HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 vel 2025, 19:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Breivik:Na mene su uticali srpski nacionalisti....
PostPostano: 19 tra 2012, 12:54 

http://www.24sata.hr/svijet/breivik-na- ... sti-262473
Nagadja se da se susreja s' miloradon ulemek?mit ili istina?

Vrh

Naslov: Re: Breivik:Na mene su uticali srpski nacionalisti....
PostPostano: 19 tra 2012, 15:35 

Ja nagađam da ti imaš nisko čelo i kratke noge.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2012, 16:23 

Na budalu koja pobije nekoliko desetina ljudi u maltene par trenutaka ne moze da utice niko, jer je on i prije masakra, negdje u svojoj glavi "kvrcnuo" i uvrtio film koji je na kraju i doveo do tragicnog ishoda i nije mu bio potreban Legija pa da "odjednom" pobudali, jer nije mu Legija dosao na kucni prag i rekao "Hej brate, hajmo da ubijamo", nego je ovaj Brejvik frajer otisao cak u Afriku da se navodno susretne sa Legijom, a ako se stvarno susreo sa Legijom, onda postavlja se pitanje, kakav interes u svemu ovome konkretno je imao Legija cija sfera interesovanja su uvijek bili ovi prostori, kao i razne kriminalne aktivnosti vezane za isti prostor, a ne tamo neka zemlja na sjeveru Evrope. Stoga, puno je nelogican taj Brejvik, bice da pokusava da pravi nekakav reality cirkus od svoga sudjenja sa ciljem da, u slucaju da bude osudjen na maksimalnu kaznu od 20 godina, da nabije sebi nekakvu veliku famu oko sebe i svoju veliku kaznu pretvori u svoje veliko poentiranje i to na nacin na koji sigurno razmislja da ce nakon izlaska iz zatvora i odsluzenja eventualne kazne biti jako popularan i slavan, sto ce nazalost i biti, jer ce, umjesto da nakon proslogodisnjeg horora, novinari bjeze od njega kao od kuge, novinari ce se navjertovatnije otimati za intervju sa njim, sto dovoljno govori i o jednoj drugoj stvari koju bih ja nazvao krvavim senzacionalizmom, o kojoj ovom prilikom ne bih sad da diskutujem.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2012, 16:44 

teranova je napisao/la:
Ja nagađam da ti imaš nisko čelo i kratke noge.

Vidi ove. Cuj, nisan ti ja kriv, sto vas gospodin breivik obozava.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2012, 21:55 

Breiviku možeš vjerovati koliko i Mesiću. Istinoljubivi obojica.

Vrh

PostPostano: 19 tra 2012, 22:20 

Ekstremni desničari i ljevičari vole Srbiju, gledaju na nju kao žrtvu NATO saveza i zemlju koja se bori protiv postoječeg poretka. I Milošević im je idol.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2012, 19:37 

Citat:
Kako je švedski novinar postao neprijatelj No1

Razgovarajući sa svojim gostima o slučaju Breivik kojeg otvoreno nazivaju rasistom i nacistom, kao i svinjom, švedski novinar, glumac i režiser Gert Fylking prošlog je utorka komentirao ovo suđenje, kao i činjenicu da je ono što je Anders Breivik uradio odvratno i bolesno.

No, pojedini srbijanski mediji našli su se uvrijeđenima zbog činjenice da je u razgovorima Gert pomenuo i Srbe. Danas su mnogi portali u susjednoj nam Srbiji osudili ovog poznatog švedskog glumca, potpuno neprovjereno prenoseći informaciju kako je Gert u svojoj veoma popularnoj radioemisiji osudio čitav srpski narod, te ih nazvao citiramo "psihopatama", "retardiranim" i "prokletim svinjama". Prava istina je ta da je Gert u razgovoru sa svojom sagovornicom Kim Kärnefalk pomenuo kako je svijet oko nas pun raznih bolesnika i masovnih ubica kao što je Breivik. Ističući kako su u ratu u bivšoj Jugoslaviji pojedinci poput Radovana Karadžića i Slobodana Miloševića, u ime svoje nacije i svog naroda, (baš kako je i Breivik ali sam, činio), pobili preko 100 000 ljudi te, 2,2 miliona ljudi prognali i ostavili bez domova. O težinama njihovih zločina dovoljno govre masovne grobnice i užas koji je nastao - rekao je između ostalog Gert.

