|
|
Stranica: 8/10.
|
[ 241 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 06 srp 2012, 16:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Citat: ORAŠJE Šoping, fakulteti, zabava i odmor
Sve veći broj iz RH bira Orašje za mjesto studiranja, a dolaze i radi kupovine, opuštanja… http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -5971.html
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 06 srp 2012, 16:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76727 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Citat: Novo, urbano OrašjeNekad se išlo iz Orašja na drugu stranu Save, a sad se dolazi iz Hrvatske u OrašjeMalo koji grad kao Orašje može se pohvaliti komparativnim prednostima koje mu pruža zemljopisni položaj. Nije bez razloga dobilo i drugo ime „Vrata Bosne“ jer je u Orašju lociran jedan od najvažnijih graničnih prijelaza koji povezuje BiH s RH (godišnje zabilježi više od šest milijuna prelazaka osoba i oko dva milijuna vozila), što je jedna od značajnijih prednosti tog područja. Takav položaj općine Orašje osigurava joj dobru komunikacijsku povezanost jer je udaljeno svega 12 km od autoceste Zagreb - Beograd te uz cestu Orašje - Tuzla ta je posavska općina atraktivna za sva gospodarska kretanja, protok roba i ljudi. U Orašju je sagrađen i moderan srednjoškolski centar za koji tvrde da je primjer škole 21 stoljeća. Pod njenim krovom je i sjedište Centra studiranja pri Sveučilištu Mostar s više od tisuću studenata pa ga je rektor prof. dr. sc. Vlado Majstorović nazvao i malo sveučilište s pet fakulteta (Ekonomski, Pravni, Filozofski, Visoka zdravstvena škola i PMF). Među studentima je sve više studenata iz susjedne nam Hrvatske, a predavanja se održavaju u amfiteatru novosagrađene škole sa opremom posljednjih standarda. Od ove godine lepeza se širi, i to ne bez razloga u smjeru turizma pri PMF-u. Ta odrednica nas je zaintrigirala pa smo dan proveli u obilasku upravo takvih mjesta, kao novih dopuna turističke karte Orašja. Posavsko Zrće U jednom smo danu obišli samo nekoliko mjesta gdje se slijeva „rijeka“ mladih iz Hrvatske tražeći zabavu, odmor, pa i posao. Mali grad čak s četiri bazena, to je više od svih očekivanja koje su nam u jednom dahu kazale Ivana, Ena i Edita iz Županje. Bazen Aqua centra Šokčević s atraktivnim sadržajima od tri bazena, teniskih i ostalih terena s mogućnošću prihvaćanja nekoliko tisuća kupača. Najpoznatija lokacija u našem malom gradiću je Club S & Pool. Riječ je o diskoteci s bazenom koja nudi atraktivan ugođaj ravan velikim centrima. U najkraćem, ono što je Zrće na Pagu to je Club S za Posavinu, a posebna mu je atrakcija što uz dnevna kupanje organizira i poznata noćna kupanja. Imaju plus više jer zapošljavaju gotovo isključivo studente, a najveći ih je broj upravo iz Hrvatske. Zaposleni studenti u S clubu imaju samo riječi hvale, studiraju i sami financiraju svoje školovanje. Noćni klub Sova night još je jedno mjesto zabave kao i Matric pub s isključivo rock glazbom uživo, pa nas ne čudi što sve više Orašje biraju za mjesto izlaska susjedi iz Županje, Vinkovaca, Broda, Brčkog, Tuzle... Novo urbano Orašje Posljednjih godina zamjetna je nova urbana kontura Orašja kao sjedišta izvršne vlasti PŽ-a. Gradnja Poduzetničkog centra ima posebno mjesto na samom ulazu u Orašje i Posavsku županiju. U istom smjeru samo nekoliko stotina metara dalje je među najvećim u BiH shopping mall - City Center Inn Orašje s prepoznatljivim lancem trgovina Maxi koji zapošljava najveći broj djelatnika u općini. Valja spomenuti i trgovački centar Yimor, te Bingo i Interex koji su također preplavljeni kupcima. Slika trgovanja sada sve češće ne ide u smjeru Hrvatske već se stotine vozila s hrvatskim registracijskim oznakama slijevaju prema Orašju i tržnim centrima. Šoping u Orašju je trenutno na višoj razini kvalitete u odnosu na tržni centar Arizona. Nakon kružnog toka, slijedi jedna od najljepših bh. prometnica (postala glavna oraška šetnica) koja vodi uz sam grad. Omeđena je hvale vrijednim drvoredom kao znak da se u tom gradu ozbiljno pristupa eko-uređenju. Nakon što je Posavska županija dala primjer kako se grad malim projektima može učiniti ljepšim, na potezu je općina kako bi završila projekt šetnice. Na tom su području ponikla i nova gradska naselja Orašja: Jug 1 i Jug 2, gdje se nalazi škola, bazeni, stadion Goal i nova sportska dvorana čijim će se završetkom postići novi pomak prema kvaliteti življenja u Orašju. PROJEKT Pomoć malom i srednjem poduzetništvu, obrtnicima... Općina Orašje provodi završne radove na uređenju prostora oko Centra za poduzetništvo smještenog u neposrednoj blizini graničnog prijelaza. Centar je osnovalo Općinsko vijeće, s ciljem pružanja pomoći razvoju malog i srednjeg poduzetništva, obrtnicima i poljoprivrednicima, razvoju, pripremi i provedbi projekata, posebno pretpristupnih fondova Europske unije. Projektu je veliku potporu dala i Vlada Posavske županije. Centar bi trebao biti stavljen u funkciju za mjesec dana.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 06 srp 2012, 17:55 |
|
|
Baš mi je drago ovo za pročitat.
