|
|
Stranica: 2/7.
|
[ 159 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 11:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 63081 Lokacija: DAZP HQ
|
BBC je napisao/la: dudu je napisao/la: pa to je bolja stvar nego ona lažna bliskost koja bi završavala na kraju ciklusa u krvi do koljena. što smo manje upućeni jedni na druge, to ćemo lakše naći određene zajedničke interese. Pa je dobro je. I meni po ukusu, prije će se to raspasti i svi će živjeti za sebe. Prirodan proces. Zato samo neka grade džamije, meni to ne smeta. Sve dok nisu u hrvatskim općinama. tu je moja dilema. vodi li to nekakvoj održivoj federaciji ili potpunom raspadu. svakako bi bolje bilo da su narodi istog civilizacijskog/kulturnog kruga, pa makar i bili nesrodni, nego što ovo sad imamo. Bošnjaci će vječno voditi borbu između sebe, sekularisti protiv islamista i s vremenom će taj sukob samo rasti kako budu stasale nove generacije koje se Tite i Jugoslavije neće sjećati, a koje će biti pod utjecaje modernih ideologija, bilo zapadnih ili iz islamskog svijeta. jedini spas vidim u tome da BIH odjednom zapljusnu neke basnoslovne pare. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 11:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ma o čemu ti ? Poslije Izraela u BiH je najviše mržnje na svijetu.
Kakve hebene pive i ćevapi. To samo crna diktatura može odložiti novih 50 godina do novog klanja.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 12:05 |
|
|
BBC je napisao/la: Ma o čemu ti ? Poslije Izraela u BiH je najviše mržnje na svijetu.
Kakve hebene pive i ćevapi. To samo crna diktatura može odložiti novih 50 godina do novog klanja. junuzarije sine. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 12:08 |
|
|
A eto, ne znam ni što bih vam pametnog rekao. Uglavnom za tih 17 godina skoro svi potezi koje Bošnjaci vuku su po mom ukusu. Kao da im ja pišem scenarij. Ja na tu BiH gledam kao i Dodik, i to jasno i kažem. Ne zaslužuje ta nakaradna tvorevina i taj eksperiment treptaja okom. Vi se nadajte, kažu da nada umire zadnja. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 12:11 |
|
|
|
mene samo zanima da Hrvati više ne izgube ni metra u BIH. i to mi je jedini interes, sama BIH mi ništa ne pretstavlja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 12:14 |
|
|
|
Treba se boriti za porezni novac. Sve što Hrvati zarade da ostane u hrvatskim općinama. Zajedničko može biti mirovinsko i zdravstveno. Ako ne žele ne mora ni to.
Sve je u novcu. Treba prestati financirati njihove arapske kredite i besmisleno trošenje novca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 12:14 |
|
|
|
Ovakva, strogo podeljena BiH, skoro nepostojeća... možda i opstane. Kao ono, postoji, ali je baš i ne primećuješ ako se baš ne prošetaš do zgrade PS BIH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 12:18 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Ovakva, strogo podeljena BiH, skoro nepostojeća... možda i opstane. Kao ono, postoji, ali je baš i ne primećuješ ako se baš ne prošetaš do zgrade PS BIH. u financijama još uvijek itekako postoji, pogtovo za nas Hrvate, odnosno Federacija, više nego država.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 12:25 |
|
|
Zato treba jačati državu, a ukinuti sve oblike autonomije do poslednjeg! Inače, oko džamija... Možda sam ja nedovoljno tolerantan ili prosto zatucan... ali stvarno se ne osećam prijatno kad se nađem na mestu sa više desetina takvih objekata, turskim zastavama, pokrivenim ženama itd, osim ako nije u pitanju letovalište negde u bratskoj Turskoj. A verujem da nisam jedini koji se tako oseća.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 12:28 |
|
|
|
Nekidan bio do Nove Varoši, simpatična džamija, pristojan svijet, na nišanima ćirilica... :)
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daxt
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 12:30 |
|
|
BBC je napisao/la: Treba se boriti za porezni novac. Sve što Hrvati zarade da ostane u hrvatskim općinama. Zajedničko može biti mirovinsko i zdravstveno. Ako ne žele ne mora ni to.
Sve je u novcu. Treba prestati financirati njihove arapske kredite i besmisleno trošenje novca. naravno, sve dok muslimani finansijski isisavaju hrvatske kantone, bice tenzija,posebno u vremenu krize.
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 12:30 |
|
|
Metemma je napisao/la: Nekidan bio do Nove Varoši, simpatična džamija, pristojan svijet, na nišanima ćirilica... :) Jes' a već u Pazaru nije toliko simpatično. Posebno kad ima neko "dešavanje naroda".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 12:33 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Zato treba jačati državu, a ukinuti sve oblike autonomije do poslednjeg! Inače, oko džamija... Možda sam ja nedovoljno tolerantan ili prosto zatucan... ali stvarno se ne osećam prijatno kad se nađem na mestu sa više desetina takvih objekata, turskim zastavama, pokrivenim ženama itd, osim ako nije u pitanju letovalište negde u bratskoj Turskoj. A verujem da nisam jedini koji se tako oseća. pa to i je poanta, time žele otjerati sve nemuslimane sa svog teritorija. samo im ne pali u onoj mjeri u kojoj bi htjeli, naši ljudi ionako te džamije doživljavaju kao privremene, if you know what I mean. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 20:19 |
|
|
Negdje sam procitao podatak da Albanija, koja je inace 2/3 muslimanska zemlja, ima duplo vise crkava negoli dzamija, a ljudi imaju u svijetu gadnu reputaciju. Sa druge strane, Bosnjaci imaju uglavnom pozitivnu reputaciju u svijetu, dok po kvadratnom kilometru imaju vise dzamija nego sto to recimo Rijad i citava Saudijska Arabija ima. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 21 srp 2012, 23:35 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Vladimir RUS je napisao/la: Negdje sam procitao podatak da Albanija, koja je inace 2/3 muslimanska zemlja, ima duplo vise crkava negoli dzamija, a ljudi imaju u svijetu gadnu reputaciju. Sa druge strane, Bosnjaci imaju uglavnom pozitivnu reputaciju u svijetu, dok po kvadratnom kilometru imaju vise dzamija nego sto to recimo Rijad i citava Saudijska Arabija ima.  Albanci imaju negativnu reputaciju zbog Kosovara i Albanaca u Makedoniji, a što se tiče same Albanije, nema se zaista ništa prigovoriti u vidu sekularizma, najviše religijsko baziranih napada su izveli sekularisti protiv muslimana. Tako bi isto bilo da se uspostavi Velika Albanija, ovi na Kosovu i Makedoniji samo iskorištavaju vjerski fundamentalizam za nacionalne interese, ali u slučaju uspostave jedinstvene Albanije svi oni bi dobili nogom u guzicu bez pardona.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 22 srp 2012, 23:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 86216 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ni Zeniça ne zaostaje u novoosmanskom karakteru. Šteta što je naziv Turkmenistan već zauzet. Današnji bajramski iftar: Moram priznat da uvijek ukusno izgleda i da bi i ja ponekad zaiftario, što jest jest. Ha ja.   
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zomby
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 22 srp 2012, 23:43 |
|
|
...ni Travnik ne zaostaje,kasaba izgleda ko da u istambul uzalizs...sigurno se furaju na vjerski turizam...jos im samo fali da nadu negdje nekog sejtana pa kamenje uruke... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 22 srp 2012, 23:46 |
|
|
|
Pklatistan.
"Mi smo Pklatovi i nemojte nam sta zamjeriti mi samo zelimo da mislite ko mi"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 22 srp 2012, 23:48 |
|
|
|
Fan Pušenja, često ih citiraš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kusmadagni
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 22 srp 2012, 23:50 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ni Junuzova Zeniça ne zaostaje u novoosmanskom karakteru. Šteta što je naziv Turkmenistan već zauzet. Današnji bajramski iftar: Moram priznat da uvijek ukusno izgleda i da bi i ja ponekad zaiftario.    Manifestacija "Bratstvo ne poznaje granica" - organizatori braća Turci. http://www.youtube.com/watch?v=mPM5woAi ... re=g-all-u
_________________ Rov pa tranšej, tako redom, krivudavo poput zmije, crtu drže hrabri momci, neće proći džihadije, džihadije navaljuju žele islam proširiti, a Hrvati svoje brane i svoji će na svom biti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 23 srp 2012, 07:45 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Fan Pušenja, često ih citiraš. Zar je toliko često, ili me ti pomno pratiš? ;)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 23 srp 2012, 07:55 |
|
|
|
Nije mi teško, pamtim svaki post koji neko napiše.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daxt
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 23 srp 2012, 09:26 |
|
|
|
au pogledaj ove slike kao da su u sred Ankare! Ne mogu se bosnjaci odupreti islamizmu i ekstremima, to ce ih kostati drzave, identifikuju se sa Turcima
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 23 srp 2012, 21:13 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Nije mi teško, pamtim svaki post koji neko napiše. Dastine, ti si? :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Sarajevo prestiže Falluju (irački "Grad Džamija") u broju džamija po glavi stanovnika Postano: 23 srp 2012, 22:13 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Nije mi teško, pamtim svaki post koji neko napiše. Zlopamtilo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|