HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 pro 2024, 15:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 73  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Jajce
PostPostano: 13 svi 2012, 00:59 

cakara je napisao/la:
kontinuitet teritorija je nemoguce uspostavit...koja svrha ako ti taj koridor ide po sred Vlasica, neces preko 1900 metara cestu radit, i da oces, odakle pare

BiH i ovako slabo povezana, regionalne ceste ko fol, a makadami

Ja se u potpunosti slažem s ovom tvrdnjom i zato kažem da nam treba cijeli dio Donjeg Vakufa zapadno od Vrbasa. Time bi povezali Jajce sa ostatkom naših dijelova gradova odvojenih Vrbasom od muslimanskih dijelova istih... :zubati

A možda i shvatite da je Drina jedina moguća granica Hrvatske i Hrvatskog naroda i entiteta koja može osigurati da svi BiH Hrvati budu na "našoj strani" granice i da morate raditi zajedno sa vašom islamskom braćom ( :osama ) da se riješite neprijatelja koji sije sjeme mržnje među našim narodom i želi stvaranjem sukoba između nas prisvojiti sebi cijelu BiH i uništavanjem islamske komponente naše hrvatske nacije dovesti nas u stanje da se nećemo moći oduprijeti ostvarenju njihovog velikodržavnog plana (VKKO).

Jedino se granicom na Drini i oživljavanjem bratstva sa Muslimanima nitko neće morati seliti i moći će živjeti tamo gdje oduvijek živi. U svakom drugom slučaju će netko ostati na "drugoj strani" i ili će se morati preseliti na "našu stranu" ili će morati živjeti u nacionalnoj diskriminaciji na "drugoj strani".

Tko želi Hrvate u Posavini, Tesliću, Kotor Varošu i ostalim dijelovima RS, kao i (nediskriminirane) Hrvate u dijelovima federacije gdje su Muslimani većina, taj se neće usrećiti Trećim entitetom koje god dijelove on obuhvaćao, već je jedina nada cvjećarenje i granica na Drini (konfederacija RH i FBiH?).

Ili se možete modernizirat i uzeti srbe i Muslimane kao primjer i uzeti dio BiH koji ćete očistiti od ostalih i u njega naseliti Hrvate iz "druge strane". Oni su to napravili u zadnjem ratu i prošli su bolje od vas "stacionaraca".

I morate uzeti u obzir (vrlo vjerojatnu) mogućnost otcjepljenja RS! Što ćete vi sa entitetom koji ima nepovezane enklave u slučaju otcjepljenja RS? Hoćete li ostati sa Muslimanima u prepolovljenoj BiH? Ili ćete se pokušati i vi otcijepiti i time zaratiti sa Muslimanima za koridore? Tko će vam pomoći protiv Muslimana? Hrvati iz RH, cvjećari? Ne nadajte se tome...

Dakle onda ako se radi entitet, on mora biti bar donekle povezan. Jajce mora biti povezano sa "osovinom" entiteta. Kako to postići? Uzeti dio Donjeg Vakufa od Muslimana ili Šipovo od srba. Šipovo smo držali pred Dayton, a onda je prodan za muslimanske koridore i Odžak (grad u Posavini sa muslimanskom većinom - opet muslimanska korist). A sada nemamo što ponuditi srbima za to... Tako da nam jedino ostaje Donji Vakuf (zapadni dio), muslimanska kasaba za koju moramo dati nešto svoje.

A što onda sa tim dijelom kasabe? Da razmijenimo muslimane sa Hrvatima iz nekog dalekog dijela BiH koji ne možemo nikako spojiti i time im osiguramo sigurno mjesto za život na "našoj strani"? Ili da tu ostavimo muslimane koji će se iseljavati iz njega, a grad sve više propadati, dok će isto biti i sa Hrvatima iz onog dalekog dijela na istoku sa muslimanskom većinom u kojem nemaju budućnost i iz kojeg će iseljavati u Zagreb i inozemstvo...

E da i Jajce spada u Tursku Hrvatsku, a ne u srednju Bosnu. Nema Bosne zapadno od Vrbasa, a pogotovo ne "srednje". Sam naziv "srednja Bosna" je muslimanska propaganda i to ona najgadnija koja i Hercegovinu trpa pod "južnu Bosnu" (jer južno od "srednje Bosne" je - pogodi što!). :bih

Vrh

PostPostano: 13 svi 2012, 01:05 

Tomica, Tomica...

Vrh

PostPostano: 13 svi 2012, 02:18 

cakara je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:
Haha, lako je lupat o suživotu iz etnički čiste općine...

Šta je s crkvom u Tesliću, tone? Imaš neki izvor, odtkud ti ta info. Ja prvi put čujem tako nešto.

nije bolan, evo ima pešest muslimanski familija ovđeka u Kraljevici :zubati ljetos sam jednog i plesko

nesudjeni sura mi prico, njemu mater Komusanka...evo nema 7 dana i neku sliku komentiro, i napiso tako nesto...evo ako se dadne, odo i pronac komentar

Citat:
...a pravoslavne crkve se gradile po brzom postupku, samo da se može onda kroz dvajest godina rec: "ovde je pravoslavna crkva od vajkada breeee"... čisti primjer je teslic. u kojem je u staroj jugi bio rudnik, al su idijoti tu činjenicu zaboravili, pa sagradili crkvu iznad rova, i ta crkva danas propada u zemlju, od sredine devedesetih do danas je propala za više od 1 metar BREEEEE :)

puno bre metar....bas sam te tio pitat u vezi toga tamo u temi Komusna, al zaboravi se

talašika :zubati :zivili

Mislio sam na etnički čistu općinu Dobretići. Valjda sve gledamo iz perspektive naših općina iz BiH.

Neznam na koju crkvu misli tvoj nesuđeni šura, a ako misli na hram sagrađen "na Partizanuž2, ne vjerujem da su tamo bili ikakvi kopovi odnosno rudnici, jer je to u samom centru današnjeg grada. Nisam još čuo za to "propadanje" u zemlju.

Druga crkva sagrađena poslje rata je na Banji, tamo također nije bilo nikakvih rudnika, a i ne vjerujem da na tu crkvu misli...

Vrh

PostPostano: 13 svi 2012, 02:19 

Diabolo, preselim ti mamu.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2012, 09:12 

novo na jubitu

nisam jos ni pregledo sve, al vidim ima i isjecak i svete Mise...valja ujak, samo ne znam koji je

Vrh

PostPostano: 17 svi 2012, 11:02 

cakara je napisao/la:
novo na jubitu

nisam jos ni pregledo sve, al vidim ima i isjecak i svete Mise...valja ujak, samo ne znam koji je

Jako zanimljiv video. Jajce pred samu eskalaciju sukoba. Prikazuje Jajčane u svojim svakodnevnim aktivnostima, ispijanju kave, na poslu, na svetoj misi. Srbi su već otišli iz grada, ostatak Jajčana vjeruje u budući mir.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2012, 11:36 

Kako su naši ljudi naivni bili, mnogi od njih pocetkom 90-ih to je strasno. Kad se sjetim samo Vukovara :(

Vrh

PostPostano: 18 svi 2012, 10:16 

Jajce je pravo lijep gradić.

.

.

.

Vrh

PostPostano: 25 svi 2012, 18:25 

na adresu stigo novi broj Vjesnika, 59. po redu...po prvi put i ja svoj doprinos dao :aleale

zupa Jajce

krsteni - 10
umrli - 9

zupa Podmilacije

krsteni - 9
umrli - 5

do sada sto sam primjetio, Podmilacije je vitalnija zupa od Jajca

Vrh

PostPostano: 25 svi 2012, 21:05 

cakara je napisao/la:
po prvi put i ja svoj doprinos dao :aleale

Broju krštenih ili Vjesniku?