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 07 srp 2012, 14:18 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
I meni. Bila bi sva Posavina danas takva da je sreće bilo...
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 07 srp 2012, 14:23 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
upravo to
Eh, pa da je od Bosanskog Broda do Johovca prolazit našim urbanim središtima... a ne zaraslim, gotovo nepostojećim selima.
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 07 srp 2012, 14:26 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
MRSHO je napisao/la: upravo to
Eh, pa da je od Bosanskog Broda do Johovca prolazit našim urbanim središtima... Nažalost, u ostatku Posavine prolazimo kraj ovakvih stvari
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 07 srp 2012, 14:34 |
|
|
U ovu prvu se uvijek zagledam, da sam ja vlasnik bar bi skinuo taj dio fasade sa simbolima i grafitima "usraše" i mislm da nešto protiv Tuđmana piše.
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 07 srp 2012, 14:36 |
|
|
MRSHO je napisao/la: U ovu prvu se uvijek zagledam, da sam ja vlasnik bar bi skinuo taj dio fasade sa simbolima i grafitima "usraše" i mislm da nešto protiv Tuđmana piše. Također. Nevjerojatno je kako tako tu stoji već godinama i godinama i nitko da se potrudi maknut. Nekad mi dođe da se i sam pobrinem.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 07 srp 2012, 15:17 |
|
|
MRSHO je napisao/la: U ovu prvu se uvijek zagledam, da sam ja vlasnik bar bi skinuo taj dio fasade sa simbolima i grafitima "usraše" i mislm da nešto protiv Tuđmana piše. Jel covjek ziv? Mozda zivi u americi, australiji ili kanadi i nedolazi vise tamo (tako i izgleda), neko to drzi za uspomenu a neko nema ni novca za tako nesto !
|
|
Vrh |
|
|
NoviSeer
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 07 srp 2012, 15:35 |
|
|
VUKsaJUGA je napisao/la: MRSHO je napisao/la: U ovu prvu se uvijek zagledam, da sam ja vlasnik bar bi skinuo taj dio fasade sa simbolima i grafitima "usraše" i mislm da nešto protiv Tuđmana piše. Jel covjek ziv? Mozda zivi u americi, australiji ili kanadi i nedolazi vise tamo (tako i izgleda), neko to drzi za uspomenu a neko nema ni novca za tako nesto ! A ko da mora bit taj čovjek. Jebemu pa preko 20000 ljudi je otjerano odandje. Da ama baš nitko tko dolazi koliko-toliko ne će uklonit tu sramotu. To je fascinantno. No vratimo se temi o Orašju i ovim dobrim vijestima. Ova naša rasprava se može komotno preselit na raspravu o Derventi.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 07 srp 2012, 20:41 |
|
|
MRSHO je napisao/la: U ovu prvu se uvijek zagledam, da sam ja vlasnik bar bi skinuo taj dio fasade sa simbolima i grafitima "usraše" i mislm da nešto protiv Tuđmana piše. Sad ćemo objaviti na face poziv vlasniku da ukloni natpis.
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 07 srp 2012, 21:07 |
|
|
Ja ću za tjedan dana tom cestom, ako ne bude očišćeno, treba poslat HERA-in jedinice operativne grupe Sjever-Posavina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 08 srp 2012, 18:19 |
|
|
Orašje: Na pravni fakultet upisuje se 100 studenata http://www.abcportal.info/detaljno.aspx?a=40633&b=6
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 08 srp 2012, 19:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60023 Lokacija: DAZP HQ
|
sutra je useljenje 100 obitelji gradišćanskih Hrvata u 4 novoizgrađene zgrade u Orašju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
millenka
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 08 srp 2012, 21:43 |
|
|
100 obitelji,svaka obitelj recimo prosječno četiri člana i dođe se do lijepe brojke.Samo tako naprijed
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 09 srp 2012, 16:55 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 12 srp 2012, 00:57 |
|
|
Premijer Bosne i Hercegovine i premijer Hrvatske u Orašju
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 12 srp 2012, 01:41 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
dudu je napisao/la: sutra je useljenje 100 obitelji gradišćanskih Hrvata u 4 novoizgrađene zgrade u Orašju. Odkud gradišćanski hrvati u Orašju?!
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 14 srp 2012, 19:18 |
|
|
Novo pojačanje za poljoprivredu i prehrambenu industriju u Posavskoj županiji. Prva masovna proizvodnja zdravih jaja sa Omega-3 u Bosni i Hercegovini : Orašje http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 0IVUo-lwuM
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 20 kol 2012, 18:43 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 04 ruj 2012, 06:31 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 04 ruj 2012, 08:40 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ovo s Milanovićem je odjeknulo u RH, valjda je neobično.
Zahvalit Kizi na dolasku, pravi je.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Edi
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 05 stu 2012, 12:42 |
|
|
Izbori 2012: Orašje: 12% Bošnjaci 88% Hrvati
|
|
Vrh |
|
|
mario_cro
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 06 stu 2012, 04:49 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
TG-B.B.B je napisao/la: dudu je napisao/la: sutra je useljenje 100 obitelji gradišćanskih Hrvata u 4 novoizgrađene zgrade u Orašju. Odkud gradišćanski hrvati u Orašju?! Mene isto ovo zanima,otkud oni ? U koje 4 novoizgrađene zgrade ? Često sam u Orašju ,2-3 puta tjedno a nisam znao za ovu vijest.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Orašje Postano: 19 lip 2013, 18:33 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|