"Svijet je pun ovakvih Breivka, kaže Gert, a njegova sagovornica Kim odgovara: "da, ali ovog Breivika smo uhvatili." "Ma, uhvatili smo mi i nekoliko Srba koji su se ponašali kao svinje, i koji su učinili da više od 100 000 ljudi bude ubijeno, a 2,2 miliona protjerano. I njih smo uhvatili, ali misliš li da njih osuđuju Srbi. Ne, Srbi ih slave kao heroje. Da li su ti ljudi koji ih slave glupi ili su glupi oni koji su osuđeni za ratni zločin?"

"Sudilo im se kao ratnim zločincima i sudi im se" - rekao je Gert. "Nažalost, pobjednici pišu historiju"- nastavio je Gert.

Gert trenutno na stokholmskom Radiju 1 Fylking ima svoju emisiju pod nazivom "Gertov svijet", a pored glume i novinarstva aktivno je uključen i u politiku i član je Kršćanske demokratske partije, koja u švedskom parlamentu ima 19 poslanika od ukupno 349 mjesta. Gert Fylking (61) je oženjen i ima šestoro djece.

Vrh

PostPostano: 23 tra 2012, 19:58 

Neka, neka, u Svedskoj ima oko 300 000 Srba, bice zatrpan tuzbama, kao i ona Chelsey sto je "popila" masu tuzbi. Ima da bude okicen sa tuzbama kao tinejdzer bubuljicama. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 tra 2012, 19:28 

Citat:
Gert na Fejsbuku: "Izvinjavam se Srbima"

Švedski voditelj i glumac Gert Filking, koji je skandaloznim izjavama uživo u radio-emisiji koju je vodio prošlog utorka izvređao Srbe nazvavši nas "psihopatama”, retardiranim, Brejvicima, prokletim svinjama“, na svojoj Fejsbuk stranici izvinio se za ovaj nezapamćeni skandal.

"Počinjemo nedelju tako što se Gert izvinjava svim Srbima za njegove komentare u vezi sa diskusijom o Brejviku 17. aprila“: Gert Filking

Udruženja Srba u Švedskoj i naša ambasada u toj zemlji, međutim, poručuju da on to u najmanju ruku mora da uradi javno, u svojoj emisiji na stokholmskom Radiju 1.

"Srbi su Brejvici, psihopate, retardi i proklete svinje"

Emisija "Gertov svet” ponovo se emituje danas, a organizacije pripadnika naše dijaspore u Švedskoj najavljuju tužbu, bez obzira na to da li će Filking izreći izvinjenje u etar.

Kako list "Press" prenosi ambasador Srbije u Švedskoj dr Dušan Crnogorčević juče ujutru je uputio pisma glavnom i odgovornom uredniku i direktoru kompanije u čijem je vlasništvu stanica Radio 1. U tim pismima izrazio je razočaranje, ali i iznenađenje takvim ophođenjem i optužbama protiv jednog naroda. Na osnovu njihove reakcije, ambasador će preduzeti dalje korake.

Filking je posle burnih reakcija, pre svega Srba u Švedskoj, na svojoj Fejsbuk stranici juče postavio sledeću rečenicu: "Počinjemo nedelju tako što se Gert izvinjava svim Srbima za njegove komentare u vezi sa diskusijom o Brejviku 17. aprila“.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/220241/Gert-na-Fejsbuku-Izvinjavam-se-Srbima

Kako se odmah izvinjava, cim ga 300 000 nebeskih Svedjana pritisne, ma nema, tih 300 000 gradjana Svedske je jedno cudo nebesko. :zubati

Vrh

PostPostano: 24 tra 2012, 22:57 

Vladimir RUS, ti prijenosiš tuđe izjave, nego što ti kažeš na Šveđanina?

Vrh

PostPostano: 24 tra 2012, 23:23 

Ma pizdarije. S tim utjecajima. Svatko je odgovoran za svoja dijela. Šta čitao je i Miki Mausa kao klinac pa onda treba preispitati i ulogu tog stripa u počinjenju djela. Takvom logikom se vode ti komedijaši. Lik je budala ako je to rekao.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2012, 23:31 

doc je napisao/la:
Ma pizdarije. S tim utjecajima. Svatko je odgovoran za svoja dijela. Šta čitao je i Miki Mausa kao klinac pa onda treba preispitati i ulogu tog stripa u počinjenju djela. Takvom logikom se vode ti komedijaši. Lik je budala ako je to rekao.

Gospodine doc, ako niste znali, dotični Breivik izjavio je da mu je heroj Karadžić.
Citat:
“Srpsku su braću nepravedno napali. Oni su željeli iskorijeniti islam i vratiti muslimane natrag u Albaniju. Radovana Karadžića ću pamtiti kao počasnog križara i europskog ratnog heroja. On nije nikakav masovni ubojica i rasist, već čovjek koji je svoju kuću htio osloboditi od islama”, dio je iz manifesta koji ima 1500 stranica Andersa Behringa Breivika, ubojice koji je u Oslu u petak života lišio najmanje 93 osobe. Nagađa se da je NATO-ovo bombardiranje Srbije bio svojevrsni okidač kad je Breivik počeo razmišljati o monstruoznom planu.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2012, 23:39 

Da i? Jel to čini Srbe kao narod psihopatima? Što Breivik Karadžića smatra herojem.

Inače vani se zbog terorizma i nevolja s muslimanima sve više okreću neki stavovi. Kad je uhićen Mladić ja sam čitao i na engleskim i izraelskim novinama komentare i više od polovice je bilo da je on general koji se borio protiv muslimana. A zbog domaćih nevolja više nema simpatije za njih. Tihić je to dobro primjetio. Stvari se okreću i Bošnje više nisu ni približno u onoj pozicije prije 10 godina.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2012, 23:53 

Naime, Karadžić se je borio za ideje srpskoga naroda. Ne možete reći da ga nisu podržavali.
Najžešći je dio: počasni križar i europski ratni heroj. =))

Vrh

PostPostano: 25 tra 2012, 00:03 

Ako je meni najmjenjeno ovo vi, ne treba, ja sam dosta mlad pa je glupo da si persiramo.

Drugi dio i nije tako smješan. Upravo je to način gledanja koji se probija na Zapadu zbog problema s muslimanima. O kršćanskim križarima koji su branili Europu od ekstremizma.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2012, 00:08 

doc je napisao/la:
Ako je meni najmjenjeno ovo vi, ne treba, ja sam dosta mlad pa je glupo da si persiramo.

Drugi dio i nije tako smješan. Upravo je to način gledanja koji se probija na Zapadu zbog problema s muslimanima. O kršćanskim križarima koji su branili Europu od ekstremizma.

Oprosti, navika mi je persirati.
Tragikomičan, više nego smiješan.

Vrh

PostPostano: 25 tra 2012, 18:00 

Ma kakvih 300.000 Srba u Svedskoj, ima ih najmanje 300 meleona, i to bez Rusa!

Vrh

PostPostano: 01 svi 2012, 17:24 

Podrška švedskom novinaru, koji je samo govorio istinu: Sramno je ušutkati Gerta Fylkinga!
Poznati radijski čovjek kritikovao je odnos Srba prema ratnim zločinima

Autor Redakcija | Objavljeno 30.04.2012. u 01:24
Srpska dijaspora i mediji u Srbiji su ponovo na nogama. Iako je nakon "uvreda" koje je novinar Gert Fylking iznio u svojoj radio emisiji protiv onih Srba koji ratne zločince smatraju herojima, suspendovan, ali i izvinjenja koje je uputio putem stranica Radija1, Gert je dobio bezrezervnu podršku svojih kolega, prenosi Federalna.ba.

Ni ovaj put nije izostao oštar protest dijaspore koja, između ostalog, tvrdi da je teško slušati brojne laži koje se iznose na njihov račun, te da se nalaze u nezavidnoj poziciji iz koje teško mogu da se izvuku.

Naime prvo je Lisa Bjurwald, ugledna kolumnistica napisala tekst pod nazivom Kukavički je ugasiti Fylkinga, koji prenosimo u cjelosti:

Poznati radijski čovjek kritikovao je odnos Srba prema ratnim zločinima. Sada je suspendovan sa radija1 MTG.

Ne postoji nijedan urednik koji zaposli Gerta Fylkinga, a da nije upoznat sa njegovim kontraverznim izražavanjem. Prije će biti da je upravo njegov provokativni stil taj koji ga i dalje čini traženim u tom poslu.

Ali, sada se čini da je Fylking prekršio mjeru. DN piše danas da je on u svojoj emisiji Gerov svijet na Radiju 1 između ostalih rekao:

-Uhvatili smo mnoge druge (ratne zločince) također. Uhvatili smo one Srbe koji su se ponašali kao je..ne svinje i koji su prognali stotine hiljada. Njih smo uhvatili. Ali, misliš li da njih Srbi osuđuju? Ne, Srbi ih smatraju herojima. Ko su onda psihopate? Da li je veći dio srpske populacije udareno u mozak ili su samo oni koji su osuđeni za ratne zločine udareni?“

Vezu između norveškog teroriste Andersa Breivika i srpskih ratnih zločinaca ne treba mnogo tražiti. Upravo o tome trenutno pišem za The National, koliko su bitna dešavanja iz bivše Jugoslavije u onome što se danas dešava u antimuslimanskoj ideologiji (i u Breivikovom manifestu).

Trebala bi se pogledati namjera. Poenta nije da se okleveta srpsko društvo uopće, već da se ukaže kako Breivikove ekstremne ideje i nisu baš tako ekstremne, nego opće prihvaćene na raznim mjestima širom Evrope.

Da Srbiji fali volje da zatvara svoje ratne zločince i izvede ih pred lice pravde je opće poznato, baš kao i to da se ti ratni zločinci slave kao nacionalni heroji i da se masovna ubistva smatraju mito (što ne znači da je narod "udaren u mozak" sve se mora gledati u svom historijskom i nacionalnom kontekstu - ali, od kada se očekuje da Radio1 ima isti nivo analize kao, na primjer, Institut za međunarodne odose?).

Slični slučajevi kod JK završavaju osudom da su neprimjereni, ali nikako kao klevete ili poticanje na rasnu mržnju. Vjerovatno se ni Fylking ne bi "oborio" za generalizaciju o Srbima.

Posljednje, ali ne manje važno za riječi je u kojem kontekstu je izjava bila presudna. Ukoliko ste slušali, na primjer, Roberta Ascberga na Radiju1 znate da je njegov žargon s vremena na vrijeme prilično grub. Ovdje se rezonovanje dovodi do usijanja kako bi se zakucala poenta. Ako šefovi radija to žele zadržati, onda moraju očekivati ekcese s vremena na vrijeme.

A, potom je isto učinio i Robert Aschberg u tekstu pod nazivom "Smiješno pretjerane reakcije protiv Gerta":

- Prije nekoliko godina moj dobar prijatelj Gert Fylking bolji Biro. Nakon poziva na ručak sa tadašnjim šefom Kršćanskih demokrata Gert je ušao u stranku. Nejasno je o čemu su i šta su se dogovorila gospoda tokom ručka, ali je poznato da je Gert napravo blic karijeru u politici. Počeo je pisati hroniku u novinama Kršćanskih demokrata. Još važnije – završio je na izbornoj listi.

Glasao sam za Kršćanske demokrate na tim izborima i birao Gerta "Jesusa" Fylkinga, ali nisam dobio to zadovoljstvo da ga vidim kako ulazi u zakonodavno tijelo.

Sada je Gert ponovo zabrljao.

S.ao je o Srbima. Zapitao, da li je „veći dio“ njih „udaren u mozak“ u programu Radija1. I suspendovan zbog toga, nakon smiješnih reakcija.

Diskusija se doticala teroriste Breivka i masovnih ubica. Ovako je rekao Gert:

- Uhvatili smo mnoge druge (ratne zločince) također. Uhvatili smo one Srbe koji su se ponašali kao je..ne svinje i koji su prognali stotine hiljada. Njih smo uhvatili. Ali misliš li da njih srbi osuđuju? Ne, Srbi ih smatraju herojima. Ko su onda psihopate? Da li je veći dio srpske popluacije udaren u mozak ili su samo oni koji su osuđeni za ratne zločine udareni?“

Nikada ne biste trebali opisati velike grupe „istim kistom“. Ljudi su različiti, kako god izgledali i šta god bila njihova pozadina. Suditi jednom narodu jer u svojim redovima ima strašne pojedince, jeste prvi korak ka genocidu.

Gert je zabrljao sa riječima. Ali, da li je govorio o svim Srbima?

Zamalo. Teško. Ne vjerujem. Može li se reći da su Nijemci počeli Drugi svjetski rat? Ukoliko to kažete na radiju, njemački ambasador će napisati protestno pismo u ime svih oštećenih Nijemaca?" - pita se Robert Aschberg.

Ove reakcije ponovo su uznemirile organizacije Srba u Švedskoj, koje su protiv suspendovanog Gerta Filkinga prošle nedelje spremile tužbu zbog govora mržnje. Predsjednik Saveza Srba u Švedskoj Miodrag Krljić napominje da je tužba predata u petak, ali da su sada prinuđeni da krenu u borbu i protiv novih provokacija.

Kampanja koju vodimo sada se proširila i nije usmerena samo na Gerta Filkinga, već i na druge ličnosti iz javnog života Švedske. Novinarima, glumcima i piscima koji su stali uz njega neprestano šaljemo pisma, mejlove i poruke sa činjenicama o ratovima u Bosni i Hrvatskoj i na Kosovu, kao i o našoj zemlji. Pokušavamo da im dokažemo šta je prava istina i digla se velika prašina - ističe Krljić.

A, šta je prava istina? Daleko je Švedska, daleko je i oblik demokratije kojim se ponose. Istina je ta, da se na domaćem terenu vode uzaludne svakodnevne borbe, protiv recimo jednog šefa entiteta koji bjesomučno negira ono što već ptice, na grani, pardon, i švedski novinari znaju. Istina je ta, da je sramotno da se nakon ovolike prašine gdje se smjenjuju ugledni novinari, šute žrtve, šute brojna dijasporska udruženja Bošnjaka, Hrvata ili ostalih. No, s obzirom da istu situaciju imamo i u BiH, gdje se novinarima sudi ili pokušava presuditi i nakon što im se prijeti metkom u čelo ili nakon što objave historijske činjenice, ovakav razvoj situacije i šutnja onih koji su davno trebali da progovore, to nas nimalo ne iznenađuje. Pa, čak ni ako se dešava u dalekoj Švedskoj.

Vrh

PostPostano: 02 svi 2012, 17:45 

Citat:
Pismo "nenormalnog" Srbina Gertu Filkingu

Srpski biznismen iz Diseldorfa Dragan Đogović, za koga je javnost u matici i dijaspori saznala pošto je tužio američku voditeljku Čelsi Hendler zbog vređanja Srbije, Srva i imena "Dragan" u svojoj emisiji, sada se oglasio povodom izjave švedskog radio voditelja Gerta Filkinga o srpskim Brejvicima. Đogović je Šveđaninu poslao otvoreno pismo naslovlljeno "od nenormalnog Srbina". Pismo vam prenosimo u celini.

"Dragi poštovani gosp. Gert,

Nakon što čuh i pročitah u raznim medijima o Vama i o Vašoj plemenitoj radio emisiji, u kojoj ste tako sočno javno iskazali Vašu medicinsku dijagnozu, (između ostalog zastrašujućeg), da smo eto mi Srbi apsolutne retardirane psihopate, - prepadoh se na smrt i požurih brže bolje na prečac kod psihijatra, da se preventivno psiho-analitički pregledam, vjerujući pritom Vama kao radio moderatoru i veoma uglednoj osobi u Vašu ekspertnu sposobnost i rasuđivanje, za nacionalno psihološko karakterno dijagnosticiranje.

Nedaj Bože… možda sam zaista po Vašem kao Srbin, a još toga nisam svjestan, eventuelno potencijalni jedan od tih Vaših srpskih, pardon, skandinavskih Brejvika.

Napokon, sav u svojoj neurotičnoj ekstazi, kako eto inače dolikuje nama Srbima, uspjeh nekako posle dužeg vremena i bezbrojnih pokušaja, da okrenem telefonski broj znamenitog psihijatra.

"Najraniji termin vam možemo ponuditi za šest mjeseci", reče mi umiljati glas sa druge strane žice.

"Šta, tek za šest mjeseci", dreknuh se surovo i pomislih u momentu kako su eto sad na hiljade drugih Srba bili brži i spretniji na telefonu od mene.

Taman htedoh onako po srpski da zakrkam slušalicu..

"Samo u hitnim slučajevima primamo odmah pacijente", nadoda umiljati glas.

"Pa ja i jesam hitan slučaj", uskliknuh i nastavih u dahu uspaničeno: "Jeste li čuli za onog švedskog radio moderatora, što izjavi bujicu medicinskih dijagnoza u svojoj emisiji o Srbima".

"Ah, da, da, a vi ste Srbin?", zapita, sad već ne baš tako umiljati glas.

"Jesam!", dreknuh se ponovo.

"Uh, to je već zaista baš hitan slučaj!", izusti cvilno sad već uplašen i još osorniji glas.

Za tili čas se nađoh pokupljen, u ordinaciji zabezeknutog psihijatra.

