HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 vel 2025, 21:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Mostarci organiziraju čokoladne nerede na Španjolskom trgu
PostPostano: 25 lip 2012, 14:10 

A dobro, onda se otvaraju galerije i izložbe. Ovakav vid prosvjeda je u najmanju ruku besmislen.

Podsjeti me na besmislenost pokušaja da se hrvatski SDP 1990-1991 na silu svidi Miloševićevim medijima. Znamo kako je prošlo.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:13 

Ovo nije bio nikakav prosvjed nego urbani performans koji je kao povod iskoristio neke navijačke nerede kojih nije ni bilo. Ne znam zašto vam je od svih mogućih stvari i problema baš ovo toliko zasmetalo. Znam kakve bi vam reakcije bile da je ovo organizirao neki multietnićar sa lijeve obale.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:17 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ilirk@ je napisao/la:

pa to je normalno obzirom da muslimani i hrvati uopće nemaju istu startnu poziciju.
jedni vazda napadaju, a drugi se vazda nešto brane i opravdavaju.
oni nama 'fašistu', a mi njima žestoko uzvratimo zvečevom i krašom. neki čak i jakom artiljerijom, milkom punjenom bojevim lješnjakom.
nasilje i destrukcija je i ona koja se ne odražava samo na materijalne stvari, nego razaraju duh i ponos. zato, tegle meda, perje i pravac satajevo pred ftv.

Ovo uopće nije bila akcija koja je nastala kao odgovor na neke optužbe (to izraubano fašiziranje nitko ne doživljava izvan trokuta). Čim svaku hrvatsku akciju i prokativnost doživljavaš isključivo kao neku reakciju na muslimanski udarac, već si izgubila. Ovo je običan performans i simpatična inicijativa koja se u vijestima stavlja pri kraju, pod red duhovitosti i zanimljivosti. Sve "urbano" u Mostaru, što grad čini zanimljivim i opuštenim i treba dolaziti od Hrvata. Zapravo, svi društveni i ini događaji u gradu trebaju biti inicirani od Hrvata.

i sve urbano u mostaru, barem što ja znam, ionako dolazi većinom od hrvata, tako da ja nemam ništa protiv tog, i moji su išli 'pucati' na 'španski trg' čokoladom iz svih raspoloživih arsenala. bilo je baš smiješnih zgoda sa tim čokoladama i djecom.
nego, ti još jednom pročitaj moju zadnju rečenicu i shvati ju kao brineta iz vica.
borba protiv nasilja treba biti univerzalna, samo je problem što se naši huligani stavljaju u politički kontekst, a oni u širokom su bili tek 'obični' huligani koji umalo da nisu svi nastradali od 'ustaša'.
i tome su krivi naši mediji, naši glasnogovornici, naši novinari, naši političari. jer nema adekvatnog odgovora, pa čak ni u obliku neke jebene 'revolucije'. i tako se i dalje nastavlja medijski teror, a mi se pravimo građanskiji i od same vesne pusić.
aj biž ća.. pravi se 'grbav' s nekim drugim, znam da me razumiš, a ja znam zašto se praviš da me ne razumiš.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:18 

Inicijativa onako plemenita, djeluje iskreno. Da nije tog političkog aspekta.

Poenta čitavog okupljanja jeste da pokažemo čitavoj BiH da Mostar čini mnoštvo dobrih i normalnih ljudi te šačicaa kretena, a ne obrnuto

Koji su ti "normalni ljudi" u Mostaru ? Onih 2-3% Hrvata na istočnoj strani., ili 2-3% Bošnjaka na zapadnoj strani ?
Svi prodali stanove i odpeljali živjeti sa svojima, na drugu stranu više i ne prelaze.

I što Hrvati u Mostaru imaju od toga da Ivan Rozić u svijet šalje lažne i neistinite poruke ?
Laž ne pomaže nikome.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:19 

Ovo nije bio nikakav prosvjed nego urbani performans koji je kao povod iskoristio neke navijačke nerede kojih nije ni bilo. Ne znam zašto vam je od svih mogućih stvari i problema baš ovo toliko zasmetalo. Znam kakve bi vam reakcije bile da je ovo organizirao neki multietnićar sa lijeve obale.

kako misliš da nije bilo nereda? :)) nije li španjolski trg demoliran nakon utakmice?

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:30 

A dobro, ovaj prosvjed je simpatičan i bezazlen. Ali Hrvati se trebaju paziti slanja bilo kakvih poruka u Hrvatsku da "su narodi tu negdje na granici, da se izmješaju, zavole i normalno žive". Samo ih mrski političari zavađaju.

U ovoj situaciji kad dva HDZ-a vode hebenu borbu, to HDZ označava kao glavnog krivca za probleme grada Mostara.

Što svi znamo da nije istina. Narodi se ne vole, da ne koristim onu drugu riječ. Ali neki drugi to neće znati.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:30 

Ilirk@ je napisao/la:

Ovo uopće nije bila akcija koja je nastala kao odgovor na neke optužbe (to izraubano fašiziranje nitko ne doživljava izvan trokuta). Čim svaku hrvatsku akciju i prokativnost doživljavaš isključivo kao neku reakciju na muslimanski udarac, već si izgubila. Ovo je običan performans i simpatična inicijativa koja se u vijestima stavlja pri kraju, pod red duhovitosti i zanimljivosti. Sve "urbano" u Mostaru, što grad čini zanimljivim i opuštenim i treba dolaziti od Hrvata. Zapravo, svi društveni i ini događaji u gradu trebaju biti inicirani od Hrvata.

i sve urbano u mostaru, barem što ja znam, ionako dolazi većinom od hrvata, tako da ja nemam ništa protiv tog, i moji su išli 'pucati' na 'španski trg' čokoladom iz svih raspoloživih arsenala. bilo je baš smiješnih zgoda sa tim čokoladama i djecom.
nego, ti još jednom pročitaj moju zadnju rečenicu i shvati ju kao brineta iz vica.
borba protiv nasilja treba biti univerzalna, samo je problem što se naši huligani stavljaju u politički kontekst, a oni u širokom su bili tek 'obični' huligani koji umalo da nisu svi nastradali od 'ustaša'.
i tome su krivi naši mediji, naši glasnogovornici, naši novinari, naši političari. jer nema adekvatnog odgovora, pa čak ni u obliku neke jebene 'revolucije'. i tako se i dalje nastavlja medijski teror, a mi se pravimo građanskiji i od same vesne pusić.
aj biž ća.. pravi se 'grbav' s nekim drugim, znam da me razumiš, a ja znam zašto se praviš da me ne razumiš.

Vi stvarno imate PTSP od muslimanskog i perecijskog medijskog iživljavanja nad Hrvatima BiH u zadnje desetljeće pa se naturlich sve promatra kroz prizmu tih prijašnjih medijskih poraza.

Ovo je sudbonosni trenutak kada se sudbina i profil Mostara kao grada rješava za sljedećih 50, pa i 100 godina. Mostar je zbog odluke o statutu i gospodarskih i demografskih procesa (koji pogoduju Hrvatićima) pod povećalom. SDA pulenovi se trzaju i svim snagama pokušavaju od Mostara napraviti grad slučaj, grad nasilja, grad gdje se nad Muslimanima provodi mirnodopski genocid, još jednu "izbornu" Srebrenicu...sve sa svrhom održavanja statuta ili podjela grada na dva dijela, i pogoršavanjem percepcije i situacije u gradu koja bi od grada odbila i Hrvate i moguće investitore.

Naspram toga, sve što Mostar čini urbanim, kulerskim, građanskim, mjestom kome nije potreban poseban status, mjesto o kojem nije potrebno svaki dan pisati u sarajevskim medijima i tužakati OHR-u, mjesto gdje su Hrvati avangarda i koji znaju jako fino sa svojim "sugrađanima" Bošnjacima je recept koji će medijski osujetiti ove trzaje SDA družine i olakšati sprovedbu odluke ustavnog suda.

Hebote, kod vas sve mora biti ponosno, ispravno, sa uvažavanjem starih nepravdi i slično. Budite malo fakini.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:33 

Dati Bošnjacima da se odvoje u drugu općinu. Skineš ih sa vrata, i onda se u pravom svijetlu vidi tko se stvarno trudi oko svog (dijela) grada.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:35 

Može i to, pod uvjetom da se isto dopusti i Hrvatima diljem Federacije BiH. Vidi njega što je velikodušan pa bi potpisao ono što SDA želi, kao ono "eto im". Informatičari su najpametniji glupani koje znam.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:37 

Nisam ja informatičar, ne znam za tebe.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:38 

Ti si muška teranova.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:39 

Ti si trenutno troler, kojem se nije svidjelo da netko nema isto mišljenje kao ti.

Ali dobro, malo klix.ba sindrom, ništa strašno.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:41 

Ilirk@ je napisao/la:

Vi stvarno imate PTSP od muslimanskog i perecijskog medijskog iživljavanja nad Hrvatima BiH u zadnje desetljeće pa se naturlich sve promatra kroz prizmu tih prijašnjih medijskih poraza.

Ovo je sudbonosni trenutak kada se sudbina i profil Mostara kao grada rješava za sljedećih 50, pa i 100 godina. Mostar je zbog odluke o statutu i gospodarskih i demografskih procesa (koji pogoduju Hrvatićima) pod povećalom. SDA pulenovi se trzaju i svim snagama pokušavaju od Mostara napraviti grad slučaj, grad nasilja, grad gdje se nad Muslimanima provodi mirnodopski genocid, još jednu "izbornu" Srebrenicu...sve sa svrhom održavanja statuta ili podjela grada na dva dijela, i pogoršavanjem percepcije i situacije u gradu koja bi od grada odbila i Hrvate i moguće investitore.

Naspram toga, sve što Mostar čini urbanim, kulerskim, građanskim, mjestom kome nije potreban poseban status, mjesto o kojem nije potrebno svaki dan pisati u sarajevskim medijima i tužakati OHR-u, mjesto gdje su Hrvati avangarda i koji znaju jako fino sa svojim "sugrađanima" Bošnjacima je recept koji će medijski osujetiti ove trzaje SDA družine i olakšati sprovedbu odluke ustavnog suda.

Hebote, kod vas sve mora biti ponosno, ispravno, sa uvažavanjem starih nepravdi i slično. Budite malo fakini.

evo, ja onako fakinski predlažem da se naši aktivisti opet udruže sa muslimanskim aktivistima i jednom tufahija revolucijom iskažu svoj prosvjed protiv federalne televizije koja je sve samo ne multikulti.
eto, možemo se natezati tako do sutra jer principi i borba za pravo svog naroda na dostojanstvo je nešto što se podrazumijeva, a ne fakinske akrobacije pojedinih aktivista koje su razumljive samo užem krugu vas 'ubernaprednih'.
nego, da ne žilavimo previše oko toga obzirom da se nikad nećemo složiti po pitanju nacionalnog ponosa, prava i sličnih peripetija, idemo dalje.
dakle, poslali smo u svijet poruku da je za hrvatski pojam (barem one normalne većine ili manjine) mostar grad svih mostaraca i da se ne dijeli na zapadni i istočni kako to neki nacijonalisti priželjkuju. kakav benefit imamo od toga u narednih 50 ili 100 godina?
a kakav bi bio da smo u svijet slali poruke da nas se marginalizira, majorizira, terorizira medijski, da nam tuku i ubijaju djecu, biraju predstavnike, ukidaju škole i žele svesti na manjinu?
pitanje je retoričko, naravno.
ja ne kužim tvoju logiku, a ni ti moju. i ne moramo se kužiti. ti si drugačiji, a ja podržavam različitost.
aj ž!

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:43 

Logika se nema šta kužiti niti postoji moja ili tvoja, ili je ima ili nema.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:44 

Sve to možeš dobiti, i proteste, i zastave, i vatrene govore, i rezolucije, i ostale tričarije koje ničemu ne služe čim se Mostar skine sa dnevnog reda i zaokruži kao jedna cjelina iliti stolni grad provedbom presude ustavnog suda u sljedećih 6 mjeseci. A do tada fakinski.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:44 

dok neki na kuknjavi i kolektivnoj ugroženosti grade status jedine žrtve, a time sebi udaraju i temelje države, mi pokazujemo kako nam je super sa svima, samo imamo korov u svojim redovima koji nam zagorčava život. kad se riješimo tog, behari će mostarom cvasti..
ministrova logika. aj neka.. imam svoj škutoristan, baš me briga.. ;))

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:45 

Sve to možeš dobiti, i proteste, i zastave, i vatrene govore, i rezolucije, čim se Mostar skine sa dnevnog reda i zaokruži kao jedna cjelina iliti stolni grad provedbom presude ustavnog suda u sljedećih 6 mjeseci. A do tada fakinski.

čiji stolni grad???

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:46 

Lebowski je napisao/la:
Logika se nema šta kužiti niti postoji moja ili tvoja, ili je ima ili nema.

To bi vrijedilo za istinu. Logika može biti više, ovisno što koja grupacija ima za cilj.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:47 

Ilirk@ je napisao/la:
Sve to možeš dobiti, i proteste, i zastave, i vatrene govore, i rezolucije, čim se Mostar skine sa dnevnog reda i zaokruži kao jedna cjelina iliti stolni grad provedbom presude ustavnog suda u sljedećih 6 mjeseci. A do tada fakinski.

čiji stolni grad???

Hrvatski i hercegovački.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 14:58 

Ujedinjeni Mostar, grad svih njegovih građana koji se ne zatvaraju u nacionalističke torove, već zajednički grade bolju budućnost utemeljenu na svakodnevnim aktivnostima koje su tipične za svaki normalan grad na svijetu, nema alternative.

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 15:06 

SDB je napisao/la:
Ujedinjeni Mostar, grad svih njegovih građana koji se ne zatvaraju u nacionalističke torove, već zajednički grade bolju budućnost utemeljenu na svakodnevnim aktivnostima koje su tipične za svaki normalan grad na svijetu, nema alternative.

tako je. to mostar jest već sada. barem ja imam taj dojam jer sam često tamo.
zato mi nije jasno ni gdje su ti torovi, izgleda da su oni samo u nečijim glavama, a nisu nacionalističke jer, logično, nacionalisti ne priznaju da su u torovima.
zato se pitam gdje će se graditi taj hrvatski 'stolni' mostar? u nekom hrvatskom nacionalističkom toru?
kako torovi postoje samo u glavama građanskih aktivista, očito da u glavama egzistira i taj famozni stolni grad beha hrvata.
tako se gradi hrvatska autonomija i opstojnost. jedi na druge režimo preko ograde torova.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 15:11 

Ilirk@ je napisao/la:
SDB je napisao/la:

tako je. to mostar jest već sada. barem ja imam taj dojam jer sam često tamo.
zato mi nije jasno ni gdje su ti torovi, izgleda da su oni samo u nečijim glavama, a nisu nacionalističke jer, logično, nacionalisti ne priznaju da su u torovima.
zato se pitam gdje će se graditi taj hrvatski 'stolni' mostar? u nekom hrvatskom nacionalističkom toru?
kako torovi postoje samo u glavama građanskih aktivista, očito da u glavama egzistira i taj famozni stolni grad beha hrvata.
tako se gradi hrvatska autonomija i opstojnost. jedi na druge režimo preko ograde torova.

Naravno da on neće biti "stolni grad", već, eventualno, administrativno sjedište federalne jedinice zasnovane na EU načelima supsidijarnosti. I kao takav, taj grad ne smije sadržavati segregaciju i diskriminaciju gdje glas onoga tko živi s jedne strane rijeke vrijedi više od glasa onoga tko živi s druge strane rijeke.

Dakle, ključ je u ujednačavanju s najboljim europskim standardima, što, automatski, ruši argumentaciju onih koji vide torove tamo gdje ih nema (izuzev ovog problema diskriminacije koji se mora ispraviti implementacijom relevantne sudske odluke).

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 17:07 

Meni su ovakvi skupovi ipak bezrazložni i kontraproduktivni.Zašto nije bilo organiziranja nečeg sličnog nakon njihovih orgija na skoro istom mjestu prije 4 godine,kad je Turska pobjedila?
Ali ipak,ako netko zna 100 % točne odgovore na sljedeća pitanja,stvari će po meni biti svima mnogo jasnije:
Je li organizator Ivan Rozić ********?
Je li Ivan Rozić drug sa Ninom Zelenikom?
Je li točna informacija da su od političkih organizacija na skupu bili prisutni samo članovi SDP-ove omladine ?
I da ne budem zločest,je li Ivan Rozić dijete nekog miješanog braka?

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 17:58 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ko što rekoh na drugom mjestu, sve što normalizira Mostar i prikazuje ga kao ugodno mjesto za život odgovara isključivo Hrvatima.

That's the point.

Naš cilj je Mostar ugodno i normalno mjesto za stanovanje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, dunno, Fredericktown, kily, Patriota, Tomba17 i 42 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: