daljnje distribucije programskog sadržaja Nove TV", navodi se u odluci Nove TV. Što se tiče posljednjih zamračivanja istina je da RTS2 nije bio zamračen prvog dana EURA ali već sinoć se nije mogla gledati utakmica Njemačka-Portugal, na mojoj kablovskoj. Uglavnom je zamračen kada su ovakve utakmice i sportski događaji u pitanju, koje prenosi i BHT/FTV/RTRS. Na stranim kanalima tipa Sport1, SAT1 se mogu pratiti te utakmice koje prikazuju domaći javni emiteri jer se računa da neće mnogi gledati tamo, zbog jezične barijere i slično.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 10:07 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25873 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ja živim u Čapljini, desetak kilometara od granice sa HR i već najmanje 5 godina tu nitko ne može pratiti HRT2, a i ovi ostali Hrvatski kanali su glede signala - katastrofa!
Ali nema veze bitno je da je signal FTV odličan i stalan!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
lirik
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 10:12 |
|
Pridružen/a: 05 ožu 2012, 22:55 Postovi: 645 Lokacija: dijaspora
|
Kad bi meni zamracili neku emisiju ili prijenos na kanalu koji je u mom paketu i za koji placam,odmah bih otkazao operatera!
_________________ Za svako rjesenje postoji problem
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 10:20 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Mogu ti garantovati da nije do politike i do muslimana jer kablovskim operaterima nije u interesu isključivati najgledanije kanale. Koliko se sjećam NOVA TV je zabranjivala emitovanje svog programa na području BiH, više puta.
Ne možeš garantirati, prije svega jer ima nelogičnosti da u središnjoj bosni program hrt-a nije zamračen kod kabelskih operatera u vlasništvu hrvata, a jeste kod onih u vlasništvu bošnjaka, u jednoj ulici možeš gledati u drugoj ne možeš, zavisi tko su ti šefovi :) Nova TV je zabranila emitiranje jer se ono vršilo bez nadoknade tj ilegalno se preuzimao program sa satelita, gdje su samo profitirali vlasnici kabelskih sustava. Koliko sam upoznat i u RH kabelski operateri moraju odvajati dio prihoda za tv kuće čiji program emitiraju, ako to one traže (RTL i NOVA) Lebowski je napisao/la: Što se tiče posljednjih zamračivanja istina je da RTS2 nije bio zamračen prvog dana EURA ali već sinoć se nije mogla gledati utakmica Njemačka-Portugal, na mojoj kablovskoj. Uglavnom je zamračen kada su ovakve utakmice i sportski događaji u pitanju, koje prenosi i BHT/FTV/RTRS.
Na stranim kanalima tipa Sport1, SAT1 se mogu pratiti te utakmice koje prikazuju domaći javni emiteri jer se računa da neće mnogi gledati tamo, zbog jezične barijere i slično.
Mislim da je ovo sve čisto preseravanje. zašto se u austriji ne zamrače tv programi iz njemačke i švicarske koji prenose utakmice???
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 10:24 |
|
|
lirik je napisao/la: Kad bi meni zamracili neku emisiju ili prijenos na kanalu koji je u mom paketu i za koji placam,odmah bih otkazao operatera! Ako nemaš izbora?
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Kabelska TV i "zamračivanje" utakmica Postano: 10 lip 2012, 11:23 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Mogu ti garantovati da nije do politike i do muslimana jer kablovskim operaterima nije u interesu isključivati najgledanije kanale. Koliko se sjećam NOVA TV je zabranjivala emitovanje svog programa na području BiH, više puta.
Ne možeš garantirati, prije svega jer ima nelogičnosti da u središnjoj bosni program hrt-a nije zamračen kod kabelskih operatera u vlasništvu hrvata, a jeste kod onih u vlasništvu bošnjaka, u jednoj ulici možeš gledati u drugoj ne možeš, zavisi tko su ti šefovi :) Nova TV je zabranila emitiranje jer se ono vršilo bez nadoknade tj ilegalno se preuzimao program sa satelita, gdje su samo profitirali vlasnici kabelskih sustava. Koliko sam upoznat i u RH kabelski operateri moraju odvajati dio prihoda za tv kuće čiji program emitiraju, ako to one traže (RTL i NOVA) Lebowski je napisao/la: Što se tiče posljednjih zamračivanja istina je da RTS2 nije bio zamračen prvog dana EURA ali već sinoć se nije mogla gledati utakmica Njemačka-Portugal, na mojoj kablovskoj. Uglavnom je zamračen kada su ovakve utakmice i sportski događaji u pitanju, koje prenosi i BHT/FTV/RTRS.
Na stranim kanalima tipa Sport1, SAT1 se mogu pratiti te utakmice koje prikazuju domaći javni emiteri jer se računa da neće mnogi gledati tamo, zbog jezične barijere i slično.
Mislim da je ovo sve čisto preseravanje. zašto se u austriji ne zamrače tv programi iz njemačke i švicarske koji prenose utakmice??? Da je preseravanje-jest, niko ne spori. Ti si uzeo primjer jedne hrvatske i jedne bošnjačke kuće. Ako pravila ne važe za sve sigurno ćeš naći i bošnjačku koja pušta HRT. Tvoja je pretpostavka da je to muslimanska politika, onda lijepo dokaži. Ja ne vidim motiv u tome da Bošnjaci zatamnjuju samo određenu nogometnu utakmicu radi politike, Znači, radi se o 90 minuta programa, od izbora 6 ili 7 kanala iz Hrvatske koji su na kablovskoj. Citat: Hrvatska stranka prava (HSP) BiH osudila je postupak kabelskog operatera Telemacha, koji je za vrijeme jučerašnjeg prijenosa utakmice Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i madridskog Reala u Bosni "zamračio" program HRT-a 2, dok je u Hercegovini taj program emitiran bez ograničenja.
"Privatna tvrtka Telemach, vodeći kabelski operater u BiH, navodno bi prekršila zakon emitirajući program HRT 2 za vrijeme navedene utakmice jer nemaju otkupljena prava za prijenos. I to je sasvim logično. Ono što nije logično je to da su Hrvatima u Hercegovini na kraju ipak omogućili uživanje u igri zagrebačkog Dinama s 'kraljevskim' Real Madridom, dok su Hrvatima u Bosni tek zatamnili male ekrane. Na taj način je Hrvatima u Bosni još jednom poslana poruka da su nebitna manjina i da se o njihovim pravima ne treba voditi računa", navodi se u HSP-ovom priopćenju za javnost Našao sam ovo.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|