Siguran sam da Vas neće dragi poštovani Gert obradovati ova sledeća vijest, kako se sad presrećno osjećam, nakon što se sav okupan u znoju probudih i ustanovih da je sve to bio jedan veoma loš i bizaran san, što nažalost za Vaš slučaj to ne mogu reći.

Vidim evo u međuvremenu dragi poštovani Gert, da za Vašu kolektivnu dijagnozu nas Srba, imate sve više podrške i pristalica Vaših istomišljenika, što me zaista i ne iznenađuje, s obzirom da je vaša Švedska jedna predivna, perfektna i bez ikakvih individualnih i društvenih anomalija, savremena i moderna država.

Sudeći po svemu, ne bi me isto čudila i činjenica, da za Vašu briljantnu izrečenu tezu, dobijete i neku nagradu nekih zvaničnih Švedskih i ostalih EU institucija, koji sa užitkom s vremena na vrijeme pozdravljaju poteze ovakve prirode.

Kad malo bolje razmislim dragi poštovani Gert, dođem do zaključka, da smo mi Srbi ipak na neki način malo nenormalni ljudi.

Nenormalni u prvoj liniji što dozvolismo da nas protjeraju u stotinama hiljada broju, sa naših vjekovnih ognjišta, sa prostora u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu, po cijelom bijelom svijetu, pa eto i u velikom broju kao što to dobro znate, čak i u Vašu plemenitu i multi-kulti tolerantnu zemlju Švedsku.

Nenormalni smo što dozvolismo mirno da nam otmu naš u srcu životni teritorijalni vjekovni prostor na Kosovu.

Nenormalni smo što se ne nađe eto čak ni jedan jedini Srbin između miliona drugih da u svom očajanju za vrijeme NATO bombardovanja po našim srpskim glavama, razbije makar jedan jedini prozor u znak protesta, bilo negdje po Evropi.

Nenormalni smo što se ne nađe i ne pojavi među nama isto tako čak ni jedan jedini srpski terorist bilo kakvog oblika.

Ukratko, da ne nabrajam još mnogo toga nenormalnog, nenormalni smo u stvari što smo normalni, da mirno i dalje trpimo svu ovu lažnu i poganu propagandu koju vrše sve ove minule godine, takvi kao što ste Vi dragi poštovani gospodine Gert.

I na kraju dragi poštovani gosp.Gert, da potkrijepim svrhu ovog mog javnog pisma.

Zamolio bih Vas, kao zabrinuti Srbin, za životnu opasnost svih mojih sunarodnika koji žive u Vašoj bliskoj okolini, da postupite u javi kao i ja u mom opisanom snu i pod hitno posjetite nekog psihijatra, po mogućnosti velikog specijalistu, jer mi Vaša neopisiva rasistička izjava, prema nama Srbima, pričinjava veliki strah i zadaje ubjeđenje da ste u stvari Vi taj u toj Vašoj slijepoj i neopisivoj mržnji prema nama Srbima, u biti jedan potencijalni novi Brejvik.

U nadi da ćete poslušati moj savjet srdačno Vas pozdravljam i kao pravi istinski Srbin Vam poželim sve najljepše u Vašem daljnjem životu i radu, ponajviše bolju Vam pamet."

Dragan Đogović, pisac ovog duhovitog pisma, pre godinu dana najavio je tužbu protiv američke voditeljke Čelsi Hendler koja je izvređala Srbe u svojoj emisiji. Ona je tada ismevala komentar ministra Dragana Šutanovca o koncertu Ejmi Vajnhaus u Beogradu. Izgovarajući ime srpskog ministra odbrane, Hendlerova je rekla da je Dragan veoma popularno boljševičko ime, dok je njen kolega komičar u studiju upitao da li je Dragan Šutanovac onaj tip (u filmu ruski bokser Ivan Drago) koji je prebio Rokija, na šta je drugi komičar odgovorio da jeste.

Đogović je tada pozvao i sve Dragane koji mogu da mu se pridruže jer je tužbu podneo u svoje, i ime svojih imenjaka.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/221889/Pismo-nenormalnog-Srbina-Gertu-Filkingu
Dragane care, nek si mu "odredio terapiju". :klanjam

Vrh

PostPostano: 27 lip 2012, 15:34 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Ekstremni desničari i ljevičari vole Srbiju, gledaju na nju kao žrtvu NATO saveza i zemlju koja se bori protiv postoječeg poretka. I Milošević im je idol.

Tako je :palacgore1

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: