|
|
Stranica: 2/8.
|
[ 178 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:38 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 18:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Sayuri je napisao/la: Naravno da trebaju prekinuti ugovor s njima. Pravili su od njih budale i sad treba da nastave da kupuju od njih jel... Čuj molim te, preko pravih etiketa lijepiti nove. To je za mene zrelo za tužbe.
Znala sam da će se sva rasprava svesti na to kako Sarajlije neće svinjetinu. Koja glupost Bože... Zašto bi je jeli i zašto je vama bitno jedu li je ili ne? Druga stvar, ti halal proizvodi osim što nemaju svinjetine moraju imati i visok stepen kvalitete i higijene. Svako ko brine za svoje zdravlje treba da vodi računa o tome. Nemojte zaboraviti da je halal certifikat danas sve popularniji u svijetu i da ga imaju i Lasta Čapljina, Vindija, Ledo... Jedna je stvar ne jesti svinjetinu iz vjerskih razloga a druga je kenjati kako je svinjetina smeće a da ništa neznaš o toj životinji ,njenom uzgoju šta sve daje itd. Neznam ,da li vi stvarno mislite da kršćani/hrišćani u sebe trpaju šrot od hrane? Da li stvarno mislite da se svinje drže u tonama izmeta? Halal certifikat je potreban radi izvoza i da muslimani slobodno konzumiraju proizvode , kršćanima nije potrebno jer postoje standardi u prehrambenoj industriji koji su veoma strogi i zadovoljavajući.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:40 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Zeni se mozes obracati jedino na taj nacin, meni ne.Googlaj i ne saltaj temu na djeda mraza. Nemam što Googlati, prije poar dana je jeo od svinjetine. I jedina takva bila ne meniju. Tema nije o kvaliteti hrane i ukusima, već o islamizaciji Sarajeva. Prestani relativizirati i tražiti izgovore jer postaješ ista kao Srbi kad diskutiraju Srebrenicu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:43 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
|
Da zna bula kakva je slanina..... Sutra se idem ugusit u svinjetini i krumpirima u Starigradu, kako bi se reklo idem se socijalizirati sa lokalnim pucanstvom. Mozda odemo i u kratki lov na veprove pred samu proslavu Oluje .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:43 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
|
Kako mislite da se koristi u vrtiću jel da za jedan sto sjednu mali muslimani, a za drugi Hrvati i Srbi da se slučajno ne bi konzerve pomiješale. Svinjetina je JEDNA vrsta mesa i ako je već toliko muslimanske djece ne jede zar je toliki problem što se izbacila iz upotrebe? A tu istu svinjetinu mogu jesti kod kuće.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:44 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22080 Lokacija: među zvijezdama
|
BBC je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Zeni se mozes obracati jedino na taj nacin, meni ne.Googlaj i ne saltaj temu na djeda mraza. Nemam što Googlati, prije poar dana je jeo od svinjetine. I jedina takva bila ne meniju. Tema nije o kvaliteti hrane i ukusima, već o islamizaciji Sarajeva. Prestani relativizirati i tražiti izgovore jer postaješ ista kao Srbi kad diskutiraju Srebrenicu. Nisi jeo becku sniclu.Prestani obrtati stvari. Wiener Schnitzel ist ein dünnes, paniertes und ausgebackenes Schnitzel aus Kalbfleisch. Es gehört zu den bekanntesten Spezialitäten der Wiener Küche. AusblendenGeschichte und Namensherkunft Die Bezeichnung „Wiener Schnitzel“ wurde erst gegen Ende des 19. Jahrhunderts geprägt, die erste bekannte Erwähnung findet sich in einem Kochbuch aus dem Jahr 1831.[1] In dem bekannten süddeutschen Kochbuch von Katharina Prato wird das Gericht noch 1907 als „eingebröselte Kalbsschnitze“ bezeichnet.[2] Möglicherweise geht das Wiener Schnitzel auf das Costoletta alla milanese in Oberitalien zurück, das ähnlich aus etwas dickeren Koteletts zubereitet wird und im 14. oder 15. Jahrhundert seinen Weg nach Wien fand. Diese Hypothese ist jedoch nicht belegt.[3] Einer Legende zufolge brachte erst Feldmarschall Radetzky das Rezept 1857 aus Italien mit. Der Sprachforscher Heinz Dieter Pohl hat 2007 jedoch schlüssig nachgewiesen, dass diese Geschichte erfunden ist. Laut Pohl wird zum ersten Mal im Jahr 1969 in einem italienischen Gastronomieführer (Guida gastronomica d'Italia), der 1971 unter dem Titel Italien tafelt auf deutsch erschien, Radetzky mit dem Schnitzel in Zusammenhang gebracht und behauptet, es handele sich dabei eigentlich um das costoletta alla milanese. Vorher sei davon in Österreich nie die Rede gewesen. Die Radetzky-Legende geht ebenfalls auf diesen Reiseführer zurück, in dem kolportiert wird, ein Graf Attems, der Flügeladjutant des österreichischen Kaisers Franz Joseph habe einen Bericht von Radetzky über die Lage in der Lombardei weitergegeben und in einer Randnotiz ein köstliches paniertes Kalbskotelett erwähnt. Nach Radetzkys Rückkehr habe der Kaiser ihn persönlich um das Rezept gebeten.[2] Pohl kommentiert diese Anekdote mit den Worten: „Wissenschaftlich ist diese Geschichte belanglos, sie enthält keinerlei Quellenangaben und sie wird in der Literatur von und über Radetzky […] nicht erwähnt. In keinem biografischen Werk über die Monarchie erscheint ein Graf Attems, der dieser Zeit und Position entspräche.“[4] Er bezweifelt, dass das Wiener Schnitzel überhaupt aus Italien übernommen wurde mit der Begründung, dass bei anderen „importierten Speisen“ der österreichischen Küche immer der Originalbegriff beibehalten wurde, wenn auch in eingedeutschter Form, etwa bei Gulasch oder Palatschinken, und das Schnitzel auch in Spezialkochbüchern zu italienischer Küche nicht erwähnt wird.[5] Prato erwähnt bereits 1879 mehrere italienische Gerichte wie Makkaroni, Risi e bisi und Risotto, aber kein Costoletta.[2] Pohl verweist darauf, dass es schon vor dem Schnitzel in der Wiener Küche mehrere Speisen gab, die paniert und in Fett schwimmend gebacken wurden, vor allem das bekannte Backhendl, das erstmals 1719 in einem Kochbuch erwähnt wird. Das ebenso zubereitete Schnitzel sei Ende des 19. Jahrhunderts dann analog zum Wiener Backhendl als Wiener Schnitzel bezeichnet worden.[2] ↑Einen Abschnitt zurück springen Prevedi tekst i sebi I ljudima sta znaci rijec i koja je zivotinja u pitanju.Vjerovatno su se i austrijanci islamizirali.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:44 |
|
|
|
Gledaj ti tog fašizma, nisu ni svjesni njega.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:45 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Da zna bula kakva je slanina..... Sutra se idem ugusit u svinjetini i krumpirima u Starigradu, kako bi se reklo idem se socijalizirati sa lokalnim pucanstvom. Mozda odemo i u kratki lov na veprove pred samu proslavu Oluje . Ovim nisi nikog isprovocirao. Samo si pokazao koliki si primitivac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:46 |
|
|
BBC je napisao/la: Gledaj ti tog fašizma, nisu ni svjesni njega. Našao se ko će reći. Mržnja ti curi iz ušiju. Ugušit će te.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:46 |
|
|
|
Nije ni cilj bio provocirati vec istaknuti da je svinjetina nesto predivno. Inace lov je vrlo plemenit sport.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Da zna bula kakva je slanina..... Sutra se idem ugusit u svinjetini i krumpirima u Starigradu, kako bi se reklo idem se socijalizirati sa lokalnim pucanstvom. Mozda odemo i u kratki lov na veprove pred samu proslavu Oluje . Zadar, ova prva recenica ne pristaje tvom imidzu, ajd budi fin kao uvijek.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:47 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Da zna bula kakva je slanina..... Sutra se idem ugusit u svinjetini i krumpirima u Starigradu, kako bi se reklo idem se socijalizirati sa lokalnim pucanstvom. Mozda odemo i u kratki lov na veprove pred samu proslavu Oluje . Jel ispod peke? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:48 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Kako mislite da se koristi u školi jel da za jedan sto sjednu mali muslimani, a za drugi Srbi da se slučajno ne bi školski programi pomiješali. Bošnjački nastavni program je JEDNA vrsta i ako već toliko srpske djece ne uči po njemu zar je toliki problem što se izbacio iz upotrebe? A taj isti bošnjački nastavni program mogu učiti kod kuće. Malo sam ti izmjenio tvoj citat gore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:48 |
|
|
BBC je napisao/la: Nije bitan "halal certifikat", već demokratski izbor djece ne-muslimana da mogu jesti svinjetinu ako žele.
Sarajevo je postalo islamska mahala. OK, vaš problem, vaša stvar ali odjebite sa šupljom "multi-kulti" i jebenom "graDŽanstvo" spikom.
Postali ste pravi šovinsti i vidimo islamo-fašisti i zbogom. Jebote led, na što smo spali. Sasvim je logično da škola nabavlja paštete koje nisu od svinjskog mesa, to nije nikakvo ugrožavanje prava. Skandal bi bio da ih tjeraju jesti što inače ne jedu, zbog vjerskih ili drugih razloga. Ta djeca su već jela te paštete i niko se nije budio zbog toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:50 |
|
|
Dabome kume ZlatkoZg da je ispod peke  . Idemo i novi med degustirati(prijatelj ga radi na Velebitu kraj Velikog Rujna).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:51 |
|
|
|
Ravnateljica Javne ustanove "Djeca Sarajeva", koju čine 24 vrtića, Arzija Mahmutović je nakon uvođenja vjeronauka za muslimansku djecu iz vrtića protjerala i Djeda Mraza (Djeda Božićnjaka) koji ove godine neće darovati sarajevske mališane, prenosi portal otvoreno.ba
SARAJEVO - Ravnateljica Javne ustanove "Djeca Sarajeva", koju čine 24 vrtića, Arzija Mahmutović je nakon uvođenja vjeronauka za muslimansku djecu iz vrtića protjerala i Djeda Mraza (Djeda Božićnjaka) koji ove godine neće darovati sarajevske mališane, prenosi portal otvoreno.ba
Mahmutović, koja i sama odijevanjem ne krije svoju vjersku orijentaciju, kaže kako je uvođenje vjeronauka u vrtiće "zakonsko pravo" i dodaje da je to za nju "završena priča". O Djeda Mrazu(Djedu Božićnjaku) nije rekla ništa.
Županijske vlasti u Sarajevu donijele su zakon po kome su uveli vjeronauk za muslimansku djecu u sve vrtiće na području grada Sarajeva koji djeluju u sklopu Javne ustanove "Djeca Sarajeva", a čiji se rad jednim dijelom financira iz sredstava poreskih obveznika.
Županijski ministar obrazovanja i znanosti Safet Kešo tvrdi da je uvođenje vjeronauka zakonska obveza, te da vjeronauk pohađa oko 400 mališana bošnjačke nacionalnosti od ukupno 2.600 djece koliko ih boravi u 24 vrtića.
Nisu rijetki roditelji kršćani i ateisti koji su nakon uvođenja vjeronauka u vrtiće ispisali djecu.
- Nisam mogao svom četverogodišnjem sinu objasniti zbog čega on u tijeku dana jedno vrijeme ostaje sam u prostoriji. Naravno, on ne shvaća da u to vrijeme njegovi prijatelji u drugoj prostoriji imaju satu vjeronauka i to je bio osnovni razlog zbog koga sam ga prebacio. Riječ je o klasičnoj segregaciji nevine i djece nesvjesne o čemu je riječ - kaže Rajko Bogičević.
On dodaje kako iz Sarajeva djecu isto tako ispisuju pojedini Bošnjaci i Hrvati. Srbi uglavnom prepisuju djecu u vrtiće u Istočnom Sarajevu.
Direktor Biroa za ljudska prava Demokratske inicijative sarajevskih Srba Dušan Šehovac kaže kako razumije da "netko želi dobro svom narodu", ali kako se malo vodi računa koliko je to "dobro, dobro i za druge narode".
- O identitetu jednog naroda djeca mogu saznati na drugačiji način. Djeca u vrtiću sigurno nisu dorasla da se bave pitanjima sa kojima se teško nose i odrasli - konstatira Šehovac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:51 |
|
|
|
Odjednom su svi udruzenim snagama pod manipulacijom BBC -a postali obozavatelji svinja.Sad slijedi proglasenje svinje svetom zivotinjom, kao sto je u Indiji krava.
Obred ce licno BBC predvoditi.Zao mi jedino sto poslije toga moj Zadranin nece moci uzivati u svinjetini :)))
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:52 |
|
|
|
Bez relativiziranja molim. Diskutiramo problem islamizacije Sarajeva. Onda će se manje Mevlida događati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:53 |
|
|
BBC, vec vidjeno dizanje tenzija.Dusice mozes ti to bolje  Ajd ajd !!! BBC ! BBC ! Do kraja izmanipuliraj forumase !:))
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:53 |
|
|
BBC je napisao/la: Sayuri je napisao/la: Kako mislite da se koristi u školi jel da za jedan sto sjednu mali muslimani, a za drugi Srbi da se slučajno ne bi školski programi pomiješali. Bošnjački nastavni program je JEDNA vrsta i ako već toliko srpske djece ne uči po njemu zar je toliki problem što se izbacio iz upotrebe? A taj isti bošnjački nastavni program mogu učiti kod kuće. Malo sam ti izmjenio tvoj citat gore. Jednog dana kad ostariš i kad budeš sjedio na klupi kraj onog svog jezera i bacao kruh labudovima, pogledat ćeš nazad u svoj život, te se upitati: "Čemu? Zašto sam se borio, zašto sam živio i što sam proživio? Ništa. Zašto sam dopustio da mi život prođe uzalud?".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:54 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Dabome kume ZlatkoZg da je ispod peke  . Idemo i novi med degustirati(prijatelj ga radi na Velebitu kraj Velikog Rujna). Sretniče ,ja sutra pripremam plodove mora Inače imam veliku zemljanu posudu/peku , dovuko iz Srbije ,šta se meso unutro dobro speče al peka je peka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:55 |
|
|
|
Ma kakvi proglasavat svinju svetim jedino sam stao u obranu iz razloga sto je netko poceo a priori bez da ju je okusio poceo napadat taj obicaj .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:56 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Samo se ti prezderavaj nekvalitetnim mesom, punoljetan si.Ja bi da dozivim malo dublju starost, zapamtim unuke i uzivam u dobroj hrani. Probaj teletinu dozivjeces ti prosvijetljenje. Jedeš kruh koji je dobiven od žitarica sa zemlje koja se posipa govnima. Hm, i ti si prljava životinja. No, eto, i ja izbjegavam svinjetinu, osim pršuta i suhog mesa. I slažem se, od mesine teletina je zakon.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:56 |
|
|
BBC je napisao/la: Bez relativiziranja molim. Diskutiramo problem islamizacije Sarajeva. Onda će se manje Mevlida događati. Da pocne treci svjetski tebi u Alpama nece biti nista.Vjerovatno bi samo dok bi bilo struje cuo o nuklearnim bombama po odredjenim svjetskim destinacijama. Kakav Mevlid :) Nisi ti Bosnjaka vidio u zivotu:)))) A ne Mevlida.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: BBC, vec vidjeno dizanje tenzija.Dusice mozes ti to bolje  Ajd ajd !!! BBC ! BBC ! Do kraja izmanipuliraj forumase !:)) Lako je tebi kad si pobjegla iz tog islamiziranog Sarajeva. A jeste postali ludi priznajte. Dobro vam je Dodik rekao za "Teheran".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Sarajevski vrtići povukli paštete sa svinjetinom i prekinuli ugovor sa Redexom Postano: 04 kol 2012, 20:57 |
|
|
BBC je napisao/la: Ravnateljica Javne ustanove "Djeca Sarajeva", koju čine 24 vrtića, Arzija Mahmutović je nakon uvođenja vjeronauka za muslimansku djecu iz vrtića protjerala i Djeda Mraza (Djeda Božićnjaka) koji ove godine neće darovati sarajevske mališane, prenosi portal otvoreno.ba
SARAJEVO - Ravnateljica Javne ustanove "Djeca Sarajeva", koju čine 24 vrtića, Arzija Mahmutović je nakon uvođenja vjeronauka za muslimansku djecu iz vrtića protjerala i Djeda Mraza (Djeda Božićnjaka) koji ove godine neće darovati sarajevske mališane, prenosi portal otvoreno.ba
Mahmutović, koja i sama odijevanjem ne krije svoju vjersku orijentaciju, kaže kako je uvođenje vjeronauka u vrtiće "zakonsko pravo" i dodaje da je to za nju "završena priča". O Djeda Mrazu(Djedu Božićnjaku) nije rekla ništa.
Županijske vlasti u Sarajevu donijele su zakon po kome su uveli vjeronauk za muslimansku djecu u sve vrtiće na području grada Sarajeva koji djeluju u sklopu Javne ustanove "Djeca Sarajeva", a čiji se rad jednim dijelom financira iz sredstava poreskih obveznika.
Županijski ministar obrazovanja i znanosti Safet Kešo tvrdi da je uvođenje vjeronauka zakonska obveza, te da vjeronauk pohađa oko 400 mališana bošnjačke nacionalnosti od ukupno 2.600 djece koliko ih boravi u 24 vrtića.
Nisu rijetki roditelji kršćani i ateisti koji su nakon uvođenja vjeronauka u vrtiće ispisali djecu.
- Nisam mogao svom četverogodišnjem sinu objasniti zbog čega on u tijeku dana jedno vrijeme ostaje sam u prostoriji. Naravno, on ne shvaća da u to vrijeme njegovi prijatelji u drugoj prostoriji imaju satu vjeronauka i to je bio osnovni razlog zbog koga sam ga prebacio. Riječ je o klasičnoj segregaciji nevine i djece nesvjesne o čemu je riječ - kaže Rajko Bogičević.
On dodaje kako iz Sarajeva djecu isto tako ispisuju pojedini Bošnjaci i Hrvati. Srbi uglavnom prepisuju djecu u vrtiće u Istočnom Sarajevu.
Direktor Biroa za ljudska prava Demokratske inicijative sarajevskih Srba Dušan Šehovac kaže kako razumije da "netko želi dobro svom narodu", ali kako se malo vodi računa koliko je to "dobro, dobro i za druge narode".
- O identitetu jednog naroda djeca mogu saznati na drugačiji način. Djeca u vrtiću sigurno nisu dorasla da se bave pitanjima sa kojima se teško nose i odrasli - konstatira Šehovac. Eto kako si ti glup i nepismen. Tačno mi dođe žao što nisam dobro upućena u politiku da te svakodnevno provaljujem. Evidentno je da nemaš pojma i da si truba Jel dotična uspjela u svom naumu? Nije. Roditelji su se digli na noge (roditelji muslimani) i ova je dobila otkaz. Trenutna direktorica je Mirjana Jovanović Halilović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|