Vrh

PostPostano: 25 svi 2012, 21:06 

Junuz Djipalo je napisao/la:
cakara je napisao/la:
po prvi put i ja svoj doprinos dao :aleale

Broju krštenih ili vjesniku?

Potukao se u kafani pa nekog čakijom maznuo. :laugh

Vrh

PostPostano: 25 svi 2012, 22:59 

cakara je napisao/la:
na adresu stigo novi broj Vjesnika, 59. po redu...po prvi put i ja svoj doprinos dao :aleale

zupa Jajce

krsteni - 10
umrli - 9

zupa Podmilacije

krsteni - 9
umrli - 5

do sada sto sam primjetio, Podmilacije je vitalnija zupa od Jajca

Jesu li to svi koji su kršteni i umrli baš iz Jajca ili ima i onih koji su samo tu doveli djecu da se krste ili starci koji su tu samo sahranjeni a vani su živjeli? Jel to za prošli mjesec ili?

Vrh

PostPostano: 26 svi 2012, 01:50 

zaboravio napisat da se odnosi na TRAVANJ

da, tu su pribrojani i oni koji su i dijaspori umrli ili rodjeni

dao doprinos, tako da sam posto dopisnik...priredio sam jedan clanak...spajdasio sam se sa izvrsnim urednikom

Vrh

PostPostano: 26 svi 2012, 13:37 

http://www.jajceinfo.com/index.php?mod= ... ticle=1134

Tko su kandidati za načelnika: Edin Hozan, Fahrudin Joldić ili Samir Kesten - Stranke okupljene oko HDZ-a pripremaju jednog?

Predizborna kampanja u Jajcu odavno je već počela. Iako je do lokalnih/općinskih izbora ostalo još nešto manje od pet mjeseci, u našoj općini već se počelo licitirati imenima kandidata za budućeg načelnika.

Kako saznaje portal jajceinfo.com iz pouzdanih izvora bliskih lokalnim političkim strankama, sasvim je izvjesno da sadašnji načelnik Nisvet Hrnjić neće biti ponovo kandidat SDA, odnosno Stranke za BiH, jer su bili koalicija.

Naši izvori naglašavaju da će stranke okupljenje oko HDZ-a, odnosno one sa hrvatskim predznakom, ponuditi jednog zajedničkog kandidata.

Također, saznajemo da SDP priprema Fahrudina Joldića, dok se u SDA ozbiljno razmišlja o predsjedniku te stranke u Jajcu Edinu Hozanu. Iz bliskih izvora SBB-u, doznali smo da i oni imaju svoga kandidata Samira Kestena.

Lokalni stranački prvaci B varijante već su imali i sastanke, na kojima se, saznajemo, dalo zaključiti da bi SDA i SDP mogli “naći zajedničku”, dok su stavovi SDA i SBB ostali zacementirani. Niko ne odustaje, svako želi svoga.

Kao nezavisni kandidat, bez stranačkih pritisaka i želja, navodno je svoju kandidaturu pripremila i jedna pripadnica ljepšeg spola Vesna Dramac.

No, jedno je sigurno, narednih mjescei, do roka kada će svi morati prijaviti imena kandidata, vodit će se teški i zanimljivi razgovori i trgovine imenima i uslugama.

Oni, više upućeniji skloni su ocjeni da će na kraju, ipak, građanima biti ponuđena samo dva kandidata od kojih će birati boljeg.

Inače, izbori će biti održani 7. listopada 2012. godine. Na izborima će se birati vijećnici 78 općinskih vijeća u Federaciji BiH i 61 u RS-u, zatim načelnici 139 općina u BiH, vijećnici skupštine distrikta Brčko te vijećnici gradskog vijeća i gradonačelnik Banje Luke. U gradu Mostaru izbori se odgađaju dok se ne sprovede odluka Ustavnog suda BiH o načinu biranja vijećnika.

Povjerenstvo je istodobno odredilo rokove za prijave na izbore.

Stranke, udruge i grupe koje žele sudjelovati na izborima moraju se prijaviti u roku od 8. do 25. svibnja. Koalicije stranaka i nezavisni kandidati moraju to učiniti u roku u od 10. do 19. lipnja. Podnošenje kandidacijskih listi mora se obaviti u razdoblju od 27. lipnja do 9. srpnja.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2012, 16:13 

Super,samo tako treba.Baš mi se sviđa ova demokracija kod Muslimana Jajca koji daju svojim sunarodnjacima pravo izbora više kandidata,3 je baš dobar broj.Treba ih podržati da ostane tako i na izborima.
A ne kao ovi naši Hrvati ,čuj samo jedan kandidat.Pa gdje je tu demokracija??????

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2012, 20:13 

taze video i pjesma od mog zemljaka Ante

Vrh

PostPostano: 27 svi 2012, 10:58 

raspusten HDZ Jajce, od viseg nivao...cuo sam svasta, pa nebi iznosio jer je to sve rekla kazala

udruga logorasa Jajca prodaje dva duboreza na aukciji

POŠTOVANI PRIJATELJI. NAŠ PRIJATELJ SUAD SALIHOVIĆ DONIRAO JE OVA DVA UMJETNIČKA DJELA, A UDRUŽENJE LOGORAŠA JE STAVILO NA AUKCIJU. POČETNA CIJENA JEDNOG DUBOREZA JE 200 KM. SAV PRIHOD OD PRODATIH DUBOREZA IDE U HUMANITARNE SVRHE TJ. ZA LIJEČENJE NAŠIH SUGRAĐANA REDŽE I MARIJA. PONUDE MOŽETE SLATI KROZ KOMENTARE ILI DIREKTNO U KANCELARIJI UDRUŽENJA LOGORAŠA JAJCE (U ZGRADI OPĆINE JAJCE). BUDIMO HUMANI I KUPOVINOM OVIH UMJETNIČKIH DJELA POMOZIMO NAŠIM SUGRAĐANIMA. UNAPRIJED VAM HVALA. UPRAVNI ODBOR UDRUŽENJA LOGORAŠA JAJCE

slika

slika

http://www.facebook.com/udruzenjelogorasa.jajce

Vrh

PostPostano: 04 lip 2012, 09:13 

kako se navrsava tocno 20 godina, Ibrahim Halilovic stavlja na youtub snimke iz toga doba sto je bio snimo

do sada skorom sat i po materijala stavljeno i bit ce vjerovatno jos nekoliko puta tolko

[youtubehttp://www.youtube.com/watch?v=hJQFn_A3Ldg&feature=BFa][/youtube]

Vrh

PostPostano: 10 lip 2012, 10:22 

krece obnova u minornom opsegu

http://www.glasjajca.com/index.php?opti ... ke-vijesti

Vrh

PostPostano: 13 lip 2012, 15:57 

SDA i SBiH dogovorili zajednički nastup na izborima u Jajcu

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-i-sb ... 120613082#

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 14 lip 2012, 22:49 

Detalj, s crkve svete Marije u Jajcu;:

slika

Dobra vijest: Počeli su konzervatorski radovi:
http://poskok.info/wp/?p=8748

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 21 lip 2012, 20:01 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Zračne:

slika

slika

Vrh

PostPostano: 22 lip 2012, 16:55 

džeko s djecom u jajcu. obratite pažnju na komentare članka.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... -foto.html

Vrh

PostPostano: 22 lip 2012, 17:03 

slika

slika

mali je objasnio: -Džeko, igraš za krivu repku! :D

Vrh

PostPostano: 22 lip 2012, 17:06 

našlo bi se mjesta za Džeku na klupi, u prvoj postavi teško da bi mogao pokraj Super Marija.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1815 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 73  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: